dijous, 31 de gener de 2013

Presentació de l'edició crítica-històrica de "Converses amb Monsenyor Escrivà de Balaguer".

Dilluns passat, dia 28 ho informava en el bloc, i  l’endemà es produïa l’esdeveniment.
 
Nombrosos periodistes de diferents mitjans van participar a la presentació de l'edició crítica històrica de "Converses amb monsenyor Escrivà de Balaguer", un llibre en què es recullen set entrevistes realitzades a sant Josepmaria entre 1966 i 1969 en mitjans nacionals i internacionals.
Avui surt publicada a Notícies, Opus Dei. Cat, i m’ha semblat prou important per fer-ne ressò.
Més informació:

 

dimecres, 30 de gener de 2013

Irene Villa, afany de superació

Irene Villa va néixer a Madrid el 1978. L'any 1991 va estar a punt de morir després de patir, junt amb la seva mare, un atemptat terrorista perpetrat per ‘ETA’. Tenia dotze anys quan en l'explosió de la bomba va perdre les dues cames i tres dits de la mà esquerra.

En una entrevista recent Irene explica: "Jo no sabia res de ‘ETA’ abans de l'atemptat. Res de res. Aquell mateix matíETA’ havia assassinat amb una bomba adossada al Tinent de l'ExèrcitFrancisco Carballar’. Aquest atemptat es va produir molt a prop de casa , fins i tot vam sentir l’explosió. La meva germana, tres anys més gran que jo, em va transmetre por. Ella sempre ha estat molt intuïtiva, i em va deixar preocupada. Tant, que abans de pujar al cotxe amb la meva mare li vaig preguntar: mare, i si ens han posat una bomba? i la mare va dir: 'Vés, filla, això només l'hi posen a la gent important, potser  tu i jo som importants?' el següent que recordo, ja va ser quan vaig despertar a l'hospital ".
Irene és avui una dona plena de passió per la vida. Periodista, escriptora i conferenciant, ha escrit diversos llibres i el passat estiu ha estat mare per primera vegada. Us recomano el vídeo que ve a continuació. En ell, Irene explica el que per a ella és la capacitat de superació i la necessitat de fer coses pels altres, de 'servir', per superar-se cada dia.

Del bloc ‘Eligelavida’, publicat el 12/1/13

dilluns, 28 de gener de 2013

Entrevistes a sant Josepmaria Escrivà

Ahir diumenge llegint el bloc de ‘Alberto Tarifa Valentín-Gamazo’, em va sorprendre aquesta notícia que reprodueixo a continuació.

Dimarts 29 de gener es presentarà a Madrid la 'Edición Crítica de Conversacions’, el llibre que recull 7 entrevistes realitzades a Josepmaria Escrivà entre els anys 1966 i 1968, pel ‘NYTimes’, ‘Le Figaro’ i altres. Es farà una presentació amb "convidats virtuals": s'ha gravat a periodistes de diferents mitjans (Gabilondo, Colmenarejo, Resano ...) que parlen sobre el llibre, sobre Sant Josepmaria i els periodistes, el futur del periodisme, etc .
.
Com a preparació de l'acte, pensat principalment per a periodistes, s'ha elaborat un espot que els agradaria difondre. A més, han obert un bloc. El twitter és: @ conversacionesc.Retransmissió en directe de la presentació de l'edició crítica històrica de "Converses"

Avui, dia 29 a partir de les 20 h, es retransmetrà en directe la presentació de l'edició crítica històrica de "Converses amb monsenyor Escrivá de Balaguer", que tindrà lloc a la seu de la Universitat de Navarra a Madrid.

Per seguir la notícia només cal clicar a la direcció www.opusdei.org/live. La retransmissió començarà uns minuts abans de les 20:00 h. També es podrà seguir a través de la pàgina web de la Fundació Beta Films (www.fbetafilms.org).

dissabte, 26 de gener de 2013

"És inacceptable que als EUA s’ataqui la vida d'innocents indefensos no nascuts"


CARD. RAYMOND BURKE
Prefecte, Tribunal Suprem de la Signatura Apostòlica, equivalent a la Cort Suprema del Vaticà


És un dels nord-americans del Vaticà i un incansable líder pro-vida. Assegura que esdeveniments com la 'Marxa per la Vida' són grans oportunitats per defensar la dignitat de la vida humana.

"Ara és més important que mai defensar la dignitat inestimable de la vida humana i la integritat de la família en el nostre país, el govern s'ha convertit cada vegada més contrari a la vida i la família".

