dilluns, 24 de maig de 2010

Acudit

.
Preveient estaré una setmana sense poder publicar, ahir vig fer un extra posant moltes entrades, espero les sabreu dosificar durant vuit dies. M’acomiado momentàniament amb aquest acudit.

Conten que un home el van portar a urgències en un hospital administrat per monges, per sotmetre'l a una operació de cor.

Després de l'operació, quan l'home va despertar i va veure una monja al seu costat.

"Senyor Pérez, l'operació ha estat un èxit. Tanmateix, necessitem saber com pensa pagar el compte de l'hospital.

Té vostè assegurança per a les despeses mèdiques? "

"No. "

" Pot pagar en efectiu? "

"Em temo que no, germana. "

"Llavors, té vostè parents propers? "

"Només la meva germana, però també és monja soltera i no té ni cinc. "

"Disculpi que el corregeixi. Les monges no són solteres; estan casades amb Déu. "

" Magnífic!, Si us plau enviïn el compte al meu cunyat.............

I AIXÍ VA NÉIXER EL "QUE DÉU T’HO PAGUI"........

.

diumenge, 23 de maig de 2010

FESTIVITAT DE LA PENTECOSTA

.
Criteri pràctic del Papa per distingir si hi ha o no inspiració de l'Esperit Sant.
Durant l'homilia d'aquest diumenge a la Basílica de Sant Pere, el Papa Benet XVI ha llançat un missatge de discerniment molt clar.


Aquest diumenge és festa gran a l'Església, i la celebració de la Pentecosta ha tingut una especial solemnitat a la Basílica de Sant Pere, on a les deu del matí el Papa ha oficiat la Santa Missa.

Durant l'homilia, el Sant Pare, després de recordar la narració del fet històric de la vinguda de l'Esperit Sant en els Fets dels Apòstols, ha llançat un toc d’advertiment contra els qui, a l'Església, pretenen instituir una font d'autoritat al marge de l'autoritat de Pere: «L'Església universal precedeix les Esglésies particulars, i aquestes han de conformar-se sempre a aquella, segons un criteri d'unitat i universalitat.»


Detallant aquest punt, el Papa ha ofert «un criteri pràctic de discerniment per a la vida cristiana: quan una persona o una comunitat es tanca en la seva pròpia manera de pensar i d'obrar, és senyal que s'ha allunyat de l'Esperit Sant. El camí dels cristians i de les Esglésies particulars», ha reiterat, «ha de confrontar-se sempre amb el de l'Església universal una i catòlica, i harmonitzar-se amb Ell», sense cedir en la «naturalesa una i múltiple» de l'Església, «destinada com està, a viure al costat de totes les nacions, al costat de tots els pobles, en els contexts més diversos socials».

El Patriarca de Moscou regala un concert al Papa Benet XVI


El Patriarca de l'Església Ortodoxa russa, Kirill I, va regalar un concert al Papa Benet XVI, que va clausurar les jornades sobre cultura i espiritualitat russa que es van celebrar al Vaticà.

‘Rakel Welch’, idees clares

.

En una societat epidèrmica i descol•locada, el rostre d’una bella imposa el missatge.


Si ho hagués dit un Cardenal o un Bisbe seria fruita d'un altre paner, però és que ho ha dit la ‘sex simbol’ d'una època.


Confessa estar penedida per haver-se casat 4 vegades: el matrimoni heterosexual i estable és necessari en una societat sana.


D'altra banda, la bella ‘Rakel’ va dir que lluny de ser tractades millor les dones, són ‘utilitzades’ per complaure l’home. Fa una crida a la responsabilitat de les dones i dels joves a prendre's molt més seriosament la seva pròpia educació sentimental, sexual i personal.


Hi ha molt avortament, perquè hi ha molt embaràs irresponsable, perquè la noia de 17 anys no sap amb qui es va ajeure la nit anterior. La transmissió de la vida humana és sagrada i com a tal ha de tractar-se.


La pel•li


Aquest vídeo, titulat ‘The movie’, forma part de la campanya de comunicació ‘Catholics Come Home’, llançada a la diòcesi nord-americana de Phoenix, Arizona.

Llegeixo a la premsa "que ha fet tornar a l'Església prop de 100.000 catòlics".
És només una manera de parlar, sens dubte: la tornada a casa de milers de catòlics que van abandonar la seva fe és, completament, obra de Déu.

Tanmateix tot ajuda. El vídeo és una invitació a fer examen, a repassar amb sinceritat la pel•lícula de la nostra vida, conscient que està a la nostra mà arribar a un final feliç malgrat els errors passats.

.

Enllaç


.
Us presento un bon article: Clic Aquí

.

Pentecosta: Al•leluia


L’esperança no enganya, com tampoc no enganya l’amor de Déu que la produeix, l’amor que ha estat vessat en els nostres cors per l’Esperit Sant que ens ha estat donat.

L’Esperit sempre ha vessat la seva gràcia segons les necessitats de cada moment.
Avui que els dons de l’Esperit no tenen l’espectacularitat de la primera Pentecosta cristiana, ¿en què es manifesten els rius d’aigua viva que brollen de l’interior del qui creu en Jesucrist?

Potser, especialment, en dos carismes: l’esperança i la pregària.

Creients i no creients compartim molts dons: és més el que ens uneix que el que ens separa. Però el cristià, davant el dubte i la incertesa que tothom té enfront la vida, els sap assumir perquè confia en la paraula del Senyor. Això és l’esperança.

Quina manera millor de viure la festa de Pentecosta, 50 dies després de la Resurrecció de Jesús. Avui que gaudint d'aquesta meravellosa música que Händel va compondre el 1741. Gaudeix i dóna gràcies a Déu també d'aquesta forma.

Bona Pasqua de Pentecosa!

.

Òpera al mercat


Els cantants que treballen amb en ‘Plácido Domingo’, director general de l'Òpera Nacional de Washington, al qui recentment han operat amb èxit d’un càncer de colon van tenir una bona idea.

