dijous, 28 de juny de 2012

Benet XVI declara Venerable Álvaro del Portillo

El Sant Pare Benet XVI ha autoritzat aquest matí a la Congregació de les Causes dels Sants  promulgar decrets relatius a 16 causes de canonització. Entre ells hi ha el decret de virtuts heroiques del bisbe Álvaro del Portillo (1914-1994), prelat de l'Opus Dei.
Un sacerdot de pau i lleialtat      
En conèixer l'anunci fet per la Santa Seu, ​​el prelat de l'Opus Dei, Mons  Xavier Echevarría, ha manifestat "gratitud a Déu per aquest pastor exemplar que va estimar al Senyor i a la seva Església". I ha afegit: "Don Álvaro és recordat per tants homes i dones com un sacerdot de pau, lleial al seu compromís d'amor a Déu; molt unit a l'Església i al Romà Pontífex; va saber servir amb alegria i total generositat a sant Josepmaria Escrivà de Balaguer; als seus germans -després fills- a l'Opus Dei; als seus parents; als seus amics i als seus col·legues. Amb la seva predicació va ajudar a trobar la felicitat en la fidelitat a Jesucrist a centenars de milers de persones en els diferents països als que va realitzar viatges pastorals ".
Mons Echevarría, principal col·laborador del nou Venerable des de 1975 fins a 1994, es va referir a ell com una persona que "irradiava pau, alegria, senzillesa, esperit cristià i visió apostòlica".

Andorra celebra la festa de sant Josepmaria

El proper dissabte 30 de juny tindrà lloc a Andorra un aplec popular per celebrar la festa de sant Josepmaria, acte amb què s'obre la commemoració del 75è aniversari del pas del fundador de l'Opus Dei per aquest país.

L'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra ha convocat una trobada popular a Prats del Gastó (Sant Julià de Lòria) per al pròxim dia 30, amb el que celebrarem la festa de sant Josepmaria. L'acte central consistirà en la Santa Missa, presidida per l'arquebisbe de la Seu d'Urgell i copríncep d'Andorra, Mons. Joan Enric Vives. Tota la informació sobre aquesta jornada es troba al web de l'Associació, http://www.pallerols-andorra.org/.

La jornada servirà per obrir el calendari de festes previst en ocasió del 75è aniversari del pas de sant Josepmaria per aquest petit país situat entre les muntanyes del Pirineu. El fundador de l'Opus Dei hi va viure entre el 2 i el 10 de desembre de 1937, després d'uns dies de caminades furtives per entre boscos i muntanyes.


Podeu trobar més informació sobre el pas de sant Josepmaria a Andorra al web www.santjosepmaria.ad

dimarts, 26 de juny de 2012

Els de l'Opus Dei són ciutadans com els altres


Molts recordem amb tot detall aquell 26 juny 1975 on érem i què fèiem en el mateix instant en què ens assabentarem de la notícia de la mort del Pare. Han passat 37 anys. La major part dels que avui són de l'Opus Dei no van viure aquell dolor terrible i fecund. Molts ni tan sols havien nascut. Els que vam tenir l'enorme privilegi de patir aquella ferida, demanarem a sant Josepmaria en el seu ‘dies natalis’ que ens arribi la gràcia de sentir el mateix dolor cada any. I que aquest sofriment renovat ens converteixi al Senyor d'una vegada.


dilluns, 25 de juny de 2012

Acte d'obertura del procés de canonització de Dora del Hoyo

Mons Xavier Echevarría va obrir el passat 18 de juny de 2012 el procés de canonització de Dora del Hoyo. Salvadora del Hoyo Alonso va ser la primera dona que va demanar l'admissió a l'Opus Dei com Numerària Auxiliar, per dedicar-se a treballar en les feines de la llar, realitzar-les amb gran visió sobrenatural i professionalitat.

