dilluns, 22 d’agost del 2011

Madrid 2011, punt de partida

Article publicat pel prelat de l'Opus Dei amb motiu de la Jornada Mundial de la Joventut Madrid 2011.


20 d'agost de 2011
Mons. Xavier Echevarría // La Razón


Des que el Beat Joan Pau II va tenir la intuïció de promoure fa 26 anys la primera Jornada Mundial de la Joventut, a Roma, es podria dir que cada una d'aquestes trobades ha significat un punt de partida en la vida de milers de joves: noies i nois que han conegut millor Jesucrist i s'han decidit a donar un nou rumb a la seva vida, orientant-la de manera conscient i madura vers Déu i els altres, amb una visió cristiana optimista, pròpia dels qui se saben fills de Déu. Per a alguns, amb el temps, aquell entusiasme inicial va trobar els obstacles ordinaris del camí terrenal, però amb la gràcia de Déu molts han arribat a la felicitat de la fidelitat: dues paraules que rimen, com deia sant Josepmaria Escrivà de Balaguer. La fidelitat no és altra cosa que la maduresa de l'amor en el temps. De fet, molts dels participants en les primeres jornades mundials es comptaven entre els milions de persones que van donar l'últim adéu a Joan Pau II, un "a Déu" que era alhora un "gràcies" i una petició: "segueix ajudant-nos! ".

Han passat els anys i, amb Benet XVI, les jornades mundials de la joventut mantenen la seva extraordinària capacitat de convocatòria. Posseeixen un magnetisme que no és artificial ja que, amb el successor de Pere, és el mateix Crist qui passa. Crist que es fixa en molts, sí, però sobretot en cada persona, i aquesta mirada és cauteri que purifica i amor que crida. Moltes decisions de lliurament vindran, no ho dubto, per a assolir l'alta mesura de la santedat cristiana en totes les circumstàncies: en la vida matrimonial, en el celibat apostòlic, sense canviar d'estat, o bé abraçant el sacerdoci o la vida religiosa. El "gràcies", "segueix ajudant-nos", a través de Pere, arriba al Cel per convertir-se en obres: "aquí estic!, ¡Compte amb mi!". Aquesta és la resposta cristiana a l'exhortació de Pau als cristians de Coloses: "Així com heu rebut Crist Jesús, el Senyor, viviu en ell" (Col 2, 6).

En la defensa de la fe que fa sant Pau, al passatge de la seva carta que ha estat elegit com a lema per a aquesta nova Jornada Mundial, l'Apòstol parla de les "vanes filosofies i fal•làcies" (Col 2, 8). Les jornades de la joventut, en aquest món nostre, tan esquinçat per guerres i per revoltes lligades a les incerteses i injustícies de la vida, en aquest món, que alhora ens toca estimar perquè és el lloc on Déu ens vol amb el seu amor infinit, les jornades mundials ens porten una alenada d'aire fresc. La mateixa societat global, tecnològica, sempre en canvi, es mostra també sensible a la veritat i a l'esperança. I veu en el seu si a aquesta multitud de catòlics que, de sobte, al carrer, es descobreixen, es coneixen, i s'adonen que compten per a alguna cosa, per a molt: han de ser l'ànima de la societat. Creiem en l'amor de Déu, ens diuen, i aquí estem.

La joventut és el temps de l'esperança i de l'aventura, el temps de la generositat. Un moment en el qual resulta més fàcil veure Crist com a "plenitud de l'home i compliment del seu anhel de justícia i de pau", com deia Benet XVI el passat 1 de maig. Madrid, com abans Roma, Sydney, Colònia, Cracòvia, Toronto, París, Denver, Manila o Buenos Aires -entre d'altres ciutats-, serà per a molts, no ho dubto, una crida a construir sobre Jesucrist, no per tancar-se sinó per convertir la pròpia existència en servei als altres.