A finals del passat mes de Març, aquests joves cantants d’òpera van sorprendre als clients d'un supermercat de la cadena 'Whole Foods', a Washington, quan van començar cantar el famós brindis de ‘La Traviata de Verdi’, amb la intenció de promocionar l'òpera i apropar-la a tot tipus de públic.

Al mateix temps, és esperançador veure la reacció positiva de la gent
.

dissabte, 22 de maig de 2010

Santuari de la Mare de Déu de Guadalupe


Parlar de Guadalupe és parlar d'esperança.

La Mare de Déu de Guadalupe va voler manifestar-se a la humanitat a través de l’indi, ‘Juan Diego Cuahtlatoatzlin’, canonitzat pel Papa Joan Pau II el 31 de juliol de 2002.

El Santuari de Guadalupe, conegut com "La Villa", els fidels veneren la imatge conservada intacta, impresa sobre les dues cares del teixit de fibra vegetal. Els colors no provenen de cap pigment conegut , i la imatge està pintada en 4 tècniques diferents sense cap rastre de pinzell.

La Verge té les mans juntes en senyal de recolliment, en profunda oració. El seu rostre és mestís. Una flor de 4 pètals que simbolitza la divinitat i evoca l'espera de Jesucrist, està col•locada sobre el seu ventre des d'on emana una llum intensa que forma una halo lluminós.

"La Villa" rep al voltant de 19 milions de pelegrins l'any. El 12 de desembre, dia de la Festa de Nostra Senyora de Guadalupe, al voltant de 95 mil persones de tot el món visiten el santuari.

La "Morenita" ha estat declarada "Patrona d'Amèrica" pel Papa Pius XII i "Emperadriu d'Amèrica" pel Papa Joan Pau II. Des de 1531 se li va confiar l'evangelització d'Amèrica.

.

divendres, 21 de maig de 2010

Sorprenent estrena a Madrid, una pel•lícula que parla bé dels sacerdots


Ha tingut lloc la preestrena per a periodistes i crítics de cinema de «La última cima», esplèndid documental sobre el sacerdot Pablo Domínguez que va morir a la muntanya el 2009. Hem volgut «retre un homenatge als sacerdots», diuen els seus realitzadors i difusors.

En els temps actuals és realment sorprenent que algú s'atreveixi a defensar el sacerdoci i la missió que comporta. El director ‘Juan Manuel Cotelo’ ho fa en un emotiu i intel•ligent documental, «La última cima», que recorda a Pablo Domínguez, sacerdot i teòleg, que era el degà (amb tan sols 42 anys) de la ‘Facultat de Teologia de Sant Dámaso’, quan va morir a la muntanya, el febrer de 2009.

Vint-i-set hores d'enregistrament, que recullen testimonis de familiars, amics, alumnes i altres membres del clergat, s'han condensat en 82 minuts. El resultat és un documental àgil i vibrant que toca la fibra sensible de qualsevol espectador que no vagi disposat a prejutjar amb antelació (sigui creient o no) i que convida a la reflexió sobre el sentit de la vida.

“Una ‘pel•li’ que tant de bo doni que parlar”

Així comença la pel•lícula "La última cima" que el proper 4 de juny s'estrena en alguns (pocs) cinemes.

Inicio Película "La última cima" (4/6/10) PRÓXIMO 4 DE JUNIO EN CINES from infinitomasuno.org on Vimeo.


Podeu veure la web de la pel•lícula: Aquí

Integració


dijous, 20 de maig de 2010

Fàtima, un viatge inoblidable, una experiència impressionant i rica de dons espirituals va dir el Sant Pare

.
.
El Sant Pare va posar en evidència, "el patrimoni de valors amb què el cristianisme ha enriquit la cultura, l'art i la tradició del poble portuguès", subratllant,: "la necessitat que en aquesta noble terra, com en qualsevol altre país marcat profundament pel cristianisme, catòlics i laics puguin obrir-se recíprocament al diàleg sincer i respectuós".


Llegir el text complet: Aquídimecres, 19 de maig de 2010

Un vídeo que fa pensar


Alguns nens creixen envoltats de regals, les millors joguines, llibres, pel•lícules, televisors, no els falta res, una bonica casa, moltes coses, però totes 'materials'.

Molts pares per estar involucrats en diversos negocis o en una vida diària agitada, obliden donar el més important als seus fills l’amor i la dedicació...

dimarts, 18 de maig de 2010

El Papa nomena bisbe auxiliar de Terrassa a Salvador Cristau

.

La Nunciatura Apostòlica a Espanya ha comunicat a la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) que a les 12,00 hores d'avui, dimarts 18 de maig, la Santa Seu ha fet públic que el Papa Benet XVI ha nomenat Bisbe auxiliar de la diòcesi de Terrassa al SR. Salvador Cristau Coll, Vicari General d'aquesta diòcesi, assignant-li la seu titular d'Aliezira. És titular de la diòcesi de Terrassa Mons. D. Josep Ángel Saiz Meneses.
.
InfoCatólica

Llegir més: Aquí
.

Xafarderies. Compte!

.


Formspring.me. La nova xarxa social que fa furor entre el jovent


Rafael Serrano (Aceprensa) ens informa d'una nova xarxa social que està fent furor entre els adolescents. La solució passa per l'esforç de pares i educadors per formar els joves en l'ús de les xarxes socials.

Pares i educadors nord-americans estan alarmats davant de l'última febre adolescent d’Internet: Formspring.me, una xarxa social on l'anonimat afavoreix l’intercanviï de comentaris d'uns sobre d'altres. Abunden les crítiques, xafarderies, grolleries i obscenitats.


"És senzillament terrible que els nois tinguin accés a totes aquestes coses a Internet i nosaltres ni tan sols no ens assabentem", diu el pare d'una adolescent usuària. I conclou: " Com el bloqueges? Com ho vigiles? " (International Herald Tribune, 7-05-2010).

