diumenge, 30 de setembre de 2012

"El matrimoni és un instrument evangelitzador de primer ordre"


El Cardenal Arquebisbe de Madrid va presidir el passat dijous 20 de setembre  la clausura de la fase diocesana de la causa de canonització del matrimoni format pels servents de Déu Paquita Domínguez Susín i Tomás Alvira Alvira, tots dos fidels de la Prelatura de l'Opus Dei.

.

Davant els vuit fills vius del matrimoni, i nombrosos devots dels servents de Déu, que omplien la cripta de la basílica pontifícia de San Miguel, Monsenyor Rouco Varela va destacar que "models com aquest matrimoni són un instrument evangelitzador de primer ordre per a les joves generacions".
.
.
Llegir l’article complet: Aquí

dissabte, 29 de setembre de 2012

Vídeo espectacular


Agraeixo 'Kimi' l'enviament aquest interessant vídeo "The Path Of My Wolf" es tracta d'una veritable amistat entre un caçador i una barreja de gos llop.

Filmat a la bonica natura d'Alaska.

Música: Fast & friendly by Jan Rietmadilluns, 24 de setembre de 2012

Missa Nova d’en Jordi Taló


Aquesta darrera setmana ha estat intensa i plena d’emocions i hem anat una mica atrafegats ajudant a preparar  alguns detalls de la Missa Nova  d’en Jordi.
 
La cerimònia va tenir lloc dissabte passat dia 22 a l’oratori del col·legi Viaró.
L’altar era ple de flors i tot preparat de manera exquisida amb detalls que convidaven al recolliment per a la celebració de la Santa Missa.
Van concelebrar amb en Jordi, Mn. Alex Taló, Mn. Albert Ribot, Mn. Ignasi Durany, Mn. Pere Domingo, Mn. Joan Camí, Mn. Enric Ramírez, Mn. Josep Maria Torras, Mn. Pere Calmell i Mn. Carlos Palos. Va actuar de mestre de cerimònia Mn. Ignasi Fabregat
L’homilia que va fer el seu germà bessó Mn. Àlex, va ser molt natural, però al mateix temps profunda, glosant la figura del sacerdot per una part  i acabant amb anècdotes gracioses de la seva infantesa i edat juvenil.  
Els cants van ser interpretats per la Coral de Matadepera dirigida per Rosa Mª Ribera , i acompanyada per l’organista del col·legi Tomàs Melendo
El repertori escollit va ser: Canticorum com a cant d’entrada i després Kíries del Llibre Vermell de Montserrat, Glòria de A. Vivaldi, Credo de Mn. L. Romeu, Cant de Fidelitat i Nascosca Rosa a l’ofertori, Sanctus de la Missa Alemanya de Schubert, Agnus Dei de T. Morley i durant la Comunió Ave Verum de Mozart, Vós sou Senyor de Bach i Jesus Bleibet de Bach. Al finalitzar vam cantar el Virolai.
En Jordi al acabar la Missa ens va dirigir unes paraules entranyables d’agraïment a tots i de contrapunt a tot el que li havia dit el seu germà  que van fer molt simpàtic aquest acabament.
Durant el besamans van alternar peces l’orgue i la coral, com ara: Fieles vale la pena, Tan buen ganadico,  Cantate Domino, Laudate....
A la sortida, no van faltar les salutacions, l’alegria, les felicitacions...i, ho vam finalitzar amb un piscolabis.


 

Les aventures de ‘Tadeo Jones’


Es tracta d'un llarg d'animació. És una bona pel·lícula espanyola. Té una factura acurada, amb un bon ús del color, bonics fons i seqüències d'acció espectaculars. Alguns personatges són molt graciosos. El resultat final és amè i divertit, sense imitar els americans, sinó procurant ser espanyol, sense avergonyir del nostre sentit de l'humor. Penso que agradarà tant als grans com als petits de la família.

divendres, 21 de setembre de 2012

Qui va ser Sant Mateu?


Benet XVI  explica com Jesús va triar a Sant Mateu perquè fos un dels seus apòstols.

