dijous, 31 de juliol de 2008

Resum de 'La Jornada Mundial de la Joventut'

He estat uns dies fora coincidint justament amb la celebració a Sydney de ‘La Jornada Mundial de la Joventut’.
Durant aquells dies, vaig comprar alguns diaris per assabentar-me i seguir aquest esdeveniment, ja que la informació que sortia a la televisió, era molt minsa.
Jo no sé si va ésser a posta, o no, però segons el meu parer, no hi van enviar periodistes com cal, o aquests es van dedicar a fer turisme – perquè per la informació que transmetien semblava la portaven escrita anticipadament abans de sortir de casa o cosa per l’estil-; per cert, les notícies que em va arribar –suposo a vosaltres també-, van ésser una minúcia, i molt centrada en uns fets passats, desgraciats, importants això sí - que també val a dir-, però representava que si no se’n parlava, ja no tenia objecte el viatge, i tot feia pensar volien reblar el clau només en el mateix.
Semblava que es volia canviar el motiu del viatge, ignorant doncs, l’objectiu previst, ‘La Jornada Mundial de la Joventut’.
Tanmateix, semblava que de vegades volem canviar el Parenostre i en comptes de demanar ‘que es faci la Vostra voluntat’, canviem la 'Vostra' per la ‘meva/nostra’ voluntat.
Uns dies abans, encara pensava que podria seguir el viatge del sant Pare, els seus discursos i els actes que acompanyarien aquest gran esdeveniment, i com que no va ésser així, em vaig tenir d’espavilar cercant altres mitjans per seguir la visita i estar mínimament informat.
Ens estem acostumant escoltar contínuament successos malgustosos, repulsius, de violència, desgràcies i novel·la rosa. Certament, estan passant molts contratemps, patim una infinitat de contrarietats, i les bones notícies cada cop escassegen més; és per això que esperava un altre comportament periodístic, i al mateix temps aprofitant aquest acte, transmetessin i deixessin impregnar l’ambient d’un alè més pur, com per exemple; l’oració del joves, la seva alegria i tantes i tantes coses més..., hi han moltes coses bones, gràcies a Déu, i paga la pena divulgar-les.
Finalment, i un cop acomplert la finalitat del viatge del sant Pare, ‘La Jornada Mundial de la Joventut’, ell mateix va voler reunir-se expressament amb les víctimes dels abusos comesos. Suposo que el seguit de periodistes que tenien d’informar, ja havien fet les maletes i ni se’n van assabentar o el que és pitjor, van fer els ulls grossos.
Si voleu fer un clic a les adreces següents, podreu seguir els últims esdeveniments de ‘La jornada Mundial de la Joventut’
No pretenc rivalitzar amb ningú, però sí aportar un granet de sorra.

Les millors imatges;


El desig de Benet XVI abans d’acomiadar-se.


Espanya acollirà la propera Jornada Mundial de la Joventut

dimarts, 15 de juliol de 2008

Avançada de la Jornada Mundial de la Joventut 2008

El Sant Pare ja és a AustràliaConstrucció d’una tenda gegant al bell mig de l’esplanadaLa Jornada Mundial de la Joventut i el diàleg entre religions.Els sacraments en la J.M.J.L’ambient pels carrers