dilluns, 30 de gener de 2012

Kitaro - Matsuri

Per a tots els que estimeu la natura, la fotografia o la imatge en moviment.
És un goig que la tècnica i l'art d'alguns privilegiats ens permetin veure aquestes meravelloses escenes del Creador. Segur que no te’n penediràs d'aquests minutets. Gaudeix-ne!
Val la pena veure aquest vídeo, una petita gran obra d'art d'un fotògraf Japonès.
Gràcies Maite per la tramesadiumenge, 29 de gener de 2012

Sant Josep de Calasanç

De jovenet vaig estudiar als escolapis, conegut en aquella època com ‘Can Culapi’. Llavors, encara era dirigit, i donaven classe pares escolapis. Són molts els records que em venen a la memòria, i agraeixo la bona formació vaig rebre en tots els sentits. Avui evocant aquells anys, poso aquest vídeo sobre el fundador dels escolapis, sant Josep de Calasanç aprofitant l’homenatge que li han fet a Roma, i en un dels carrers principals del centre històric ha estat recordat un sant que va deixar fa 400 anys una important empremta en l'educació dels nens.

divendres, 27 de gener de 2012

Etsuro Sotoo, l'escultor que es va fer catòlic quan va entendre la Sagrada Família de Gaudí

Etsuro Sotoo era professor d'Art de la Universitat de Kyoto, al Japó, quan va decidir viatjar per Europa. El 1978 va arribar a Barcelona i es va quedar impressionat davant la Sagrada Família. Tant, que va abandonar tots els seus projectes per treballar com a escultor en l'obra de Gaudí. Des de llavors, es va obstinar a conèixer més de prop l'arquitecte català.
"Jo conec totes les obres, totes les paraules, totes les maquetes que he tocat però no puc donar un pas més . No puc tocar Gaudí. Vaig decidir no mirar Gaudí. On miro? Intentar mirar on mirava Gaudí. Sóc escultor, vaig intentar fer el que volia fer Gaudí. Aquest és el moment magnífic i el miracle ".
Etsuro procedia d'una tradició cultural i religiosa molt diferent a l'europea i li costava connectar amb el projecte d'una manera fidel a l'esperit de Gaudí. Quan va conèixer la veritable intenció de l'autor de la Sagrada Família va entendre el seu treball. I va canviar la seva vida.
"Convido a tothom que vol conèixer a Gaudí que no s'equivoqui de porta. Si veritablement volen conèixer a Gaudí troqueu a la porta espiritual i fe de Gaudí".
Etsuro Sotoo diu que el seu compromís amb l'arquitectura va ser el primer pas perquè Gaudí l’ajudés a replantejar els seus valors. Temps després va arribar la seva conversió al catolicisme.
"Per a què construïm el temple de la Sagrada Família? Una pregunta senzilla: per què construïm. No busquem la bellesa orgullosa de l'home. No. El temple de la Sagrada Família és una eina per construir a nosaltres. Gaudí va deixar mig acabat el temple, el temple de la Sagrada Família va construir perfectament a Gaudí ".
Etsuro Sotoo segueix actualment treballant en les principals escultures de la Sagrada Família. Un treball i una trobada que li han canviat la vida.dimecres, 25 de gener de 2012

Vocació

El passat cap de setmana vaig estar veient en el bloc ‘Caminar con Rumbo’ un vídeo de mossèn Joan Costa prou interessant i penso paga la pena difondre’l.
Encara que sembli que només és per a jovenets, les decisions es repeteixen durant tota la vida.
Entendre que és el que Déu vol, com ens parla, per què les circumstàncies de vegades ens impedeixen seguir amb el camí o si es pot tenir la certesa absoluta que he encertat...

