dimarts, 29 de maig de 2012

Benet XVI: estem vivint temps de confusió

El Papa va presidir la Missa de Pentecosta a la basílica de Sant Pere. Va ser la primera gran cerimònia de Benet XVI després de la detenció del seu majordom per la filtració de documents secrets del Vaticà.

Durant l'homilia, Benet XVI no va parlar dels fets, però va citar la història de la Torre de Babel i la va comparar amb el món actual.

"No ens adonem que estem revivint la mateixa experiència de Babel. És cert, hem multiplicat les possibilitats de comunicar-nos, d'obtenir informació, de transmetre notícies, però, podem dir que ha augmentat la capacitat d'entendre'ns o que, paradoxalment, cada vegada ens entenem menys? ".

dilluns, 28 de maig de 2012

Cardenal ‘Antonelli’: "La família no és simplement viure junts"

La salut de la nostra família depèn molt de com compaginem els nostres compromisos professionals i la dedicació als fills. La propera Trobada Mundial de les Famílies de Milà vol demostrar que aconseguir-ho és més fàcil del que sembla.


diumenge, 27 de maig de 2012

Pentecosta

El diumenge de Pentecosta se celebra 50 dies després de la Pasqua de Resurrecció. És l'últim dia de Pasqua i commemora la vinguda de l'Esperit Sant sobre la Verge Maria i els apòstols.

"La lectura dels Fets dels Apòstols narra com l'Esperit Sant, el dia de Pentecosta, sota els signes d'un vent impetuós i del foc, irromp en la comunitat orant dels deixebles de Jesús i així dóna origen a l'Església".


dissabte, 26 de maig de 2012

Les 10 millors webs per trobar Déu a Internet

A Internet hi ha centenars de webs utilíssimes sobre religió. Com és impossible parlar de totes, per la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials ROME REPORTS ha seleccionat aquestes deu que ajuden a trobar Déu en la xarxa de xarxes.

divendres, 25 de maig de 2012

Guàrdia suís que va ser ordenat

Aquests guàrdies suïssos van celebrar quelcom més que l’entrada dels 26 nous reclutes el passat 6 de maig. L'exèrcit més antic del món va donar la benvinguda als seus nou membres, però també va celebrar la presència de dos ex guàrdies ... com diaques catòlics.

dijous, 24 de maig de 2012

Vídeos d'envergadura II

No se m'acut cap comentari que millori el que diuen aquests nois.
Si de cas, aquesta breu consideració: tots -joves i no tant joves- necessitem la direcció espiritualNo obstant això, milions de persones d’arreu del món no tenen a mà un amic o un sacerdot que els orienti . Sortosament jo sí que ho tinc. És una gràcia de Déu, un enorme privilegi, que no puc menysprear.

diumenge, 20 de maig de 2012

La vida de les flors


Cada flor es filmada durant 2 hores. Cada fotografia es passada amb una diferència de 7 minuts entre sí, produint un efecte espectacular.
¡Un verdader ballet de la naturalesa!!

dissabte, 19 de maig de 2012

Vídeos d’envergadura 1

Tots els vídeos els ha publicat arguments.es’, però no posaré cap enllaç. Els aniré baixant d’un a un. Són esplèndids i paga la pena veure’ls. Per tu o per als teus amics, en record de la JMJ. Avui poso el primer.

dijous, 17 de maig de 2012

Pel Maig

May Feelings V
Ja ho van anunciar  fa dies i el que és l'important, això ens anima aquest mes de maig a resar el rosari. ¡Pregar és confiar en Déu!

dimecres, 16 de maig de 2012

Zero anys

El passat 7 de maig, va tenir lloc la gala dels curts curtmetratges  Kerygma 2012 de Villanueva’.
Un concurs de curtmetratges i espots per transmetre missatges positius a través de vídeos i que aquest any tenia com a tema: "perdó i ratlla".