"L'apòstol Mateu, autor del primer Evangeli i un dels Dotze elegits per Jesús, és conegut com " el publicà "perquè era cobrador dels impostos.

La primera reflexió que suscita aquest fet és que el Senyor acull en el seu grup a aquells que, segons l'opinió de llavors, eren considerats pecadors públics. Crist, en canvi, no n’exclou  cap de la seva amistat.

L'anunci de la Bona Nova consisteix precisament en això: oferir la gràcia de Déu al pecador. A la figura de Mateu es fa visible la paradoxa que, el que aparentment està més llunyà de la santedat, pot esdevenir un model d'acollida de la misericòrdia de Déu "....

Posar seny

No sé si serà del vostre interès, per mi està molt clar, avui però, encuriosit per com tractarien la informació  dels ‘esdeveniments’ de la setmana passada i d’aquesta,  m’ha sorprès llegir la premsa i escoltar les notícies de fora d’aquí, i m’he adonat dels prejudicis que tenen alguns mitjans estrangers –tinc de pensar per desconeixement- i no diguem els de Madrid que sembla tenen un perdigó a l’ala.  Crec cal fer una campanya  divulgativa amb ganes, no ja a l’estat espanyol, que no en traurem res, ja que no ens volen -la seva negativa és un partit pres,perquè ni tan sols volen saber les condicions de la proposta, fan escarafalls  a tot el que se’ls planteja  i per acabar-ho d’adobar ens menyspreen-, sinó a la resta del món, especialment els països més avançats,  i pel què dedueixo,  no en saben de la missa la meitat.  També he escoltat als empresaris i, aparenten una posició ambigua, sembla que se’ls arruga el llombrígol – fa uns anys, un home de negocis important em va fer aquest comentari: pensa que els diners són molt porucs. Ara més que mai cal actuar amb seny i no deixar-se portar per la rauxa. Segons el meu parer, cal fer una campanya divulgativa a fons per explicar la situació de Catalunya. No vull entrar si s’ha de demanar la independència,   crec que de moment no, però cal insistir,  nyic-nyic, i reblar el clau per buscar connivència pel recolzament del tracte fiscal. Altrament, encara que alguns ens volen fer veure que és cosa de poques taules, cal actuar de debò, sense deixar-se portar per les emocions, posant seny.
 

dijous, 20 de setembre de 2012

Missa Nova

 
Com recordareu el passat mes de maig es va ordenar sacerdot a Roma el nostre fill Jordi. Dissabte vinent celebrarà la Missa Nova.
 
 
Us preguem que seguiu resant cada dia per ell i per a tots els sacerdots.

dimecres, 19 de setembre de 2012

El Papa fa balanç del seu viatge al Líban

"Han estat uns dies d'exemple de convivència entre cristians i musulmans"
 
El Sant Pare ha tornat a Roma des de la seva residència d'estiu a Castel Gandolfo per presidir l'audiència general del dimecres a l'aula Pau VI del Vaticà.

A la catequesi el Papa va recordar el seu recent viatge al Líban, que ha tingut  lloc del 14 al 16 de setembre.

"Han estat uns dies viscuts amb entusiasme,  en un clima serè i constructiu, una experiència de respecte recíproc, de comprensió i de fraternitat, que constitueix un fort signe de confiança per a tota la humanitat".

Benet XVI ha parlat de la convivència pacífica que cristians i musulmans van tenir durant els dies del viatge, tot i la difícil situació política que afecta tot l’Orient Mitjà.
.

dimarts, 18 de setembre de 2012

Les millors imatges del viatge de Benet XVI al Líban

El Sant Pare va viatjar al Líban del 14 al 16 de setembre per lliurar el document conclusiu del Sínode sobre Orient Mitjà que va tenir lloc al Vaticà l'octubre del 2010.

El viatge de Benet XVI al Líban ha deixat alguns moments històrics. Aquestes són les millors imatges del aquests dies al país dels cedres.

dilluns, 17 de setembre de 2012

Benet XVI s'acomiada del Líban després de passar tres dies al país dels cedres.