Aceprensa
Llegir l’article complet: Aquí
.

El verdader enemic a combatre és el pecat, recorda Benet XVI


El Papa va dir que els cristians no han de témer el món, sinó només el pecat.

Unes 150.000 persones van acudir diumenge a la plaça de Sant Pere per manifestar el seu suport a Benet XVI i el seu esforç per reforçar la santedat dels sacerdots.

"Avui la meva primera salutació va als fidels laics arribats de tot Itàlia, acompanyant el President de la Conferència Episcopal Cardenal ‘Angelo Bagnasco’ .

Us agraeixo de cor, germans estimats i germanes, la vostra presència calorosa i nodrida.

Després del rés del ‘Regina Caeli’ amb milers de fidels a la Plaça de San Pedro, el Papa Benet XVI va agrair la proximitat i solidaritat de més de 150 mil fidels, així com la comunió dels immigrants a la Plaça de San Juan en ocasió de la Festa dels Pobles.

A ells, i a tots els catòlics del món, el Sant Pare va recordar; "el verdader enemic a témer i per combatre és el pecat, el mal espiritual, que de vegades, contagia també els membres de l'Església".

En italià i després d'agrair la proximitat dels fidels amb els sacerdots i a ell mateix, el Pontífex va assenyalar que "vivim al món -diu el Senyor- però que no som del món, i hem de guardar-nos de les seves seduccions. Hem de témer al pecat i per a això hem d'estar fortament arrelats amb Déu, units en el bé, en l'amor i en el servei".

dilluns, 17 de maig de 2010

Puntets negres


"El tercer hombre" ha estat un dels films més famosos de la història del cinema. Jo, que no sóc precisament un cinèfil, tinc gravades a la memòria cada una de les seqüències d'aquesta pel•lícula, però, sobretot, els diàlegs.

És ja un tòpic afirmar que estem en la civilització de la imatge, que una imatge val més que mil paraules; però, a l'hora de la veritat, el que recordarem sempre de les millors pel•lícules de la nostra vida, no és el colorit dels paisatges o els efectes especials de la ‘Guerra de les galàxies’, sinó les frases lapidàries ‘d'Humprey Bogard’ a ‘Casablanca’ o els diàlegs genials de les comèdies de ‘Lubitsch’, en blanc i negre. En definitiva, les paraules.

En aquest vídeo, ‘Orson Welles’ manifesta una terrible veritat: els éssers humans, vistos de lluny, som només puntets negres que es mouen.

Què senzill seria esborrar-ne uns quants com si es tractés d'un videojoc!

És un tema recurrent de la literatura: si ens donessin uns milers de dòlars per cada puntet negre que eliminéssim i, n'hi hagués prou amb prémer un botó sense que ningú se n’assabentés, sense sang, sense els crits de les víctimes, sense gaires retrets...

‘Rousseau’ ja en va parlar d'això i també ‘Alejandro Casona’ a "La barca sin pescador". El pitjor de tot és que no es tracta només d'un joc literari: els fetus avortats voluntàriament - "els nens invisibles" com els vaig anomenar fa uns anys -, són només això, punts negres sense rostre, que algú esborra d'aquest món entremig de bates verdes i música de Mozart.Article publicat al bloc ‘Pensar por libre’ el passat 8 de maig

diumenge, 16 de maig de 2010

Sonsoles, 75 anys després


El maig, mes que la pietat cristiana dedica a la Verge Maria, molts cristians tenim el costum d'honorar la Mare de Déu realitzant un romiatge.

'Comencem aquest mes dedicat especialment a la Mare de Déu, dins l'any marià que estem celebrant a l'Obra. El cor i el pensament se'ns van de seguida a Santa Maria, Mare de Déu i Mare nostra, per agrair-li els innombrables favors que rebem constantment per la seva intercessió'... Així començava el Prelat de l'Obra la seva carta d'aquest mes de maig.

Us suggereixo que ens afanyem més en aquest mes, perquè molts amics ens acompanyin en aquestes visites marianes.

Desitgem donar gràcies a la Mare de Déu per les seves atencions amb l'Església i amb cada un dels seus fills.

En ocasió del 75 aniversari de la romeria que Sant Josepmaria Escrivà de Balaguer va fer al ‘Santuari de la Verge de Sonsoles’, el club Torcal de Majadahonda (Madrid) va organitzar una romeria familiar seguint les empremtes que van caminar Sant Josepmaria i els seus acompanyants.

Diverses famílies van arribar amb tren a l'estació d'Àvila a les 10:30 del 2 de maig. Des d'allà, van baixar caminant per la costa de les tres conques fins el convent de Sant Tomás.

El camí antic del Santuari de Sonsoles continua practicable i molts avilesos ho fan a peu, alguns a diari. Van resar la primera part del Rosari pel camí de terra que transcorre encara entre guarets i bladars.

En finalitzar la romeria moltes famílies es van voler fer una foto amb la Verge de Sonsoles

.

dissabte, 15 de maig de 2010

Loreto, la casa de Maria


Com ja és una pràctica durant l’Any Marià, els dissabtes anem a visitar un Santuari de la Mare de Déu. Avui ho farem al de Loreto on segons la tradició es troba la casa original de María, que va ser traslladat miraculosament del seu lloc d'origen Nazaret a aquest indret italià.

La casa de María és el centre entorn del qual es va construir la gran Basílica de Loreto. Sobre l'altar de la casa de María es venera una petita estàtua de la Verge de Loreto. Es tracta d'una estàtua de fusta de cedre del Líban, provinent d'un arbre dels jardins Vaticans, que el Papa Pius XI va fer tallar i la va coronar el 1922 al Vaticà, abans de que fos traslladada solemnement a Loreto. La Verge actualment està revestida amb un mantell daurat.

