divendres, 27 d’agost de 2010

Aniversari

.
Ahir vaig tenir un dia molt mogut, la tornada a casa de l’estiu.
Maletes amunt i avall, trasllat, carregar i descarregar...ah! i sobre tot, els testos que com sempre apareixen a última hora, te’ls trobes al costat mig dissimulats, però que al final, veient la cara que posa la teva dona, no tens més remei que buscar-los-hi un lloc encara que aparentment sembli que ni amb calçador, però finalment ... tot hi queb.

Estàvem tant conscienciats per les notícies del temps que faria tanta calor, que un cop arribats a casa varem trobar que s’hi estava força bé, i fins i tot, després de sopar feia fresqueta.

Tot plegat, amb els tràfecs, vaig oblidar-me d’una data prou important: El Centenari del naixement de la Mare Teresa de Calcuta.

La Mare Teresa considerada una de les dones més influents del segle XX, va dedicar la seva vida "als més pobres entre els pobres" amb el lema "estimar fins que dolgui". Ahir arreu del món es va celebrar el Centenari del seu naixement.

"Que l'exemple de mare Teresa augmenti el vostre amor al Senyor i inspiri un servei cada vegada major per als necessitats". (Joan Pau II, Beatificació Mare Teresa. 19/10/2003)

El seu nom original era ‘Agnès Gonxha Bojaxhiu’. Va néixer el 26 d'agost de 1910 en l'actual ‘Spokje’, República de Macedònia, llavors Albània.

La seva incansable obra pels pobres sempre va anar acompanyada d'una intensa vida d'oració.

Per celebrar aquest esdeveniment, un edifici del barri del Bronx (USA) es va vestir de blanc i blau, el color de l'hàbit de les Missioneres de la Caritat. El motiu, commemorar el centenari del naixement de la Beata Teresa de Calcuta, una monja albanesa baixeta i encorbada, que sens dubte se sentia més a prop dels habitants del Bronx que dels amos de l'altiu ‘Empire State Building’, un edifici de l'àrea metropolitana de Nova York que es pot visitar per 20 $ i que s’havia negat a il•luminar-se de blanc i blau perquè - segons un comunicat emès -, no commemora esdeveniments religiosos.

Segons la seva web, l'Empire és una màquina de fer diners en la que et cobren fins i tot per a respirar. Tanmateix, a l'edifici ‘Hutchinson Metro Center del Bronx’, van commemorar els 100 anys de la religiosa; en aquest barri l’any 1977 la Mare Teresa va inaugurar el seu primer convent en els ‘riquíssims i pobríssims’ Estats Units. Entre els més pobres dels pobres.

Una part del món segueix negant-se a acceptar la llum de Crist que la Mare Teresa de Calcuta va voler transmetre mentre vivia, lliurant-se als pobres i a malalts. Són incapaços d'il•luminar simbòlicament els seus edificis, que romanen foscos com les seves ànimes. Tanmateix, a molts d'altres sí els ha arribat la llum d'aquesta dona que deia no era necessari anar a Calcuta per trobar el nostre proïsme.

La Mare Teresa va parlar poc, però va dir molt amb l'exemple. I quan va tenir de parlar, va parlar claríssim.

Jo em felicito i us felicito en el centenari del naixement d'aquesta santa que afirmava que a occident no solament hi ha gana de pa, sinó també d'amor:

"La gent del nostre temps té gana d'amor; i no cal anar a països llunyans, de ben segur a prop de a casa nostra, hi ha gent que sofreix una terrible solitud, una tremenda desesperació, un profund odi; o gent que se sent menyspreada, descurada i desesperançada. Han oblidat com somriure, han oblidat la bellesa del contacte humà. Estan oblidant que estimar és humà. Necessiten algú que els comprengui i els respecti."

Feliç Aniversari!
diumenge, 15 d’agost de 2010

Sant Josepmaria explica com pot ser el nostre amor a la Mare de Déu


Sant Josepmaria aconsellava apropar-se a l'amor de la Mare de Déu en el mes de maig.
.
En aquest breu vídeo, recollim algunes imatges del Sant en què parla de la Mare de Déu


.