Centenars de joves esperaven a l'aeroportRafiq Hariri’, de Beirut per escoltar les últimes paraules del Papa al seu país. Assistiren a la cerimònia de comiat el president de la República del Líban, el president del Parlament i del Consell de Ministres, patriarques catòlics i bisbe libanesos.
.

Benet XVI als països àrabs: solucions de pau per Síria

Abans de l'oració de l'Àngelus, en concloure la missa celebrada a Beirut per al lliurament de l'exhortació "Ecclesia in Medio Oriente", Benet XVI va llançar una crida vibrant per la pau a Síria i en tota la regió. "Per què tants horrors? Per què tants morts? - Es va preguntar el Sant Pare. Faig una crida a la comunitat internacional! Faig una crida als Països àrabs perquè, com germans, proposin solucions practicables que respectin la dignitat de cada persona humana, els seus drets i la seva religió! Qui vol construir la pau ha de deixar de veure en l'altre un mal per eliminar.

Benet XVI: Que l'Evangeli ressoni sempre a Orient Mitjà

En aquesta regió que ha vist els fets de Jesús i ha recollit les seves paraules, "L'Evangeli continuï ressonant com fa dos mil anys i sigui viscut avui i sempre!".

dissabte, 15 de setembre de 2012

El Sant Pare demana als joves musulmans i cristians d'Orient Mitjà que construeixin junts la pau

Benet XVI s'ha reunit amb milers de joves del Líban i de l'Orient Mitjà a la plaça del patriarcat maronita de Bkerké.

Entre els assistents també hi havia joves de Síria, país que actualment pateix l'horror de la guerra civil. A ells, el Papa s'ha dirigit amb profunda admiració per la seva valentia i ha dit que estava molt a prop dels seus sofriments.

Papa a les autoritats de l'Orient Mitjà: la pau s'aconsegueix amb educació i defensa de la vida

Després d'una intensa ronda de trobades privades amb les autoritats del Líban Benet XVI ha mantingut una trobada amb personalitats civils, religioses i intel·lectuals. Abans d'aquesta reunió ha plantat un cedre, arbre típic del país.

Durant el discurs el Papa ha apel·lat a la pau i per això ha reclamat la defensa sense condicions de la vida humana i respectar la dignitat de l'home.

"La família, formadora de valors humans i cristians"


L'Arquebisbe de València, monsenyor Carlos Osoro Sierra, presidirà avui dissabte 15 de setembre  la 23a Jornada Mariana de la Família que se celebrarà al Santuari de Torreciutat (Osca), sota el lema "La família, formadora de valors humans i cristians ". Al Prelat valencià l’acompanyen un grup de fidels de la seva diòcesi.
.
A la jornada participaran milers de famílies de tot Espanya, sobretot joves matrimonis amb nens petits, i s'ha convertit en l'esdeveniment més multitudinari dels que es celebren al Santuari.

Altres pelegrins acudiran amb les seves parròquies, col·legis i associacions juvenils en viatges organitzats des de diferents llocs de la geografia nacional.

Els actes comencen a les 12:00 hores i inclouen ofrenes a la Verge realitzades per nens i nenes de Primera Comunió, Eucaristia a l'aire lliure, festival infantil, oferiment de fills a la Mare de Déu de Torreciutat i rés del Rosari en processó.

Més de 200 voluntaris ajudaran als assistents i atendran, entre altres, els serveis d'aparcament, guarderia, parc infantil i neteja. A la jornada col·laboren Creu Roja d'Osca, Guàrdia Civil, Turisme d'Aragó, Protecció Civil i les comarques d'Osca del Somontano de Barbastro, Ribagorça i Cinca Mitjà.

