diumenge, 31 de març del 2013

El Sant Pare imparteix la benedicció "Urbi et orbi"


 
Per celebrar el Diumenge de Pasqua el Papa Francesc ha beneit " la ciutat i el món", Urbi et orbi. El Papa ha demanat la pau a Corea, Iraq, Síria, Israel i Palestina, i també  llocs oblidats com Mali, Congo i la República Centreafricana.
I ha fet la crida següent:

Heus aquí la invitació que faig a tots: Acollim la gràcia de la Resurrecció de Crist. Deixem-nos renovar per la misericòrdia de Déu, deixem-nos estimar per Jesús, deixem que la força del seu amor transformi també les nostres vides, i fem-nos instruments d'aquesta misericòrdia, canals a través dels quals Déu pugui regar els camps, custodiar tota la creació i fer florir la justícia i la pau




dissabte, 30 de març del 2013

El Sant Pare participa en els oficis del Divendres Sant


El Sant Pare va presidir a la basílica de Sant Pere els oficis del Divendres Sant. Com cada any, el Papa es prosternà per terra a l’iniciï de la cerimònia en senyal de penitència.

divendres, 29 de març del 2013

Joves libanesos expliquen com van escriure els textos del Via Crucis del Papa

Avui Divendres Sant el món mira el Coliseu. Des d’allà, a dos quarts de nou del vespre, es resa el Via Crucis, és a dir, les 14 estacions de la Creu que recorden els principals moments de la Passió de Jesús.
Encara que les estacions solen ser sempre les mateixes, cada any el Sant Pare demana que una persona escrigui les meditacions sobre aquests moments de la Passió.

El Sant Pare resa prostrat a terra davant la Creu

El Papa Francesc s’ha prostrat a terra davant la Creu en senyal de penitència, i ha resat abans que comenci el record de la Passió de Jesús que se celebra el Divendres Sant.

Una Setmana ... ¿Santa?


 

dissabte, 23 de març del 2013

Una altra manera de veure la Sagrada Família

La Sagrada Família com mai l'havies vist

La Sagrada Familia
from
Luis Caldevilla
on Vimeo.

 Albert Castaño i Luis Caldevilla són els responsables d'aquest impressionant timelapse de la Sagrada Família realitzat amb un nou drone no tripulat de vuit rotors amb el que han aconseguit captar l’obra de Gaudí des d’angles i perspectives que mai s’havien vist.
 Com sempre es recomana en aquests casos, prémer la pantalla completa en HD i simplement gaudir ... és fascinant!

dijous, 21 de març del 2013

dimarts, 19 de març del 2013

El Sant Pare baixa del papa-mòbil per saludar un malalt

El Sant Pare ha recorregut la plaça de Sant Pere en el papa-mòbil, abans de començar la Missa d'inici del seu Pontificat. Ha saludat als centenars de milers de pelegrins que s'havien reunit a la plaça per assistir a la cerimònia.


El papa-mòbil ha portat el Sant Pare a través de la plaça en un recorregut més llarg del que és habitual, entre la multitud que aplaudia al nou Papa. En passar al costat d'un malalt, el Papa ha demanat al conductor que s'aturés. Ha baixat del cotxe i s’ha acostat fins  la barrera per beneir el malalt. Després de 20 minuts ha tornat a la basílica per preparar pel cerimònia.



Més de 200 delegacions polítiques i religioses participaran en la Missa d'inici del Pontificat

Gairebé tot està preparat per a la Missa d'inici de pontificat del Papa Francesc. El Vaticà diu que més de 200 delegacions religioses i polítiques han confirmat la seva assistència. I, per descomptat, que les més nombroses provenen de la seva Argentina natal i d'Itàlia.

La Missa començarà a dos quarts de deu del matí. Però una hora abans, el Papa recorrerà la plaça de Sant Pere abans d'entrar a la Basílica. Després, dins de la Basílica, visitarà la tomba de Pere i diversos patriarques.

dilluns, 18 de març del 2013

La senzillesa i bon humor del Papa Francesc conquisten el cor de tot el món

No cabia una agulla ni a la Plaça de Sant Pere, ni als carrers del voltant. Centenars de milers de persones no s’han volgut perdre el primer àngelus del Sant Pare. Els més afortunats i matiners han pogut endinsar-se a la Plaça, els altres l’han tingut de veure des de les pantalles que estaven instal·lades a la Plaça.

