dijous, 28 de febrer de 2013

Gràcies Benet XVI


Aprofito aquesta entrada per sumar-me a l'onada de  Gràcies Benet XVI”.

Fins al final ha estat una delícia escoltar-lo i una autèntica escola de enriquiment i de formació permanent. És un plaer llegir i reflexionar sobre les seves paraules i pensaments. Teòleg i catequista excepcional, sempre ha parlat de la fe senzillament, com a part de la seva vida, sempre des de la humilitat, evitant cridar l'atenció, amb un esperit molt polit i intens. De ben segur a partir d’ara reclòs en el convent, en la seva interioritat, es dedicarà a l’oració i a l'estudi perquè, a part de ser un sant, és un intel·lectual nat i profund , que és al que s'ha dedicat tota la seva vida. Des d’aquest retir segur que també es dedicarà, amb tota possibilitat, a custodiar, defensar i difondre la fe catòlica, la fe de l'Església, amb tota la seva saviesa, amb totes les seves forces, amb tota la seva fermesa. Ha estat un Papa que ha obert les portes del Any de la fe i ha donat un impuls decisiu a la nova evangelització. Des del meu punt de vista, com catòlic, estic molt orgullós que hagi confirmat i sostingut la meva fe, és un deure de justícia el nostre reconeixement i agraïment pel temps que ha estat amb nosaltres, donant-nos exemple, amb la seva saviesa i estimar Déu, sense deixar de ser el referent per als germans d'aquesta terra.

Vull unir-me com segur, moltes de vosaltres als missatges de joves d'Itàlia, Brasil, Estats Units, Uruguai, Espanya, Guinea ... cada un d'ells hi ha un agraïment especial i íntim a Benet XVI "per la seva entrega", "per haver-nos portat cada dia la tendresa del Crist", "pels ensenyaments de la raó, la fe i la humilitat", "per proclamar beat de Joan Pau II "...

Sant Pare, som aquí per dir-li que els joves i els no tan joves estem amb vostè. Volem donar-li les gràcies. Gràcies per la seva generositat.Finalment acabo dient que per a ells sempre serà "el seu pare", mentre posen el colofó ​​les imatges de Benet XVI al acomiadar-se  d’ Espanya en la ‘JMJ’: "Estimats joves, hem viscut una aventura junts!", al·ludint a la tempesta que es va abatre sobre Madrid i suportar units i ferms, aquell escenari que era com la barqueta de Pere, amenaçada pel fred, la pluja, el vent, però es mantenia ferma per la decisió i el valor de tots els assistents, i en especial el Sant Pare  malgrat els consells dels seus col·laboradors.
object width="640" height="360">

Punt i final: 
Penso que no calen més paraules ... però les nostres oracions.

Benet XVI promet 'incondicional obediència' al futur Papa

L'última trobada de Benet XVI amb els cardenals ha estat marcat per les emocions i algunes divertides anècdotes. 144 cardenals han pogut saludar personalment el Papa. Però el que més ha impressionat a tots ha estat la manifestació d'absoluta fidelitat al futur Papa que ha formulat Benet XVI durant el seu discurs.

"Entre vosaltres, al Col·legi Cardenalici, hi ha el futur Papa al qual ja des d'avui prometo la meva incondicional reverència i obediència".

Les decisions del Papa per preparar l'Església a la renúncia


De ben segur Benet XVI ha estat reflexionant la seva decisió de renunciar des que va tornar de Mèxic el passat mes de març, totes les decisions que va prendre des de llavors cobren una importància especial. Aquestes són les més importants, en ordre cronològic.

dimecres, 27 de febrer de 2013

El Papa s'acomiada agraït davant més de 200.000 pelegrins

Benet XVI ha aprofitat la seva última audiència general per agrair tot el que ha vist i viscut durant els seus gairebé vuit anys de pontificat. Més de 200.000 persones han acudit a la plaça de Sant Pere i els seus voltants per acompanyar el Sant Pare en la seva última cita pública. Durant el recorregut amb el papamòbil a l’iniciï i al final de l'audiència ha beneit alguns nadons.


"Dono gràcies a Déu pels seus dons, i també a tantes persones que, amb generositat i amor a l'Església, m'han ajudat en aquests anys amb esperit de fe i humilitat".


El Papa ha estat especialment proper als pelegrins i els aplaudiments i crits de 'visca el papa' han interromput 17 vegades el seu discurs. Benet XVI ha explicat com ha viscut aquests anys al capdavant de l'Església i la seguretat que ha trobat en sentir-se guiat per Déu.