Hi han participat joves de tot el món. Entre els premiats, el jurat ha fet una menció especial a l'espot "Perdonar és cosa de dos" enviat des de Nova York.
El vídeo guanyador va ser aquest: "Zero anys". El més interessant, com sempre, al final:


dimarts, 15 de maig de 2012

Pilar de 4 a la Castellassa

La Castellassa de Can Torres és una muntanya de 835 metres que es troba al municipi de Matadepera a la comarca del Vallès Occidental. El 20 de juny del 2009 la colla castellera dels Minyons de Terrassa van alçar-hi un pilar de 4, assegurats amb arnesos, en motiu del trentè aniversari de l'entitat.

La Castellassa de can Torres, és una de les roques monolítiques més impressionants i representatives del massís de Sant Llorenç del Munt. Com si d'un gran castell es tractes, pren el seu topònim del mas de can Torres, el més proper a dita agulla.
Es troba  separada de la cinglera, la qual cosa li dóna una visió molt més extensa del seu volum, amb una gran atracció estètica que ha donat pas a diverses manifestacions artístiques, literàries, esportives i llegendàries.

diumenge, 13 de maig de 2012

Es compleixen 95 anys de les aparicions de Fàtima

El 13 de maig de 1917, la Mare de Déu es va aparèixer a Cova d'Iria a Jacinta, Francisco i Lucía, tres pastorets. La Verge els va demanar que resessin el rosari per la conversió dels pecadors i els va revelar tres missatges.

dissabte, 12 de maig de 2012

Romeria

En ocasió del 75è aniversari de la romeria que sant Josepmaria Escrivà de Balaguer va fer al Santuari de la Verge de Sonsoles, ens unim a aquesta celebració amb la romeria que cada any fem de Matadepera a Montserrat 

divendres, 11 de maig de 2012

Romeria

Sonsoles, any 1935

El Santuari de Sonsoles - Àvila- va ser escenari d'un fet que és part de la biografia de sant Josepmaria Escrivà i de la història de l'Opus Dei: "la romeria de maig".

diumenge, 6 de maig de 2012

dimecres, 2 de maig de 2012


Avui sortim de viatge cap a Roma, per assistir a l’Ordenació Sacerdotal del nostre fill Jordi junt amb 34 més.
Aquest esdeveniment ens produeix una alegria immensa. Hem rebut moltes trucades de felicitació manifestant-nos que compartíeu la nostra joia i ens sentim molt acompanyats.
Us volem agrair les vostres oracions d’aquests dies, i us demanem continuar resant per a tots els sacerdots, perquè siguin sants!  També nosaltres encomanarem totes les vostres intencions a Roma.
 Si voleu seguir la retransmissió de la cerimònia d’ordenació sacerdotal per Internet,  us podeu connectar dissabte dia 5 de maig amb la web: http://www.opusdei.org/live i també a la pàgina web de la Fundació Beta Films www.fbetafilms.org. .  Començarà uns minuts abans de les quatre de la tarda i es podrà seguir en directe.


dimarts, 1 de maig de 2012

Mes de maig, Devoció a la Mare de Déu

Sant Josepmaria Escrivà de Balaguer aconsellava acostar-se a l'amor de la Mare de Déu. En aquest breu vídeo, podeu veure i sentir sant Josepmaria parlant de la Mare de Déu
.


De la web Opus Dei.cat

Forma part de la tradició de l'Església que en molts llocs hom dediqui el mes de maig a la Mare de Déu. Us oferim un recull de materials per ajudar a tenir Maria més present als nostres cors, amb un amor que es tradueixi en pràctiques d’afecte filial.

També una guia en PDF per realitzar un romiatge a la Mare de Déu (fent clic a sobre del títol)
Breu explicació de com fer un romiatge i un pdf amb totes les oracions.

Llistat de diversos Santuaris i esglésies dedicades a la Mare de Déu ( Clic sobre el títol)
Us oferim un llistat de diversos Santuaris i esglésies dedicades a la Mare de Déu a diferents indrets.
.