dilluns, 28 de febrer de 2011

El portàtil a casa

.
L'ús de dispositius mòbils per l’oci o treball pot aportar grans beneficis sempre que adoptem hàbits saludables a l'utilitzar-los, com una postura correcta, descansos regulars i una mica d’exercici. Gràcies per l'advertiment 'Kimi'

.

diumenge, 27 de febrer de 2011

Anècdotes del Raval i del Barça

.
Qui vol jugar a futbol?

Des de fa molts anys tenim tan ficat el futbol a la nostra vida quotidiana, que sembla com un més de la família.

Quan ens reunim, sovint acabem parlant de futbol, als nens els hi donem una pilota per divertir-se a cops de peu. Però no sempre ha estat així.

Barcelona és coneguda arreu del món pel seu equip de futbol. Un equip que ha donat alegries i penes als seus afeccionats. Un equip que quan es va fundar va fer-ho amb un anunci a la premsa.

El seu fundador, un home de negocis suís, necessitava companys per formar un equip i els citava mitjançant la premsa.

El lloc triat per a la primera reunió va ser un gimnàs al Raval, on hi ha una doble placa. És a prop de la famosa font de Canaletes, punt de reunió de les celebracions dels seguidors de l'equip.
Hi ha algú que vulgui jugar a futbol?

Del bloc ‘barcelonaespoderosa’ que publica Edu Garcia
.

dissabte, 26 de febrer de 2011

El Parc del Retiro acollirà la "Festa del perdó" durant la ‘JMJ’

.
El madrileny Parc del Retiro acollirà la "Festa del perdó" durant la Jornada Mundial de la Joventut Madrid 2011.
.
S’instal•laran centenars de sacerdots durant tot el dia perquè els joves puguin confessar-se.

L'esdeveniment s'ha organitzat per facilitar aquest sagrament als assistents a la ‘JMJ’. Els sacerdots confessaran en diferents idiomes. A més, totes les esglésies de Madrid estaran obertes per a tots els qui vulguin confessar-se.

.

dimecres, 23 de febrer de 2011

Benet XVI proposa una Quaresma sense egoismes

.
El Papa ens demana als catòlics que durant la propera Quaresma redescobrim el sentit del Baptisme per "alliberar el cor de tot egoisme, que ens empobreix i ens impedeix estar disponibles a Déu i al proïsme". Ho diu en el missatge per a la Quaresma, en què convida a impulsar el dejuni, la pregària i les obres de caritat durant aquests quaranta dies.

La Quaresma són els 40 dies previs a la Setmana Santa, durant els quals els cristians es preparen per commemorar la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús.

Aquest any comença el 9 de març, dimecres de cendra

.

‘Carmen Iglesias’, de la Reial Acadèmia Espanyola: «Los idiotismos morales»


‘Carmen Iglesias’, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i de l'Acadèmia de la Història i presidenta d'Unitat Editorial, denúncia en una excel•lent Tribuna publicada ahir a ‘El Mundo’ la inquietant degradació del sentit del públic i l'amenaça a les llibertats dels ciutadans derivada del creixent intervencionisme polític, que es comença a admetre com una cosa normal en la vida espanyola.

Afirma 'Iglesias' en el seu article que "algunes classes polítiques han perdut gairebé tot el sentit i la mesura de la realitat, i es consideren no els nostres representants democràtics, sinó, (que) en la millor tradició autoritària, (...) juguen a 'transformar la societat ', com manifesten sense cap pudor ". I és que, com demostra l'autora a través de diferents exemples, "els graus d'intervencionisme en la societat civil i més concretament en els ciutadans, estan arribant a cotes difícilment compatibles en una democràcia real".

Per llegir el text complet, clic aquí
.

dimarts, 22 de febrer de 2011

Mons Xavier Novell Gomà, Bisbe de Solsona


És el bisbe més jove d'Espanya i el vuitè més jove del món. Es tracta de monsenyor Xavier Novell i té 41 anys. Abans d'ordenar-se sacerdot va ser Enginyer Agrícola i es reconeix un apassionat admirador de Joan Pau II i Benet XVI.

"Vinc amb un missatge d'un delegat de la meva diòcesi per dir-li al Sant Pare: digueu-li al Sant Pare que és el millor Papa de la Modernitat, el millor Papa que ha tingut l'Església des de l'època moderna. Jo personalment estic encantat llegint els seus discursos, les seves homilies ".

Per la seva edat, el bisbe Novell pertany a l'anomenada "Generació Papa-boys", la dels joves que van descobrir la fe catòlica gràcies a Joan Pau II. Precisament, durant una trobada del Papa amb joves l'ara bisbe va començar a mirar el Papa d'una altra manera.