Fa més de 80 anys, Madrid va ser per a sant Josepmaria el lloc d'una trobada especialíssima amb Déu. El 1928, va veure que Déu li demanava que fundés l'Opus Dei, i acostumava a rememorar l'episodi fent referència a la crida de Crist a Saule de Tars, camí de Damasc: "Madrid ha estat el meu Damasc -afirmava- perquè aquí s'han caigut les escates dels ulls de la meva ànima i aquí he rebut la meva missió". Llavors, el jove sacerdot de 26 anys, va començar a treballar incansablement entre obrers i estudiants. Va buscar la seva força en els malalts i en els pobres de la capital espanyola: hores i hores pels barris marginals de la ciutat, cada dia, a peu d'una banda l’altra. Mentre servia i encoratjava a uns i altres, els demanava que oferissin les seves penes i dolors per les ànimes dels joves que atenia. L'oració dels nens, dels pobres i dels malalts és especialment grata a Déu; estic convençut que aquelles oracions dels malalts dels anys 30, com les de tants altres que avui s'uneixen amb el cor a la Jornada Mundial sostindran a aquelles que es preparen per a la seva trobada amb Pere en els carrers de Madrid. Manifesten la força invisible que farà de Madrid un nou Damasc per a molts.

En aquells anys, sant Josepmaria va regalar un dia, a un jove estudiant d'Arquitectura, un llibre sobre la Passió de Crist; en la primera pàgina, va escriure aquesta dedicatòria:

"+ Madrid, 29-V-33
Que cerquis Crist
Que trobis Crist
Que estimis Crist ".

En aquestes poques paraules van resumides, penso, les experiències d'aquestes jornades mundials, que desemboquen en portar a Crist fins a l'últim racó del món.

"Cercar Crist" defineix el primer pas. L'amor comença sempre com una recerca, que condueix a un tracte personal, en la intimitat: " És com quan es festeja -explicava sant Josepmaria a aquests joves-: el tracte és necessari, perquè, si dues persones no es tracten, no poden arribar estimar-se. I la nostra vida és d'Amor" (Forja, n. 545). Cal una obertura del cor, no és una cosa mecànica, programable: reso perquè es doni en molts, amb la gràcia de l'Esperit Sant i l'ajuda de l'autèntica amistat humana.

"Trobar Crist" és ja arrelar-se més i més en Ell, com la sarment al cep (Jo 15, 1-8). "Estar arrelats en Crist -explica Benet XVI en el Missatge per a la XXVI Jornada Mundial de la Joventut- significa respondre concretament a la crida de Déu, fiant-se d'Ell i posant en pràctica la seva Paraula (...); escoltar-lo com al veritable Amic amb qui compartir el camí de la vostra vida".

"Estimar Crist", en fi, suposa ja gaudir d'aquesta saba que dóna sentit i força per estimar els altres i desitjar estimar més i més; és estar ja "edificat" en Crist, deixar que l'Esperit Sant construeixi en nosaltres la imatge del Verb encarnat que s'ofereix per a tots. El nou dinamisme al qual ens crida el Papa significa buscar el perdó en el sagrament de la Reconciliació, per a rebre aquest amor, un sagrament que el mateix Benet XVI celebrarà a Madrid, com eloqüent testimoni de la misericòrdia divina. I aquest estimar exigeix deixar-se estimar per Jesús en l'Eucaristia, per portar-lo després a moltes altres persones.

Demano a la Verge de l'Almudena, Mare de Déu i Mare nostra, per a mi i per a tots, l'alegria d'una nova conversió, un partir de nou en el camí de la fe, perquè, sabent-nos febles però a la vegada "forts en la fe "(Col 2, 7), creguem en l'amor de Déu Pare i ens sentim de veritat filles i fills de Déu en Crist.

+ Xavier Echevarría

Prelat de l'Opus Dei


Les millors imatges de la Jornada Mundial de la Joventut

Aquestes són les millors imatges que ha deixat la visita de Benet XVI a Madrid amb motiu de la Jornada Mundial de la Joventut.





