divendres, 31 de maig de 2013

El Corpus Christi pels carrers de Toledo

Els carrers de Toledo es vesteixen de gala per celebrar el Corpus Christi. Una solemne processó transcorre enmig d'una intensa atmosfera de música, cants, aromes, recolliment i oració.
El Corpus Christi de Toledo ha estat declarat d'Interès Turístic Internacional. Els seus orígens es troben al segle XIII i probablement, el Corpus Christi és un dels més bonics que existeixen. El seguici processional recorre dos quilòmetres de carrers envelats i ricament guarnits.

dijous, 30 de maig de 2013

Solemnitat del Corpus Christi

Avui per celebrar com cal la Solemnitat del Corpus Christi podríem aprofitar i coronar el mes de maig -que ja s’acaba-,  acudint a Maria, el primer Sagrari.


Solemne Processó de Corpus de l’any passat pels carrers de Roma

dimarts, 28 de maig de 2013

El Papa Francesc: cultura del benestar obstaculitza la fe

La cultura del benestar i la fascinació de les coses transitories són els obstacles que ens impedeixen seguir veritablement Jesús. Ho ha explicat el Sant Pare en l'homilia de la missa d'aquest matí.
  "Ell és el Senyor del temps, nosaltres som els senyors del moment. ¿Per què? Perquè en aquell instant som els que manem: fins aquí segueixo al Senyor, després ja veurem ... Un cop vaig saber d'un que volia ser sacerdot, però just només per deu anys, no més ... quantes parelles, quantes parelles es casen, sense dir-ho, però pensant-ho amb el cor: fins que duri l'amor i després es veurà ... La fascinació del provisional: aquesta és una riquesa . Hem de convertir-nos en amos del temps, fem breu el temps reduint-lo al moment ...

dilluns, 27 de maig de 2013

El Sant Pare: des de la perifèria es veu la realitat


El Papa Francesc va visitar una parròquia de la perifèria de Roma al nord de la ciutat dedicada als sants Isabel i Zacaries.dissabte, 25 de maig de 2013

Més suports a 'One of us', la iniciativa ciutadana per protegir jurídicament l'embrió

El 18 d'octubre de 2011 va ser un dia històric per als defensors de la cultura de la vida a Europa. El Tribunal de Justícia Europeu va reconèixer la dignitat de la vida humana des de la concepció, i va rebutjar la destrucció prèvia d'embrions humans o la seva utilització com a matèria de producció o investigació.

divendres, 24 de maig de 2013

"Quan hom es creu premi Nobel de la Santedat, ha de recordar les seves misèries"

Els dies previs a la festa de la Pentecosta el Papa Francesc va parlar molt sobre l'Esperit Sant. De les Tres Persones de la Santíssima Trinitat la més desconeguda pels cristians.
   
  El Sant Pare va explicar durant la Missa a la capella de Casa Santa Marta que l'Esperit Sant ens recorda les coses de Déu, la memòria de les pròpies misèries i les gràcies rebudes.