Cap a finals del segle XVI els pelegrins que es dirigien a la Casa de Loreto solien cantar lletanies marianes. Són les anomenades "Lletanies Lauretanas" incorporades més tard en el sant rosari . El Santuari aviat es va convertir en un dels llocs de peregrinació més importants per als fidels de tot el món i ha estat objecte de veneració de molts Sants i Papes.
http://www.santuarioloreto.it/
.

El Papa Benet XVI s’acomiada de Portugal


Milers de persones van sortir als carrers de Porto, una ciutat industrial fortament afectada per la crisi, per rebre el Papa en el seu últim dia de visita a Portugal.


El Director de la Sala de Premsa de la Santa Seu, P. Federico Lombardi, va assenyalar que l'assistència rècord de més de mig milió de persones a la multitudinària Missa que el Papa Benet XVI va presidir a l'esplanada del Santuari de Fátima no va sorprendre gens ni mica i va mostrar la vitalitat de l’Església Catòlica a Portugal.

En declaracions al diari italià Avvenire, el P. Lombardi va comentar que la campanya mediàtica contra el Papa i l'Església pels abusos sexuals comesos per alguns membres del clergat podria haver portat a la percepció que la vitalitat de l'Església i l'atenció de la gent cap al Sant Pare es podria haver «enfosquit»-. «Tanmateix, no va succeir així», va precisar.

El pare Lombardi va qualificar de « viatge meravellós » la visita de Benet XVI a Portugal i va elogiar la «participació extraordinària» dels ciutadans portuguesos.
.

divendres, 14 de maig de 2010

Enquesta del ‘The New York Times’

.


Ahir llegia en un bloc dels que acostumo seguir – ‘Pensar por libre’ -, un article que publicava D. ‘Enrique Monasterio’ i deia el següent:

No m'agrada treure’n conclusions de les enquestes, perquè gairebé sempre són enganyoses, però aquesta que publico a continuació sembla significativa.

L'ha realitzat entre els seus lectors el ‘New York Times’ que, com és sabut, va capitanejar la campanya mediàtica contra el Sant Pare en ocasió dels escàndols de pederàstia.

Ara el diari comprova amb sorpresa que la "imatge" del Papa no s'ha deteriorat el més mínim. Ans el contrari: ha augmentat enormement el seu prestigi, i els catòlics estan més que mai units a ell.

Aquestes són les dades:

"El 88% dels catòlics enquestats, siguin practicants o no, manifesta que els escàndols sexuals comesos a l'Església no afecten el seu tracte amb sacerdots; el 87% assenyala que no afecten la participació dels seus fills en la comunitat eclesial; el 82% diu que no afecten la seva assistència a missa i el 79% reconeix que no afecten les seves donacions.

Una de les xifres més reveladores és la que es refereix a l'aprovació de Benet XVI. Mentre que el març passat l'índex d'aprovació del Sant Pare era el 27%, a l’iniciï de maig el 43% manifesta tenir una visió positiva del Papa per la seva fermesa davant la crisi.

En enquestar els catòlics practicants sobre l'acció de l'Església, el diari nord-americà publica que el 62% manifesta tenir una bona opinió dels seus líders; el 75% creu que el Vaticà s'esforça a prevenir els abusos mentre que només el 17% pensa que aquest intenta ocultar els abusos; el 91% dels enquestats confia en la capacitat de la Santa Seu per prevenir abusos futurs.

Tanmateix, el 89% creu que els abusos són tan comuns dins com fora de l'Església. Finalment, el 58% considera que la premsa ha estat desproporcionada en tractar el tema. "

dijous, 13 de maig de 2010

"La Verge sigui font d'esperança"

.
Paraules del Papa..

Mig milió de persones participen en la missa de Benet XVI


Germanes i germans estimats, també jo he vingut en peregrinatge a aquesta "casa" que María va elegir per parlar-nos en aquests temps moderns.

He vingut a Fàtima per gaudir de la presència de Maria i de la seva protecció materna. He vingut a Fàtima, perquè avui convergeix cap aquest lloc l'Església pelegrina, volguda pel seu Fill com instrument d'evangelització i sagrament de salvació.

He vingut a Fátima a resar, amb Maria i junt amb tants pelegrins, per la nostra humanitat afligida per tantes misèries i sofriments.

En definitiva, he vingut a Fàtima, amb els mateixos sentiments dels Beats ‘Francisco i Jacinta’ i la Serventa de Déu ‘Lucía’, per fer davant la Mare de Déu, una profunda confessió: Que "estimo Jesús", que l'Església i els sacerdots "estimen" Jesús, i desitgen fixar els ulls en Ell, mentre conclou aquest Any Sacerdotal, i també he vingut per posar sota la protecció materna de María els sacerdots, els religiosos, els missioners i tots els qui treballen pel bé, i fan de la Casa de Déu un lloc acollidor i benèfic.PER LLEGIR L’HOMILIA COMPLETA: AQUÍ
.

Episodis i experiències

.

En la recent edició del llibre "Records i reflexions", el seu autor ‘Joaquim Navarro-Valls’ ofereix al lector episodis i experiències viscudes durant els anys que va acompanyar a Joan Pau II.


Amb aquest motiu, diversos mitjans han publicat articles, entrevistes, etc.

Us ofereixo, un l'enllaç, amb la selecció feta per ‘Biblioteca Almudí’, entre els quals recullen una selecció, en què ‘Navarro-Valls’ ofereix la seva versió sobre aquest i altres temes actuals.

ACCÉS ALS ARTICLES I ENTREVISTES: AQUÍ
.

Ahir, després de les pregàries de les Vigílies, el Sant Pare va consagrar els sacerdots de tot el món al Cor Immaculat de Maria

.