.

dilluns, 21 de febrer de 2011

"La família és un pilar fonamental per tenir una societat cohesionada y estable"

.
Avui es presenta el llibre: "Dona i Igualtat en el Tracte. Anàlisi de la maternitat a la Unió Europea".
.
Us convido a llegir les declaracions de la vicepresidenta d'Acció Familiar 'Maria Teresa López'

El Baròmetre de la Família, depenent de la Fundació Acció Familiar, ha publicat el llibre "Dona i Igualtat de Tracte. Anàlisi de la maternitat a la Unió Europea", en el qual s'analitza, amb dades estadístiques, la doble discriminació que pateixen les dones que són mares a la Unió Europea.


Amb motiu de la presentació d’aquest llibre, la vicepresidenta de la Fundació Acció Familiar, ‘María Teresa López López’ ha conversat amb Anàlisi Digital sobre com conciliar la vida laboral i familiar. Per a ‘María Teresa’, reconèixer la maternitat com un dret és elemental, ja que la família és un pilar fonamental per tenir una societat cohesionada i estable.
ANALISIS DIGITAL
.

diumenge, 20 de febrer de 2011

Avui toca somriure


M’he fet un tip de riure veient aquesta paròdia del ‘Tricicle’, espero que vosaltres també en gaudiu una estona.

.

dissabte, 19 de febrer de 2011

D. Alvaro del Portillo

.
Testimoni de sant Josepmaria sobre D. Alvaro


.

divendres, 18 de febrer de 2011

Roland Joffé, ningú de l’Opus m’ha rentat el cervell

.
Interessant entrevista amb el director de ‘There Be Dragons’, que s'estrena el 25 de març.

‘Melcior Miralles’ entrevista a fons a Joffé el director de la pel•lícula “TROBARAS DRAGONS”. Abans de la seva estrena ja està generant polèmica i expectació inusitada.

Una bona entrevista per al cap de setmana. La visió d'un ‘out sider’ com Joffé sobre Espanya, els conflictes, el perdó, és interessant.

.

dijous, 17 de febrer de 2011

Pins cargolats, una raresa de la natura

.
Fa pocs dies vaig fer una excursió molt interessant, de Coll de Boix vaig continuar pel camí en direcció a Puigdoure, però en arribar a l’Era dels Enrics es bifurca i cal situar-se. D’allà i mirant cap el Puig Andreu hi ha el camí a la dreta que porta al paratge dels pins cargolats. Una raresa de pins que adopten un contorsionisme extrem, la seva sinuositat és insòlita perquè es tracta d’exemplars gruixuts i vigorosos. No són pins tortuosos, són pins cargolats.

Agraeixo el vídeo que m'ha enviat en Joan
.

dimecres, 16 de febrer de 2011

Acudit

.
Acudit que corre aquests dies entre els empleats de 'les Caixes'

.

dilluns, 14 de febrer de 2011

Un dia per donar gràcies


El 14 de febrer de 1930, estant sant Josepmaria a Madrid, va comprendre mentre celebrava la Santa Missa que havia de començar la tasca de l'Opus Dei amb dones.

El 1943, rep una llum de Déu per a resoldre la incardinació de sacerdots a l'Opus Dei, provinents dels laics ja incorporats a l'Obra: neix així la Societat Sacerdotal de la Santa Creu.

.

dissabte, 12 de febrer de 2011

Santa Eulàlia

.
Santa Eulàlia de Barcelona (Sarrià, ca. 290 - Barcelona, ca. 303) Eulàlia, en grec, significa la ben parlada (“eu” és bé i “lalos” parlar).

S’explica que havia nascut a Sarrià, filla de Filet i Leda i de molt petita, es mostrà molt piadosa.

Va ser, segons la tradició, una noia cristiana que va morir per no voler rebutjar la seva fe durant les persecucions de Dioclecià, essent martiritzada i venerada com a màrtir.
.
És la copatrona de la ciutat de Barcelona (la Mare de Déu de la Mercè, tot i que és celebrada també com a patrona, és, estrictament, patrona de la diòcesi de Barcelona).

Tradicions barcelonines

Eulàlia, mentre era a casa seva, tenia cura de les oques que s'hi criaven. Per aquest motiu, al claustre de la Catedral de Barcelona hi ha de forma permanent tretze oques, tantes com els anys que tenia en morir, de color blanc, com a símbol de la seva puresa.