 
Més informació a: Torreciudad. org

divendres, 14 de setembre de 2012

Papa als cristians d'Orient Mitjà: No tingueu por. Responeu amb perdó i no amb venjança


Enmig de fortes mesures de seguretat el Papa ha arribat a la basílica Greco Melquita de Harissa, el Santuari dedicat a la Mare de Déu més important de l'Orient Mitjà. Allà ha signat un document oficial sobre la situació dels cristians d'aquesta zona.
Només entrar, el Papa ha beneit els participants com els patriarques orientals, amb una creu a la mà en lloc d'un bàcul.
A més, ha saludat al President de la República, el cristiàMichel Suleiman’ i diversos representants musulmans que han seguit la trobada a primera fila.
El Papa ha explicat que ha preparat aquest nou document a partir de les reflexions del sínode de bisbes de l'Orient Mitjà, que va tenir lloc a Roma l'octubre de 2010, i en què van participar 255 bisbes i líders religiosos de la zona.

Per això, en primer lloc vol recordar les dificultats que travessen els cristians a l'Orient Mitjà.

Ecclesia a Orient Mitjà: claus del nou document papal

L'Exhortació Apostòlica "Ecclesia a Orient Mitjà" que el Papa ha signat al Líban és un document clau per als cristians d'aquesta zona del món. Afronta temes com la situació de la dona en aquests països, el laïcisme i l'extremisme religiós.

El document està dividit en tres parts. A la primera s'aporten claus per a la convivència pacífica i el respecte i la defensa de la diversitat cultural i religiosa. Benet XVI defensa el respecte a la diversitat de ritus i de costums, una riquesa que procedeix dels primers cristians.

El Sant Pare aterra al Líban i demana un Orient Mitjà sense fonamentalismes

Benet XVI ha estat rebut a l'aeroport de Beirut amb honors militars, aplaudiments i amb molt entusiasme.

A peu d’escala l'esperaven les tres principals autoritats del país: el President de la República, el President del Parlament i el del Consell de Ministres. També hi era el principal líder dels catòlics del Líban, el Patriarca Bechara Rai.
.

dijous, 13 de setembre de 2012

Nostra Senyora del Líban, Santuari d'Orient


El Santuari de Harissa té una vista de 600 metres del litoral, es troba a 25 km de la capital Beirut, és estimada per tots els libanesos, siguin cristians o musulmans, tots es dirigeixen a Maria com la seva mare.
El primer de maig de 1908, amb ocasió del 50è aniversari de la Proclamació de la Immaculada Concepció, el Papa Pius IX i el Patriarca maronita Elias Hoayek van inaugurar el Santuari de la Verge de Harissa i declararen aquest dia la solemnitat de la Mare de Déu del Líban.

A Ella encomanem el viatge del Sant Pare en aquest País

dimecres, 12 de setembre de 2012

Nou preguntes sobre l’Any de la Fe


El proper 11 d'octubre iniciarà l'Any de la Fe, convocat per Benet XVI. Però, de què es tracta? Què vol el Sant Pare? Què es pot fer? Respostes a les preguntes que sorgeixen a un mes de l’iniciï.
.
1. Què és l'Any de la Fe?
L'Any de la Fe "és una invitació a una autèntica i renovada conversió al Senyor, únic Salvador del món" (Porta Fidei, 6).
2. Quan s'inicia i acaba?
Inicia el 11 d'octubre de 2012 i acabarà el 24 de novembre de 2013.
3. Per què aquestes dates?
L'11 d'octubre coincideixen dos aniversaris: el 50 aniversari de l'obertura del Concili Vaticà II i el 20 aniversari de la promulgació del Catecisme de l'Església Catòlica. La clausura, el 24 de novembre, serà la solemnitat de Crist Rei.
4. Per què el Papa ha convocat aquest any?
"Mentre que en el passat era possible reconèixer un teixit cultural unitari, àmpliament acceptat en la seva referència al contingut de la fe i als valors inspirats per ella, avui no sembla que sigui ja així en vastos sectors de la societat, a causa d'una profunda crisi de fe que afecta moltes persones". Per això, el Papa convida a una "autèntica i renovada conversió al Senyor, únic Salvador del món".L'objectiu principal d'aquest any és que cada cristià "pugui redescobrir el camí de la fe per posar a la llum sempre amb més claredat l'alegria i el renovat entusiasme de la trobada amb Crist".
5. Quins mitjans ha assenyalat el Sant Pare?
Com va exposar al Motu proprio "Porta Fidei": Intensificar la celebració de la fe en la litúrgia, especialment en l'Eucaristia; donar testimoni de la pròpia fe, i redescobrir els continguts de la pròpia fe, exposats principalment en el Catecisme.