Sols Crist ofereix la resposta


La història de Portugal és una història de valentia en la fe cristiana, i en l'exploració del món. Una història que avui es renova amb un anunci de l'Evangeli que radica en Crist i en el testimoni dels sants, va dir el Papa en l'homilia de la Missa celebrada aquest dimarts a la Plaça del Comerç de Lisboa, després de la seva visita al Monestir dels Jerònims i al President de la República.

És necessari anunciar de nou amb força i alegria - va esmentar el Papa - l'esdeveniment de la mort i resurrecció de Crist, cor del cristianisme, fulcre i suport de la nostra fe, palanca poderosa de les nostres certeses, vent impetuós que tregui tota por i indecisió, qualsevol dubte i càlcul humà.

Després de la seva arribada a Fátima a bord d'un helicòpter que va aterrar a aquesta ciutat portuguesa a les 5:16 p.m. (hora local), i després de ser rebut pel Bisbe de ‘Leiria-Fàtima’, Mons. ‘Antonio Augusto dos Sants Marto’, el Papa Benet XVI es va dirigir a la Capella de les Aparicions i va resar davant de la Verge María.

Després de la seva arribada a Fátima a bord d'un helicòpter que va aterrar a aquesta ciutat portuguesa a les 5:16 p.m. (hora local), i després de ser rebut pel Bisbe de Leiria-Fátima, Mons. Antonio Augusto dos Sants Marto, el Papa Benedicto XVI es va dirigir a la Capella de les Aparicions i va resar davant de la Verge María.dimecres, 12 de maig de 2010

Viatge del Sant Pare a Portugal

.
Benet XVI celebra una Missa multitudinària en el ‘Terreiro do Paco’ de Lisboa.


Poso un enllaç d’aquesta web que inclou una amplia informació del Viatge de Benet XVI a Portugal

http://lacrestadelaola2028.blogspot.com/2010/05/viaje-de-benedicto-xvi-portugal.html

.
dimarts, 11 de maig de 2010

La major persecució a l’Església ve del pecat que existeix a dins mateix
Benet XVI ha afirmat avui que la major persecució a l'Església no ve tan sols dels «enemics de fora», sinó, sobretot, dels seus propis pecats.


A l'avió que l’ha portat a Portugal, el Papa s’ha dirigit als periodistes presents, i ha parlat sobre els casos de pederàstia que han sacsejat l'Església Catòlica a tot el món.


«L'Església té una profunda necessitat de tornar aprendre de la penitència, a acceptar la purificació, i a demanar perdó», ha dit Benet XVI, que també ha fet palès la «necessitat de justícia» en aquest procés.


Pel Sant Pare, els membres de l'Església han de ser "llestos" per respondre els atacs "del mal", tant externs com interns. "Les forces del bé són presents i, al final, el Senyor és més fort que el mal", ha dit el Sant Pare, qui ha subratllat, "la bondat de Déu té l'última paraula en la història".


‘Garzón’, ‘Paracuellos’, ‘Justícia’

.

El passat 24 de gener del 2000 el jutge Baltasar Garzón estampava la seva firma definitiva en contra de la querella interposada dos anys abans per la «Associació de Familiars i Amics de Víctimes de Genocidi de ‘Paracuellos del Jarama’».

Denunciaven els afusellaments durant la Guerra Civil a ‘Paracuellos’ entre novembre i desembre de 1936.

Els raonaments del magistrat eren severíssims. Acusava els demandants, ni més ni menys, de «mala fe», de prendre's «a la lleugera les normes bàsiques de la nostra ordenació jurídica» y « de fer mofa i escarni de la serenitat que tota activitat jurisdiccional comporta».

En aquella sentència deia exactament que els afusellaments «havien prescrit en haver transcorregut més de vint anys», que l'amnistia dictada el 25 de novembre de 1975 «vetava qualsevol possibilitat de reiniciar la persecució penal pels actes de la nostra Guerra Civil» i a més, «el delicte de genocidi no es trobava tipificat a Espanya en la data dels fets».

Quan les víctimes del franquisme es van dirigir deu anys més tard a Garzón, van obtenir exactament la resposta contrària: va demanar les actes de defunció dels responsables, es va proclamar competent per jutjar, i va obviar l'amnistia.

Sobtadament, els crims constituïen delicte de genocidi, no havien prescrit ni estaven perdonats...

(Fins aquí, part d’un article de ‘Cristina Schlichting’ traduït al català)


Com tothom sap, aquest assumpte ha aixecat i, està aixecant molta polseguera, doncs s’entreveu el caire polític que està prenent, posant en dubte, fins i tot, la imparcialitat dels magistrats.


Fa pocs dies vaig rebre un escrit signat per en ‘Jose Ramon Talero Islan’, que m’he permès traduir i publicar.


Per què no s’informen els nostres polítics, i es documenten històricament per poder parlar amb contundència i amb la veritat?

Tots sabem que la nostra guerra civil, com totes les guerres civils, són lluites entre germans.

Hi va haver moltes equivocacions per ambdues parts. Però és inadmissible, demencial i alhora pervers, fer ús polític d’una ferida que estava tancada amb l’hàbil i intel•ligent intervenció de totes les forces polítiques en la ‘Transició’.

No es pot renunciar al passat, però si us plau, busquem el futur junts, i no perdem el temps amb enfrontaments, que l’únic que origina és discòrdia i desunió.

Tenim d’ensenyar a la nostra joventut un futur millor, i per això, cal preparar-se i mirar cap endavant, i no reblar el clau amb les nostres misèries passades.

Hi ha molts altres problemes en la nostre vida diària (economia, atur, educació, immigració, falta de solidaritat etc...)

Treballem doncs, per això, i deixem-nos de romanços, no malbaratem les energies amb enfrontaments.


Un esdeveniment espectacular i ple de coloritLa Guàrdia Suïssa, el cos de defensa del Papa, va estar de festa.

Amb les seves millors gales aquests 31 nous guàrdies suïssos van jurar defensar el Papa amb la seva vida davant de la bandera de la Guàrdia i els seus familiars i amics.