dissabte, 18 de maig de 2013

Romeria Matadepera - Montserrat


Dissabte passat vam fer la 20 Romeria Matadepera – Montserrat
.
Dissabte dia 11 vam sortir de l’Alzina del Salari – Matadepera -, a trenc d’alba més de 60 persones. Pel camí vam fer la tradicional romeria resant dues parts del rosari i reservant la tercera per fer-la dins la basílica abans de la celebració de la Santa Missa.
Pel camí s’hi van anar afegint més gent, i abans d’entrar a la basílica de Montserrat ja n’érem més de 100.
Aquest any, amb motiu del 20è aniversari, vam fer una ofrena a la Mare de Déu.    
Ofrena
Oh Verge i Mare de Déu de Montserrat, Patrona nostra: un any més hem vingut a visitar-vos i portem amb nosaltres joia i esperança, penes i angoixes, la nostra alegria i les nostres famílies.
No ens imaginàvem aquells que varem començar aquest costum, que avui seriem tants els qui ens trobem als vostres peus.
Hem sortit de casa sabent que el camí seria dur, que el pelegrinatge ens imposaria esforç, abnegació i sacrifici, però a cada pas sabíem que Vós ens estàveu esperant, i això ens ha fet caminar contents i decidits.
En arribar, hem pogut comprovar que heu estat Vós qui ens heu vingut a l’encontre, en el més profund del nostre cor.
Vós ens ensenyeu l’estil que ha de guiar les nostres vides; doneu-nos, Mare nostra, aquella diligència i agilitat espiritual de qui –com Vós–, està sempre a punt per dur a terme qualsevol insinuació de Déu.
Rebeu la humil ofrena d’aquestes 20 roses en significació dels 20 anys que fa que pugem a Casa vostra i ajudeu-nos a arribar a aquella muntanya santa que és el Crist, el vostre Fill.
 
 

divendres, 17 de maig de 2013

dijous, 16 de maig de 2013

Les Montserratines

El passat dijous 9 de maig, vam fer una bonica excursió a ‘les Montserratines’
A ponent del terme d’Odèn, al Solsonès, sobre els antics nuclis del Sàlzer i la Móra Comdal, afloren unes formacions espectaculars de conglomerat.
Per la seva similitud morfològica les han batejat com a ‘Montserratines’.
Aquesta mena de rocam és molt corrent a la zona: ‘el Corb i sant Honorat’, ‘Cavallera’, ‘Canalda’, ‘Vilamala’... però de totes, les que presenten les formes més capricioses, són aquestes de la Móra.
Es coneixen genèricament com a ‘Montserratines’, però topogràficament les diverses formacions reben noms diferents: ‘Roques de Molló’, ‘les Encantades’, ‘Roques de Medes’, ‘els Torms’, ‘Blanques’, ‘del Quirol’, ‘Serra – Seca’....
La contrada resulta d’allò més interessant per a l’excursionista, i l’itinerari esdevé sempre una gran matinal com va ésser el nostre cas.
(del bloc ‘Senderisme d’en Toni Planas’)
Ruta: Serra – Seca, Turó dels Mals Aires, Cap del Roc del Grau, Roques Blanques, Torrent Mal, Roques de Medes, les Encantades, Roques de Molló, Plans de Sàlzer, Caseta de Sàlzer, Sta. Magdalena, Coll de Sàlzer, GR1 fins l’aparcament.
Vam deixar els cotxes al costat del monument commemoratiu al pas del ‘Tour de France’ que es troba a la carretera que porta de Solsona a Cambrils passant pel Pont del Clop, just a sota del mirador de Serra – Seca des d’on es pot gaudir d’una perspectiva impressionant de tot el conjunt de ‘les Montserratines’

Rembrandt i el quadre "Ronda de Nit"


Els Museus d'Amsterdam són importants i nombrosos amb un programa d'exhibicions que cada museu canvia en diferents moments. Reben anualment milions de visitants. Els museus clàssics són el Rijksmuseum (Museu Nacional), el Van Gogh Museum i el Stedelijk Museum (Museu Municipal).
 
Per a promocionar-los encara més han muntat aquest original vídeo, que segons el meu parer està molt ben aconseguit.
El conegudíssim quadre pintat per Rembrandt, es pot visitar al gran museu de pintura a Amsterdam, se'l coneix per les seves grans dimensions i pel nom, ‘Ronda de Nit’, aquesta paròdia inesperada pels visitants que acudien aquest museu, està molt ben aconseguida, l'alarma, el lladre i la guàrdia en acció, va sorprendre els tranquils visitants.
 

dimarts, 14 de maig de 2013

15 maig amb Mayfeelings


Com aquell que no diu res demà succeirà un fet històric a Internet.
Us deixo amb un vídeo de mayfeelings que ens ho anuncia.
La primera manifestació on tot el món podrà unir-se en temps real durant 24 hores per pregar amb força
Pray

Una marxa per promoure la cultura de la vida


 
La iniciativa persegueix que el Parlament europeu prohibeixi en el seu àmbit d'actuació la investigació amb embrions humans. És la primera vegada que el Sant Pare fa referència a la defensa de la vida.
 