El Sant Pare ha resat el seu primer àngelus i després s'ha estrenat a ‘Twitter’ llançant aquest missatge: "Estimats amics, us dono les gràcies de tot cor i us prego que seguiu resant per mi. Papa Francesc ".

diumenge, 17 de març del 2013

El Papa Francesc després de celebrar la Santa Missa saluda personalment a tots els assistents


Aquest diumenge després celebrar la Santa Missa a la petita església de Santa Anna - la parròquia del Vaticà -, el Sant Pare ha saludat  tots els pelegrins i turistes que estaven apostats en les tanques més properes..

La Història d'en 'Guille'

Virginia Pérez-Orive l'ànima d'esportista.Veient la seva natural senzillesa, dolça i alegre, així com una aparença fràgil ningú ho diria, però és plusmarquista en salt de dificultats: dona, esposa, mare de quatre fills petits i advocada. Ha viscut a Nova York, Bèlgica i Hong Kong, i ha lluitat, amb el seu marit, per tirar endavant els seus fills, especialment ‘Guille’ que va néixer amb una seriosa malformació. Com tot atleta, Virginia guarda un mètode infal·lible, un elixir que li dóna la força per superar amb alegria els problemes.

divendres, 15 de març del 2013

La senzillesa, la clau de la vida del nou Papa

 
El Papa Francesc apunta maneres de senzillesa. El que sortís al balcó amb la sotana blanca acabada d'estrenar i amb la mateixa creu episcopal que havia lluït fins ara, va donar mostra del seu tarannà. El bonic gest de demanar oracions pel seu pontificat i inclinar el cap per rebre aquesta benedicció va marcar l’arrencada del seu pontificat.

Altres detalls de la seva extrema humilitat: les moltes fotografies preses en  transport públic, com un viatger més. I el moment en què va rentar els peus a un grup de mares solteres amb els seus nadons. I el petó als peus d'un malalt com il·lustra aquesta notícia. Així és el Papa Francesc.



Llegir l’article sencer: Aquí

Altres anècdotes publicades a ‘Aceprensa’: Aquí

dijous, 14 de març del 2013

Primera Missa del Papa Francesc I : "Sense la Creu, no som deixebles del Senyor"

En la seva primera homilia, el Papa ha explicat que el cristianisme es basa en tres factors: 'caminar, edificar i confessar la fe'. A més ha manifestat que per ser cristià cal acceptar el patiment que trobem a la vida.

"Quan caminem sense la creu, quan edifiquem sense la creu, quan confessem un Crist sense la Creu, no som deixebles del Senyor. Som mundans. Som bisbes, sacerdots, cardenals, papes, tot el que vulgueu, però no deixebles del Senyor ".


Podeu fer un clic a sobre l'anunciat per llegar l’article sencer
Paraules del Prelat amb motiu de l'elecció del papa Francesc

 

Com aconsellava sempre sant Josepmaria Escrivà, prego avui al Senyor molt especialment perquè tots els cristians tinguem una mateixa voluntat, un mateix cor, un mateix esperit: perquè omnes cum Petro ad Iesum per Mariam!– que tots, ben units el Papa, anem a Jesús, per Maria (Forja, 647).

El Sant Pare Francesc I ofereix el seu pontificat a la Mare de Déu a Santa Maria Major


En la seu primer matí com a Papa, Francesc I ha encomanat el  pontificat a la Mare de Déu a la Basílica de Santa Maria Major. Acompanyat per l'arxiprest de la basílica, el cardenal espanyol Santos Abril, i del cardenal Agostino Vallini, el Sant Pare ha fet una ofrena floral davant el Sagrari.
Després de mitja hora d'oració en silenci, el Papa ha cantat la Salve Regina a la Mare de Déu.

dimecres, 13 de març del 2013

Primera salutació del Papa Francesc I

El nou Papa Francesc I, el primer pontífex llatinoamericà, ha impartit la benedicció "Urbi et orbi", a la ciutat de Roma i al món, des del balcó central de la basílica de Sant Pere minuts després d'haver estat elegit.
Francesc I ha dit que el conclave havia anat a buscar un nou Papa que ve de lluny i a més ha recordat el Papa emèrit Benet XVI. Abans d'impartir la benedicció, el nou Papa ha demanat al poble que resin per ell i el seu nou treball.
Després, seguint la tradició iniciada per Joan Pau I, ha saludat les persones que estaven esperant a la Plaça. El nou Papa ha parlat en italià a milers de persones que s’havien omplert la plaça de Sant Pere per viure aquest moment històric.