Text complet de les intervencions de Benet XVI durant la Jornada Mundial de la Joventut, ofert per la pàgina oficial de la Santa Seu. [+]

El Papa als voluntaris: us agraeixo aquest gest entranyable d'amor

Benet XVI va fer una parada a IFEMA abans de la seva tornada al Vaticà per agrair als voluntaris la seva entrega i dedicació a la Jornada Mundial de la Joventut. Va ser una trobada que va finalitzar amb un emotiu Pare Nostre resat amb els voluntaris.
"En concloure els actes d'aquesta inoblidable Jornada Mundial de la Joventut, he volgut aturar-me aquí, abans de tornar a Roma, per donar-vos les gràcies molt vivament pel vostre inestimable servei", així va començar el Pontífex el seu discurs de comiat als voluntaris de la JMJ, després d'haver beneït a diversos nadons en el seu camí cap a l'escenari preparat per a la clausura de l'esdeveniment.

Benet XVI va expressar la seva gratitud cap als joves participants en el voluntariat perquè no només han "estat atents als pelegrins, sinó també al Papa" i en tot moment hi eren, "uns visiblement i altres en un segon pla, fent possible l'ordre requerit perquè tot anés bé ".

diumenge, 21 d’agost del 2011

JMJ 2011. Benet XVI als joves: "No es pot seguir Jesús en solitari"

Després d'una vigília marcada per la pluja, Benet XVI ha concelebrat la missa de cloenda amb milers de bisbes i sacerdots, a l'aeròdrom de Cuatro Vientos.
L'acollida ha desbordat les previsions. Per això han ampliat l'espai previst perquè poguessin entrar els prop de 200.000 pelegrins que ahir no van poder accedir a la cerimònia de la Vetlla amb el Sant Pare.





Benet XVI a Cuatro Vientos: "La vostra força és més gran que la pluja"

Més de dos milions de joves esperaven el Papa durant hores sota el sol a l'aeròdrom de Cuatro Vientos de Madrid per assistir a la primera trobada multitudinari de Benet XVI a la Jornada Mundial de la Joventut Madrid 2011.
Cinc joves van dirigir al Papa les seves preguntes, per això Benet XVI els va agrair la sinceritat amb què les van plantejar i els va animar a ser valents.


Una tempesta d'estiu amb pluja i forts cops de vent va obligar a interrompre el discurs del Papa.
Després d’esperar uns minuts que el vent i la pluja amainessin. Benet XVI va agrair a tots els joves presents haver aguantat sota la pluja.
"Gràcies per la vostra alegria i resistència. La vostra força és major que la pluja. Gràcies. El Senyor amb la pluja ens mana moltes benediccions. Amb això sou un exemple ".
El Papa va reprendre la vigília i després d'alguns moments de silenci i pregària va beneir als milions de joves presents amb la Custòdia d'Arfe de Toledo d'or i plata de gairebé tres metres d'alçada.
Va consagrar els joves al Cor de Jesús amb una senzilla pregària.
L'adoració eucarística va continuar durant tota la nit en un total de 17 capelles situades en diferents punts de l'aeròdrom de Cuatro Vientos.
Finalment es va acomiadar dient-los: “Hem viscut una aventura junts. Ferms en la fe de Crist, heu resistit la pluja. Gràcies pel sacrifici que esteu fent i que oferireu al Senyor. Us dono les gràcies. Bona nit. Què descanseu. Fins demà. Heu donat un exemple meravellós. Amb Crist, podreu sempre superar les dificultats de la vida. Gràcies. Bona nit ".








Papa visita l'Institut de Sant Josep de Madrid: La vida d'aquests joves canvia el cor dels homes

La visita del Papa a l'Institut de Sant Josep dels Germans de Sant Joan de Déu ha estat una de les trobades més emotives de la Jornada Mundial de la Joventut. Es va reunir amb uns 200 joves discapacitats físics i mentals.


"Certament, la vida d'aquests joves canvia el cor dels homes i, per això, estem agraïts al Senyor per haver-los conegut"






dissabte, 20 d’agost del 2011

El Prelat de l'Opus Dei demana als joves "resar encara més" pel Papa

Mons Xavier Echevarría, prelat de l'Opus Dei, en una trobada amb participants en la JMJ dels cinc continents, els ha instat a "resar encara més" pel Sant Pare i els ha animat a ser responsables: "sou Església i heu de fer amb la vostra vida l'Església en el món sencer ".