El Papa Francesc va esmentar per primera vegada en el seu pontificat  la defensa de la vida en demanar aquest diumenge que "es garanteixi la protecció jurídica de l'embrió", de manera que "es protegeixi l'ésser humà des del primer instant de la seva existència".

dilluns, 13 de maig de 2013

El Papa Francesc: "Cal respectar la vida des del moment de la concepció"


 
Un diumenge més el Sant Pare va resar el ‘Regina Coeli’ a la plaça de Sant Pere, després de la cerimònia de canonització de nous sants i abans de recórrer la plaça al papa móvil.
El Papa Francesc es va encomanar als nous sants i va saludar els participants de la 'Marxa per la Vida' que aquell matí s'havien acostat fins al Vaticà. Va demanar que seguissin treballant per protegir als no nascuts.
"M'alegra recordar també la recollida de signatures que avui s'està duent a terme a moltes parròquies italianes amb l'objectiu de donar suport a la iniciativa 'Un de nosaltres', per garantir protecció jurídica de l'embrió, tutelant cada ésser humà des del primer instant de la seva existència ".
El Papa va convidar  tots a participar en l'esdeveniment que el Vaticà està preparant sobre la defensa de la vida a mitjans de juny.
Un moment especial per  aquells que es prenen seriosament la defensa de la sacralitat de la vida humana serà la 'Jornada Evangelium Vitae' que tindrà lloc aquí, al Vaticà, en el context de l'Any de la Fe, el 15 i 16 de juny pròxims .
Prop de 80.000 pelegrins van acudir a Sant Pere per participar a la cerimònia. El Papa després de resar elRegina Coeli’ va dedicar gairebé 1 hora a saludar els assistents, dedicant una atenció especial als infants i als malalts.

dijous, 9 de maig de 2013

El Sant Pare explica la fe en l'Esperit Sant


Agenda oficial del Papa Francesc per a la ‘JMJ de Rio de Janeiro’

El Vaticà ha publicat l'agenda oficial del Papa durant el viatge a Brasil per participar a la Jornada Mundial de la Joventut a Rio de Janeiro.
Des del 22 al 29 de juliol, el Papa Francisco visitarà una favela, es reunirà amb líders empresarials, dinarà amb joves, es trobarà amb joves empresonats i participarà en els actes centrals de la ‘JMJ’ com la Vigília i la Missa multitudinària al "Campus fidei "de Guaratiba
.

dimecres, 8 de maig de 2013

Ordenació sacerdotal aquest cap de setmana.

Encara tenim fresc el record d’ara fa un any.