"Des que vaig assumir el ministeri petrí en nom del Senyor he servit la seva Església amb la certesa que és Ell qui m'ha guiat. també que la barca de l'Església és seva, i que Ell la condueix per mitjà d'homes. El meu cor està ple de gratitud perquè mai ha faltat a l'Església la seva llum ".


El Papa ha afegit que després de la seva renúncia no abandona la creu perquè la renúncia total a la privacitat que li va demanar Déu quan va ser triat Papa va ser "per sempre". Ara deixa el govern però segueix actiu "d'una altra manera", recollit en oració i sense activitat pública. El Papa ha demanat als pelegrins que resin pel seu successor.


"Us suplico que us recordeu de mi en la vostra oració i que seguiu demanant pels senyors cardenals, cridats a la delicada tasca de triar a un nou Successor a la Càtedra de l'apòstol Pere".


diumenge, 24 de febrer de 2013

Ple a vessar


Fins i tot des de les teulades de ‘Via della Conciliazione' buscaven un lloc per poder estar a l'últim Àngelus del Papa.
«Déu em crida a servir l'Església d'una manera més adequada a les meves forces»
«Estimats germans i germanes, gràcies pel vostre afecte». D'aquesta manera el Papa Benet XVI en treure el cap des de la finestra del seu estudi ha saludat els fidels que estaven presents per escoltar l'últim Àngelus del seu Pontificat. L'oració no vol dir «aïllar-se del món i de les seves contradiccions», ha explicat el Papa. L'«oració condueix al camí, a l'acció», perquè sense l'oració «tot el compromís de l'apostolat es redueix a l'activisme».

Benet XVI dóna les gràcies a la Cúria per la seva ajuda durant els seus 8 anys de pontificat

El Papa ha entrat la recta final del seu pontificat. Un cop finalitzats els exercicis espirituals afrontarà els últims cinc dies del seu pontificat. A més d'agrair la predicació al cardenal italiàGianfranco Ravasi’ ha aprofitat la presència de molts membres de la Cúria per reconèixer la seva col·laboració.
.
"Voldria agrair-vos a tots no només per aquesta setmana, sinó per aquests vuit anys en què heu portat amb mi, amb gran competència, afecte, amor, fe, el pes del ministeri petrí. Roman en mi aquesta gratitud i encara ara acaba l'exterior i visible comunió "

El Papa, sensible a les crítiques que durant els últims dies sacsegen l'Església ha assegurat que la unió dins de l'Església és profunda a través de l'oració.

"Ens queda la proximitat espiritual, resta una profunda comunió en l'oració. Amb aquesta certesa seguim endavant, segurs de la victòria de Déu, emparats en la veritat, la bellesa i l'amor ".

dissabte, 23 de febrer de 2013

La finestra més famosa del món, la dels Papes

És la finestra davant la qual més persones han aplaudit, corejat i cantat. Es troba el despatx de treball del Papa, amb el seu dormitori. Des d'aquí, els papes des de Joan XXIII han saludat als pelegrins durant el rés de l'Àngelus dels diumenges.
L'última finestra a la dreta correspon al seu dormitori que va ser el centre d'atenció de totes les mirades el 2 d'abril de 2005 quan va morir Joan Pau II.
L’1 maig 2005 Benet XVI va treure el cap per primera vegada.
Després del 28 de febrer a les vuit del vespre hora de Roma, aquestes finestres romandran tancades durant tot el període de Seu Vacant fins l'elecció del nou Papa.

dijous, 21 de febrer de 2013

Llegir "Camí" a Afganistan

Una noia portuguesa conta al Prelat d'Opus Dei com li va impactar descobrir  un soldat ferit que llegia "Camí" durant la seva convalescència, i pregunta com aprofitar més aquest llibre.

dimecres, 20 de febrer de 2013


Jornada catxetera pels rodals de Calonge i Palamós

En què consisteix?

Geocaching” oGymkhana GPS’ és l'activitat d'amagar i trobar "tresors" en qualsevol lloc, amb l'ajuda d'un GPS. Objectes que han anat deixant els descobridors del contenidor. La persona que troba el catxé registra el seu nom i data en un bloc de notes que queda dipositat amb la resta d'objectes.
Els contenidors solen ser estancs i de plàstic per evitar la degradació.
Consisteix, per part d'una persona, en amagar objectes al camp o a la ciutat i posteriorment apuntar les coordenades geogràfiques d'aquest punt mitjançant un receptor GPS i fer-les públiques (en general en llocs web especialitzats) perquè altres persones puguin fer la seva recerca. En aquests llocs on es publiquen les coordenades, la gent pot entrar a consultar tresors amagats prop de casa o per alguna zona on vagi a fer un viatge.