Vídeo bloc d’en David

David estudia Arquitectura a Madrid i és voluntari de la JMJ. Durant aquests dies ens explicarà en primera persona les seves impressions sobre la Jornada Mundial de la Joventut i com viurà els actes principals costat del Papa.





La JMJ a peu de carrer

Santi González-Barros estudia Comunicació Audiovisual a la Universitat de Navarra. Ha vingut amb la seva càmera i el seu portàtil i li agradaria mostrar l'ambient que es viu a Madrid amb motiu de la JMJ.
"Anit, a l'estació de Metro d'Òpera, em vaig trobar amb el que esteu veient. Fantàstic !"





JMJ Madrid 2011. El Papa es reuneix amb professors universitaris a l'Escorial







Discurs complet dels Sant Pare

JMJ Madrid 2011: Una creu i una icona per als joves

Fa 26 anys Joan Pau II va regalar als joves del món aquesta creu.





divendres, 19 d’agost del 2011

Via Crucis

Com sabeu, durant la JMJ el Sant Pare presidirà divendres a les 19,30 h un solemne ‘Via Crucis’ en el passeig de ‘Recoletos’ de Madrid. Aquí teniu uns vídeos en què es presenten les 14 estacions: són "passos" de la Setmana Santa de diverses ciutats d'Espanya. No ha estat fàcil portar-los a Madrid. Agost, en plena canícula, hi havia però una certa por a la pluja o al vent que podrien posar en perill la integritat de les imatges, algunes de gran valor.
En qualsevol cas, ja hi són. I els organitzadors han preparat les coses perquè no hi hagi cap risc.


Els passos del Via Crucis de la JMJ






Espectaculars escultures acompanyaran el Via Crucis de la JMJ Madrid 2011





dijous, 18 d’agost del 2011

Apoteòsica rebuda de Benet XVI

Entre banderes de centenars de països, Benet XVI ha passat pels carrers de Madrid des de l'aeroport fins a la nunciatura, on fa estada. Ha fet un àpat amb el Nunci i el seguici papal abans de la primera trobada oficial a la Plaça de Cibeles i la Porta d'Alcalá.
Milers i milers de pelegrins segueixen amb passió el primer discurs del Sant Pare en la JMJ. El Papa ha fet al•lusió a l'ateisme modern i a tots aquells que rebutgen la idea de Déu. «Sí, hi ha molts que, creient-se déus, pensen no tenir necessitat de més arrels ni fonaments que ells mateixos»
"Aprofiteu aquests dies per conèixer Crist"
"No us avergonyiu del Senyor".
"Que aquesta esperança arribi als no creients i allunyats de l'Església"
Finalment el Sant Pare ha demanat, en el seu primer missatge davant l'alegria de milers de joves participants a la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) congregats a la Plaça de Cibeles i carrers veïns, que resin perquè el missatge d'esperança i amor de Crist també tingui ressò en els cors dels que no creuen o s'han allunyat de l'Església.








.





.

Viatge del Sant Pare a Madrid

Durant l’encontre amb els periodistes a l'avió papal, Benet XVI ha manifestat l'alegria d'assistir a la Jornada Mundial de la Joventut. Una trobada que ha qualificat com "una cascada de llum que dóna visibilitat a la fe".
El Papa ha parlat sobre la crisi econòmica i l'atur, que afecta l'economia mundial i de manera especial la d'Espanya. Ha assenyalat que la prioritat de l'economia no ha de ser exclusivament augmentar el benefici, sinó buscar el bé comú i l'ajuda als altres.
Benet XVI també ha precisat que "la veritat només pot acollir-se sota un clima de llibertat. La veritat no pot imposar-se ".





dimecres, 17 d’agost del 2011

JMJ 2011. Agenda del 18 al 21 d’agost

Com que són molts i diversos els actes de la JMJ poso l'agenda oficial que ha estat proporcionada pels organitzadors. A més, existeixen altres iniciatives que es fan públiques de diverses maneres.
• Per poder veure gairebé tots aquests actes en directe, recomano aquest enllaç de tele-madrid en directe



.

i per moments més puntuals al centre televisiu del vaticà:


