dilluns, 30 d’abril de 2012

Roma recorda el primer aniversari de la beatificació de Joan Pau II

L'1 de maig es compleix un any de la beatificació de Joan Pau II, dies històrics en què Roma es va omplir de pelegrins que van venir d’arreu del món per a aquest esdeveniment únic.
També es va col·locar durant unes hores una estàtua a Via della Conciliazione, el carrer principal d’entrada al Vaticà.
Hores abans de la beatificació, el Circ Màxim de Roma es va omplir d'espelmes durant una vetlla de pregària a la qual van assistir centenars de milers de persones que consideraven ja a Joan Pau II veritable sant.

 

dissabte, 28 d’abril de 2012

Gràcies Pep !


Petit homenatge i agraïment als quatre anys d'en Guardiola com  entrenador del FC Barcelona, tot recordant alguns dels millors moments: sembla impossible resumir 4 anys i 13 títols en menys de dos minuts.

Us asseguro que tant si sou  o no fans del Barça, ho gaudireu!
.
"Gràcies Pep!" és el títol amb  què he volgut homenatjar l'encara entrenador del FC Barcelona que serà rellevat per Tito Vilanova.

divendres, 27 d’abril de 2012

La Mare de Déu de Montserrat

Montserrat és un Magníficat de roca, una fletxa indicadora d'ulteriors escalades (Joan Pau II)
Avui celebrem la festa de la Mare de Déu de Montserrat, a qui durant segles tants cristians han acudit a cercar l'auxili de Maria per seguir endavant en un camí no sempre fàcil. Quants han trobat la pau de l'ànima, la crida de Déu a una major entrega, la curació, el consol enmig d'una tribulació ...! El 27 d'abril de 1954, festa de la Mare de Déu de Montserrat, després d'una reacció al·lèrgica sant Josepmaria  es va curar de forma inexplicable -segons testimoni del metge - d'una diabetis a que patia des de feia anys.
Donem-ne gràcies.  


El Virolai és un himne dedicat a la Mare de Déu de Montserrat (Patrona de Catalunya) que amb el pas del temps ha esdevingut un símbol espiritual i patriòtic dels catalans.
L'any 1880, el 20 de febrer, l'any del Mil·lenari de Montserrat, Josep Rodoreda i Santigós (1851-1922) va ser el guanyador del concurs musical que es va celebrar per commemorar les festes. Al concurs s'hi varen presentar 68 partitures amb l'objectiu de posar música al Virolai que havia escrit Jacint Verdaguer. La lletra fou publicada per primera vegada el 1880, al programa del certamen celebrat a Montserrat amb motiu de les festes del Mil·lenari.
Des de fa anys, el Virolai ha estat interpretat per el cor de veus blanques de l'Escolania de Montserrat.
EL VIROLAI

Rosa d'abril, Morena de la serra,
de Montserrat estel,
il·lumineu la catalana terra,
guieu-nos cap al Cel.

Amb serra d'or els angelets serraren
eixos turons per fer-vos un palau;
Reina del Cel que els Serafins baixaren,
deu-nos abric dins vostre mantell blau.
Rosa d'abril, Morena de la serra,
de Montserrat estel,
il·lumineu la catalana terra,
guieu-nos cap al Cel.
Dels catalans sempre sereu Princesa,
dels espanyols Estrella d'Orient,
sigueu pels bons pilar de fortalesa,
pels pecadors el port de salvament.
Rosa d'abril, Morena de la serra,
de Montserrat estel,
il·lumineu la catalana terra,
guieu-nos cap al Cel.

dijous, 26 d’abril de 2012

Globus de la Cerdanya

Sempre m’ha seduït la imatge dels globus solcant el cel blau empesos per l’oreig del vent.
Durant les vacances d'estiu a la Cerdanya se’n poden comptar cada dia, un, dos i fins i tot de vegades més . És una atracció que m'atrau i quedo per uns moments encuriosit, captivat pensant: què passa allà dalt, quines sensacions ...
Avui en David m'ha tret de dubtes enviant-me aquest vídeo
dimarts, 24 d’abril de 2012

La Primera Comunió de sant Josepmaria

El 23 d'abril del 1912 sant Josepmaria va rebre per primera vegada la Comunió. El Senyor "va voler venir a fer-se l'amo del meu cor", deia. Ahir es  compliren 100 anys.