Dijous passat vam fer un tros de camí de ronda pel voltants de Calonge i Palamós fent una passejada, gaudint de les vistes i cercant catxés.

Vam visitar un seguit de llocs molt bonics i amb molta història, com ara:

Cap Roig es unes de les imatges més conegudes de la Costa Brava. Un indret de gran bellesa. És la penúltima cala de Calonge direcció Platja d'Aro.

La cala pren el nom l'illot. Es molt recomanable durant tot l'any, però els colors de l'hivern i poder gaudir del camí de ronda, sense la gentada de l’època estival, no té preu.

Roques Planes és una magnífica cala de Calonge

La cala pren el nom de la forma de les roques. És molt concorreguda durant tot l'any, sobretot a l'estiu. Durant la resta de l'any es un indret amb encant per passejar i gaudir del mar, amb molt bones vistes de la badia de Palamós - St. Antoni i de la resta de cales de Calonge a Platja d'Aro.

La Torre Valentina és un dels monuments més emblemàtics de la localitat de Calonge. Es una torre de guaita que estava destinada prevenir els atacs de pirates . No té porta, s'arriba per una escala de mà.

Castell de Calonge

El castell figura esmentat a començament del segle XII. Després, a començament del segle següent, passa a ser propietat de la casa de Cruïlles. Amb Berenguer de Cruïlles (mort cap el 1330) el castell passa a la branca secundària dels Cruïlles de Calonge, que amb més o menys sort aconsegueixen mantenir la seva propietat junt amb altres beneficis, com ara la jurisdicció civil i criminal sobre el territori, etc.
El 1477 el castell fou incendiat pel conflicte dels remences, que també van atacar la vila. Poc més endavant torna a ser incendiat (1485), però és restaurat amb rapidesa. Pere Galceran el va vendre a Galceran de Requesens (1439-1505), passant llavors dels Cruïlles a mans de la casa dels Requesens, després va passar als Cardona i d'aquests al ducat de Sessa. El 1899 passa a ser propietat d'una família de Calonge, i s'utilitzava com a casino i teatre. Ara és propietat de la Generalitat de Catalunya que s'encarrega de la seva adequació.

Dolmen de Puig Ses Forques.

El Dolmen de Puig ses Forques es troba situat al municipi de Calonge, al cim d'un turó d'on pren el nom. El puig ses Forques s'anomena així perquè antigament hi penjaven els que no complien les normes del règim. I els penjaven fins que els corbs els feien desaparèixer. Aquest dolmen és el més voluminós de la zona, i va ser egirit cap als anys cinquanta, perquè es trobava a terra. A prop, a uns metres, també es pot visitar el Cromlec.

El Far de Palamós

La llum del Far de Palamós guia als navegants des de l’1 de setembre de l’any 1865. Es va començar a construir l’any 1863. El far de Palamós, també era conegut com a “far del molí” perquè antigament en aquest indret i havia un molí de vent. Aquest molí dóna nom a la rocam on està situat el far, anomenada “punta del molí”. Aquesta orografia protegia el port de Palamós dels vents de llevant i gregal. Quan el llevant bufa amb força, les onades poden arribar fins als peus del far. L’edificació es troba integrada al nucli urbà de Palamós i va ser, juntament amb el far de Calella (Sant Sebastià )a ser electrificat (1917). L’any 1975 va ser reformat dels desperfectes ocasionats pels bombardejos de la Guerra Civil.
Des de la placeta del far, es pot observar la badia de Palamós - Calonge/Sant Antoni, les illes Formigues, la balisa lluminosa de la Llosa i en la llunyania la Punta Prima, prop de Sant Feliu de Guíxols. La Llosa de Palamós es una gran roca submergida a 3,4 metres de profunditat situada molt a prop de l’entrada del port. Als peus de la Llosa a uns 30 metres descansa el Boreas, vaixell que va ser enfonsat com a escull artificial entorn l’any 1988.