Des de 1946 pertanyia a l'Opus Dei i va ajudar a sant Josepmaria durant molts anys. El passat 18 juny 2012 va iniciar a Roma el seu procés de canonització.
Va morir amb fama de santedat i són moltes les persones de tot el món que acudeixen a la seva intercessió en el cel davant Déu.
Aquest vídeo resumeix l'acte d'obertura del procés de canonització de Salvadora del Hoyo. Explica també la vida d'una dona que es va santificar tenint cura de casa seva i dels altres.


Andorra celebra la festa de sant Josepmaria

El proper dissabte 30 de juny tindrà lloc a Andorra una jornada popular per celebrar la festa de sant Josepmaria, acte amb què s'obre la commemoració del 75 aniversari del pas del fundador de l'Opus Dei per aquest país. L'escriptor i periodista Alfred Llahí dóna els detalls d'aquest succés històric. L'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra ha convocat una trobada popular a Prats de Gastó (Sant Julià de Lòria) per al pròxim dia 30, amb el que celebrarem la festa de sant Josepmaria. L'acte central consistirà en la Santa Missa, presidida per l'arquebisbe de la Seu d'Urgell i copríncep d'Andorra, Mons Joan Enric Vives.
Tota la informació sobre aquesta jornada es troba al web de l'Associació, www.pallerols-andorra.org.
La jornada servirà per obrir el calendari de festes previst en ocasió del 75è aniversari del pas de sant Josepmaria per aquest petit país situat entre les muntanyes del Pirineu. El fundador de l'Opus Dei hi va viure entre el 2 i el 10 de desembre de 1937, després d'uns dies de caminades furtives  entre boscos i muntanyes. El succés històric ha estat documentat exhaustivament. Alfred Llahí i Jordi Piferrer han escrit Andorra, terra d'acollida, una investigació que repassa el dia a dia de sant Josepmaria i els seus acompanyants al Principat.

diumenge, 24 de juny de 2012

El Sant Pare visita les obres de restauració de la Basílica de Sant Pere

Abans de l'audiència general, Benet XVI ha vist com ha quedat aquesta zona de la basílica de Sant Pere després de les obres de restauració. Són al lateral esquerre, van començar fa dos anys i mig,  han treballat més de 60 persones.

El Papa i l'arxiprest de la basílica, el cardenal ‘Angelo Comastri’, han donat les gràcies als benefactors de la Fundació que ha pagat les obres.

dissabte, 23 de juny de 2012

Sempre hi ha qui pensa.

Com seqüència de la introducció de les conferències del ‘TED Summit’ que aquest any es van celebrar a la ciutat de Doha (Qatar), els joves de l'agència holandesa ‘We are Pi’ van concebre aquesta dansa calidoscòpica. Es tracta d'un projecte que, en paraules dels seus creatius, fusionava dansa, arquitectura, matemàtiques amb una mica de màgia. Per crear la peça no es van utilitzar efectes especials, sinó una enginyosa estructura de miralls de 18 metres d'alt interposada entre els actors i les càmeres ...


divendres, 22 de juny de 2012

El Vaticà presenta els grans esdeveniments per l'Any de la Fe

El Vaticà ha presentat un dels esdeveniments més importants del 2012, es tracta de l'Any de la Fe que començarà l'11 d'octubre de 2012 i acabarà el 23 de novembre de 2013. A l'octubre també començarà el Sínode per a la Nova Evangelització i se celebrarà la canonització de set nous sants. I és que durant els 13 mesos que duri l'Any de la Fe tindran lloc esdeveniments que implicaran a cadascuna de les realitats de l'Església des dels joves que rebran la Confirmació fins als catequistes, els seminaristes o la devocions marianes.

dimecres, 20 de juny de 2012

Aplec de sant Josepmaria

Fa pocs dies vaig rebre de l’”Associació d’amics del camí de Pallerols de Rialb  a Andorra” aquesta notícia de la que us en faig partícips.
Enguany es compleixen 75 anys del pas del fundador de l'Opus Dei per Andorra. Mons. Joan Enric Vives, copríncep d'aquest país i arquebisbe d'Urgell, explica la oportunitat que suposa aquest aniversari per aprendre de l'esperit de reconciliació, que sant Josepmaria va procurar viure i escampar al llarg de tota la seva vida.