Demana als catòlics que no tinguin por a manifestar la "veritat moral" sobre la vida.

dijous, 24 de gener de 2013

El Papa demana als usuaris de xarxes socials que siguin autèntics

Benet XVI lamenta que "la popularitat a les xarxes socials depengui més de la fama o d'estratègies persuasives que de la lògica de l'argumentació". No sabem si per experiència personal, però el Papa intel·lectual diu que "la veu discreta de la raó es veu sufocada a les xarxes pel soroll de tanta informació".

Després de la breu experiència a ‘Twitter’, el Papa demana que llocs virtuals com ‘Facebook’ iTwitter’ siguin "espais per afavorir el diàleg" i adverteix que "la nova cultura de les Social network provoca canvis en els estils de vida i de comunicació", i afegeix: és un enorme repte per als que volen transmetre veritat i valors.
Cada any, amb motiu de la festa del patró dels periodistes, Sant Francesc de Sales, el Papa signa un missatge per a la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials. Aquest any ha escrit sobre les xarxes socials.

El missatge es titula "Xarxes Socials: portals de veritat i de fe; nous espais per a l'evangelització".  Afronta les possibilitats de parlar de Déu en les xarxes socials.

"Els mitjans de comunicació necessiten del compromís dels que són conscients del valor del diàleg, del debat raonat, de l'argumentació lògica, de persones que tracten de conrear formes de discurs i d'expressió que apel·len a les més nobles aspiracions".

dimecres, 23 de gener de 2013

Els Sants a YouTube. Vídeos que permeten conèixer en persona

Fins fa poc els creients podien conèixer l'aparença física dels sants mitjançant quadres o escultures. Les biografies eren la millor manera per conèixer la seva vida. també assistir a obres de teatre i, últimament, veure produccions cinematogràfiques.

Però els temps canvien i ara podem conèixer a alguns sants en carn i os. Sentir la seva veu i veure'ls en situacions quotidianes. Internet permet accedir amb facilitat a moltes d'aquestes gravacions.


 

dilluns, 21 de gener de 2013

80 anys després, cinc històries sobre formació cristiana

El 21 de gener de 1933 sant Josepmaria va impartir la primera classe de formació cristiana de l'Opus Dei. Vuitanta anys després la influència dels mitjans de formació que s'imparteixen a l'Opus Dei arriba a joves dels cinc continents.

El fundador de l'Opus Dei l’any 1932 va posar sota el patrocini de sant Rafael la tasca de formació cristiana de la joventut. Uns mesos més tard va donar el primer cercle de sant Rafael -classes de formació doctrinal religiosa per a joves-.

Andrés Vázquez de Prada recull el relat que va fer el mateix sant Josepmaria: "Dissabte passat, amb tres nois i a ‘Porta Caeli’ vaig iniciar, gràcies a Déu, l'obra patrocinada per sant Rafael i sant Joan. Després de la xerrada vaig fer, exposició menor, i els vaig donar la benedicció amb el Senyor".

"En acabar la classe, vaig anar a la capella amb aquells nois, vaig prendre el Senyor sagramentat en la custòdia, el vaig alçar, vaig beneir aquells tres ..., i jo veia tres-cents, tres-cents mil, trenta milions, tres mil milions..., blancs, negres, grocs, de tots els colors, de totes les combinacions que l'amor humà pot fer. I m'he quedat curt, perquè és una realitat a la volta de gairebé mig segle. M'he quedat curt, perquè el Senyor ha estat molt més generós".

Durant aquests anys, molts joves de tot el món han assistit als mitjans de formació cristiana, que els ha ajudat a madurar en la seva fe i difondre-la entre els amics i coneguts.

diumenge, 20 de gener de 2013

Festes de sant Sebastià

Aquesta setmana hem celebrat a Matadepera la Festa Major d’hivern  en honor de sant Sebastià. La traca final acostuma ser l’Ofici solemne,  la pujada al pi, els tastets, la cercavila pel poble i el tortell de sant Sebastià. Una festa molt participativa.
.
Ahir el Barça va fer ‘llufa’ contra la Reial a Anoeta. Però a qui se li acut anar jugar a Donosti en plena celebració del seu patró sant Sebastià, ‘tamborrada’ inclosa.
La nit del 19 de gener a les 24:00 hores dóna el tret de sortida amb la Tamborrada (principal festa de la ciutat). La Plaça de la Constitució de la Part Vella s'omple de donostiarres voltant del cadafal on se situa la tamborrada de la ‘Societat Gaztelubide’, per realitzar la hissada de la bandera i començament de les festes.