Clic,-- “Lo que Dios nos pide”

dilluns, 23 de gener de 2012

El jardí de 'Dakuwaqa'

Agraeixo a la Magda la tramesa d’aquestes imatges filmades sota l'aigua a les illes Fiji i Tonga. Molt bonic, un altre bon testimoni de la Creació.
Recomano veure-ho en HD i en pantalla completa per gaudir-ne plenament.
La música "Al Meadows"
per Stephen Richard Thomas Brown
dissabte, 21 de gener de 2012

La Festa Major d’Hivern a Matadepera

Les festes de sant Sebastià es celebren en ple fred hivernal, sempre pels volts del 20 de gener, diada d'aquest sant que ha estat tradicionalment invocat per tal de protegir les poblacions de les desgràcies, com les pestes, el còlera i el foc. Com a advocat contra la pesta, moltes són les viles que li han dedicat un "vot de poble", una prometença comunitària mitjançant la qual decideixen posar-se sota la protecció del sant.
La festivitat de Sant Sebastià s'ha convertit en la més important a Matadepera. La devoció a Sant Sebastià és molt antiga. La llegenda de la seva intervenció prodigiosa en aturar una epidèmia de pesta a Roma (any 680) el feu popular sobre tot a partir de les onades de pestes que assolaren Europa al final de l'Edat Mitja i als segles posteriors.
A Catalunya el trobem sovint, a partir del s. XV, presidint capelles, processons i festivitats. El veïns de Matadepera a primers del s. XX van tenir l'empenta de fundar amb el patrocini de Sant Sebastià una germandat d'assistència als malalts i necessitats. Els actes s'allarguen durant dues setmanes amb un marcat regust tradicional i amb un protagonista ben especial: el pi.
Les festes les enceten el divendres de la setmana abans de Sant Sebastià, amb una marxa amb torxes cap a la Riera de les Arenes per encendre unes fogueres de grans dimensions: lloc de trobada al costat del foc. L'endemà, dissabte, començaran les activitats més multitudinàries. Durant tot el matí se celebra la Fira d'Artesans amb una important presència d'oficis antics: cisteller, escloper, picapedrer, terrissaire, ceramista, bufador de vidre, vitraller, espardenyer ...

Els Grimpaires, principal acte de dissabte
El segon dissabte de les Festes de Sant Sebastià tenen un nom propi: el Gran Concurs de Grimpaires que des del 1975 és una de les convocatòries més seguides. A partir de les 10 del matí i des de la Plaça de Cal Baldiró 100 podran ser el màxim nombre d'inscrits en una competició de tres categories, i un únic objectiu: tocar el pernil amb el menor temps possible.divendres, 20 de gener de 2012

Jazz per vaques

Insòlit concert musical i, preneu nota, ni un sol assistent va marxar durant l'espectacle!dijous, 19 de gener de 2012

L'Escolania de Montserrat clausura l'exposició Gaudí a Roma

L'Escolania de Montserrat va tancar amb un bellíssim concert a la basílica de 'Santa Maria in Trastevere' l'homenatge de Roma a Gaudí. Les veus de nens d'entre 9 i 13 anys van interpretar peces del sacerdot i poeta Jacint Verdaguer i cants dedicats a la Mare de Déu de Montserrat.
L'exposició vaticana “Gaudí: la Sagrada Família de Barcelona. Art, ciència i espiritualitat” ha rebut des del mes de novembre 30.000 visitants. Tot un èxit !dimarts, 17 de gener de 2012

Vocacions pel món

'Vocacions pel món' és una iniciativa juvenil a Internet que consisteix a presentar petits reportatges sobre com diverses persones han descobert la seva vocació. En aquest cas, es tracta d'un vídeo realitzat per dos joves comunicadors, Oscar i Alba, que ens presenta la història de vocació d'un matrimoni catòlic. Un missatge ple d'il•lusió, força i fe. Aire fresc i juvenil que ens ensenya a no tenir por, a trobar la pau sota l'abric càlid de Déu.
Descobrim amb Pilar i Jose el regal de la vocació al matrimoni. Un camí cap a la santedat ple de reptes, alegries i dificultats. Assabentem-nos com van viure el seu amor, la seva relació, la pregària, el do de la vida ...
RELIGIÓN CONFIDENCIAL/ Anécdotas y Poesias

diumenge, 15 de gener de 2012

Dues històries amb més d'un punt en comú

En què se sembla una mare de família a una numerària auxiliar?