6.On tindrà lloc?
Com va dir Benet XVI, l'abast serà universal. "Tindrem l'oportunitat de confessar la fe en el Senyor Ressuscitat en les nostres catedrals i esglésies de tot el món, en les nostres cases i amb les nostres famílies, perquè cadascú senti amb força l'exigència de conèixer i transmetre millor a les generacions futures la fe de sempre. En aquest Any, les comunitats religioses, així com les parroquials, i totes les realitats eclesials antigues i noves, trobaran la manera de professar públicament el Credo".
7. On trobar indicacions més precises?
En una
nota publicada per la Congregació per a la doctrina de la fe. Aquí es proposa, per exemple:
- Encoratjar els pelegrinatges dels fidels a la seu de Pere;
- Organitzar pelegrinatges, celebracions i reunions en els principals santuaris.
- Realitzar simposis, congressos i reunions que afavoreixin el coneixement dels continguts de la doctrina de l'Església Catòlica, i mantinguin obert el diàleg entre fe i raó.
- Llegir o rellegir els principals documents del Concili Vaticà II.
- Acollir amb més atenció les homilies, catequesis, discursos i altres intervencions del Sant Pare.
- Promoure transmissions televisives o radiofòniques, pel·lícules i publicacions, fins i tot a nivell popular, accessibles a un públic ampli, sobre el tema de la fe.
- Donar a conèixer els sants de cada territori, autèntics testimonis de fe.
- Fomentar l'estima pel patrimoni artístic religiós.
- Preparar i divulgar material de caràcter apologètic per ajudar els fidels a resoldre els seus dubtes.
- Esdeveniments catequètics per a joves que transmetin la bellesa de la fe.
- Acostar-se amb més fe i freqüència al sagrament de la Penitència.
- Utilitza a les escoles el compendi del Catecisme de l'Església Catòlica.
- Organitzar grups de lectura del Catecisme i promoure la seva difusió i venda.
9. On puc obtenir més informació?
Visiti el web
www.annusfidei.va

dimarts, 11 de setembre de 2012

Recordant la Festa del passat 8 de setembre

El Naixement de la Mare de Déu
.
Carta pastoral de l'Arquebisbe metropolità de Tarragona Mons. Jaume Pujol Balcells, corresponent al dia 09-09-12
.


 

dilluns, 10 de setembre de 2012

Proper viatge del Sant Pare al Líban

Benet XVI: vaig al Líban per la fe i per la pau
En els propers dies vaig a fer un viatge apostòlic al Líban per signar l'exhortació apostòlica post sinodal, fruit de l'Assemblea Especial per a l'Orient Mitjà del Sínode dels Bisbes, celebrat l'octubre de 2010. Tindré la feliç oportunitat de trobar al poble libanès i les seves autoritats, així com als cristians d'aquest estimat país i dels països veïns. No ignoro la situació, sovint dramàtica que viuen els habitants d'aquesta regió, esquinçada des de fa temps per conflictes incessants.

dissabte, 8 de setembre de 2012

Recordant vells temps…

“Cómo están Ustedeeees?...”

‘Rita Irasema Aragón’ dóna testimoni de la seva fe. Un vídeo força interessant. Us el recomano, especialment a partir del minut set.


Del bloc ‘eligelavida’

dijous, 6 de setembre de 2012

Regalen un cotxe ecològic a Benet XVI

Benet XVI sempre s'ha preocupat molt pel medi ambient.
Ara el Papa fa un pas més i puja en aquest cotxe elèctric que la marca francesa Renault li ha regalat per als seus desplaçaments a Castel Gandolfo.