dimarts, 19 de febrer de 2013

19 de febrer

Sant Josepmaria y Don Álvaro del Portillo. Guatemala. 19 de febrer de 1975
 
El maig de 1974, sant Josepmaria va començar el seu segon viatge a Amèrica i va tenir com etapes Brasil, Argentina, Xile, Perú, Equador i Veneçuela. Però l'empenta de l'ànima del fundador de l'Opus Dei superava la resistència del seu cos que començà flaquejar. Després d'un intens treball a Brasil i Argentina, va patir una faringitis a Xile que es va anar complicant en arribar al Perú, a això es va sumar després el mal d'altura a l'Equador, i la seva salut se’n va ressentir notablement.
.
Recorda Mons Xavier Echevarría que van haver «anar retardant el viatge, pel que fa als plans inicials, unes vegades per les condicions atmosfèriques, altres vegades perquè la salut de sant Josepmaria estava bastant malmesa, i no hi havia possibilitat d'atendre les reunions multitudinàries previstes. En tots els casos, va ser exemplar el comportament de don Álvaro, animant, sostenint, sabent guardar silencis quan sant Josepmaria no podia amb el seu cos, i s’havia de sotmetre a tractaments mèdics que el deixaven esgotat.
Si sempre havia estat un fill fidel del fundador, durant aquests mesos d'autèntic calvari físic per sant Josepmaria, va estar sempre al seu costat amb una atenció que demostrava la seva fidelitat a Déu, a través del seu servei lleial a qui el Senyor havia escollit per iniciar el camí de l'Opus Dei ».

El 29 gener 1975 sant Josepmaria va voler reprendre la catequesi per terres de Veneçuela i Guatemala, que es va perllongar al llarg del mes de febrer. A la capital guatemalenca es va produir un petit succés, carregat de significat. El 19 de febrer era el sant de don Álvaro, i, durant una tertúlia en la qual participaven un bon grup de fidels de l'Opus Dei, algú va preguntar al Pare: - Què fer per ser fidels com Álvaro? Immediatament, tots els presents van esclatar en un fort aplaudiment, al qual es va unir sant Josepmaria amb gran content.
Font: "Álvaro del Portillo. Un hombre fiel". Javier Medina Bayo / / Edicions Rialp - 2012

Super Antonio, un vídeo de petites persones donant grans lliçons de vida.

Com diuen aquests petits: de vegades la vida et regala dies únics i et brinda l'oportunitat de conèixer a gent molt especial. Aquí tenim aSuper Antonio de Camposoto’ ... Un vídeo de petites persones donant grans lliçons de vida. I un aplaudiment als pares de l'Antoniodilluns, 18 de febrer de 2013

diumenge, 17 de febrer de 2013

Àngelus: Benet XVI demana davant milers de persones que resin per ell i pel futur Papa

Davant  milers de pelegrins que han acudit avui a la plaça de Sant Pere per participar en el penúltim àngelus de Benet XVI, el Papa ha continuat la seva catequesi amb absoluta normalitat parlant del començament de la Quaresma. No obstant això, durant les salutacions en les diferents llengües agraint les mostres d'afecte rebudes durant els últims dies i ha demanat que resessin per ell i pel seu successor.


dissabte, 16 de febrer de 2013

El Credo a l'any de la fe

Em sembla un bon instrument per repassar les veritats de la fe contingudes en el Credo, que és el que ens demana el Sant Pare  que fem aquest any.

dijous, 14 de febrer de 2013

Sobre la renuncia del Papa


 
La web oficial de l'Opus Dei recull unes paraules del Prelat de l'Obra. Llegiu aquí. Jo no sóc capaç d'afegir gran cosa més.
És evident que tots els catòlics estem commoguts amb la notícia. Ara toca resar pel Sant Pare i pel seu successor

dimarts, 12 de febrer de 2013

Dimecres de cendra

Quaresma: per a què serveix?
.
l'Església ens proposa aquest període de 40 dies, vols saber per què?

 
(Clic a sobre per obrir-lo)

Lluís Martínez i Sistach: “M’ha sorprès molt, no sabia res de la renúncia del Papa”

Josep Cuní ha entrevistat en exclusiva el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, a 8 al dia.
L’arquebisbe de Barcelona, Lluís Maria Sistach, ha assegurat que la renúncia de Benet XVI no se l’esperava: “M’ha sorprès molt, no sabia res. S’ha de tenir en compte, que el Papa en un llibre ja va dir alguna cosa de que sí ell veiés que no tenia capacitat per exercir renunciaria. El Papa és coherent.” “Ho ha fet amb consciència i fent un servei a l’Església. Quedarà el seu llegat, amb una gran riquesa espiritual.”
“És una expressió d’espiritualitat molt gran i ganes de servir a l’Església. El Papa va ser escollit i va acceptar, però també té tot el dret ha renunciar.”
.
 