El capellà dels Guàrdies Suïssos va parlar als nous reclutes de l'esperit de servei i d'abnegació característic d'aquest cos de defensa.

També els va avisar del perill de la vanitat. El capellà va dir als nous guàrdies suïssos que Déu veu també darrere de la cuirassa i l'uniforme, per tant, han de ser humils i saber que la feina d'aquest cos és de servei a Déu i al Papa.

.

dilluns, 10 de maig de 2010

Vinyeta

.
Poso una vinyeta d'en 'Mingote' que m'ha enviat en Pere.Si feu un cli sobre la imatge, s'engrandirà

.

diumenge, 9 de maig de 2010

32 nous sacerdots de l'Opus Dei en l'Any Sacerdotal

.


Mons. Xavier Echevarría va conferir ahir a la tarda l'ordenació sacerdotal a 32 diaques de la Prelatura de l'Opus Dei, procedents de 14 països. La celebració va tenir lloc a la Basílica de Sant Eugeni i va estat transmesa per la web de l'oficina d'informació.


Durant l'homilia, el bisbe consagrant va recordar que "la divina misericòrdia diposita grans tresors en les mans dels sacerdots. Amb aquestes mans prenen el pa i el calze amb el vi, que es convertiran en el Cos i la Sang de Crist ".


"Amb aquestes mateixes mans -va continuar el Prelat de l'Opus Dei- els sacerdots imparteixen el perdó diví en el sagrament de la Reconciliació i ungeixen els malalts amb els sants olis. Amb aquestes mans beneeixen les iniciatives apostòliques dels seus germans en l'Església, ofereixen una ajuda fraterna als necessitats, i expressen el seu desig de servir a tots, sense modificacions de cap classe ".


Mons Echevarría es va dirigir així als nous preveres: "A vosaltres, fills meus que esteu a punt d'esdevenir preveres, us dic: estigueu sempre molt a prop del Senyor per mitjà de l'oració i del sacrifici. Procureu complir amb amor, cada dia, els vostres deures ministerials. Tracteu sovint Jesucrist, no només en el moment de la celebració eucarística, sinó al llarg de tota la jornada. Sigueu molt devots de la Verge, la nostra Mare, i de Sant Josep. Imiteu l'exemple de Sant Josepmaria, el nostre estimadíssim Pare, i així sempre estareu bé custodiats en les mans de Jesús ".

.
El Bisbe va exhortar els familiars i amics dels nous preveres, i tots els presents a la celebració a "demanar al Senyor que faci veritablement sants a aquests i als altres sacerdots del món sencer: acompanyem-los de prop amb la nostra pregària i amb el nostre sacrifici ".

En acabar la celebració, Mons Echevarría va animar a tots a unir-se en oració filial pel Papa, pel Cardenal Vicari de Roma i pels Bisbes del món sencer, i va transmètre la benedicció de Benet XVI per als 32 ordenands.


Llegir més (català)


Llegir més (castellà)


‘Homilia completa del Prelat de l'Opus Dei’, (castellà) clic aquí.


Breus testimonis dels sacerdots de l'Opus Dei ordenats ahir a Roma


.

"Cap institució s'ha enfrontat a la pederàstia com l'Església"

.

Joaquín Navarro-Valls, portaveu del Papa Joan Pau II, creu que hi ha molta "hipocresia" social, ja que la pederàstia afecta més institucions que l'Església Catòlica.Entrevista que Josep Cuní va fer a Joaquín Navarro Valls en el programa els matins de TV3 el passat 07/05/2010 .


.


.


dissabte, 8 de maig de 2010

Santuari de la Mare de Déu de Hostýn


Hostýn és el lloc de peregrinació més visitat de Moràvia a l'Orient de la República Txeca.

La llegenda explica que aquest lloc de devoció coincideix amb la invasió de Moràvia pels Tàrtars el 1241, una població bàrbara que va sembrar mort i destrucció al seu pas. Els moravians van trobar refugi a la muntanya, escapant-se miraculosament dels saquejadors.

Aquest episodi va ésser interpretat com un senyal de la intervenció divina, i va ser atribuït a la intercessió de la Verge Protectora de l'Assumpció o Verge de ‘Svaty Hostýn’, que els va socórrer.

L'estàtua de la Verge Protectora també anomenada Verge Victoriosa es troba dalt de l'altar central de la Basílica. Se la representa sostenint als seus braços al Nen Jesús, que sembla tenir un raig a la mà. L'estàtua va ser erigida com a gest d'agraïment per tots aquells que van trobar refugi al lloc.

La coronació de la imatge, el 15 d'agost de 1912, va ser un moment de gran alegria. La corona, adornada amb moltes pedres precioses, va ser beneïda a Roma pel Papa Sant Píus X.

Pels voltants hi han altres santuaris dedicats a la Mare de Déu, com el de 'Velehrad', l'antiga seu de Sant Metòdi, on es venera la "Mater Unionis, Mare de la unitat de tots els cristians"..

El director de ‘Mater Care International’ denuncia les polítiques antinatalistes y pro avortistes


Ginecòlegs catòlics de l'ONG ‘Mater Care International’ (MCI) demanen per als països en vies de desenvolupament més atenció prenatal i metges qualificats en els parts en comptes de fomentar els «programes de salut reproductiva que inclouen »el control de la natalitat « a través de l'ús de preservatius, i els »avortaments segurs«.


En aquest sentit, el ginecòleg i director de ‘MCI’, ‘Robert Walley’ (en la fotografia), va criticar, en declaracions a ‘Europa Press’, que »mentre milers de milions de dòlars « s'han emprat en aquests programes, »només una petita quantitat està enfocada a oferir serveis que assegurin a les mares i els bebès la supervivència durant l’embaràs «.