Com tots sabeu, el proper dia 26 de juny celebrarem la festa de sant Josepmaria , i el dia 30 festejarem  a Andorra l’Aplec de sant Josepmaria. 75 Aniversari. On reviurem l’entrada de sant Josepmaria per Mas d’Alins a Andorra el 2 de desembre de 1937
Programa: Clic  aquí 

dimarts, 19 de juny de 2012

La màquina d’escriure

Leroy Anderson (1908-1975), va ser un compositor americà, director de la banda oficial de la Universitat de Harvard. Anderson va gravar el seu primer disc a principis de 1950. Dos anys mes tard rebria un Disc d'Or per haver venut un milió d'exemplars del seu àlbum Blue Tango. "La màquina d'escriure" (1950) és una composició inclassificable, una mena de concert per a orquestra i màquina d'escriure, del qual se n'han fet infinitat de versions. De ben segur caldrà explicar als més joves el que van ser les "màquines d'escriure" i el perquè dels sons que emetien.

diumenge, 17 de juny de 2012

Roma inaugura punt d'acollida de pelegrins de la ‘Via Francígena’

Cada any milers de pelegrins preparen les seves motxilles per recórrer una part o el total dels 1.800 quilòmetres que separen Canterbury de Roma. És la ‘Via Francígena’, una ruta de pelegrinatge que travessa Anglaterra, França, Suïssa i Itàlia per arribar al cor del cristianisme: la tomba de Sant Pere.
Per acollir els pelegrins abans que arribin al Vaticà, la basílica de ‘San Giovanni Battista dei Fiorentini’ ha inaugurat un punt d'acollida.
.


dissabte, 16 de juny de 2012

Pontifici Consell per a la Cultura celebra els seus 30 anys amb una nova web i un documental

Encara que en la Ciutat Eterna, 30 anys no són res, en només tres dècades el Pontifici Consell per a la Cultura s'ha convertit en un dels més actius del Vaticà.

Es veu molt bé en aquest documental què han fet per celebrar el seu 30 aniversari. Un resum històric d'aquest dicasteri creat per Joan Pau II el 20 de maig de 1982.

 

dijous, 14 de juny de 2012

Vídeo d’envergadura IV

Hi ha massa gent trista, massa "indignats" amb raó o sense, massa personatges tètrics. Sembla que això és el que toca. Llavors, per què aquells milers i milers de joves  de la JMJ semblaven feliços? És que no s'assabentaven que el món no està per somriures?

dimarts, 12 de juny de 2012

El pare Sandro i el seu treball com rector a Angol, Xile

La formació que don Sandro, rector d’Angol, Xile, rep de l'Opus Dei li ha fet concloure que el temps més ben aprofitat és el que dedica a Jesucrist. Cada dia renova en la Santa Missa el sacrifici del Calvari - i aquest és el centre de la seva vida -, l'oració, parlar amb Déu, és el que més  l’ajuda en el seu ministeri sacerdotal a servir els altres.

dilluns, 11 de juny de 2012

Record de l’acte central de la JMJ

Ahir, en el seu bloc,  D. 'Enrique Monasterio' publicava a última hora de la tarda aquest vídeo  i comentari. Em va recordar aquells moments tan emocionants de la visita del Sant Pare a Madrid per la JMJ, i no me n’he pogut estar de copiar-li  l’entrada.
Potser la millor forma de preparar  l’adoració a Jesús Sagramentat sigui reviure aquell moment inefable de ‘Quatro Vientos’ fa menys d'un any. La pluja havia caigut amb força sobre els joves que assistien amb el Sant Pare a l'acte central de la JMJ i el Papa va haver d'interrompre el seu discurs. Però ningú es va moure. Tot d'una va cessar la pluja i es va calmar el vent. Un silenci impressionant ho va omplir tot. La custòdia, amb l'Hòstia Santa, va aparèixer il·luminada a la tribuna principal. Les imatges de televisió van portar al món sencer l'insòlit espectacle: un milió de nois i noies parlaven amb Déu sense remor de paraules, en companyia del pare comú.

