dimarts, 30 de juliol de 2013

Pica-pica al Pedraforca

El passat dia 20, organitzat per en ‘pioletdefusta’ vam tenir una trobada de ‘Geocaching’ al cim del Pedraforca
Precisament per ser una muntanya tan emblemàtica, i potser no  excessivament alta, no sempre es valora el grau de dificultat tècnica. Per fer cim, a més de superar físicament un desnivell acumulat considerable, val a dir que cal superar diversos trams de grimpades i desgrimpades delicats (sobretot per a persones poc avesades a moure’s per la muntanya per arestes i passos moderadament aeris). Són uns 600m de recorregut entre grimpades, passos aeris i desgrimpades a la part final fins arribar al cim (veure fotos).
Descripció:
Preciosa, variada i circular ascensió al Pollegó Superior del Pedraforca, des del Mirador del Gresolet, passant pel Refugi Estassen, Coll del Verdet i pujant per la Canal del Verdet. La baixada va ser per l'enforcadura i baixant per la tartera, retornant al Refugi Estasen i d'allà al punt de sortida. Sortida dura, amb desnivell considerable, amb algunes rampes fortes a l'arribar al Coll del Verdet. Desprès del coll al major part del terreny és grimpada, relativament fàcil per gent acostumada, ja que les preses són abundants i la roca es dura i no es fragmenta. La baixada per l'enforcadura no és complicada però la tartera costa molt anar baixant sense caure de cul ja que el terreny en fort pendent i ple de pedres soltes de totes les mides fa que no tinguis adherència. Són 550m de descens en 1.200m de recorregut que es fa inacabable.  Tot i així una ascensió molt recomanable i imprescindible per tot muntanyenc acostumat a fer a cims.

 
La ruta es divideix en 4 sectors diferenciats:

1. Mirador de Gresolet (1.557m) (on vam deixar el cotxe) fins a la Collada del Verdet (2.244m).
2. Collada del Verdet fins al cim (Pollegó Superior) (2.506m).
3. Baixada del cim fins al final de la Tartera (1.790m).
4. Final de la Tartera fins el Refugi Lluís Estasen i altra vegada fins l’aparcament.

dilluns, 29 de juliol de 2013

Comiat del Sant Pare a l’aeroport (Brasil)


Crist prepara una nova primavera a tot el món

El Papa Francesc s’ha acomiadat de Brasil amb "l'ànima plena de records feliços" després d'"una setmana inoblidable", tal com ell mateix ha dit a l'aeroport poc abans de posar rumb a Roma. El vicepresident brasiler, ‘Michel Témer’, ha encapçalat  les d'autoritats que han acomiadat el Pontífex. A més, un grup de petits li ha fet entrega d'uns regals.

El Papa ha mostrat el seu agraïment a tots els que han contribuït a la celebració de la ‘JMJ Rio 2013’ i també a tots els que han resat perquè la trobada fos "una veritable experiència de creixement en la fe." Abans de marxar, ha tornat a parlar als joves, protagonistes de la trobada.

"Déu us beneeixi per aquest testimoni tan preciós de participació viva, profunda i festiva en aquests dies. Molts havien vingut a aquest pelegrinatge com a deixebles, no tinc cap dubte que ara marxen com a missioners. "

El Sant Pare ha elogiat els participants en la JMJ perquè amb la seva vida "demostren que val gastar-se per grans ideals". Per això, ha assenyalat que ells seran els artífexs d'una nova primavera.

"Jo seguiré alimentant una esperança immensa en els joves de Brasil i del món sencer: per mitjà d'ells, Crist està preparant una nova primavera a tot el món. Jo he vist els primers resultats d'aquesta sembra, altres gaudiran amb l'abundant collita. "

El Papa ha dirigit el seu últim pensament a la Mare de Déu d'Aparecida, a qui va encomanar el seu pontificat durant aquesta JMJ. S’ha acomiadat amb un "fins aviat ja molt nostàlgic" del Brasil demanant als presents, com ja és costum, que no s'oblidin de pregar per ell. 
Resum
 

diumenge, 28 de juliol de 2013

El Papa als joves d'Amèrica llatina: L'Església necessita el vostre entusiasme


La platja de Copacabana ha esdevingut un centre de peregrinació ple de música, color, alegria, i sobretot molta, molta gent. Més de tres milions de persones han acudit a l'acte de cloenda de la JMJ, més coneguda com Missa de comiat.

Durant l’homilia, el Papa Francesc ha exhortat els joves de tot el món a evangelitzar sense límits

"L'experiència d'aquesta trobada no pot quedar tancada en sí mateix ni en el petit grup de la parròquia, del moviment o de la comunitat. Seria com treure-li l'oxigen a una flama que crema "

A la cita amb el Papa tampoc han faltat les autoritats polítiques, sobretot, dels països d'Amèrica llatina. Al costat de la presidenta brasilera, Dilma Rousseff’, s’ha pogut veure a la presidenta d’Argentina, ‘Cristina Fernández de Kirchner’ i al president de Bolívia, ‘Evo Morales’.