La santa vivia als afores de la ciutat, a Sarrià; vora la seva casa hi havia un bosc de xiprers. Un dia que la santa hi passejava, tingué l'aparició d'un àngel. En record del prodigi, els xiprers es van convertir en palmeres, arbre llavors desconegut a la ciutat. Per això, la finca de Sarrià tenia palmeres i era coneguda com el 'Desert de Sarrià'.

Quan les restes de la santa van ser traslladades de Santa Maria de les Arenes (avui Santa Maria del Mar) a la Catedral, el 878, en arribar la processó al portal de la ciutat, que era on ara hi ha la Plaça de l'Àngel, l'arca on anaven les restes va prendre un pes tan gran que no va poder ser moguda i van haver de deixar-la al terra. Malgrat els intents d'aixecar-la, no hi havia manera de poder continuar la traslació i es va pregar perquè el Cel enviés un senyal que permetés conèixer-ne la causa. Un àngel s'aparegué llavors i assenyalà amb el dit un dels canonges que prenia lloc a la processó: el sacerdot, penedit, va confessar que, en fer el trasllat de les restes de la santa a l'arca, se n'havia quedat un dit, com a relíquia i, en tornar-lo al seu lloc, van poder tornar a aixecar l'arca i continuar la cerimònia: la santa no volia entrar "incompleta" a la seva ciutat. Per aquest motiu, l'antiga Plaça del Blat va canviar el nom i passà a dir-se Plaça de l'Àngel i l'actual carrer de la Llibreteria prengué el nom de Baixada de Santa Eulàlia, a més, s'hi instal•là al portal l'escultura d'un àngel de planxa de coure que assenyalava cap avall, i una altra de santa Eulàlia.
Moltes dones i noies duen el nom de Laia, que és una adaptació del nom "Eulàlia", que en grec significa "ben parlada"

Llocs relacionats amb el martiri de la santa
.
Un dels turments que va patir va consistir a ficar-la nua en una bóta plena de claus i vidres i llançar-la rodolant tretze cops per un pendent, l'actual carrer anomenat Baixada de Santa Eulàlia, on hi ha una imatge de la santa en una petita capella. Per commemorar aquest fet, la diada de la santa, els fidels pujaven i baixaven aquest carrer tretze cops, simbolitzant el recorregut de la bóta. També per això, Santa Eulàlia era patrona del gremi de boters.

Un altre turment fou el del foc, lligada la jove a una estaca; miraculosament, però, les flames s'apartaven del cos d'Eulàlia per dirigir-se contra els seus botxins. L'episodi és un dels que està representat als relleus del rerecor de la Catedral de Barcelona.

Després d'ésser fuetejada, va ser tancada en una presó, en un calabós ple de puces per tal que li piquessin les ferides. Aquesta presó, deia la llegenda, era al carrer de la Volta de Santa Eulàlia. Per això, el 12 de febrer, les puces són més grosses i piquen amb més furia. El sol, avergonyit d'aquest martiri, no vol entrar en aquest carreró, habitualment fosc i només l'il•lumina la diada de Santa Eulàlia.

La santa havia estat empresonada, també, a la Volta del Remei o al número 7 del carrer del Call.

Diu la llegenda que, després de dotze turments, finalment la van clavar tota despullada en una creu en forma d'aspa (forma coneguda com a creu de Santa Eulàlia, o de Sant Andreu).

En aquell moment, per preservar la seva intimitat i que ningú no la veiés nua, va començar a nevar fins que va quedar coberta per la neu. Va morir a la creu i la seva ànima va volar, en forma de colom blanc que li va sortir de la boca.

Diversos llocs de Barcelona reclamaven l'honor d'haver estat l'indret de la mort de la santa: els més anomenats eren el Pla de la Boqueria (motiu pel qual, a la casa de la Rambla fa cantonada amb el carrer de la Boqueria, hi ha l'escultura de la santa presidint el lloc) i la Plaça del Pedró, on s'hi va erigir un monument commemoratiu al segle XVII.

Jo em decanto per la Plaça del Pedró (foto de la santa al cap de munt), en ple barri del Raval, que és on dedico part del temps a una acció social, i cada vegada que passo pel davant, m'hi encomano

Joan Amades diu que al número 9 del Portal de l'Àngel, davant del Palau Barberà, hi havia una pedra que Eulàlia, quan venia a la ciutat a cavall d'un ruquet per anar a costura, feia servir per descavalcar-ne.

Fins el 1423, el carrer del Bisbe se'n va dir carrer de Santa Eulàlia; la porta de Santa Eulàlia de la Catedral, amb una imatge en terra cuita de la santa, dóna a aquest carrer.