diumenge, 10 de juny de 2012

És Jesús de Natzaret que passa

La processó solemne que se celebra en tants pobles i ciutats de tradició cristiana és d'origen molt antic i és expressió amb la qual el poble cristià dóna testimoniatge públic de la seva pietat vers el Santíssim Sagrament.  En aquest dia Nostre Senyor pren possessió dels nostres carrers i places que la pietat  encatifa en molts llocs amb rams i flors. Molts seran els cristians que avui acompanyin en processó el Senyor, que s’obre pas entre els qui el  volen veure, "fent-se el trobadís amb els que li busquen". Però aquesta presència no ha de ser cosa d'un dia, soroll que s'escolta i s'oblida. Aquest passar de Jesús ens porta a la memòria que l’hem de descobrir també a la nostre feina de cada dia. Juntament amb la processó solemne, ha d'haver-hi  la processó callada i senzilla de la vida corrent de cada cristià enmig del món.

Per preparar la Festa del Corpus Christi

Aquest dijous o diumenge, segons les disposicions litúrgiques de cada lloc, l'Església celebra la Solemnitat del Corpus Christi. Us pot ajudar aquest vídeo de sant Josepmaria.

dissabte, 9 de juny de 2012

El Corpus Christi a Toledo

Un any més i com mana la tradició, en dijous, la custòdia de Enrique d'Arfe amb   cant; ‘Cantem a l'Amor que ens enamora’ va  recórrer els carrers i places engalanades de la ciutat de Toledo. Des de fa alguns anys, la solemnitat del Corpus es trasllada al diumenge en molts països. A Toledo, no. La ciutat sencera es converteix en un Sagrari, i el Senyor camina pels seus carrers, exposat a la Custòdia.  La processó va ser presidida per l'arquebisbe, Mons.  ‘Brauli Rodríguez Plaza’, qui, en el seu discurs a la plaça de ‘Zocodover’, va afirmar: «No val que diguem que estimem Déu, si no veiem el seu rostre en els empobrits, i si no estem preocupats pel patiment concret de la gent » Salves d'honor a la sortida del Santíssim, a l'arribar a ‘Zocodover’ i la seva entrada a la Catedral. I al cor, aquesta oració: gràcies Senyor per haver-te quedat amb nosaltres. Beneeix-nos sempre i no permetis que ens separem de Tu. Encara que la celebració de la tradicional Eucaristia del Corpus en ritus hispà-mossàrab  es va celebrar ahir, la catedral  acull, fins diumenge, festivitat del Corpus Christi, un tridu que culminarà amb l'Eucaristia i amb la processó de la custòdia per les naus del temple.

divendres, 8 de juny de 2012

Vídeos d’envergadura III

Després d’uns dies,  continu altre cop amb la sèrie perquè penso que aquests vídeos són genials.  Al final el més difícil no és dir 'he fet això malament ', sinó estar convençut que 'no vull tornar fer malament  això altra vegada'.

dijous, 7 de juny de 2012

El Sant Pare presideix processó del ‘Corpus Christi’ pels carrers de Roma

En ocasió de la festa de la Solemnitat del Cos i la Sang de Crist , el Sant Pare ha presidit la Missa, a l'atri de la seva catedral, la basílica de Sant Joan del Laterà. Després ha presidit la processó eucarística al llarg de la Via Merulana fins a Santa Maria la Major. Una processó rellançada a Roma per Joan Pau II. La tradició d'aquesta processó al cor de Roma va ser represa per Joan Pau II l’any 1979. A Roma, va ser a finals del segle XV, sota Nicolau V, quan es va començar celebrar la festa del Sant Sagrament o "Corpus Christi" amb una processó des de Sant Joan del Laterà a Santa Maria la Major.

Benet XVI: "És possible viure l'amor fidel, per sempre i obert a la vida"

El Papa va ser rebut per uns 15.000 pelegrins amb una ovació més forta de l'habitual.