Us deixo aquest vídeo. L'he trobat a la web oficial de l'Opus Dei.
Maria és supernumerària, està casada i té cinc fills. Ana és numerària auxiliar. Les dues estan convençudes que el treball de la casa és fonamental per al bon funcionament de la societat i per això defensen que tingui un reconeixement social i econòmic: "el món seguiria endavant sense banquers o futbolistes, però no sense persones que tinguin cura als altres”divendres, 13 de gener de 2012

El pardal del Cafè d'Orient

Encara que suposo molts coneixeu la història d'aquest simpàtic personatge de ploma que ens va presentar ‘Luís Miguel Domínguez Mencía’ a la seva sèrie documental "Fauna Callejera", he volgut rescatar una vella gravació que ha estat publicada al 'Bloc de Forestman' per compartir-la amb vosaltres.

Aquesta història la protagonitza un pardal que s'introduïa cada matí en el tradicional Cafè d'Orient, a la plaça de mateix nom, i romania allí fins al vespre. L'ocell era capaç de determinar, segons el nombre de persones que entraven o sortien del local, quin moment propici per accedir al Cafè travessant el llindar de les dues portes de què disposa. Si entrava un sol client, una porta es tancava abans d'obrir-se l'altra i el pardal es podia quedar tancat en els gairebé dos metres de separació entre ambdues, de manera que només entrava o sortia quan les dues portes estaven obertes uns instants.dijous, 12 de gener de 2012

L'Eucaristia, cim de l'oració.

Seguint el seu cicle de catequesi dedicat a l'oració, durant l'audiència general, Benet XVI va parlar sobre la relació entre el Sant Sopar i la Missa.

"En l'Eucaristia, l'Església respon a l'ordre de Jesús:" Feu això en memòria meva "; repeteix la pregària d'acció de gràcies i benedicció, i amb ella, les paraules de transsubstanciació del pa i del vi en el Cos i la sang de Crist ".

El Papa va recordar que, de la mateixa manera Crist està en el Pa i el Vi consagrats durant la Missa, en rebre la comunió la debilitat de la persona es transforma en força.

"Cada un de nosaltres, participant en l'Eucaristia, alimentant-nos d'aquestes espècies, unim la nostra pregària a la de Crist, perquè la nostra vida no es perdi, i la nostra debilitat, es vegi totalment transformada".
Informació:VIS

dimecres, 11 de gener de 2012

El Vaticà publica indicacions sobre com celebrar l'Any de la Fe

La Congregació per la Doctrina de la Fe ha publicat una nota amb indicacions per a l'Any de la Fe Es tracta d'una breu explicació de la carta Porta Fidei, amb la qual Benet XVI va proclamar l'Any de la Fe, que tindrà lloc l'11 d'octubre de 2012 fins el 24 de novembre de 2013.
Recorda que la finalitat d'aquest Any és contribuir a la conversió, a redescobrir la fe perquè "tots els membres de l'Església siguin testimonis creïbles, capaços d'indicar la porta de la fe als qui busquen la Veritat".
L’iniciï de l'Any de la Fe coincideix amb el cinquanta aniversari de l'obertura del Concili Vaticà II i el vintè aniversari de la publicació del Catecisme de l'Església catòlica. Per això aquesta nota assegura que l'Any de la Fe serà "una ocasió privilegiada per promoure el coneixement i la difusió ambdós continguts".dilluns, 9 de gener de 2012

110 Anys

El 9 de gener, es compleixen cent deu anys del naixement de sant Josepmaria.
El Prelat de l'Opus Dei ens confia a la seva carta de gener: "Aprofitem aquest aniversari per anar amb fe a la seva intercessió, demanant per l'Església i la humanitat".
El fundador de l'Opus Dei és conegut com "el sant de la vida ordinària". Mort el 1975, se’l va poder filmar en diverses trobades que va mantenir amb persones de tota mena, i ara es pot conèixer millor la seva vida a través d'un infogràfic i diversos mapes interactius.