Mons. Xavier Echevarría convida els nous preveres a pensar només en les ànimes que confiaran sota la seva atenció pastoral
Mons Xavier Echevarría, prelat de l'Opus Dei, va ordenar dissabte passat a 31 nous sacerdots de la Prelatura. La cerimònia es va celebrar a la basílica de Sant Eugeni, a Roma. Durant l'homilia, va convidar els nous preveres a "sortir de vosaltres mateixos per pensar només en les ànimes que confiaran a les vostres atencions pastorals".
Citant paraules del Papa Francesc, va recordar "el sacerdot que surt poc de si mateix, en lloc d’ésser mediador, es converteix en gestor", encara que va matisar que "no ha de ser així, perquè el sacerdot és mitjancer entre Déu i els homes, perquè la gràcia divina ho vivifiqui tot ". Mons. Echevarría va parlar també les paraules que escrivia sant Josepmaria al referir-se a l'ordenació sacerdotal dels fidels de l'Opus Dei: "s'ordenaran per servir. No per manar, no per brillar, sinó per lliurar-se, en un silenci incessant i diví, al servei de totes les ànimes ".
D'altra banda, ha recordat que la tasca de mediador del sacerdot "és d'una grandesa compatible amb la nostra petitesa: el Senyor ens confia aquests dons perquè puguem guiar les ànimes a la vida eterna". I va demanar als milers de participants en la cerimònia: "Demanem amb sant Josepmaria, per a tots els sacerdots, 'la gràcia de dur a terme santament les coses santes, de reflectir, també en la nostra vida, les meravelles de les grandeses del Senyor'".
Durant la cerimònia, Mons Echevarría es va dirigir a les famílies dels nous preveres aquestes paraules: "em congratulo especialment amb vosaltres, que heu col·laborat amb l'oració, el bon exemple i de maneres diverses a la seva vocació sacerdotal. Ho dic sempre, però de manera més especial en aquestes ocasions: és deure de tots els cristians resar cada dia perquè el Senyor enviï molts seminaristes a tot el món. Prenguem-nos-ho com una joiosa obligació ".
Els noms i nacionalitats dels 31 nous sacerdots són els següents:
Julio Paz (Argentina), Peter Benedict Damian-Grint (Reino Unido) Jorge Garaicoechea Tijero (Espanya), Andrej P. Rant Lesar (Argentina), Andrew Patrick Soane (Reino Unido), Onésimo Díaz (Espanya), Josh Núñez (Nigeria), Ernesto Yamaguchi (Perú), Juan José Salinas Medrano (Argentina), Neptalí José Balza Ayaach (Venezuela), Juan Eguirón (Espanya), Josemaría Fernández Cueto (México), José Benigno Freire (Espanya), Jose María Chiclana (Espanya), Keisuke Hazama (Japón), Joaquín Rodríguez Mas (Espanya), Álvaro Cortés (Espanya), Adolfo Luis Qüerio Casas (Argentina), Carlos López Villarejo (Espanya), Pablo Giner (Espanya), José María Torres (Espanya), Javier Bujalance (Espanya), Jaime Abascal (Espanya), Mariano Carrillo (Espanya), Álvaro Lino González (Espanya), Rubén Pereda (Espanya), Rodolfo Valdés (México), José Carlos Fernández Duarte (El Salvador), Anthony Pichay (Filipinas), Stefan Mückl (Alemania), Gerald Mwenyi Nalyanya Wabukenda (Kenia).


dimarts, 7 de maig de 2013

La fe als 20: Viure un festeig cristià

Hi ha quelcom més gran que arriscar-ho tot per amor? El festeig és això: conèixer-se, intimar, formar part de la vida d'un. ‘Federico’ i ‘Isabella’ estan promesos des de fa un any: la seva fe els ajuda  estimar i a preparar-se per una cosa que durarà per sempre.

http://www.opusdei.es/art.php?p=53329

dilluns, 6 de maig de 2013

May Feelings VI

Hi ha moltes maneres de canviar el món”. Proposo una molt senzilla i eficaç ... canviar el món resant

Dimecres passat va començar el mes de maig, i com és costum significa: el llançament d'una nova campanya de 'May Feelings'. Aquests vídeos, creats per un grup de joves per convidar resar el Rosari, porten des de fa cinc anys envaint les xarxes socials. Les cinc edicions anteriors sumen ja més de dos milions de reproduccions a Youtube, i l'any passat la invitació a pregar es va convertir en una xarxa social, on es podien penjar intencions de pregària i demanar per als d'altres.

En aquesta ocasió, la sisena edició de la campanya de May Feelings convida: «Aquest 15-M, torna a lluitar pel que creus. Alça la teva veu i demana amb més força ». El marc escollit per a la campanya és la crisi. El vídeo esmenta algunes de les sortides i solucions que es poden demanar: treball, polítics honrats, defensa de la família ...