El Sant Pare demana celebrar amb fe i sobrietat les Primeres comunions

Durant el Regina Coeli, Benet XVI va demanar que les celebracions de la Primera comunió siguin sòbries per no eclipsar el seu aspecte religiós.

"Demano, per tant, als rectors, als pares de família i als catequistes que preparin bé aquesta festa de la fe, amb gran fervor però també amb sobrietat. Aquest dia roman justament imprès en la memòria com el primer moment en què es percep la importància de la trobada personal amb Jesús ",


dilluns, 23 d’abril de 2012

SANT JORDI GLORIÓS


Sant Jordi té una rosa mig desclosa,
pintada de vermell i de neguit;
Catalunya és el nom d'aquesta rosa,
i Sant Jordi la porta sobre el pit.
La rosa li ha contat gràcies i penes
i ell se l'estima fins qui sap a on,
i amb ella té més sang a dins les venes
per plantar cara a tots els dracs del món.
Josep Maria de Segarra (1894-1961)

La diada de Sant Jordi

Un any més les roses i els llibres prendran la ciutat durant la diada de Sant Jordi a Catalunya.

FELICITATS!

diumenge, 22 d’abril de 2012

‘Etsuro Sotoo’, escultor de la Sagrada Família: "Si vol conèixer la Ciència i l'Art, comenceu per la Religió"

Universitaris d’arreu del món es van reunir a Roma per respondre  una pregunta: què és la bellesa? Van participar en un congrés on van compartir inquietuds amb grans artistes.

L'escultor japonèsEtsuro Sotoo’ deixeble de Gaudí porta dècades treballant a la Sagrada Família. Per a ell la resposta a aquesta pregunta és una combinació de ciència, art i religió, ja que les tres busquen descobrir la veritat.dissabte, 21 d’abril de 2012

Alliberat

Finalment ha estat  alliberat. Gràcies a Déu.

José Manuel Machimbarrena ha estat deixat en llibertat després d'estar quinze dies retingut i es troba bé de salut.
El metge espanyol José Manuel Machimbarrena, segrestat el 4 d'abril a Enugu (Nigèria) va ser alliberat anit a la mateixa localitat.
Machimbarrena, que pel que sembla va ser segrestat per delinqüents comuns se'l van endur a punta de pistola quan es trobava a prop del seu domicili, de moment, sembla es troba en bon estat de salut,
José Manuel Machimbarrena, de 58 anys, natural de Cartagena, però vinculat a Sant Sebastià, portava vivint a Nigèria des del 1978 i treballava en elNíger Foundation Hospital’, d’Enugu al sud-est país, una clínica promoguda per membres de l'Opus Dei. També atenia un dispensari rural aIwollo’ i realitzava a més, tasques administratives per facilitar l'ajuda internacional en aquesta zona.
La Policia nigeriana va difondre un comunicat en què afirma que el metge es troba "sa i estalvi" i que s'havia reunit amb el personal de l'hospital per al qual treballa. La Policia no va especificar com va ser alliberat ni si s'ha pagat algun rescat i la nota es limita a dir que s'ha intensificat "la recerca dels malfactors" que el van segrestar. Per la seva banda, elNíger Foundation Hospital’, que considera Machimbarrena "gairebé un nigerià", pels 34 anys que porta al país, va agrair a les Forces de Seguretat els esforços realitzats per aconseguir l'alliberament del metge.