Infogràfic "Sant Josepmaria, vida missatge" (Podeu passar el ratolí per sobre i fer clic on us interessi)

Cal destacar quatre grans temes que reflecteixen com Déu va voler que sant Josepmaria comprengués el missatge de l'Opus Dei, a través de diversos esdeveniments de la seva vida: la santificació del treball i la vida ordinària, l'amistat amb Jesucrist, la missió de formació i apostolat; i, la tasca social, amb especial atenció als malalts.
diumenge, 8 de gener de 2012

Gaudí a Roma

Aquests dies les pedres de Sant Pere estan deixant espai a una altra obra de l'enginyeria humana: la Basílica de la Sagrada Família.dissabte, 7 de gener de 2012

Cristians a Egipte

"Per a la joventut de cristians i musulmans la primavera àrab va fomentar esperances per a una millor democràcia i respecte dels drets humans. Recentment, però, una violència sectària creixent i l'aixecament de veus fonamentalistes intentant l'establiment d'Egipte com un estat islàmic estan enfosquint aquestes esperances i aïllant als cristians. Aquest nou canvi polític combinat amb la violència militant islàmica, obre un nou capítol negre en el futur d'Egipte posterior a la revolució. Si Egipte es convertís en un estat religiós completament desenvolupat governat per la llei Shar'ia, els egipcis cristians s'enfrontarien a una descarnada opció: submissió a una creixent persecució religiosa o emigració.dijous, 5 de gener de 2012

Una nova manera de ser cristians

En el seu discurs a la cúria romana amb motiu del Nadal (22-XII-2011), el Papa Benet XVI ha traçat els perfils d'una manera nova, "rejovenida", de ser cristians. En aquest text cal distingir dues parts, una introductòria i una altra més concreta.


La crisi a Europa i en l'Església


El Papa comença assenyalant com la crisi econòmica d'Europa té una base ètica. I analitza amb precisió aquesta crisi de la consciència europea: els seus valors, el coneixement i la voluntat. Els valors: "Encara que no estan en discussió alguns valors com la solidaritat, el compromís pels altres, la responsabilitat pels pobres i els que pateixen, trobem a faltar, la força que els motivi, capaç d'induir a les persones i als grups socials a renúncies i sacrificis ". El coneixement i la voluntat, afegeix, no segueixen sempre la mateixa pauta. "La voluntat que defensa l'interès personal enfosqueix el coneixement, i el coneixement debilitat no és capaç d'enfortir la voluntat".

Ramiro Pellitero
(publicat a www.analisisdigital.com, el 27-XII-2011)

dimecres, 4 de gener de 2012

"Arguments" llança una catequesi virtual per a nens

"Arguments" està publicant a Internet un catecisme per a nens fet amb dibuixos animats. Setmanes abans de la Jornada Mundial de la Joventut de Madrid aquesta associació va saltar a la fama per "Young Answers", uns vídeos amb les respostes de joves a temes polèmics com l'avortament, el celibat o l'eutanàsia.
Cada capítol dels deu temes d'aquesta catequesi virtual conté jocs amb preguntes tipus test. Si els nens encerten les respostes, els dibuixos animats els explicaran la vida de Jesús o els Sagraments d'una forma divertida.
Només cal entrar a l'apartat "Projectes" a la web arguments.es i fer clic a la secció "Jesús és el Senyor".Ordinariat Personal

Més de 1.400 anglicans passaran a l'Església catòlica en el Ordinariat Personal instituït per als Estats Units

Benet XVI i Congregació per la Doctrina de la Fe han instituït oficialment un Ordinariat Personal per als Estats Units. Es tracta d'una estructura que permet a grups d'anglicans unir-se de manera plena amb l'Església catòlica, mantenint alguns elements de la seva litúrgia i tradició pastoral.

Se'n diu Ordinariat Personal de la Càtedra de Sant Pere, el presidirà l'ex bisbe episcopalià ‘Jeffrey Neil Steenson’ i tindrà la seva seu a la ciutat de Houston, a l'estat de Texas.diumenge, 1 de gener de 2012

Cap d’Any

Bon dia i Bon Any !


Moltíssimes felicitats als que us heu apuntat a aquesta finestra.


Cançó: "Auld Lang Syne" – es un poema escrit per l'escocès Robert Burns el 1788 i el va posar a la melodia d'una cançó popular tradicional. És ben conegut en molts països de parla anglesa i sovint es canta per celebrar l’iniciï de l'Any Nou justament a la mitjanit. Nosaltres el coneixem per ‘l’Hora dels Adéus’Se sol utilitzar en moments solemnes, com aquells en què algú s'acomiada, s'inicia o acaba un viatge llarg en el temps. Amb la cançó s'intenta fer-nos recordar els temps passats perquè es tinguin presents en aquests moments.
Se l'ha relacionat especialment amb la celebració de l'Any Nou.