Precisament el Papa tenia un missatge molt especial per als joves d'aquestes terres i de tota Amèrica llatina. El Sant Pare els ha encomanat un paper protagonista en l'evangelització del món.

"Aquest continent ha rebut l'anunci de l'evangeli, que ha marcat el seu camí i ha donat molt de fruit. Ara aquest anunci se us ha confiat també a vosaltres, perquè ressoni amb renovada força. L'Església necessita de tots vosaltres, l'entusiasme, la creativitat i l'alegria que us caracteritza ".

El Papa ha resumit el missatge de la seva homilia en tres idees principals en una frase: "Aneu, sense por, per a servir".


Aquest diumenge és l'última jornada del Papa al Brasil.


Milions de persones assisteixen a la clausura de la JMJ. El Papa fa una paradeta i descansa uns moments bevent mate.
La platja de Copacabana a Rio s’ha convertit en un centre de pelegrinatge, al que hi ha  acudit milions de persones a la clausura de la JMJ. Des de molt lluny es podia veure l'eixam de pelegrins cobrint pràcticament tota la costa corejant al Pontífex.

A més de saludar la gent i beneir els nens des del papamòbil, el Sant Pare ha fet una pausa per beure una mica de mate, el te tradicional d’argentina, que li ha ofert un dels pelegrins.


La propera JMJ serà a Cracòvia, Polònia, el 2016!

Al final de la celebració de la Santa Missa  de la JMJ el Sant Pare ha anunciat que la propera serà a Cracòvia, Polònia, el 2016. Un missatge que ha estat acollit amb grans ovacions i aplaudiments per part dels tres milions de pelegrins presents a l'acte.

dissabte, 27 de juliol de 2013

El Papa als polítics: tenen una obligació amb la societat i, sobretot, amb Déu


Al ritme de la cançó oficial de la JMJ interpretada per una orquestra, el Papa Francesc dirigí els seus passos a l'escenari del Teatre Municipal de Rio. Allí va tenir una trobada amb representants socials, religiosos, culturals i polítics brasilers on els va recordar que han de superar les seves diferències per afavorir el diàleg.

divendres, 26 de juliol de 2013

Àngelus del Papa: El diàleg entre les generacions és un tresor que hem de preservar


La música, l'alegria, els aplaudiments i l'entusiasme han acompanyat el Papa en a l’hora de l'Àngelus.
 
Des del balcó del palau episcopal de Sant Joaquim a Rio Janeiro, el Papa ha subratllat la importància del diàleg entre joves i les persones  grans.
 
"Quant importants són en la vida de la família per comunicar aquest patrimoni d'humanitat i de fe que és esencial per a tota societat. I què important és la trobada i el diàleg intergeneracional, sobretot dins de la família ".

El 26 de juliol se celebra la festa dels avis de Jesús, Sant Joaquim i Santa Anna, pares de la Verge Maria. El Papa ha impulsat als joves a crear vincles amb els ancians, perquè transmeten l'experiència i la saviesa de la seva vida. ha descrit el diàleg entre les generacions com un tresor que hem de preservar.

Davant milers de persones, el Papa ha posat èmfasi en la importància de la família com a lloc privilegiat per transmetre amor i fe.

El Papa a la comunitat de la ‘favela’: No us desanimeu, no perdeu l'esperança


El Papa ha visitat unafavela’ brasilera. Ha estat una de les cites que ha volgut afegir expressament a l'agenda de la JMJ que va deixar establerta Benet XVI.

El Sant Pare ha estat rebut amb caloroses mostres d'afecte de la comunitat deManguinhos’. El Papa ha beneit l'altar d'una església que no encara no estava acabada i pel camí en direcció a lafavela’ de Varginha s’ha parat per saludar i beneir diversos joves. També ha visitat la casa d'una família humil del barri.

dijous, 25 de juliol de 2013

El Papa als joves argentins: Que n’organitzin una de grossa!

El Papa va assegurar als pelegrins argentins reunits a la catedral de Rio de Janeiro que el que espera de la ‘JMJ Rio 2013’ és que els joves "la facin grossa", que surtin al carrer fora de les Esglésies per viure l'Evangeli.

El Sant Pare resa per les víctimes de l'accident de tren de Santiago


 
Tan aviat li han comunicat el terrible accident ferroviari que ha deixat almenys 80 morts i més de 100 ferits, el Papa Francisco s’ha posat a resar per les persones que anaven al tren a Santiago de Compostel·la i pels seus familiars.
 
El Pare Federico Lombardi, cap de premsa, ha transmès als periodistes el dolor del Papa pel que ha passat just un dia abans de la Festivitat de l'Apòstol Sant Jaume i ha demanat als presents un minut de silenci per pregar per les víctimes. El Sant Pare va mostrar la seva consternació i va al·ludir al molt probable fet que, entre els passatgers, alguns fossin pelegrins del Camí cap a Compostel·la. Tan aviat com va conèixer la notícia es va posar en contacte amb el cardenalRouco Varela’, president de la Conferència Episcopal, per interessar-se per la gravetat del tràgic accident.
 