Durant l'audiència el Papa va explicar els principals moments del  seu recent viatge a Milà per a la Trobada Mundial de les Famílies, en què van participar un milió de persones. El Papa va dir que allà es va mostrar que la família és una comunitat d'amor, fundada sobre el matrimoni i oberta a la vida.
Finalment el Sant Pare va agrair l'acollida que va rebre a Milà i va demanar que es resi per les parelles perquè siguin sempre fidels al seu compromís d'amor.

dimecres, 6 de juny de 2012

La Trobada Mundial de les Famílies i el Prelat de l’Opus Dei

Al finalitzar la Trobada Mundial de les Famílies, Mons. Xavier Echevarría ha transmès aquestes paraules.
Llegir l’article complet: Aquí 

Les millors imatges de Benet XVI a la Trobada Mundial de les Famílies a Milà

Benet XVI va viatjar a Milà de l'1 al 3 de juny per participar en la Trobada Mundial de les Famílies on van participar aproximadament un milió de persones de 170 països. Una visita plena de moments commovedors.  El Papa va assistir a un concert a la ‘Scala’, es va reunir amb 80.000 joves a l'estadi de Sant ‘Siro’, va participar en la festa dels testimonis al ‘Parc de Bresso’ a la qual van assistir 320.000 persones i va clausurar l'esdeveniment amb una Missa multitudinària a la qual van assistir  prop d'un milió de persones. 

dimarts, 5 de juny de 2012

'La família és el veritable actiu de la humanitat'

«La fe en Jesucrist, mort i ressuscitat per nosaltres, que viu entre nosaltres, ha d'animar a tot el teixit de la vida personal i comunitària, privada i pública, per permetre un marc estable i d'autèntic" benestar "de la família, que es redescobreix com el principal actiu de la humanitat i signe i indicador d'una cultura vertadera i estable a favor de l'home »
Va ésser la primera cita de Benet XVI en la VII Trobada Mundial de les Famílies, en què van participar prop d'un milió de persones de 170 països, i del qual ofereixo vídeos d'algunes intervencions del Sant Pare.

Benet XVI arriba a Milà per la Trobada Mundial de les Famílies

A les cinc i deu de la tarda, Benet XVI va aterrar a l'aeroport ‘Linate’ de Milà per participar en la Trobada Mundial de les Famílies.
Li van donar la benvinguda dos nens amb un ram de flors. També hi havia el cardenal ‘Angelo Scola’, arquebisbe de Milà, i el cardenal ‘Ennio Antonelli’, president del Consell Pontifici per a la Família.
Des del papa-mòbil, Benet XVI va saludar les famílies i voluntaris que l'esperaven a l'aeroport i es va traslladar a la Plaça del Duomo de Milà per a la seva primera trobada amb el públic (Veure
deo).
Benet XVI a Milà: «La família és el veritable actiu de la humanitat»
Desenes de persones amb mocadors blancs de la Trobada Mundial de les Famílies van saludar Benet XVI a la Plaça del Duomo de Milà al costat del arquebisbe i l'alcalde. L'arquebisbe de la ciutat, el cardenal ‘Angelo Scola’, va donar les gràcies al Papa i va recordar els afectats pel recent terratrèmol al nord d'Itàlia. «Volem mostrar a través de diferents gestos de solidaritat que ja estan en marxa, en ocasió del dolor i la destrucció que ha provocat el recent terratrèmol. Aquesta benevolència no és l'últim dels factors que fan a Milà una ciutat atraient ».
És el primer viatge del Papa a Milà, capital financera d'Itàlia. Benet XVI va recordar la importància de ciutat en l'àmbit cultural i religiós. Els va demanar que conservin aquest patrimoni i ho transmetin a les pròximes generacions. «La fe en Jesucrist, mort i ressuscitat per nosaltres, que viu entre nosaltres, ha d'animar a tot el teixit de la vida personal i comunitària, privada i pública, permetre un marc estable i d'autèntic" benestar "de la família, que es redescobreix com el principal actiu de la humanitat,  signe i indicador d'una cultura vertadera i estable a favor de l'home ».
Era la primera cita del Papa en la setena Trobada Mundial de les Famílies. Segons els seus organitzadors en l'esdeveniment principal, la cerimònia de clausura, hi participarien prop d'un milió de persones de 170 països (Veure Vídeo).
Benet XVI als joves a Milà: «Tingueu ideals alts, sigueu sants»
Benet XVI es va reunir a l'estadi de San Siro amb joves acabats de confirmar, les seves famílies i catequistes.
Davant els 80.000 assistents, el Papa va demanar als joves que es comprometin, siguin generosos i alegres per portar Déu a la societat. Els va parlar de la importància dels sagraments i de la recerca de la vocació. «Us ho dic amb força: Tingueu ideals alts, sigueu sants!», Va dir el Papa (Veure
deo).
Homilia de la Missa de cloenda de la Trobada Mundial de les Famílies a Milà
Durant la Missa de clausura de la Trobada Mundial de les Famílies, Benet XVI va tenir unes paraules d'ànim per als separats i divorciats (Veure deo, que inclou el text íntegre de l'homilia).