DIJOUS 18


◦ 10:00 Catequesi dels bisbes. Els participants en la JMJ, organitzats per grups lingüístics, tindran sessions de catequesi amb bisbes vinguts de tot el món. Les sessions tindran lloc en esglésies, escoles, auditoris i poliesportius de Madrid.
◦ 12:00 Arribada del Sant Pare a l'aeroport de Barajas Cerimònia de benvinguda al Pavelló d'Estat.
◦ 12:40 Entrada del Papa a Madrid. Recorregut d'entrada a la ciutat en papamòbil i arribada a la Nunciatura.
◦ 19:30 Acte de benvinguda dels joves a ‘Cibeles’. A la plaça de la Independència creuarà la Porta d'Alcalá amb joves dels cinc continents. Després d'aquest acte, pujarà al papamòbil, que el traslladarà fins a la plaça de ‘Cibeles’.
◦ 21:30 Una llum a la nit. Després de rebre el Sant Pare a ‘Cibeles’, dotze imatges de la Mare de Déu de tot el món, restaran visibles als carrers de Madrid perquè els joves pelegrins les visitin, cantin i resin.


DIVENDRES 19


◦ 10:00 Catequesi dels bisbes. Els participants en la JMJ, organitzats per grups lingüístics, tindran sessions de catequesi amb bisbes vinguts de tot el món. Les sessions tindran lloc en esglésies, escoles, auditoris i poliesportius de Madrid.
◦ 11:30 Trobada del Papa al Monestir de l'Escorial amb religioses joves al Pati dels Reis del Monestir de l'Escorial. (Necessària una acreditació especial).
◦ 12:00 Trobada del Papa al Monestir de l'Escorial. Trobada amb 1.000 professors universitaris joves, a la Basílica. (Necessària una acreditació especial).
◦ 19:30 ‘Via Crucis’. Començarà el ‘Via Crucis’ de la JMJ. A cada estació hi haurà un pas de la Setmana Santa espanyola, que representi l'escena. Vénen de diferents punts de la península. Els passos s'ubicaran entre la plaça de ‘Colom’, el Passeig de ‘Recoletos’ i la plaça de ‘Cibeles’, on finalitzarà l'acte.


DISSABTE 20

◦ 10:00 Missa per seminaristes a la catedral de l'Almudena
◦ 16:00 Acte preparatori a ‘Cuatro Vientos’. Els joves aniran arribant a poc a poc l'aeròdrom i ocupant els seus llocs. Mentrestant, a l'escenari es desenvoluparan diferents activitats (testimonis de joves, actuacions musicals, pregàries a la Mare de Déu, etc.), Per preparar-se per a la Vetlla.
◦ 19:40 Visita del Papa a la Fundació Institut Sant Josep, centre assistencial de malalts de l'Arxidiòcesi de Madrid, atès per l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu
◦ 20:30 Vetlla amb el Papa (hora provisional) El Papa arribarà a l'aeròdrom de ‘Cuatro Vientos’, i començarà l'adoració eucarística. Està previst un discurs del Sant Pare.
◦ 23:00 Nit en ‘Cuatro Vientos’. Els participants en la JMJ passaran la nit a l'aeròdrom de ‘Cuatro Vientos’. Per a qui ho desitgi, hi haurà diverses carpes on es podrà adorar el Santíssim.


DIUMENGE 21


◦ 09:00 Arribada a ‘Cuatro Vientos’ i recorregut en papamòbil per la zona.
◦ 09:30 Missa de cloenda de la JMJ. El Papa concelebrarà la Missa amb milers de bisbes i sacerdots, i es dirigirà als joves i menys joves presents, per enviar al món a testimoniar la seva fe, com va fer el Senyor amb els seus Apòstols. Al final de la Missa conclusiva, el Sant Pare s'anunciarà el lloc on se celebrarà la següent edició de la Jornada Mundial de la Joventut.
◦ 17:30 Trobada del Papa amb voluntaris. Benet XVI tindrà una breu trobada amb els voluntaris de la JMJ en el recinte firal IFEMA.
◦ 18:30 Comiat del Papa. Es realitzarà una breu comiat oficial al Sant Pare a l'aeroport de Barajas.