divendres, 20 d’abril de 2012

PRESENTEN EL VÍDEO OFICIAL DE LA TROBADA MUNDIAL DE LES FAMÍLIES A MILÀ

Del 30 de maig al 3 de juny, amb Benet XVI. Caldrà anar-hi pensant...

dimecres, 18 d’abril de 2012

Un saltador que buscava Déu enmig de la boira

És possible buscar Déu enmig la boira del món? ‘Juan Antonio Callejón’, granadí, ens mostra com afrontar la vida quotidiana 20 anys després de veure la mort molt a prop.

dimarts, 17 d’abril de 2012

‘Etsuro Sotoo’ treballa com Gaudí: sense Veritat no hi ha art

Fa pocs dies es va celebrar a Roma el Fòrum Univ 2012 i un dels participants va ser ‘Etsuro Sotoo’.

‘Etsuro’ treballa des de fa anys en el disseny i construcció de la façana de la Sagrada Família seguint les indicacions que va deixar Antoni Gaudí. Parla suggestivament sobre l'art, quan diu:
"Al principi, estudiava molt les paraules de Gaudí, les maquetes de Gaudí, però va arribar un moment en què havia de realitzar un projecte que ni tan sols Gaudí havia imaginat ni projectat. Em vaig preguntar: què he de fer? (...) I vaig pensar: cap on mira Gaudí? Així, vaig intentar mirar on mirava Gaudí. Aquest era un moment molt important: Intentar mirar on mirava Gaudí: per això he d'estar on estava ell, i on era Gaudí? Gaudí estava en el món de la fe. Per tant, per a mi era natural que volgués entrar en aquest món de la fe, per conèixer més, o per poder realitzar el treball encarregat ".
(...) "El meu nom és Etsuro que significa" home feliç ", i s'ha complert: la veritable felicitat és la d'ara, en trobar la fe. (...) Des d'aquest moment va canviar totalment la meva vida. Vaig entendre totes les paraules, encara que no perfectament, com l'aigua clara que jo desitjava (...) Sóc simplement un picapedrer, però busco l'art. Qui busca l'art no sempre és artista, de vegades és artista. Per què? De vegades surt inesperadament, neix un art, que Gaudí va dir: "L'art és la resplendor de la llum de la Veritat: sense Veritat no hi ha art". (...)

Del bloc Scriptor.org

Benet XVI: aniversari amb la delegació bavaresa

dilluns, 16 d’abril de 2012

Feliç aniversari


El Sant Pare celebra avui el seu 85 aniversari. Ahir, davant milers de fidels que es van congregar a la Plaça de Sant Pere per el tradicional ‘Regina Coeli’, el Papa va recordar que aquesta setmana celebra a més una altra efemèride, el setè aniversari del començament del seu pontificat:
"Dijous que, en ocasió del setè aniversari de la meva elecció per a la seu de Pere, us demano que reseu per mi, perquè el Senyor em doni la força per realitzar la missió que m'ha confiat ".

Per enviar-li una felicitació: Clic Aquí

diumenge, 15 d’abril de 2012

‘Scott Hahn’ i la seva dona ‘Kimberly’ expliquen la seva història a Roma

Un dels participants del Fòrum UNIV ha estat el teòleg ‘Scott Hahn’ autor del llibre, "Roma, dulce hogar". Amb la seva dona, va explicar a la ‘Universitat de la Santa Croce’ com van descobrir el catolicisme. També va destacar com el Fòrum UNIV ajuda als joves a enfortir la seva fe.

"El lema d'enguany del Fòrum UNIV és 'La força de la bellesa'. Ens recorda que la bellesa no és una cosa que podem inventar. La veritat de la fe no és una imposició de l'autoritat. És una cosa que s'experimenta de forma humana ".

