divendres, 31 d’agost de 2012

Ens ha deixat en Joan Castelló

La setmana passada el vaig visitar a casa seva a la Cerdanya, feia un parell de dies que havia arribat per passar uns quants dies amb la família.

Instal·lat en el jardí contemplant unes bones vistes del Puigmal al Cadí vam repassar algunes excursions que havíem fet feia uns quants anys,  i recordava fil per randa amb una memòria prodigiosa noms i detalls que ja se m’havien oblidat. Estimava la muntanya, però sobretot la família.
Sempre havia sabut mantenir unida la família al seu voltant,  estar a prop seu era sinònim de passar-ho bé.

D’aquella  darrera visita en vaig sortir molt edificat, donava un bon testimoni. Tots estaven pendents d’ell  i sense fer-se notar gaire afegien algun comentari que feia més agradable la conversa.
Es notava que havia patit força últimament degut a la malaltia, la portava amb un sentit sobrenatural digne d’admiració.

Em va recordar aquells anys de la seva joventut quan l’’Antoni Malgosa’ el convidava a rebre formació al carrer Balmes de Barcelona, en un piset que amb molta il·lusió -per les dificultats dels començaments-, havien batejat com el Palau.
M’explicava  -emocionat- que al entrar a l’oratori hi havia una Creu de fusta que no tenia Crucifix... (Camí 178)   i recordant-ho  se la feia seva: entenia que ara aquell Crucifix en aquestes circumstàncies era ell.

No era de l’Obra perquè els camins del Senyor són –gràcies a Déu-, infinits, però era un home bo, t’hi trobaves bé al seu costat, d’una exemplaritat excepcional, que ha donat un testimoni de una família cristiana.

Avui, al saber la notícia del seu traspàs, l’he encomanat mentre recordava aquell altre punt de Camí ¿què importa patir si es pateix per consolar, per fer content Déu Nostre Senyor, amb esperit de reparació, units a Ell en la seva Creu, en una paraula: si es pateix per Amor?...
Aquest era el seu tarannà, el seu comportament.

No podré assistir a l’enterrament, però la meva dona i jo enviem el nostre condol a l’esposa, fills i nets, així com la resta d’aquesta gran família.
Ara des del cel, lliure ja les xacres que l’havien envaït els darrers anys, ens hi podem encomanar perquè ens ajudi a formar famílies cristianes i unides com la seva. 


 

divendres, 24 d’agost de 2012

L’oposició a Eurovegas va creixentL’abat de Montserrat avisa de ‘la degradació de la dignitat de les persones’ que pot implicar.
El P. Abat de Montserrat considera que cap hipotètic benefici econòmic no es pot superposar al preu humà que comportaria Eurovegas.
.
“Només trobarem una sortida sostenible [a la crisi] si aconseguim generar una nova cultura fonamentada en un humanisme que torni a donar a la societat els valors que han sostingut i han fet progressar la dignitat de les persones. I aquests valors no es troben reflectits en projectes com Eurovegas”, assegura en referència a la possible construcció d’aquest complex lúdic.
.
Fa mesos que una part de la societat es mobilitza per impedir que s’instal·li al Baix Llobregat Eurovegas. Formacions polítiques i entitats socials critiquen el model econòmic que hi ha al darrere del projecte de ‘Sheldon Adelson’ i cada dia s’hi afegeixen més veus de protesta.
.
L’última, la de l’abat de Montserrat  Josep Maria Soler, que creu que el ‘preu humà’ que pot costar el projecte, no es pot superposar a cap hipotètic benefici econòmic ( comunicat, pdf)
.
Per Josep Maria Soler, no s’han d’afavorir ‘pràctiques que portin a la degradació de la dignitat de les persones o les aboquin a agredir la seva salut corporal i psicològica’.
 
L’abat considera que la societat catalana ‘no pot veure exempcions tributàries i legals’ en favor de propostes de negoci que no dignifiquen les persones, i diu que no es pot perdre, a costa del diner fàcil, l’equilibri natural i ecològic de la zona on es proposa construir el complex lúdic.
Finalment, l’abat de Montserrat recorda que al llarg de l’any, hi ha hagut nombrosos pronunciaments crítics contra Eurovegas, entre ells els dels bisbes catalans i la Unió de Religiosos de Catalunya, que han recolzat al bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés en el cas que s’instal·li el complex a  Catalunya.
Llegir l’article complet: Clic Aquí   

dijous, 23 d’agost de 2012

Un nou 'Far'

Anys enrere  només veient un campanar sabies que allà hi havia Crist i et podies unir a Ell mitjançant un acte d'amor, una comunió espiritual o senzillament saludant-lo.
.
Les grans ciutats últimament han crescut moltíssim i proliferen edificis singulars i algun gratacel. Els campanars han quedat petits i gairebé només et pots orientar on és l’església pel soroll de les campanes, quan toquen, naturalment.