"És flagrant suggerir a les mares africanes que les seves vides i la seva salut milloraran si maten els seus bebès ja que les causes del seu sofriment no se solucionen amb més mort i desesperació", va expressar el doctor ‘Walley’.

A més, va retreure que "moltes agències d'ajuda internacional portades per la seva ideologia continuen insistint en què la principal estratègia per reduir les morts de les mares als països en desenvolupament són el control de la natalitat i l'avortament".


Així doncs, va insistir que, "la majoria de les mares, particularment a l'Àfrica, desitgen tenir fills ja que saben que són el futur de la seva família, de la seva comunitat i del seu país".


Per això, ‘MCI’ recolza les protestes contra la nova Llei de l'avortament espanyola i en qualsevol lloc del primer món" ja que, segons el seu parer, "demostra una profunda pobresa de pensament". "Nosaltres firmem una petició ‘online’ recolzant les protestes i ens mantenim en contacte amb les associacions ‘pro-vida’, encara que ens agradaria mantenir contacte també amb obstetres i ginecòlegs", va explicar ‘Walley’.


INFOCATOLICA
LLEGIR MÉS

divendres, 7 de maig de 2010

RomeriaEn què consisteix una romeria?

Encara que hi han moltes modalitats l'important és l'amor que s’hi posa. En general les romeries del mes de maig consisteixen en una visita a una ermita, església o santuari que estigui dedicat a la Mare de Déu.


La romeria té alguna cosa de peregrinació. S'abandonen les activitats corrents per anar a visitar la Senyora. En cert sentit, consisteix en un acte d'agraïment, ja que aquests llocs sants, en els quals es venera la Mare de Déu són tots de la seva predilecció.


La Verge Maria vol mostrar-nos la seva proximitat, i ens deixa la seva targeta de visita perquè ens sentim protegits i estimats. Anar a aquests llocs suposa, per tant, un reconeixement del seu amor i protecció maternals. A Ella la fem feliç i a nosaltres ens fa molt bé reconèixer-nos com a fills seus.


Què s'ha de resar en aquestes visites?

L'ideal seria resar les tres parts del rosari. Una part es resa pel camí cap a l'ermita. La part del dia es resa al lloc escollit. La tercera part es pot resar de tornada.

Hi ha romeries penitents en les quals s’hi va només a resar, a demanar per unes intencions concretes, reparar o agrair. Hi ha romeries familiars i festives, on s'acudeix a resar la Verge i es gaudeix de la seva proximitat durant tot el dia, celebrant-ho amb un dinar campestre o amb un berenar.


Animo els lectors a escollir una bona ermita i decidir fer moltes romeries aquest mes de maig. Hi han moltes coses per demanar a la Mare de Déu: pel guariment d’un malalt, que hi hagi feina, que sapiguem complir la vocació rebuda, que siguem generosos en l’apostolat, que les lleis del nostre país respectin la vida i la dignitat de les persones, per la conversió dels pecadors , per les vocacions al sacerdoci, que ajudi el Sant Pare en aquestes hores difícils en què és objecte dels atacs laïcistes...


Fa pocs dies us vaig parlar de la romeria Matadepera-Montserrat, Montserrat és un bon lloc, però hi han moltíssim santuaris de la Verge escampats per la nostra terra , fruit de la pietat dels nostres avantpassats.


Ahir vaig rebre l’anunci d’una romeria que tradicionalment es fa a Pallerols, envio un enllaç perquè vegeu de què es tracta, clic aquí , podria ser un bon motiu per passar una bona diada familiar al costat de la Mare de Déu.

Què vol dir adopció?Una mestra de primer grau, mostrava als nens de la seva classe una fotografia d'una família.
.
A la foto hi havia un nen que tenia el color de la pell diferent a la resta dels membres de la família.

Un dels nens del grup va suggerir que el nen de la foto era adoptat i una nena que tenia al costat li va dir:

'Jo sé tot sobre les adopcions, perquè jo sóc adoptada'. ' Què significa ser adoptada? ' va preguntar el nen i la nena li va contestar:

'Significa que un no creix al ventre de la seva mare sinó que creix al seu cor'.

dimecres, 5 de maig de 2010

Carta del Prelat de l’Obra (maig de 2010)'Comencem aquest mes dedicat especialment a la Mare de Déu, dins l'any marià que estem celebrant a l'Obra. El cor i el pensament se'ns van de seguida a Santa Maria, Mare de Déu i Mare nostra, per agrair-li els innombrables favors que rebem constantment per la seva intercessió'... Així comença el Prelat la seva carta d'aquest mes de maig.

En aquests dies li agraïm en concret -perdoneu l'incís- l'ordenació sacerdotal de 32 germans vostres, a qui administraré el presbiterat el pròxim dia 8, a la Basílica de Sant Eugeni. Preguem a la Mare de Déu per ells i per tots els sacerdots.

Afirma que tots hem experimentat en la nostra vida la presència benefactora de Santa Maria per apropar-nos a la intimitat del Senyor. Per aquesta raó, i perquè s’ho mereix -no hi ha criatura més digna que la Verge Maria: més que Ella només Déu-, mai no li agrairem prou els esforços per nosaltres, ni la lloança com fóra degut.

Recorda dos aniversaris que es compleixen aquest mes, i que conviden a tractar amb especial afecte la Mare de Déu: la primera romeria de sant Josepmaria -a Sonsoles, l’any 1935- i la novena davant de la Verge de Guadalupe, l’any 1970.

El primer aniversari -el passat dia 2 es van complir 75 anys- Sant Josepmaria va començar el costum de la romeria de maig, de què tants fruits espirituals s'han derivat. Des de llavors, milions de persones han après a portar el seu afecte filial a la Verge Maria amb sabor d'intimitat.


Us suggereixo que ens afanyem més en aquest mes, perquè molts amics ens acompanyin en aquestes visites marianes.

Desitgem donar gràcies a la Mare de Déu per les seves atencions amb l'Església i amb cada un dels seus fills.