Assumpció de la Mare de Déu


Aquest Dogma va ser proclamat pel Papa Pío XII, l'1 de novembre de 1950, a la Constitució ‘Munificentisimus Deus’

"Després d'elevar a Déu moltes i reiterades precs i d'invocar la llum de l'Esperit de la Veritat, per a glòria de Déu omnipotent, que va atorgar a la Verge María la seva peculiar benevolència; per honor del seu Fill, Rei immortal dels segles i vencedor del pecat i de la mort; per augmentar la glòria de la mateixa augusta Mare i per a goig i alegria de tota l'Església, amb l'autoritat del nostre Senyor Jesucrist, dels benaventurats apòstols Pedro i Pablo i amb la nostra, pronunciem, declarem i definim ser dogma divinament revelat que La Immaculada Mare de Déu i sempre Verge María, acabat el curs de la seva vida terrenal, va ser assumpta en cos i ànima a la glòria del cel".

.

MagníficatAvui a més de felicitar la Mare de Déu i dedicar-li floretes és un dia molt adient per fer una romeria a alguna ermita dedicada a Ella.

Com ja és ben sabut per tots, m’agrada la música, en espacial el cant coral, és per això que poso aquesta magnífica interpretació del 'Magníficat' de l’ 'Amsterdam Baroque Orchestra and Soloists' dirigida per 'Ton Koopman'

dijous, 12 d’agost de 2010

Espanya va presentar la Copa del Món a la Verge de Guadalupe


Per desig del president de la ‘RFEF’, Àngel Maria Villar
.
Les seleccions de Mèxic i Espanya van empatar ahir en un amistós que es commemorava el 200 aniversari de la Independència mexicana. El dia abans, el president de la Federació Espanyola de Futbol, ‘Àngel Maria Villar’, va assistir a Santa Missa a la Basílica, mentre la selecció s'entrenava a l'estadi Asteca.
.
Va presentar a la Verge de Guadalupe la Copa del Món, que va ser col•locada davant la imatge durant tota la Missa.
.
Mèxic va agrair a Espanya l’ «orgull» per haver estat nomenats a jugar el Trofeu del Bicentenari i l'haver ofert la copa a la Verge Moreneta de Guadalupe.

Info Católica


Llegir-ne més: clic aquí

.

dimecres, 11 d’agost de 2010

Déu ens crida tots a la santedat


El Papa Benet XVI en l'audiència general d’avui en el Palau Apostòlic de ‘Castel Gandolfo’ davant més de 3,000 pelegrins, ha parlat sobre la crida a la santedat.

"Déu ens crida tots a la santedat. Ens crida a seguir més de prop a Crist, esforçant-nos a transformar aquest món amb la força de l'amor a Déu i als germans."


.

dilluns, 9 d’agost de 2010

Necessitem una societat que ens cuidi, no que ens mati

.

Diumenge passat ‘Juan Ramón Domínguez’ publicava un article en el seu bloc i deia:

Erik Leipoldt que va quedar tetraplègic l’any 1978 com a conseqüència d'un accident de natació i recentment ha publicat el llibre "Euthanasia and disability perspective" ("Eutanàsia i la perspectiva de la discapacitat") sobre les actituds davant l'eutanàsia dels holandesos i els australians amb tetraplegia.

En un article titulat "necessitem una societat que ens cuidi, no que ens mati", publicat a ‘MercatorNet’, es preguntat si hi ha realment necessitat de legalitzar l'eutanàsia.

Per llegir l'article complet, fer clic a: ‘PROFESIONALES POR LA ÉTICA’
.

diumenge, 8 d’agost de 2010

Trobada Internacional d'Escolanets a Roma


Dimecres passat, després d’una celebració multitudinària, el Papa Benet XVI va tornar a la Vila Pontifícia de Castel Gandolfo.

L'Audiència General a la Plaça de Sant Pere va tenir una nombrosa participació de joves membres de la Peregrinació Europea de Ministres i Escolans, encapçalats per ‘Mons. Martin Gächter’, Bisbe Auxiliar de Basilea i president del ‘Coetus Internationalis Minstrantium’, que va dirigir al Papa un discurs de salutació.El Papa va clausurar així la multitudinària trobada d'escolans. Més de 53.000 joves es reuniren a Roma aquests dies en la Trobada Internacional d'Escolanets.