Però, encara que el vídeo acaba a la ‘Puerta del Sol’, en al·lusió a les mobilitzacions del 15-M de 2011, els autors conviden a mirar més enllà de les reivindicacions polítiques i la indignació: «Siguis on siguis, torna a confiar en Déu» . Així, proposen l'oració com una forma «molt senzilla i eficaç» de «canviar el món». Són molt pocs els requisits per a això: més enllà de la posició econòmica, l'edat o la salut, «simplement cal ser valent».

 
.

diumenge, 5 de maig de 2013

Romeria Matadepera-Montserrat

Benvolguts amics:
.
Esteu tots convidats a participar en els actes de celebració del vintè aniversari de la Romeria Matadepera-Montserrat.
.
Si teniu el matí ocupat, podeu pujar directament al Santuari per dinar o per assistir als actes litúrgics que comencen a les 4 de la tarda.
.
 En un aniversari com aquest, tan rodó, voldríem que fóssiu molts els que gaudíssiu de les celebracions.

L’Eucaristia a Montserrat la farem al Santuari, com altres anys: ja hem reservat l'Altar Major. Així podrem seguir la missa amb més atenció i pietat. Estem fent gestions perquè, com fa 5 anys, ens rebi Dom. Josep Maria Soler, Abat de Montserrat, cloent els actes amb una senzilla, però sentida, ofrena a la Mare de Déu
.
Aquest serà l'horari que procurarem seguir:
.
 ·         Sortida de l'Alzina del Sal·lari a les 5.30 del matí;
  • ·         A Monistrol se'ns pot unir qui vulgui per fer la pujada final: fills, filles, nebots, tiets, esposes, mares, pares, amics… La sortida de Monistrol serà a les 12:30 del migdia;
  • ·         Dinar amb les famílies a Montserrat, i que cadascú ho faci com vulgui: amb famílies agrupades o individualment, amb entrepans o carmanyoles, al self service o al restaurant;
  • ·         A les 3.30 de la tarda, ens trobarem davant el Claustre gòtic, a l'esplanada del Santuari, per fer-nos la foto de grup. Cal que sigueu molt puntuals. Acabada la foto anirem cap el Santuari per acomodar-nos-hi a les 3.55.
  • ·         A les 4.00 resarem el Sant Rosari per les intencions del Sant Pare.
  • ·         A les 4.30, i allà mateix, celebrarem l'Eucaristia  escoltarem el Pare Abat, farem l'ofrena i donarem per acabats els actes.

dissabte, 4 de maig de 2013

El Papa Francesc rep Benet XVI en la seva tornada al Vaticà

Dijous a la tarda el Papa emèrit Benet XVI va tornar a la Ciutat del Vaticà després de dos mesos de permanència a Castelgandolfo. Benet XVI va arribar en helicòpter des d'aquesta petita ciutat a uns 30 km. al sud de Roma, poc després de les 16:45, acompanyat per Mons Georg Gaenswein, Prefecte de la Casa Pontifícia. .
Arribat a l'heliport vaticà va ser acollit pel Cardenal Degà, Angelo Sodano, el Cardenal Secretari d'Estat, Tarcisio Bertone, Cardenal President del Governatorato, Giuseppe Bertello, el Substitut, Mons Angelo Becciu, el secretari per a les Relacions amb els Estats, Mons . Dominique Mamberti i el secretari general del Governatorato, Mons Giuseppe Sciacca. Des d'allà es va traslladar en automòbil a la seva nova residència, el reestructurat Monestir "Mater Ecclesiae", davant el qual l’esperava el Papa Francesc, qui li va donar la benvinguda amb fraterna cordialitat. Junts es van dirigir a la capella del Monestir per fer junts una breu pregària.

dimecres, 1 de maig de 2013

El que convenç és l'exemple, no les paraules

Acabo de rebre aquest vídeo. Moltes gràcies! És boníssim, perquè retrata les mil i una situacions de la vida diària en què podem donar bon exemple.
Per veure’l amb calma, i parar-se a pensar després una estona...