Benet XVI: "La Mare de Déu ensenya a respondre amb promptitud a Déu"

Castel Gandolfo, la residència d'estiu dels papes es va vestir de gala per celebrar el 15 d'agost dia en què es commemora l'Assumpció de la Mare de Déu. Com és tradicional, Benet XVI va celebrar una Missa a la parròquia de ‘Sant Tomaso de Villanova’. Va destacar que, igual que Ella, els cristians han de respondre amb rapidesa a la crida de Déu.





Què és la JMJ?

La Jornada Mundial de la Joventut va començar amb una invitació de Joan Pau II als joves per reunir-se a Roma el diumenge de Rams de 1984.






Joan Pau II
"Com us vaig dir des del primer dia del meu pontificat, sou l'esperança del Papa, sou l'esperança de l'Església".

dimarts, 16 d’agost del 2011

El tret de sortida.

Més d'un milió de joves es preparen per viure una gran festa de fe! Una experiència única i irrepetible, que pot canviar moltes vides!


Avui comença la JMJ


Agenda:


Dimarts 16
08:00 Arribada a Madrid
Des de primera hora del matí, els pelegrins i grups inscrits a la JMJ podran recollir les seves acreditacions i motxilles en els llocs indicats per l'organització.


20:00 Missa d'Inauguració
La Jornada Mundial s'inicia a les 20:00 h amb una Missa a la plaça de la Cibeles de Madrid, presidida per l'arquebisbe de Madrid i concelebrada pels bisbes i sacerdots que participen en la JMJ






dilluns, 15 d’agost del 2011

L’Assumpció de la Mare de Déu


Sortoses les entranyes que us van dur... Però Jesús li respongué: “Més aviat sortosos els qui escolten la paraula de Déu i la guarden”
Perquè avui ha estat assumpta al cel la Verge i Mare de Déu, imatge i primícia de l’Església gloriosa, model d’esperança certa i consol del poble que camina.
Vós amb raó no volguéreu que sofrís la corrupció del sepulcre aquella que de manera inefable va ser mare de l’autor de la vida, el vostre Fill, fet home.


Va ser l'últim dogma de fe proclamat per l'Església. Va ésser necessari esperar fins el 1950 perquè el Sant Pare proclamés ex càtedra el que els poetes, pintors, músics i tot el poble cristià coneixien des de molts segles abans sense cap mena de dubte.








diumenge, 14 d’agost del 2011

Sant Josepmaria a Madrid, mapa mòbil

Pelegrins de tot el món podran accedir des del seu telèfon mòbil a un mapa interactiu als llocs de Madrid relacionats amb la vida de Sant Josepmaria i la fundació de l'Opus Dei. Si el dispositiu té a més GPS podran dirigir-se a aquests llocs amb més facilitat.
L'Oficina d'Informació de l'Opus Dei ha publicat una versió mòbil del mapa interactiu: "Sant Josepmaria a Madrid: els començaments de l'Opus Dei", perquè els joves pelegrins de la JMJ que ho desitgin puguin visitar els llocs de Madrid relacionats amb la vida de sant Josepmaria i la fundació de l'Opus Dei.
Es pot accedir al mapa mòbil des de l'adreça: opusdei.es / mapa
En cas que el dispositiu compti amb GPS, l'usuari podrà veure la seva posició al mapa i, per arribar més fàcilment al punt de destinació, haurà de prémer el botó "Start", amb la qual cosa la seva posició s'actualitzarà constantment (tot i que el dispositiu consumirà més bateria mentre aquest botó estigui premut).