L'altre aniversari que es compleix també aquest mes: els quaranta anys del viatge de sant Josepmaria a Mèxic per resar davant de la Verge de Guadalupe, recorda com resava intensament, mogut pel seu amor a l'Església, al Papa, a les ànimes, desitjava posar en mans de la Mare de Déu les intencions del cor.

Recorda Mons. Echevarría que va ser una pregària filial intensíssima, de complet abandonament a la Voluntat de Déu, i al mateix temps insistent, com la d'un nen petit i confiat, i recull en la seva carta unes paraules d'aquella oració, animant tots a resar així a la Mare de Déu, renovant de manera constant la petició per l'Església, pel Papa i els seus col•laboradors; pels Bisbes, pels sacerdots i per tot el poble de Déu.

Text complet de la carta del Prelat de l'Opus Dei (en castellà)

Text complet de la carta del Pelat de l'Opus Dei ( en català )Enllaç relacionat: Ordenació de 32 sacerdots, en directe per Internet


.

Beatificació a Santa Maria del MarEl ‘Cardenal Bertone’ va presidir la Beatificació del Caputxí ‘Josep Tous i Soler’ a Barcelona

El passat diumenge 25 d'abril va tenir lloc a la Basílica de Santa María del Mar de Barcelona la beatificació del Pare ‘Josep Tous i Soler’, religiós caputxí Fundador de les Germanes Caputxines de la Mare del Diví Pastor.

La cerimònia va estar presidida pel Secretari d'Estat del Vaticà, el Cardenal ‘Tarcisio Bertone’, acompanyat del Cardenal Lluís Martínez Sistach, Arquebisbe de Barcelona.

El Cardenal ‘Tarcisio Bertone’ va quedar gratament impressionat amb aquesta visita:

“Una impressió esplèndida perquè s'ha donat un conjunt d'esdeveniments: la beatificació d'un gran sacerdot que en moments difícils va demostrar la fidelitat a Crist i la fidelitat als homes del seu temps, malgrat les dificultats. Avui, la beatificació en una basílica molt bonica que demostra la fe de Catalunya, Santa María del Mar, una gran expressió de l’art gòtic català; amb l'escolania de Montserrat que s'inspira en l'oració, me n’emporto una formidable impressió que li explicaré al Papa”.

dimarts, 4 de maig de 2010

PublicitatS’acaba la lliga i la cosa està frec a frec entre el Barça i el Madrid.


He deixat passar uns dies per pair la decepció per no poder jugar la final de la ‘Champions’.


D’aquí quatre dies ja ningú parlarà ni de la ‘Lliga’ ni de la ‘Champions’, i tot se centrarà en el Mundial de Sudàfrica.


Aprofito aquest espot de Guinness, perquè molts 'busca talents' del futbol deuen fer com l’actor britànic ‘Danny Webb’ que arriba d’incògnit a un aeroport africà i es fa passar per un tal ‘Tommy Howe’ expert en cercar promeses de futbol.


Durant el seu viatge per diferents països troba arreu grans jugadors... fins i tot un heroi imprevist, que també vol aprofitar l’ocasió de demostrar la seva habilitat amb la pilota.


L’anunci va ser filmat a Nairobi, Mombasa i Malindi (Kenia) amb jugadors amateurs de Nigèria i Kenia.


El llançament d’aquest anunci es va fer a Nigèria el novembre de 2009, coincidint amb el partit de futbol entre Nigèria i Kenia, classificatori per la Copa Africana de les Nacions, i després s’ha anat estenent per diversos països com una taca d’oli.

dilluns, 3 de maig de 2010

Roma


Fa uns quants dies varem anar veure un fill que tenim a Roma.

De primer varem visitar el Vaticà on ens hi varem passar una bona estona i vam aprofitar per pregar per l’església i molt especialment pel Sant Pare.

Més endavant varem visitar l’Església Prelatícia de Santa Maria de la Pau i varem poder resar davant les sagrades despulles de sant Josepmaria, allà us hi vaig tenir a tots present.

I si hi ha algú que no ha pogut visitar mai l’Església Prelatícia, acompanyo aquest vídeo per seguir una visita guiada.

diumenge, 2 de maig de 2010

Dia de la MareAvui han passat per casa uns quants dels nostres fills, que ens han donat un cop d’efecte, tots portaven un bonic pom de flors.

La meva dona, que poc s’ho esperava, s’ha emocionat.

Envio aquest vídeo –tres desitjos -, perquè m’ha semblat molt adient amb la festa d’avui: El dia de la Mare.

Pel que fa la nostra família van ser set, amb la qual cosa el vídeo hauria durat una mica més.

Penso que com a manifest val la pena. Felicitats Mamà!

dissabte, 1 de maig de 2010

Mes de MaigAvui comença el mes de maig, el mes dedicat a la Mare de Déu, de ben segur tots trobarem un regalet per fer-li cada dia a la Verge.

Què, us animeu?

Penso que aquest vídeo dedicat a l’Any Sacerdotal, ens pot ajudar a demanar-li cada dia a la Verge per ells, i de retruc per nosaltres.

Nosaltres ja sabem que no estem sols, ara, ells –els sacerdots -, han de saber que no estan sols.

.


.

La nostra PatronaAvui el primer dissabte de maig coincideix amb la tradicional romeria Matadepera-Montserrat que organitzem any rere any.

Aquest per motius familiars, una 1ª Comunió, he fet campana i no els he pogut acompanyar. Espero i desitjo hagin tingut una bona caminada, el dia hagi acompanyat i finalment hagi estat molt apostòlica.

Em sap greu, doncs és una cosa de fa anys, però els deures familiars aquest cop prevalien.

Aprofito l’avinentesa per posar un vídeo d’un Santuari de la Mare de Déu, com acostumo els dissabtes durant aquest any Marià.

Aquest va dedicat a la Mare de Déu de Montserrat.
.