 
Comunicat del Sr. Cardenal Arquebisbe de Barcelona

dilluns, 11 de febrer de 2013

El Papa presenta la seva renúncia.

 

Deixa el seu càrrec per raons de salut, "perquè no se sent amb forces", ha  manifestat aquest mateix matí.
Ja ho havia advertit temps enrere, com va assenyalar aquesta crònica de TVE fa alguns mesos.
Així doncs, cal que resem pel Sant Pare, pel temps de successió i el conclave, que s'obre a partir d’ara a l'Església.

Benet XVI ha anunciat oficialment que renuncia al Pontificat per la seva "edat avançada". A continuació, acompanyo el text íntegre del seu comiat:
"Estimats germans,
Us he convocat a aquest Consistori, no només per les tres causes de canonització, sinó també per comunicar-vos una decisió de gran importància per a la vida de l'Església.
Després d'haver examinat davant Déu reiteradament la meva consciència, he arribat a la certesa que, per l'edat avançada, ja no tinc forces per a exercir adequadament el ministeri de Pere. Sóc conscient que aquest ministeri, per la seva naturalesa espiritual, s'ha de dur a terme no únicament amb obres i paraules, sinó també i en no menor grau amb sofrença i pregària.
No obstant això, en el món d'avui, subjecte a ràpides transformacions i sacsejat per qüestions de gran importància per a la vida de la fe, per governar la barca de Pere i anunciar l'Evangeli, cal també el vigor tant del cos com de l'esperit , vigor que, en els últims mesos, ha disminuït en mi de tal manera que he de reconèixer la meva incapacitat per exercir com caldria el ministeri que em va ser encomanat.
Per això, sóc molt conscient de la serietat d'aquest acte, i amb plena llibertat, declaro que renuncio al ministeri de Bisbe de Roma, successor de Sant Pere, que em va ser confiat per mitjà dels Cardenals el 19 d'abril de 2005, de manera que, des del 28 de febrer de 2013, a les 20.00 hores, la seu de Roma, la seu de Pere, quedarà vacant i s’haurà de convocar, per mitjà de qui té competències, el conclave per a l'elecció del nou Pontífex.
Estimadíssims germans, us dono les gràcies de tot cor per l'amor i el treball amb què m’heu ajudat a portar el pes del meu ministeri, i demano perdó per totes les meves mancances.
Ara, confiem l'Església a la protecció del seu Summe Pastor, Nostre Senyor Jesucrist, i supliquem a Maria, la seva Mare Santíssima, que assisteixi amb la seva materna bondat als Pares Cardenals per escollir el nou Summe Pontífex.
Pel que a mi respecta, en el futur, voldria servir de tot cor a la Santa Església de Déu amb una vida dedicada a la pregària.

Avui és un dia trist però  hem de resar molt per aquest Papa tan humil i demanar a l'Esperit Sant que guiï amb força a l'Església,    també comencem a resar pel pròxim Papa perquè sigui tan sant com aquest.

‘Paperman’ - Curtmetratge d'animació

La introducció d'una tècnica innovadora que combina perfectament dibuixos fets a mà amb les modernes tècniques d'animació, dirigit per John Kahrsen, porta l'art de l'animació d'una manera nova i audaç a la nominació de l'Oscar ® de curtmetratge.

diumenge, 10 de febrer de 2013

La Guàrdia Civil celebra amb el Papa els 100 anys de protecció de la Verge del Pilar

Des de 1913 la Verge del Pilar és la patrona i protectora de la Guàrdia Civil. Per celebrar el centenari una delegació del cos policial encapçalada pel ministre d'Interior va acudir a Roma i va participar en l'audiència general amb el Sant Pare que els va saludar i agrair el servei que presten.
.
Al final de l'audiència van poder saludar el Papa. No és la primera vegada que Benet XVI es troba amb guàrdies civils, ja va poder posar-se el famós tricorni amb què es cobreixen el cap. Ara, li han regalat un altre tricorni però aquesta vegada més formal.

"És una imatge de la Verge del Pilar en què el pilar reposa i es recolza en un tricorni de plata i després una foto en color, gran, que reprodueix aquella instantània en què el Papa de manera natural recull un tricorni que li lliura un alferes cadet de la Guàrdia Civil i se’l posa ".

Aquesta trobada amb el Papa posa la cirereta a l'any Jubilar que està celebrant la Guàrdia Civil en el qual la Verge del Pilar ha rebut la primera Gran Creu de la Guàrdia Civil, la més alta condecoració d'aquesta força de seguretat
.