 

Mètodes moderns perquè el fum sigui blanc o negre

En ple segle XXI, l'era de la comunicació, resulta curiós que el mètode per comunicar l'elecció del nou Papa sigui tan antic i ambigu com els senyals de fum.

Des de Roma sobre el Conclave

Un resum informal i simpàtic de notícies sobre el Conclave des del lloc dels fets



Aquest enllaç explica molt bé  què es un conclave i com funciona

dimarts, 12 de març del 2013

Els cardenals juren a la Capella Sixtina guardar el secret del conclave

Aquestes són les últimes imatges que podrem veure dels purpurats abans que es tanquin amb pany i clau a la Capella Sixtina.
Els 115 cardenals han entrat a la Capella Paulina en ordre invers de precedència, des dels més recents als més veterans.

dilluns, 11 de març del 2013

Seu Vacant


Durant la Seu vacant, i sobretot mentre es desenvolupa l'elecció del successor de Pere, l'Església està unida de manera particular amb els pastors i especialment amb els Cardenals electors del Summe Pontífex i demana a Déu un nou Papa com a do de la seva bondat i providència. En efecte, a exemple de la primera comunitat cristiana, de la qual es parla en els Fets dels Apòstols (cf. 1, 14), l'Església universal, unida espiritualment a Maria, la Mare de Jesús, ha de perseverar unànimement en l'oració; d'aquesta manera, l'elecció del nou Pontífex no serà un fet aïllat del Poble de Déu que afecta només al Col·legi dels electors, sinó que en cert sentit, serà una acció de tota l'Església. Per tant, estableixo que en totes les ciutats i en altres poblacions, si més no les més importants, coneguda la notícia de la vacant de la Seu Apostòlica, i de manera particular de la mort del Pontífex, després de la celebració de solemnes exèquies per ell, s'elevin humils i insistents oracions al Senyor (cf. Mt 21, 22; Mc 11, 24), perquè il·lumini els electors i els faci tan concordes en la seva comesa que s'arribi a una ràpida, unànime i fructuosa elecció, com requereix la salvació de les ànimes i el bé de tot el Poble de Déu (Joan Pau II, Universi Dominici Gregis, 84).
 
Seguim resant i esperant.
Algú pot pensar que, si de veritat tenim fe, no necessitem resar tant, i molt menys mortificar-nos, perquè els Cardenals encertin en l'elecció del Papa. Al cap i a la fi és l'Esperit Sant qui governa l'Església i, "Ell encerta segur".
Podríem contestar que no és tan senzill. Aquest aparent abandonament en mans de Déu no és massa evangèlic. El Senyor vol que demanem amb perseverança, compta amb la col·laboració dels homes per tirar endavant la seva Església. És segur que donarà llums als Cardenals. Els parlarà, , però en veu baixa, en el fons de la seva consciència. I ells han de tenir l'oïda fina i la voluntat neta per ser dòcils a la veu de Déu.
 
 

diumenge, 10 de març del 2013

Els reptes del nou Papa: Comunicar sense por a aprendre dels altres

No n'hi ha prou tenir només un bon missatge, a més, s'ha de saber transmetre. Al Vaticà des de fa temps perceben que la comunicació és una assignatura pendent en què cal apostar més fort.
Una de les últimes mesures de Benet XVI va ser contractar el periodista nord-americàGreg Burke’ com assessor de comunicació de la Secretaria d'Estat.

dissabte, 9 de març del 2013

divendres, 8 de març del 2013

El conclave començarà dimarts 12 març

El portaveu del Vaticà, ‘Federico Lombardi’, ha anunciat que el conclave començarà el dimarts 12 de març. Serà després de 12 dies de seu vacant i 30 dies després que Benet XVI anunciés la seva renúncia.

Des del passat dijous els 115 cardenals electors ja estan presents a Roma i han decidit la data en què es tancaran per elegir el nou Papa.