Al mapa hi han indicats alguns punts:


a) Primers mesos a Madrid: En destaquen cinc llocs, com la Basílica de sant Miquel, on Sant Josepmaria celebrà la primera Missa a la capital d'Espanya.


b) Fundació de l'Opus Dei: la Basílica de la Miraculosa, pròxima al lloc on Nostre Senyor va inspirar sant Josepmaria la fundació de l'Opus Dei, i la parròquia Nostra Senyora dels Àngels.


c) Atenció de malalts: sant Josepmaria va realitzar una gran activitat sacerdotal a la seu del Patronat de malalts i va dedicar moltes hores a visitar malalts a les barriades més pobres de Madrid.



d) Primers passos de l'Obra: Sant Josepmaria instal•la la primera residència per estudiants, a més, es pot veure alguns llocs on va viure amb la seva mare i germans.


e) Refugis en la guerra civil: El 1936 començà la guerra civil espanyola i sant Josepmaria -igual que tants sacerdots i religiosos- es van veure obligats a refugiar-se en diversos llocs.


Enllaços relacionats:



OPUSDEI.ORG

JMJ. Ja està tot a punt


El Vaticà presenta els últims detalls de l'agenda del Papa a la Jornada Mundial de la Joventut.





dissabte, 13 d’agost del 2011

Barcelona celebra una Missa amb 40.000 joves que s'encaminen a la JMJ



Actes conjunts a Barcelona pels joves pelegrins que s'encaminen cap a la Jornada Mundial de la Joventut


Aquest matí ha tingut lloc, a l’Espai Fòrum, a Barcelona, l’acte més multitudinari dels dies d’acollida a les diòcesis catalanes, els dies previs a la jornada Mundial de la Joventut. Més de 40.000 joves, entre els pelegrins arribats de diversos països i els d’aquí, acompanyats dels voluntaris, han participat en la celebració eucarística que ha tingut lloc a l’Espai Fòrum. L’Eucaristia ha estat presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, amb el qual han concelebrat altres cardenals, arquebisbes i bisbes de les diòcesis catalanes i de les diòcesis d’on provenen els joves pelegrins. Així mateix, han concelebrat uns mil preveres, assistits per un bon nombre de diaques.

En l’homilia, pronunciada en diverses llengües, el Sr. Cardenal Arquebisbe de Barcelona ha dit: “Animo els joves a seguir sempre l’exemple i les paraules de Jesucrist i, a imitació de Maria, la seva Mare, estar presents a tot arreu estimant totes les persones sense distinció, però amb un amor preferencial pels pobres”. A l’acabar l’Eucaristia, les autoritats civils han saludat els concelebrants.

A la tarda, hi haurà un itinerari espiritual i cultural per la ciutat, amb visites a la Catedral i a les basíliques de Santa Maria del Mar i de la Sagrada Família i a les 8 del vespre, un acte final festiu, un concert de Gen Rosso i Please a l’Espai Fòrum.

Els joves acollits a l’arxidiòcesi de Barcelona participaran demà diumenge 14 d’agost en dues celebracions a la Basílica de la Sagrada Família. La celebració del matí, a les 11 h, estarà especialment dedicada als provinents de països de llengua anglesa i alemanya; la celebració de la tarda, a les 18 h, per als joves de parla italiana i francesa.

A partir del 15 d’agost, els joves acollits es dirigiran cap a Madrid per participar als actes de la Jornada Mundial de la Joventut. 1.300 joves catalans hi aniran el dia 17 i seran allotjats a San Lorenzo del Escorial, al Real Colegio Alfonso XII, regentat pels pares agustins, i al col•legi Inmaculada Concepción, de les religioses concepcionistes.

Les activitats de la JMJ culminaran amb l’arribada del Papa Benet XVI, a Madrid, el dijous 18 d’agost, el Via Crucis pels carrers de la ciutat el divendres 19, la vetlla de pregària, a Cuatro Vientos, el dissabte 20, i l’Eucaristia presidida pel Sant Pare, el diumenge 21 d’agost, en la qual participaran joves de tot el món.






SOM-HI A LA JMJ


Joves de tot el món van a Madrid per a celebrar, compartir i viure la seva fe, acompanyats del Sant Pare. És la Jornada Mundial de la Joventut, que es celebra cada 3 anys en algun lloc del món i enguany és ben a prop nostre. Els joves de les diòcesis catalanes anirem plegats i estaran tots junts allotjats a l'Escorial. Serà del 17 al 21 d'agost. No t'ho pots perdre! T'hi esperem.



Som-hi a la JMJ from delejovebcn on Vimeo.