La primera encíclica del Sant Pare és un èxit en vendes per descàrrega i en llibreries


El Papa Francesc triomfa a internet i a les llibreries. La seva primera encíclica "Lumen Fidei", "La llum de la fe", presentada a principis del mes de juliol ha gaudit d'una molt bona acollida en vendes. A la web d'Amazon, per exemple, figura en el top 100 de descàrregues en idiomes com l'espanyol o el francés.
A les llibreries italianes, a més, va aconseguir el primer lloc en vendes als pocs dies de ser publicada, segons les dades d'una web per a professionals del sector audiovisual.
L'encíclica consta de 100 pàgines i se suma a les altres dues escrites pel Papa emèrit Benet XVI sobre la caritat i l'esperança. El pontífex argentí, per la seva banda, va assenyalar que ell simplement havia afegit algunes contribucions pròpies per completar l'obra. Es tracta, per tant, d'un document històric fet a quatre mans, tal com va indicar el Papa Francesc.

dimecres, 24 de juliol de 2013

El Sant Pare als joves: deixeu els falsos ídols. Només Déu ofereix la veritable esperança

Després d'una calorosa benvinguda, el Papa Francesc celebrar la seva primera Missa pública de la JMJ al Santuari de La nostra Senyora ‘Aparecida’. Al començar la Missa, el Papa ha demanat novament a la Mare de Déu per la Jornada Mundial de la Joventut i la protecció de llatinoamèrica.
 
"L'Església, quan busca Crist, es dirigeix  primer a la casa de la Mare i li demanaMostreu-nos Jesús ». A través d'ella s'aprèn la veritable filiació. Heus aquí per què l'Església fa apostolat seguint sempre l'estela de Maria ".
 
Durant l'homilia, el Papa ha recordat a pares i educadors que tenen la responsabilitat d'educar en la fe a les properes generacions. En dirigir-se als joves, el Papa ha dit que no poden substituir Déu per falsos ídols.

El Sant Pare anirà al Santuari de l’’Aparecida’, un dels més visitats del món


 
Fins al Santuari arriben diàriament centenars d'autobusos amb milers de pelegrins plens de devoció a la Mare de Déu de la ConcepcióAparecida’. Amb més de 11 milions de visites anuals és un dels santuaris marians més visitats del món. El nombre de pelegrins gairebé doble d'altres com Lourdes o Fàtima.

Molts tenen per costum encendre una espelma només arribats, per donar gràcies a la Verge pels favors rebuts. Altres passen les hores resant al seu davant. En l’església caben més de 70.000 persones.


dimarts, 23 de juliol de 2013

El Sant Pare recorre Rio de Janeiro en un senzill cotxe. Milers de pelegrins corren per a saludar-lo


Uns 30 minuts després d'aterrar i després de les primeres salutacions de benvinguda, el Sant Pare ha recorregutRio’ en un senzill cotxe gris.
L'intens trànsit unit a l'entusiasme dels milers de pelegrins per tocar i veure el Papa, han obligat el conductor del vehicle a parar en diverses ocasions al llarg del camí.

En el seient del darrera i amb la finestreta oberta el Papa Francesc ha saludat els pelegrins que l'esperaven. Un cop arribat a la catedral de Rio de Janeiro, el Papa ha pujat alpapamòbil’ descobert. En aquest punt de la ciutat, milers de joves ja omplien els carrers aclamant el Sant Pare.
.

JMJ 2013 a Brasil


 
 
Viatge Apostòlic del Sant Pare a Rio de Janeiro (Brasil)   amb ocasió de la

(22-29 juliol 2013)

Com en altres ocasions, intentarem recollir al bloc el més significatiu del viatge del Sant Pare al Brasil amb ocasió de la JMJ 2013
Per a les transmissions en directe des del CTV cal fer clic en l'enllaç de la imatge de sota. Convé tenir en compte la diferència d’horari. Això suposa que són 5 hores de diferència, 5 hores més tard que l'hora espanyola.dilluns, 22 de juliol de 2013

Arribada del Sant Pare a Brasil

Després de dotze hores de vol, el Papa Francesc ha aterrat a Rio de Janeiro. En arribar, el Papa ha estat rebut per una multitud que cantava i victorejava al més pur estil brasiler.

El Papa Francesc es reuneix amb Benet XVI i li demana oracions pel viatge al Brasil

Mentre treballa en els preparatius per al seu primer viatge internacional, el Papa Francesc decidí visitar Benet XVI per demanar-li oracions. La trobada va tenir lloc pocs dies abans de començar la JMJ de Rio de Janeiro.
.
L'última vegada que el Papa es va reunir amb el seu predecessor va ser el dia 5 de juliol quan van inaugurar una estàtua de Sant Miquel Arcàngel als jardins del Vaticà.
En aquesta ocasió, el primer que van fer va ser resar a la capella i després, van mantenir una reunió privada durant mitja hora. El Papa li va donar a Benet XVI la guia de la JMJ i la medalla oficial de l'esdeveniment.
S'espera que Benet XVI segueixi alguns dels esdeveniments directament des del Vaticà, a través de la televisió.