Roma es va omplir de color. El taronja venia d'Hongria, el groc d'Àustria, i el blau de França, i així fins omplir la plaça de Sant Pere i part de la ‘Via della Conciliazione’

El missatge del Sant Pare a tan nodrit grup va ser una invitació a comunicar la fe amb alegria i entusiasme, sense por, i els va demanar:

"Custodieu gelosament en el vostre cor l'amistat amb Jesús. Cada vegada que us apropeu a l'altar teniu la sort d'assistir al gran gest de l'amor de Déu que continua donant-se prop nostre per ajudar-nos i donar-nos la força"

divendres, 6 d’agost de 2010

Carta del Prelat de l’Opus Dei (Agost de 2010)Escriu Mons. Javier Echevarría un cop realitzat el viatge a Equador, Perú i Brasil, on a més de tenir l'alegria de reunir-me amb un bon nombre de germanes i germans vostres, i amb moltes altres persones, he resat davant les diverses advocacions de la Verge. Recolzant-me en cada una i en cada un, he tractat de reviure la pietat amb què Sant Josepmaria resava davant les imatges de la Mare de Déu, i he agraït a la nostra Mare la seva constant oració per l'Església i per l'Obra, demanant-li que ens continuï beneint abundantment.

Demana a tots, intensificar les nostres mostres d'amor a la Mare de Déu, en els mesos que encara resten per a la conclusió d'aquest any marià i recorda que el pròxim dia 15, solemnitat de l’Assumpció de la Mare de Déu, començarem a recórrer la segona part. Procurem fer-ho amb un esperit filial renovat, al compàs de la vida mariana de Sant Josepmaria, i afirma que el fet d'arribar a la meitat del temps que, amb motiu del 80è aniversari del començament de la labor de l'Obra entre les dones, hem posat a les mans de la Verge, ens ofereix l'oportunitat de fer un balanç de les setmanes transcorregudes, per impulsar-nos a prosseguir l'etapa a bon ritme.

Recordant unes paraules de Sant Josepmaria a ‘Amics de Déu’, anima què de manera especial en les festes de la Mare de Déu no escatimem les mostres d'afecte; aixequem amb més freqüència el cor demanant-li el que necessitem, agraint-li la seva sol•licitud maternal i constant, encomanant les persones que estimem. Però, si pretenem comportar-nos com a fills, tots els dies seran ocasió propícia d'amor a María, com ho són tots els dies per als qui s’estimen de veritat, i suggereix meditar diferents passatges de la vida de la Verge, des del "fiat" que va pronunciar en l'Anunciació fins a aquest altre "fiat", manifestat sense paraules, al peu de la Creu.

Acaba la seva carta demanant que sigui molt intensa la nostra oració pel Sant Pare, per la seva Augusta Persona -també pel seu descans durant aquests mesos -, per les seves intencions, per tots els projectes que, pel bé de les ànimes, porta al cor, concloent: i, al compàs de tot això, ajudeu-me en les meves intencions.


Text complet de la carta del Prelat : en castellà
Text complet de la carta del Prelat : en català

dijous, 5 d’agost de 2010

Moviments ràpids urbans

.
El seu nom: Armin Dahl,- 12 de març de 1922,- 3 d’agost de 1998

Va ésser el ‘doble’ més conegut d’Alemanya. Va estar hospitalitzat més de 40 vegades. Va patir més de 100 fractures. Va passar uns 4 anys de la seva vida en un hospital. Va saltar a l’aigua des d’una grua de 47 m d‘alçada en el Port d’Hamburg. Va ésser el ‘doble’ de les estrelles és importants del cinema en més de 50 pel•lícules.

Armin Dahl tenia un lema: Prefereixo passar por durant 10 minuts que treballar un mes seguit.

.

diumenge, 1 d’agost de 2010

Testimoni


Descobrir Déu en la vida diària

‘Macarena López’ va ser entrevistada el passat mes de juny en el programa "Testigos Hoy" de ‘Canal Sur Televisión’ amb motiu de la festivitat de Sant Josepmaria.

Ajudar-nos, que bonic!M'agradaria recomanar-vos el vídeo que m’envia el ‘D. Llucià’ que porta el títol Ajudar-nos, que bonic! del grup ‘Estimar és compartir, compartir és estimar’ i mostra una colla de nens i nenes d'escoles africanes, que ha promocionat una fundació, se'ls veu molt polits... preciós!