M’ha sorprès l’idea que ha portat a terme el ‘Grup Villar Mir’. Ha instal·lat una capella a la planta 33 de ‘Torre Espacio’ edifici de la seva seu corporativa al cèntric ‘Paseo de la Castellana’ de Madrid.
Una llum visible des de l'exterior indica als madrilenys on es troba el Sagrari. La capella amb la reserva del Santíssim té l’autorització de l'Arquebisbat de Madrid, per atendre les necessitats espirituals dels inquilins de la torre que ho desitgin (pertanyin o no al ‘Grup Villar Mir’).

dimecres, 22 d’agost de 2012

El Sant Pare explica la festa de Santa Maria Reina durant l'audiència general


Des de la seva residència d'estiu a Castel Gandolfo, el Papa va presidir l'audiència general del dimecres. Benet XVI va reflexionar sobre la festa de Santa Maria Reina, que se celebra avui.

Santa Maria Reina


Amb motiu de la celebració de Santa Maria Reina acompanyo el responsori per a la festa de l'Assumpció de la Mare de Déu, compost pel gran polifonista espanyolTomás Luis de Victoria’ (1548-1611).

Es tracta d'un bell exemple d’estil musical polifònic que el Concili de Trento va impulsar com l'adequat per a la litúrgia, confirmat -sense perjudici de les successives aportacions coherents amb l'evolució d’estils- pels Papes, Sant Pius X el 1903, Pius XII el 1955, pel Concili Vaticà II el 1963 i pel beat Joan Pau II el 2003.
L'himne litúrgic, la música de Vitòria, la successió d'imatges precioses, només són una espurna de la bellesa de la Mare de Déu Maria Santíssima, assumpta al cel en cos i ànima, constituïda Reina i Senyora de tota la creació..
«Vidi speciosam,- La vaig veure, bella, formosa, com un colom, elevant-se sobre els corrents d'aigua. La seva fragància era incomparable en els seus vestits.
I com els dies de primavera, l'envoltaven les flors dels rosers i els lliris de les valls.
Qui és aquesta que puja del desert com a columna de fum perfumada d’encens i mirra?

dimarts, 21 d’agost de 2012

L’àngelus del Sant Pare: Jesús no aspirava a un tron terrenal


El Papa va resar l’ àngelus des del balcó de la seva residència d'estiu, a Castel Gandolfo, va convidar els pelegrins a redescobrir el Sagrament de l'Eucaristia.

"Descobrim novament la bellesa del sagrament de l'Eucaristia que ens mostra tota la humilitat i santedat de Déu: la seva fer-se petit."
.
 Finalment va dir que la Mare de Déu és qui pot acostar als cristians a Jesús.
.

Primer aniversari de la Jornada Mundial de la Joventut Madrid 2011

Es compleix un any de l’iniciï de l'arribada de Benet XVI a Madrid per presidir la Jornada Mundial de la Joventut.

Aquestes són les millors imatges de la trobada que va reunir més de dos milions de joves dels cinc continents a la capital d'Espanya.

diumenge, 19 d’agost de 2012

Mireia Belmonte ofereix a la Mare de Déu de Montserrat les seves medalles de plata de Londres

La jove nedadora barcelonina Mireia Belmonte va oferir les dues medalles de plata que va guanyar en les Olimpíades de Londres 2012 a la Mare de Déu de Montserrat, la "Moreneta".
.
La jove que entrena entre 8 i 9 hores diàries, va dir a més, que va a treballar molt dur de cara al Mundial.
.
Belmonte va néixer a Badalona, el 10 de novembre de 1990. Amb 21 anys ja ha estat campiona mundial, europea i doble subcampiona olímpica.
.
Va començar a nedar als 4 anys seguint un consell mèdic per corregir la seva escoliosi.
.
El 2007 es va proclamar Campiona del Mundial Júnior en 400 metres lliures i 400 metres combinats, i també va ser Campiona de l'Europeu Junior en 200 metres lliures i 400 metres estils.
.
A Mireia, assenyala ‘Europa Press’, no el sorprèn el triomf de la nord-americana ‘Katie Ledecky’, de només 15 anys, perquè les proves de selecció en aquest país són com campionats mundials i ells estan més acostumats a nedar amb més públic i amb un nivell més alt d'estrès.
.
‘Ledecky’, guanyadora de la medalla d'or en els 800 metres lliures també va mostrar durant les Olimpíades seva fe catòlica i va comentar que abans de cada competència resa un ‘Ave Maria’.

dissabte, 18 d’agost de 2012

Déu, és bo?