.

divendres, 11 de febrer de 2011

La Mare de Déu de Lourdes


De moment he pogut sortir a camí del problema informàtic que em tenia lligat de peus i mans. Gràcies a Déu, sembla que tot pot arribar a bona fi.

Déu vos salve, oh Mare santa, vós vau infantar el rei que governa el cel i la terra per tota l’eternitat.

La festa de la Mare de Déu de Lourdes se celebra el dia de la seva primera aparició, l'11 de febrer.

En 1858 la Immaculada Verge Maria s’aparegué en 18 ocasions a ‘Bernadette Soubirous’, vora Lourdes, un petit poble dels Pirineus francesos.

Allà la Mare de Déu va recordar la importància de l'oració, el rosari, la penitència i la humilitat. A més, va recordar la misericòrdia de Déu amb els pecadors i la importància de cuidar bé als malalts.

Les aparicions van tenir lloc a la cova de "Massabielle", on aviat es va començar a construir un santuari.

Lourdes és avui una de les metes de pelegrins més importants del món. Cada any visiten el santuari 6 milions de persones.

Els metges del santuari han reconegut 67 curacions miraculoses dels més de 8.000 casos registrats. Problemes tan greus com una paràlisi o malalties cardíaques han estat curats sense una explicació científica.


Record de la Missa davant 160.000 fidels

Benet XVI durant la visita que va fer a Lourdes, va celebrar una Missa, davant del Santuari Marià més important d'Europa. Gairebé 160.000 persones van assistir a la cerimònia, un dels actes programats per commemorar el 150è aniversari de les aparicions de la Mare de Déu a la jove Bernadette Soubirous.
.

Publicada l'agenda definitiva de la JMJ Madrid 2011

.
Benet XVI estarà quatre dies a Madrid i es reunirà amb professors universitaris, seminaristes i amb joves religioses. A més visitarà un centre de discapacitats. Són algunes de les novetats que figuren en l'agenda definitiva del Papa per a la Jornada Mundial de la Joventut Madrid 2011. El Papa arribarà a la capital d'Espanya el dijous 18 d'agost. Serà rebut a l'aeroport pels Reis d'Espanya.

Durant la cerimònia d’acollida dels joves, Benet XVI travessarà els arcs de la cèntrica Puerta de Alcalá acompanyat per joves dels cinc continents.

El divendres 19 d'agost el Papa viatjarà al monestir de l'Escorial on es reunirà amb professors universitaris i amb joves religioses.

.

dimecres, 9 de febrer de 2011

Comentari de Josep Antoni Duran i Lleida sobre progressisme de la ministra Pajín

.
Amb el títol "El progressisme de la ministra Pajín", Josep Antoni Duran i Lleida, portaveu de CiU al Congrés, ha escrit en el seu bloc, un article sobre l'educació diferenciada i el projecte de la ministre de retallar aquest dret elemental.

Crec que val la pena reblar el clau un cop més, per tal d’evitar que aquest problema sofreixi el que passa molt sovint, un esvaïment digital. Paga la pena posar-hi èmfasi i donar-hi tot el ressò possible que tinguem al nostre abast.

Per molt que sapiguem de sobres que l'assumpte de la ministra Pajín clami a Europa i atempti contra la convenció de la UNESCO sobre discriminació, i per molt que sigui coneguda el seva pocatraça, però eficient obstinació, entenc que convé recordar almenys amb insistència l’entossudiment de la ministra Pajín.


Després de recordar una cosa òbvia, que és catòlic, i afegir que ni ha estat ni serà de l'Opus Dei, a qui mostra el seu respecte com a les altres institucions en l'Església (afirma que ell se sentiria més a prop de la Comunitat de Sant Egidi) , el diputat de CIU proclama amb claredat meridiana la llibertat dels pares per portar els seus fills a escoles on s'imparteixi educació diferenciada.


El projecte de llei de la ministra Pajín sobre discriminació anuncia que les escoles que escolaritzen les noies i els nois per separat no podran ser concertats. Duran i Lleida respon que no hi està d'acord per cinc raons.
Amb aquesta mesura, Pajín vol introduir-nos en el debat que més agrada a un cert sector del PSOE: dividir la societat en temes que no preocupen als ciutadans, que pateixen actualment molt més per la manca de treball o per l'angoixa de la situació econòmica.


Acaba dient que el debat que provoca la proposta de Pajín posa en relleu la seva incompetència com a ministra. Cal no oblidar que Rodríguez Zapatero la va nomenar per treure-se-la de sobre com a secretària d'Organització del PSOE perquè ho feia molt malament.
.

dilluns, 7 de febrer de 2011

Mossèn, em podria confessar?