Aquest any els plogut però això no ha fet disminuir l’assistència de participants ni de public.
Al llarg del matí desfila la Tamborrada Infantil, amb més de mig centenar de companyies infantils de centres escolars de Sant Sebastià i al llarg de les 24 hores que dura la festa circula 1/2 centena de ‘tamborrades’ d'adults.

Un acte important de la Festa ha estat la Missa solemne a la Basílica de ‘Santa Maria del Coro’ presidida per Mon. Munilla. En acabar hi ha hagut una nova ‘tamborrada’.
Al punt de mitjanit la Unió Artesana arria la bandera a la Plaça de la Constitució com a comiat i es posa punt i final a la Festa.


La Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians d’aquest any fa una crida a favor de la justícia i la pau

 
Del 18 al 25 de gener celebrem l’octavari de Pregària per la Unitat dels Cristians amb el lema «Què espera el Senyor de nosaltres?» (Mi 6, 6-8). Una invitació, dirigida als deixebles de Crist i a tota persona de bona voluntat, a seguir el camí de la justícia, la misericòrdia i la humilitat i a superar tota forma de discriminació.

L’enèrgica crida de Miquees a favor de la justícia i la pau se centra en els capítols 6,1 - 7,7. Miquees situa la justícia i la pau en la història de les relacions entre Déu i la humanitat per insistir en la necessitat d’una forta referència ètica. A l’igual d’altres profetes del temps de la monarquia a Israel, Miquees recorda al poble que Déu l’ha alliberat de l’esclavitud d’Egipte i mitjançant l’aliança l’ha cridat a viure en una societat edificada sobre la dignitat, l’equitat i la justícia.

Els textos de la Setmana de Pregària per a la Unitat dels Cristians per a l’any 2013 han estat preparats per un grup mixt format pel Consell Pontifici per a la promoció de la unitat del cristians i la Comissió Fe i Constitució del Consell Mundial de les Esglésies, a la vista de l’esborrany preparat pel Moviment dels Estudiants Cristians de l’Índia, amb l’assessorament de la Federació Universitària Catòlica de tota l’Índia i el Consell Nacional de les Esglésies de l’Índia.

El contingut del missatge ecumènic és particularment aclaridor i qüestionador per a tothom i, especialment, per a l’església que fa camí en aquell país, on es manifesta una greu divisió entre les diferents comunitats cristianes, aguditzada pel sistema de castes, el racisme i el nacionalisme excloent.

Joan Pau II va assenyalar durant la visita que va fer a l’Índia l’any 2003 que «qualsevol semblança amb perjudici de casta en les relacions entre cristians és un contrasigna de l’autèntica solidaritat humana, una amenaça a l’espiritualitat genuïna i un obstacle seriós a la missió evangelitzadora de l’Església.»

dissabte, 19 de gener de 2013

Temps amb els fills, temps amb els pares

Copio el vídeo d'un bloc amic. Planteja un assumpte molt interessant i del qual proposo, si més no, que hi pensem una mica mentre veiem el vídeo. No hauríem dedicar més temps els uns als altres? Si reduïm la vida en família a veure la tele junts... Què pobre! Oi?

I pel que fa el cap de setmana és una gran oportunitat de fer moltes coses junts: resar, divertir-se, parlar, conèixer-se més ...


divendres, 18 de gener de 2013

El misteri d’un petit estany

El llibre va ser presentat per ‘Georg Gaenswein’, secretario personal del Papa.
.
Aquest llibre explica la faula de dos petits peixos vermells que viuen en un estany i, què passa quan descobreixen un senyor vestit de blanc que els visita cada dia.
Ho ha escrit i il·lustrat la pintora russaNatalia Tsarkova’. A més d'una història original aquest llibre té un significat  especial perquè els peixets existeixen realment i viuen a l'estany dels jardins del palau apostòlic de Castel Gandolfo. Qui els dóna menjar és el mateix Benet XVI.

Aleksander Burgos: La història d'un sacerdot espanyol a Rússia
 

dijous, 17 de gener de 2013

Una granja a la Plaça de Sant Pere (Vaticà)


Instal·len una granja a la Plaça de Sant Pere per celebrar la festa de Sant Antoni Abat
 

dimarts, 15 de gener de 2013

Maria, Mare de Déu?