Dilluns nit els cardenals electors es traslladaran a la Casa Santa Marta. Dimarts al matí al costat dels cardenals no electors participaran en la ‘Missa Pro Elegendo Papa’, que tindrà lloc a la basílica del Vaticà. Després de dinar a la Casa Santa Marta els electors es dirigiran a la Capella Sixtina per començar les votacions per elegir el pròxim Papa.

dimecres, 6 de març del 2013

Presentació del llibre "Álvaro del Portillo, un home fidel" a Madrid


El Col·legi d'Enginyers de Camins de Madrid va ser la seu, abans-d’ahir dilluns, de la presentació del llibre "Álvaro del Portillo, un hombre fidel", escrit per ‘Javier Medina Bayo’. Entre el públic que omplia la sala hi eren presents Teresa, germana de D. Álvaro, i un bon grup de familiars.

dimarts, 5 de març del 2013

José Luís Olaizola

Avui furgant per Internet m’ha cridat l’atenció aquest vídeo. Gonzalo Altozano entrevista  José Luis Olaizola.
Sempre m’ha agradat llegir Olaizola, guanyador del premi Planeta i de nombrosos llibres i reportatges, i quan m’assabento que ha publicat un nou article procuro no perdre-me’l.
Penso us agradarà seguir aquesta entrevista.   

diumenge, 3 de març del 2013

Excursió 26 de febrer de 2013 combinada amb ‘Geocaching’


Sortida de l’aparcament d’interpretació del Parc Natural de la Mata.
La Falconera, Collet de la Roureda, Balma de la Sesta de la Foréstega, Foradada de la Sesta de la Foréstega, Cova del Bosc Màgic, Sesta de la Foréstega, Pujol de la Mata, Roure del Parrat, Foradada de la Figuerota. Tornada per la Cova del Muronell i la Mata.
Pel que fa a la Foradada de la Figuerota:
Es tracta d’una espectacular foradada, probablement la més voluminosa de tot el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac, que recentment ha estat descoberta per la gent de la SIS del CET (Jordi Guillemot i Quim Solbas).





En paraules del propi Jordi Guillemot és una "interessant cavitat originada per una fractura paral·lela al cingle que, amb el progressiu retrocés del cingle, ha anat eixamplant la grandària fins a perdre el sostre i originant el xaragall o torrent secundari que desguassa al torrent de la Fontfreda. Destaca el magnífic pont de roca, de gairebé 5 metres d'alçada, que és la boca d'accés a la foradada, amb el seu llindar format per un potent nivell de gresos que hom no havia advertit al llarg del cingle, així com les graves inserides dins el nivell de gresos que hom pot veure com, conformant un bell mural, fineixen en profunditat. La boca superior, amb una llargària superior a la vintena de metres, s'obre en forma de gran avenc i amb una profunditat superior als quinze metres del llavi superior".

A continuació detallo les fonts d'informació de les que m'he nodrit:


http://www.caudelguille.net

Guia Interactiva del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac - Ramon Suades i Jordi Senyal


divendres, 1 de març del 2013

Es tanquen les portes de Castel Gandolfo, comença la Seu Vacant




Reconec que ahir, en escoltar les paraules de comiat, després de tornar a donar les gràcies, afirmava que mai s’havia sentit sol, em vaig emocionar. Perquè encara que és veritat que Benet XVI s'ha guanyat l'afecte de la gent, se l'ha hagut de guanyar a pols.

Ha hagut de superar molts estereotips, que si era un "professor" allunyat de la gent, que si estaria tancat al Vaticà (24 viatges internacionals), que si no tenia carisma per a la joventut (tresJMJ’ amb rècord d'assistències), que si era poc dialogant amb altres religions (ha portat a nous nivells les relacions amb hebreus i musulmans), que si no era obert intel·lectualment (cap Papa abans havia merescut tanta atenció per part d'intel·lectuals no cristians).


Benet XVI ha estat al final un Papa molt estimat, però també -no ho podem oblidar- molt injuriat. Amb la categoria que el caracteritza, no ha tingut mai ni una paraula de retret ni tan sols de suau recriminació, tot i que motius no li’n faltaven.
 
També va ser víctima d'algunes ficades de pota i insuficiències per part d’algun dels seus col·laboradors, a les quals va haver de fer front personalment.

Finalment acabo aquest seguit informatiu sobre aquest esdeveniment únic i prou important, amb un vídeo d'agraïment a Benet XVI pel seu Pontificat. Elaborat per joves universitaris del portal de recursos per a la catequesi Arguments.es