"En el tren, quan creuem la mirada amb algú ... bona nit i tapa’t!", Diu rient ‘Robert Weatherill’.

Aquest sacerdot de l'Opus Dei parla del viatge de la vida en una entrevista realitzada durant el trajecte Roma - Milà en tren.

diumenge, 6 de febrer de 2011

Cal promoure la vocació de comunicador catòlic

.
Us convido a dedicar un aplaudiment ben sorollós a aquesta iniciativa de Jack Valero i al mateix temps secundar-la:

"En una setmana, coincidint amb la visita del Papa al Regne Unit al setembre de 2010, es van produir gairebé cent intervencions de membres de 'Catholic Voices' en els mitjans de comunicació britànics . Des de llavors hem entrat en l'agenda dels mitjans i cada vegada que es produeixen notícies importants vinculades a l'Església ens criden per intervenir i explicar de manera positiva, amb respecte però sense complexos, la postura catòlica "

Jack Valero
Catalunya Cristiana (Entrevista de Samuel Gutiérrez)

Jack Valero, impulsor al Regne Unit de «Catholic Voices», parla en aquesta entrevista de com va sorgir el moviment i de la relació entre els catòlics i els mitjans de comunicació.

Amb 17 anys, Jack Valero (Barcelona, 1959) va marxar a estudiar Enginyeria a Anglaterra, país en el qual acabaria establint la seva residència definitiva. Avui és una de les veus catòliques més representatives del país.

Des de l’any 2006 és el director de Comunicació de l’Opus Dei al Regne Unit. També ha estat recentment el responsable de premsa de la beatificació del cardenal Newman i un dels impulsors del projecte «Catholic Voices», un agosarat programa de formació de laics catòlics per a la seva intervenció sense complexos als mitjans de comunicació.

Com va sorgir la idea de «Catholic Voices» i quines eren les seves pretensions?
Poc abans de la visita de Benet XVI al Regne Unit, en una conversa informal entre amics, va sorgir el tema de la pobra imatge comunicativa que ofereix molts cops l’Església malgrat que compti amb el millor dels missatges possible. Aquesta constatació ens va dur a concebre la possibilitat de llançar «Catholic Voices». Es tractava d’una iniciativa l’objectiu principal de la qual era la formació de laics, gent del carrer, amb la seva feina i la seva família, que amb motiu de la visita papal poguessin fer-se presents en els mitjans i explicar la postura catòlica. Malgrat l’ambient enrarit que es vivia, a causa sobretot dels casos d’abusos sexuals arreu del món, estàvem convençuts que la presència històrica de Benet XVI al nostre país era una oportunitat única per posar l’Església al fòrum públic i poder oferir una imatge diferent de la que generalment es donava, vinculada bàsicament a qüestions negatives.

Llegir-ne més

dijous, 3 de febrer de 2011

Es bo observar la natura de tant en tant

.
"El Cel parla de la glòria de Déu, l’estelada anuncia el que han fet les seves mans" (salm 18, 2).

Les nostres ciutats - més i més atapeïdes-, resulta cada cop més difícil aixecar la mirada al cel i veure la nit estelada, la bellesa del sol ixent, o les meravelloses postes de sol al capvespre ...
Sovint, les llums de la ciutat ens impedeixen veure més lluny.

Em sembla que seriem més creients si miressin, si advertissin almenys, l'espectacle que se'ns regala cada dia des del cel”.

.

dimarts, 1 de febrer de 2011

Publicitat

.
Agraeixo al Josep i l’Angelina, assidus al bloc, la tramesa d’aquesta novetat.

Va cridar més l'atenció que els nous models de la marca.

La indústria automobilística finalment ha entès el concepte de ‘Mobilitat Sostenible’.

‘Volkswagen’ va presentar el seu primer vehicle de dues rodes i el concepte "Think Blue" a la Fira Xina 2010.

Per increïble que sembli, la bicicleta de ‘Volkswagen’ va cridar més l'atenció de la gent que els nous models de la marca.

L'empresa s'ha referit a ella com una obra d'art de la mobilitat.

La ‘VW Bike’ no té pedals, es plega, té fre de disc a les dues rodes i funciona amb bateria que pot ser recarregada en el propi cotxe amb 12 volts, amb corrent continu o en una presa de corrent altern comú.

Va ser concebuda per encaixar perfectament en el compartiment de la roda de recanvi del cotxe.

El concepte de mobilitat d'aquest equipament està concebut que la bicicleta sigui un complement del cotxe. Així doncs, el conductor podria deixar el cotxe en un estacionament fora dels grans centres congestionats i dirigir-se amb la bicicleta elèctrica al centre de la ciutat.

.