Si Déu és bo per què existeix el mal? Un vídeo de l’original en anglès amb subtítols en espanyol.

Una manera de trobar respostes a preguntes difícils com, per exemple, quin sentit el sofriment.

dimecres, 15 d’agost de 2012

La festivitat de l’Assumpció de la Mare de Déu

Acabo de rebre el butlletí de l’Oficina d’Informació de l’Opus Dei del 14 d’agost i en l’apartat ‘Notícies’, fa referència a la gran festa d’avui i que copio a continuació:
.
Amb motiu de la festivitat de l’Assumpció de la Mare de Déu us oferim un recull de textos, àudio i vídeo sobre la Mare de Déu i de com ha de ser el nostre tracte vers ella.
.


Dormició i Assumpció de la Mare de Déu
Com recordava el Sant Pare, el cel té un cor: el de la Mare de Déu, que va ser portada en cos i ànima al costat del seu Fill per sempre. Llegir l'article complet

S'ha adormit la Mare de Déu. Llegir l'article complet

dimarts, 14 d’agost de 2012

Sant Maximilià Kolbe, un sant que va lliurar la seva vida per salvar un pare de família

El 14 d'agost és el dia de Sant Maximilià Maria Kolbe. El seu nom de bateig era Raimon però en entrar al seminari franciscà el va canviar per Maximilià. Va néixer a Zdunska Wola Polònia, el 8 de gener de 1894.
És molt admirat pel gest heroic d'haver ofert la seva vida per salvar un pare de família.
Joan Pau II el va presentar com: un sant que, "no va patir la mort, sinó que va donar la vida".

dimarts, 7 d’agost de 2012

Vídeo promoció Barcelona

Agraeixo l’enviament de l’Agustí
Vídeo promocional per "Turisme de Barcelona".  Productora: Lavinia.  Realització i postproducció: ‘nueve ojos’.  Direcció i edició: Mariona Omedes.  D.O.P.: David Omedes  Música: Fufü-Ai  Menció especial en la categoria de Turisme Comercial de ‘Tourism Film Festival Riga’ 2011.

diumenge, 5 d’agost de 2012

El Sant Pare: la cultura bavaresa és alegria, és fe

Benet XVI va participar ahir a una tarda típica bavaresa, en assistir a ‘Castel Gandolfo’ a una exhibició de cants, balls i músiques organitzat per l'arxidiòcesis de ‘Munic’ i ‘Frisinga’. Una manifestació plena d'alegria, típica de la cultura bavaresa, va dir el Papa, agraint al cardenal Marx, arquebisbe de Munic, que poc abans li havia dirigit una salutació. Hem pogut percebre -va constatar Benet XVI- que la cultura bavaresa és una cultura alegre, i no sorollosa. Aquesta plena d'alegria -va continuar- neix d'una acceptació interior del món, d'un sí a la vida i un sí a l'alegria.
.

divendres, 3 d’agost de 2012

MARIA LUISA RUIZ JARABO: TROBAR A DÉU EN UNA CADIRA DE RODES.


Gonzalo Altozano va entrevistar a aquesta empresària madrilenya per al programa «No es bueno que Dios esté solo» d'Intereconomía TV. Fa catorze anys un accident la va deixar tetraplègica. La seva vida va canviar, per acostar-la més a la fe.


dijous, 2 d’agost de 2012

El Sant Pare reprèn les audiències a Castel Gandolfo i demana aprofundir en l'oració

Tot i seguir de vacances a ‘Castel Gandolfo’, Benet XVI ha reprès les audiències dels dimecres per continuar amb les seves catequesis sobre l'oració.

Davant centenars de persones a la ‘Piazza della Liberta’, el Papa va parlar dels ensenyaments sobre l'oració de
sant Alfons Maria de Liguori, bisbe del segle XVIII i doctor de l'Església. Va dir que junt amb la confessió, la pregària és un mitjà segur per arribar a ser sants.

"Sant Alfons volia fer entendre que en tota situació de la vida no es pot deixar de resar. Especialment en els moments de prova i dificultat. Sempre hem de acudir confiats a la porta del Senyor, sabent que Ell es preocupa per nosaltres, els seus fills ".

Benet XVI va dir que els deixebles de Jesús han de saber que no faltaran mai les dificultats i que només es superaran a través de l'oració.

dimecres, 1 d’agost de 2012

Romeria dels Fanalets de Lleida

La Romeria dels Fanalets, que se celebra el 24 de juliol, vigília de Sant Jaume, és una de les festes més arrelades a Lleida. Una celebració en què grans i petits surten al carrer per recordar el pas de l'apòstol per la ciutat.