‘Scott Hahn’ era pastor presbiterià abans de la seva conversió al catolicisme durant la Setmana Santa de 1986. Una història que narra en el seu llibre "Roma, dulce hogar", escrit amb la seva dona. Diu que l'Església s'ha de sentir orgullosa dels qui viuen aquest procés.


dissabte, 14 d’abril de 2012

Felicitats, Sant Pare!El proper dilluns 16 d'abril serà l'aniversari de Benet XVI. Publico un text de felicitació de ‘Mons Javier Echevarría’.

L'aniversari del pare és sempre un moment d'alegria per als fills. És la sensació que experimentem els fills de l'Església en ocasió de l'aniversari de Benet XVI. Recordo commogut el dia de la seva elecció, fa set anys, quan al dirigir-se a una emocionada Plaça de Sant Pere, es va definir a si mateix com "un simple i humil treballador de la vinya del Senyor".

Aquesta és la manera en què el Papa està complint el seu ministeri petrí, amb la serenitat de qui s'abandona completament en Déu. És un exemple per a tots nosaltres, que ens sentim impulsats per aquest Pare, humil i proper a cada un, per fer de l'Església aquest lloc d'unitat i amor descrit per sant Lluc en els Fets dels Apòstols.
"Omnes cum Petro ad Iesum per Mariam", tots amb Pere a Jesús per Maria, repetia freqüentment sant Josepmaria: el Papa, successor de Pere, és sempre principi i fonament visible de la unitat de l'Església. Sabem que, units a ell, ens trobem junts i units a Jesús, el nostre Salvador. Una unitat d'afectes especialment alegre, sobretot en aquest moment de celebració per l’aniversari del Papa, a pocs dies de l'aniversari de la seva elecció com Pontífex.

La incansable dedicació del Sant Pare al servei de l'Església ens commou en el sentit més literal de la paraula: mou el nostre afecte i també la nostra voluntat per ser més fidels a Benet XVI. Ell ha dedicat tota la seva vida a Déu: des de jove, quan va sentir la crida al sacerdoci, després, amb el pas dels anys, contribuint amb les seves capacitats intel•lectuals a l'aprofundiment teològic de la doctrina i amb la seva activitat com a apòstol i pastor per despertar la fe en el cor dels homes. Ara, com Pontífex, continua amb aquesta missió, fonamentant el seu ministeri en la celebració de l'Eucaristia i en l'oració, conscient que només amb la gràcia de Crist, l'Església pot dur a terme la tasca que el Senyor li ha encomanat.

Felicitats, Sant Pare! L’estimem molt, amb un afecte filial, i preguem per la seva Persona perquè Déu li concedeixi abundants gràcies, i perquè el seu Ministeri estigui ple de fruits de santedat per a l'Església i de pau per a la societat civil.

Mons Javier Echevarría
Prelat de l'Opus Dei

divendres, 13 d’abril de 2012

Segrest


José Manuel Machimbarrena, metge espanyol de 58 anys i membre de l'Opus Dei, ha estat segrestat a Nigèria. José Manuel vivia en aquell país des de 1978 i compaginava la seva feina de metge amb una tasca social i humanitària com a integrant de la ‘Niger Foundation Hospital’, una iniciativa promoguda per membres de l'Opus Dei.
Llegir la notícia
Us demano una pregària pel seu prompte alliberament.