"L'Església confessa que Maria és veritablement Mare de Déu" (Catecisme n.495) En aquest vídeo ens ho expliquem d’una manera molt simpàtica i entenedora.
.

dilluns, 14 de gener de 2013

El Sant Pare explica per què Jesús va ser batejat

Malgrat la pluja i el fred, centenars de persones es van acostar ahir a la plaça de Sant Pere per escoltar l'àngelus del Papa. Des de la finestra del seu estudi, Benet XVI va reflexionar sobre el dia en què Jesús va ser batejat.

"Per què Jesús, en qui no havia ombra de pecat, es va fer batejar per Joan? Perquè va voler realitzar aquest gest de penitència i conversió ".

Abans de l'àngelus, el Papa havia batejat  20 nens a la Capella Sixtina per celebrar la festa del Baptisme de Jesús. Benet XVI va recordar que el baptisme de Jesús, és un gran exemple d'humilitat i responsabilitat.

diumenge, 13 de gener de 2013

Un bon gest esportiu


 
És trist que aquestes coses no siguin portada dels diaris esportius. Enhorabona  Iván, l'esport és una excel·lent escola de la vida.

Se n'ha parlat molt poc. Un fet que ens ajuda a seguir creient en els valors de l'esport.
Va succeir el passat 2 de desembre en el cros de la localitat navarresa de Burlada, ‘Iván Fernández Anaya’, atleta de 24 anys nascut a Vitòria es va negar guanyar el cros de Burlada,  Navarra. "No mereixia guanyar. Vaig fer el que havia de fer ", diguéFernández Anaya’ al finalitzar la cursa. Quan anava segon, bastant distanciat del primer -aquest estava a punt de guanyar la prova-, però vet aquí, al enfilar l'última recta de la cursa, va observar com inesperadament el guanyador, el kenyàAbel Mutai’ (un bon atleta: ‘medallista’ de bronze en els 3.000 metres obstacles dels Jocs de Londres) s'equivocava de línia de meta i es parava una desena de metres abans de la pancarta pensant ja havia arribat, va afluixar el pas i, relaxat, va començar saludar el públic creient-se vencedor.

‘Fernández Anaya’ ràpidament el va tenir al l’abast, però en comptes d'aprofitar la situació per accelerar i guanyar, en veure l’error del rival que es parava una desena de metres abans de la pancarta, no va voler aprofitar l'ocasió. Es va quedar al seu darrere, i gesticulant perquè  l’entengués i gairebé empenyent-lo, va portar el kenyà fins  la meta, deixant-lo entrar al davant. "Ell era el just vencedor. Em treia una distància que ja no podia haver superat si no s’hagués equivocat. Des que vaig veure que es parava sabia que no l’anava a passar ".
‘Iván Fernández Anaya’, està considerat un atleta amb molt futur (campió d'Espanya de 5.000 metres en categoria promeses fa dos anys) afirmà en acabar la prova: "Encara que m'haguessin dit que guanyant tenia plaça en la selecció espanyola per a l'Europeu, no me n’hauria aprofitat”. I això és molt important, perquè avui en dia, tal com estan les coses en tots els ambients, el futbol, la societat, la política, on sembla que tot s’hi val, un gest d'honradesa com aquest va molt .
 
Ho deia al principi: malauradament, s'ha parlat molt poc d'aquest gest i, és una llàstima.
 

dijous, 10 de gener de 2013

El Santuari de la Mare de Déu “Aparecida” bat el rècord de visites el 2012

És un dels llocs més visitats del catolicisme després del Vaticà i durant el 2012 va batre tots els rècords de visites. Es tracta del Santuari de la Mare de Déu “Aparecida”, a Sao Paulo, Brasil. Segons la Conferència Episcopal brasilera un total de 11.114.639 persones van visitar el 2012 aquest santuari marià, 215.000 més que l'any anterior.

Nostra Senyora ”Aparecida”, és la patrona de Brasil i una destinació molt freqüentada per les peregrinacions en aquell país.

dimecres, 9 de gener de 2013

Any de la Fe

Avui he tornat de la clínica, justament en una data assenyalada, Deo Gratias, i m’he trobat al correu aquesta tramesa. Un pòster de l’Any de la Fe que han penjat a les parròquies de Hong Kong.
 
És el ‘logo’ que es fa servir a tot arreu, on apareix una barca, però aquesta està plena de sants.
De ben segur us resultarà familiar el sant que hi ha sota  la creu, amb ulleres i les mans juntes.
Recomano ampliar la foto
 

 

dimarts, 8 de gener de 2013

Un 'vol' pels Alps

Des del Mont Blanc. Un bell escenari de muntanya.