El Papa demanà que les famílies amb recursos ajudin als afectats per la crisi
Davant unes 350.000 persones, Benet XVI va respondre a les preguntes de cinc famílies de diferents països.
Una família grega li va explicar la mala situació econòmica que estan patint i com havia afectat greument a la seva empresa i la seva família
.
«Per mantenir les nostres famílies, cada dia  en tenim menys. La nostra situació és una de tantes entre milions de persones. A la nostra ciutat la gent camina capbaix i ja ningú confia en ningú, falta l'esperança ».
Benet XVI: «A Europa tenim una xarxa de suport, però potser cal una fraternitat en un altre sentit: que realment una família d'Occident, d'Itàlia, d'Alemanya, de França ... assumeixi la responsabilitat d'ajudar a una altra família. Així les parròquies, les ciutats realment assumeixin la responsabilitat i ajudin de manera concreta ».
També va demanar als polítics ajudes concretes per a les famílies afectades per la crisi econòmica. El Papa va explicar la importància de la vocació al matrimoni,  les lluites que comporta i el significat d'amor. Benet XVI també va contar alguns records de la seva família. «A casa era important, per descomptat, el menjar junts. I després cantàvem molt: el meu germà és un gran músic, ha fet composicions des que era petit per a tots nosaltres, així tota la família cantava. El meu pare tocava la cítara i cantava, són moments inoblidables ».
Una família de Brasil va preguntar al Papa com poden ajudar els matrimonis divorciats. « Aquestes persones,-com vostè ha dit- l'Església els estima i han de veure i sentir aquest amor. És una gran tasca de la parròquia, la comunitat catòlica, cal fer un veritable esforç perquè se sentin estimats, acceptats, que no estan "fora", encara que no poden rebre l'absolució i l'Eucaristia: han de veure que tot i així poden viure plenament en l'Església ». Moltes de les famílies van passar la nit al Parc de Bresso de Milà per tenir els millors llocs per a la Missa de cloenda de la Trobada Mundial de les Famílies que tindria lloc el diumenge al matí (Veure Vídeo).

El Papa clausura la Trobada Mundial de les Famílies a Milà
El ‘Parco Nord de Milà’ es va omplir amb prop d'un milió de persones que van assistir a la Missa  de cloenda de la VII Trobada Mundial de les Famílies. Benet XVI va parlar de com trobar l'equilibri entre la família, el treball i la festa, tema sobre el qual es va desenvolupar en trobada. «Harmonitzar els temps de treball i les exigències de la família, la professió i la maternitat, el treball i la festa són importants per construir una societat més humana».
Benet XVI va tenir també unes paraules per a les persones separades i divorciades. Els va dir que el Papa i l'Església els sostenen en els seus sofriments.
«Voldria dedicar unes paraules als fidels que, tot compartint els ensenyaments de l'Església, passen per doloroses situacions de fracàs i de separació. Sapigueu que el Papa i l'Església us sostenen en la vostre fatiga ». Els va dir que no s'aïllin sinó que s'uneixin a les persones properes per superar aquests moments de dolor.
Als matrimonis presents el Papa els va animar a renovar el seu amor cada dia i els va dir que és precisament el seu amor, l'única manera de canviar el món. «Viviu-lo amb valentia, segurs que en la mesura en què, amb l'ajuda de la gràcia divina, visqueu l'amor recíproc i envers tothom, us convertireu en un Evangeli viu, en una veritable església domèstica». Va ser el punt i final a la Trobada Mundial de les Famílies, al qual van assistir famílies de més de 153 països (Veure Vídeo).