dijous, 12 d’abril de 2012

Amor i sexualitat

Agraeixo aquest escrit que m’envia el Dr. Llucià

"Fer l'amor", "tenir sexe", semblen noms diferents per a coses semblants, però una cosa sense l'altra no s'entén: "el sexe sense amor et fa sentir pitjor ", diu la cançó. Ser home o dona marca la profunditat de la persona, li dóna una manera de veure les coses i de complementar en l'amor, home i dona, atraient-se mútuament física i espiritualment. Amb el cos s'expressa el que es porta dins, fins i tot es pot expressar l'amor de Déu que hom porta dins, i així com Déu és creador poden els pares ser procreadors, donar vida als fills. Diu el Catecisme dels Joves: "Déu va crear la persona com a home i dona. Els va crear l'un per l'altre en l'amor. Els va crear per a la transmissió de la vida ". És una explicació del que Déu diu a la Bíblia:" No és bo que l'home estigui sol. Li faré un ajut com ell, que l'ajudi ... Per això l'home deixa el pare i la seva mare, s'unirà a seva dona, i ells dos formen una sola carn".
Per comprendre correctament la sexualitat humana cal comprendre l'amor com aquesta entrega lliure del cor. No hi ha res tan bonic a la vida com estar ple d'amor: "viu per ella", diu Andrea Bocelli parlant de l'amor que el cantant sent per la música, també els que es dediquen als altres com Teresa de Calcuta tenen aquesta mirada joiosa que dóna l'amor, dos amics que descobreixen que viuen un en l'altre descobreixen que l'amistat és el millor de la vida ... així també pot sorgir entre un home i una dona alguna cosa especial, que fa que es lliurin mútuament per sempre, que es diguin "sóc teu" i així visquin el que és Déu en la seva intimitat, un amor de comunió, intercanvi, lliurament. I és que com més estima l'home, més diví es fa. Sobre tot quan perdona.
La donació física, sense tot això, és un engany. Si falta algun ingredient, com el "per sempre", hi ha alguna cosa de mentida en aquest trobada. En canvi, quan hi ha amor fidel i segur, la unió sexual és de les coses més boniques del món, expressió corporal i sensual de l'afecte, tendresa, afecte, plaer, amor, comunicació, procreació i família. Sense una visió de conjunt d'aquests aspectes es cau en una polarització d'un aspecte de la sexualitat, s'absolutitza una cosa que fa mal. L'amor veritable a la llarga és l'únic que dóna felicitat, en superar tot egoisme i amargor amb el do generós de si.

Llucià Pou Sabaté

dissabte, 7 d’abril de 2012

Visitar el Sant Sepulcre de Jerusalem ja és possible sense sortir de casa

Terra Santa és un dels llocs de peregrinació més importants del món. Cada any arriben aquí milions de persones per veure i caminar pels mateixos llocs que va trepitjar Jesucrist fa dos mil anys. A partir d'ara, no caldrà viatjar fins a Jerusalem per visitar tots els racons de la basílica del Sant Sepulcre, un recorregut pel lloc on Jesús va ser enterrat després de la seva crucifixió.
A través del web, el pelegrí virtual podrà imaginar que es troba a Jerusalem encara que estigui a milers de quilòmetres de distància.
A la pàgina també hi ha informació sobre el camí que va recórrer Crist fins a arribar al Calvari, les excavacions realitzades a la basílica, els processos de restauració del temple o els escrits d'autors que ja al segle IV parlaven sobre el Sant Sepulcre.

Stabat Mater

Stabat mater dolorosa («Estava la mare dolorosa») és un himne en llatí del segle XIII dedicat a la Mare de Déu. El tema de l'himne, un dels poemes conservats i més impactants de la literatura llatina medieval, és una meditació sobre el patiment de Maria, mare de Jesús, durant la crucifixió.

divendres, 6 d’abril de 2012

La Setmana Santa a Sevilla i l’Esperança Macarena

Com he explicat altres vegades, durant la meva estada de pràctiques d’alferes a Sevilla em va captivar la preparació de la Setmana Santa que dura tota la quaresma, però sobretot la manera especial com amanyaguen la Mare de Déu adornant-la amb diferents vestits començant pels més senzills com ara el de pastora i a mesura que s’acosten els dies sants l’abillen amb les millors gales, fins i tot l’enjoien (algunes són pròpies i altres prestades). Al seu voltant, el guarneixen amb flors, que acostumen a ser blanques i omplen de ciris encesos per tal que la lluminària distregui per uns instants el tràngol de veure la imatge del Fill que va al davant.
Tot això va seguit d’actes piadosos que organitzen les confraries i que van canviant cada setmana.
Un dels actes importants és la lectura del pregó o poema dedicat a la Mare de Déu de l’Esperança –Macarena- el d’aquest any us convido escoltar.