Recomano veure’l en pantalla completa

diumenge, 6 de gener de 2013

La fe als 20

Tractar Déu cada dia
.
‘Alessandra Pomponi’ estudia Economia a laUniversitat de la Sapienza’ (Roma). En aquest Any de la Fe, explica com s'organitza per recordar que Déu l'acompanya en tot moment.

divendres, 4 de gener de 2013

Imatges impressionants


Fa uns dies vaig passar la ‘ITV’, com acostumo fer cada any, i em vam recomanar que passés pel taller per fer una reparació. Això em portarà uns dies d’absència. Així doncs, he programat algunes entrades per tal de continuar estant en contacte. Espero que tot vagi bé i si ho voleu encomanar segur encara anirà millor i més de pressa. Moltes gràcies
Recomano veure’l  en pantalla completa

dijous, 3 de gener de 2013

"La fe a los 20"

La pàgina web de l'Opus Dei inicia una sèrie de vídeos en què joves de diversos països narren com viuen la fe en la seva vida ordinària. En el clip d'introducció, alguns expliquen amb poques paraules què és per a ells la fe.


dimecres, 2 de gener de 2013

Algunes activitats del Sant Pare abans i després de Cap d’Any

Va sortir per pregar davant el Naixement de la plaça de Sant Pere
.
El dia 31 de desembre a la nit el Papa va pujar al papamòbil per fer l'últim viatge de l'any ... al Naixement instal · lat al centre de la plaça de Sant Pere. Allí va poder resar primer i contemplar al costat del seu autor el Naixement ambientat a la ciutat deMatera’ (Itàlia), la mateixa en què es va rodar la pel·lícula "La Passió". Benet XVI va saludar les autoritats de la regió de ‘Basilicata’, que ha finançat la instal·lació del Naixement. I va tenir unes paraules d'agraïment per al director de la banda de la Guàrdia Suïssa que va amenitzar la visita.

Benet XVI reflexiona sobre el paper de Jesús en la Història
Durant la primera Audiència General de l'any Benet XVI, va reflexionar com Jesús va triar néixer fràgil com un nen, en una família pobra i en un poble desconegut, però que la seva presència en el món va canviar per sempre la història dels homes. També va dir que Maria és un exemple de testimoni de fe en Déu, perquè va ser una dona humil que va acceptar sense condicions el repte de ser la mare de Jesús.

dimarts, 1 de gener de 2013

Notícies sobre el Sant Pare aquest 2013

Algunes de les notícies més importants:
.
1. Aquest any el Papa Benet XVI publicarà una nova encíclica. Serà la quarta del seu pontificat i tractarà sobre la Fe. Segurament la signarà aquest mateix gener.
2. El Papa complirà 86 any a l'abril. Es convertirà així en el quart pontífex més ancià de la Història.
3. El 18 de maig el Sant Pare es reunirà a la plaça de Sant Pere amb representants i membres de tots els moviments de l'Església catòlica.
4. El 2 de juny Benet XVI participarà en una hora d'adoració eucarística,  per primera vegada en la història es celebrarà simultàniament en tots els països del món.
5. El 15 de juny acollirà al Vaticà una trobada mundial per conscienciar sobre el Dret a la vida, la defensa de la dignitat de la persona des de la seva concepció fins a la seva mort natural.
6. Del 16 al 21 d'agost el Sant Pere viatjarà al Brasil per la multitudinària Jornada Mundial de la Joventut aRio de Janeiro’ 2013 (Riu de Gener), en què s’espera la participació d’uns 2 milions de joves.
7. També ha convocat a Roma, els dies 26 i 27 d'octubre, a famílies de tot el món, per reflexionar sobre com la fe els ajuda a afrontar les dificultats quotidianes.
8. A l'octubre el Papa sol proclamar nous sants. Aquest any es pot batre rècord al canonitzar en la mateixa cerimònia 802 persones. Es tracta dels 800 màrtirs deOtranto’ (Itàlia) assassinats per odi a la fe l'any 1480, la primera santa colombiana, la Mare Laura, i la beata mexicana Mare Maria Guadalupe.
9. Durant aquest any, 10 cardenals compliran 80 anys i perdran el seu dret a entrar en un eventual conclave. Significa que el 25 desembre de 2013 només hi hauria 109 cardenals electors. Per això, potser un mes abans, el 24 de novembre, amb la cloenda de l'Any de la Fe, el Papa nomenarà nous prínceps de l'Església.