El Papa anuncia que la propera Trobada Mundial de les Famílies serà als Estats Units
Abans de concloure la Trobada Mundial de les Famílies, Benet XVI va resar l'Àngelus aquest cop, no des de la finestra del Palau Apostòlic del Vaticà, sinó al ‘Parc de Bresso de Milà ‘amb la presència de prop d'un milió de persones.
El Papa va agrair a les famílies la seva assistència i els va animar a que les seves cases siguin «temples de Déu». També va anunciar que la propera Trobada Mundial de les Famílies serà als Estats Units l'any 2015
Filadèlfia propera seu de la Trobada Mundial de les Famílies
Després de la Missa de cloenda de la Trobada Mundial de les Famílies a Milà, Benet XVI va anunciar que la pròxima trobada tindrà lloc el 2015 a la ciutat de Filadèlfia, als Estats Units.
«M'enorgulleix anunciar que la propera trobada Mundial de les Famílies tindrà lloc el 2015 a Filadèlfia, als Estats Units d'Amèrica. Salutació a l'arquebisbe monsenyor ‘Charles Chaput’ i li agraeixo des d'ara la disponibilitat » (Veure Vídeo).

dilluns, 4 de juny de 2012

Vatileaks o la desinformació massiva sobre Benet XVI i el Vaticà


Arran de les notícies sobre la filtració massiva de documents del Vaticà.
Per si us interessa,  acompanyo
 
un resum que en Marc Argemí publica al seu bloc sobre la situació del vaticà i totes les notícies 
sobre Benet XVI:
http://bxvi.wordpress.com/2012/05/30/vatileaks-o-la-desinformacio-massiva-sobre-benet-xvi-i-el-vatica/

Qui pot entrar a l’apartament del Sant Pare

La filtració de documents reservats del Papa i la detenció del seu majordom han sacsejat a l'apartament de Benet XVI i a la petita família pontifícia que hi viu.   L'apartament del Papa no és gran. Allà resideixen en dues zones separades alguns dels seus més estrets col·laboradors. Tots es mouen amb total llibertat. Són les quatre laiques consagrades de Comunió i Alliberament que s'encarreguen del servei domèstic i els seus dos secretari, el maltès Alfred Xuereb i l'alemany Georg Gänswein.diumenge, 3 de juny de 2012

El Sant Pare està afligit pel robatori de documents i condemna el tractament d'alguns mitjans.

Durant l'audiència general i davant 15.000 persones, Benet XVI ha manifestat la seva profunda tristesa pel robatori de documents privats en el Vaticà. No obstant, ha subratllat que confia plenament en les seves més estrets col·laboradors i la fe que, tot i la debilitat humana, l'Església està guiada per l'Esperit Sant. Benet XVI "Hi ha moltes intromissions, amplificades en alguns mitjans de comunicació i especialment gratuïtes que van més enllà dels fets, oferint una imatge de la Santa Seu que no respon a la realitat. Desitjo renovar la meva confiança, el meu alè als meus més estrets col·laboradors hi ha tots els que quotidianament, amb fidelitat, esperit de sacrifici i en silenci m'ajuden en el compliment del meu ministeri ". Durant l'audiència el Papa va parlar de Sant Pau i les dificultats que va trobar. Va dir que units a Crist es pot superar qualsevol prova.