Papa als sacerdots: "No anunciem teories i opinions privades, sinó la fe de l'Església"

La Basílica de Sant Pere es va vestir de gala per a la Missa Crismal, la primera gran cerimònia de la Setmana Santa abans del Tríduum Pasqual. A la Missa Crismal els sacerdots renoven les promeses que van fer el dia de la seva ordenació i es beneeix l'oli o crisma que s'utilitza en els sagraments durant tot l'any.
Durant l'homilia, Benet XVI els va parlar sobre l'obediència, fent referència al grup de sacerdots que componen la "iniciativa dels rectors austríacs" i que han cridat a la desobediència.

dijous, 5 d’abril de 2012

Què celebra l'Església el Dijous Sant?

La litúrgia del Dijous Sant és riquíssima de contingut. És el dia gran de la institució de la Sagrada Eucaristia, do del Cel per als homes, el dia de la institució del sacerdoci, nou regal diví que assegura la presència real i actual del Sacrifici del Calvari en tots els temps i llocs, fent possible que ens apropiem dels seus fruits. S'acostava el moment en què Jesús anava a oferir la seva vida pels homes. Tan gran era el seu amor, que en la seva Saviesa infinita va trobar la manera d’anar-se’n i de quedar-se, a la vegada. Sant Josepmaria Escrivà, en considerar el comportament dels que es veuen obligats a deixar la seva família i la seva casa, per guanyar-se la sustentació en una altra banda, comenta que l'amor de l'home recorre a un símbol: els qui s'acomiaden bescanvien un record, potser una fotografia ... Jesucrist, perfecte Déu i perfecte Home, no deixa un símbol, sinó la realitat: es queda Ell mateix. Anirà al Pare, però romandrà amb els homes. Sota les espècies del pa i del vi està Ell, realment present: amb el seu Cos, la seva Sang, la seva Ànima i la seva Divinitat.
Com correspondrem a aquest amor immens? Assistint amb fe i devoció a la Santa Missa, memorial viu i actual del Sacrifici del Calvari. Preparant-nos molt bé per combregar, amb l'ànima ben neta. Visitant amb freqüència Jesús ocult en el Sagrari.
A la primera lectura de la Missa, se'ns recorda el que Déu va establir en l'antic Testament, perquè el poble israelita no oblidés els beneficis rebuts. Descendeix a molts detalls: des de com havia de ser l'anyell pasqual, fins els detalls que havien de tenir cura per recordar el trànsit del Senyor. Si això es prescrivia per commemorar uns fets, que eren només una imatge de l'alliberament del pecat obrat per Jesucrist, ¡com ens hauríem de comportar ara, quan veritablement hem estat rescatats de l'esclavitud del pecat i fets fills de Déu!
Aquesta és la raó que l'Església ens inculqui una gran cura en tot el que fa referència a l'Eucaristia. Assistim al Sant Sacrifici cada diumenge i festes de guardar, sabent que estem participant en una acció divina?
Sant Joan relata que Jesús va rentar els peus als deixebles, abans del Sant Sopar. Cal estar nets, en l'ànima i al cos, per acostar-se a rebre'l amb dignitat. Per això ens ha deixat el sagrament de la Penitència.
Commemorem també la institució del sacerdoci. És un bon moment per resar pel Papa, pels Bisbes, pels sacerdots, i per pregar que hi hagi moltes vocacions en el món sencer. Li demanarem millor en la mesura que tinguem més tracte amb aquest Jesús, que ha instituït l'Eucaristia i el Sacerdoci. Podem dir, amb total sinceritat, el que repetia sant Josepmaria Escrivà: Senyor, posa en el meu cor l'amor amb què vols que t'estimi.
En l'escena d'avui no apareix físicament la Mare de Déu, encara que es trobava a Jerusalem en aquells dies: la trobarem demà al peu de la Creu. Però ja avui, amb la seva presència discreta i silenciosa, acompanya molt de prop el seu Fill, en profunda unió d'oració, de sacrifici i de lliurament.
Joan Pau II assenyala que, després de l'Ascensió del Senyor al Cel, participaria assíduament en les celebracions eucarístiques dels primers cristians. I afegeix el Sant Pare: aquell cos lliurat com a sacrifici i present en els signes sacramentals, era el mateix cos concebut en el seu si! Rebre l'Eucaristia havia de significar, per a Maria, com si acollís de nou en el seu si el cor que havia bategat al uníson amb el seu (Ecclesia de Eucharistia, 56).
També ara la Mare de Déu acompanya Crist en tots els sagraris de la terra. Li demanem que ens ensenyi a ser ànimes d'Eucaristia, homes i dones de fe segura i de pietat ferma, que s'esforcen per no deixar sol Jesús. Que sapiguem adorar-lo, demanar-li perdó, agrair els seus beneficis, fer-li companyia.

Meditacions del Prelat de l'Opus Dei sobre la Setmana Santa

dimecres, 4 d’abril de 2012

El Sant Pare recorda el seu viatge a Mèxic i Cuba: "Ha estat inoblidable"

Unes 11.000 persones han omplert la plaça de Sant Pere per assistir a la primera audiència general del Papa després del seu viatge a Mèxic i Cuba. El Papa va descriure aquest viatge com una experiència inoblidable. ha explicat que li va impressionar l'entusiasme, la devoció i la fe de Mèxic. I ha animat a utilitzar aquests factors per lluitar contra la violència i la corrupció.
El Papa ha subratllat l'alegria dels nens tant a Mèxic com a Cuba i ha animat a augmentar la fe per deixar a les generacions futures una societat millor, en què es respectin els drets humans.
Quan ha recordat els seus dies a Cuba, ha dit que el país necessita canvis que només tindran lloc quan els seus ciutadans puguin lliurement buscar la veritat, la fraternitat i la reconciliació.
El Papa ha assegurat a més, que l'Església no demana privilegis sinó el dret de practicar la seva fe de manera oberta. Benet XVI també ha animat a reflexionar sobre el significat de la Setmana Santa.
"Convido a tots a participar amb devoció en les celebracions litúrgiques de la Passió, Mort i Resurrecció de Crist, per deixar-nos abastar i transformar pel seu amor".
Entre els milers de pelegrins que omplien la plaça hi havia milers d'universitaris que vénen any rere any a Roma per passar els dies de Setmana Santa. Són participants del FÒRUM UNIV que organitza l'Institut per a la Cooperació Universitària i al qual aquest any assisteix unes 4.000 persones.

dilluns, 2 d’abril de 2012

Setè aniversari del traspàs de Joan Pau II

Dedico un record per al Papa Joan Pau II i podem aprofitar per encomanar-nos-hi.
El 2 d'abril de 2005 les campanes de Sant Pere anunciaven la mort de Joan Pau II...

Benet XVI als joves: seguiu a Crist!

Diumenge de Rams és el gran pòrtic que ens porta a la Setmana Santa, la setmana en la qual el Senyor Jesús es dirigeix cap a la culminació de la seva vida terrenal. Paraules del Papa en l'homilia de la Missa, iniciada amb la solemne i suggestiva processó per la Plaça de Sant Pere. "Som cridats a seguir un Messies que no ens assegura una felicitat terrenal fàcil, sinó la felicitat del cel, l'eterna benaurança de Déu".

diumenge, 1 d’abril de 2012

Diumenge de Rams

EL GOIG DE REBRE CRIST
Comentari de l'Arquebisbe metropolità de Tarragona Mons. Jaume Pujol Balcells, corresponent al dia 01-04-12