divendres, 29 de novembre del 2013

Comiat de l’Aneto

 
El passat mes d’agost vam organitzar una excursió familiar a l’Aneto. Era el meu comiat de l’alta muntanya. Em van acompanyar tots els fills. Va ésser un ‘adéu’  molt emocionant i més envoltat de tots els meus fills.
 
El lloc de trobada va ser  Benasc, i des d’allà tots junts ens vam dirigir cap als Plans de l’Hospital per seguir i fer nit al refugi de la Renclusa.
Molt a prop del refugi, a l’ermita de la Mare de Déu de les Neus vam assistir a la celebració de la Santa Missa. L’endemà a trenc d’alba, vam començar l’ascensió, passant pels Portillons, la gelera i el Pas de Mahoma.
Va ser una jornada molt completa, plena de detalls i convivència, del què n’estic molt agraït  i en guardo un  record molt emocionant.
És per això que després d’uns mesos us en vull fer partícips.


dijous, 28 de novembre del 2013

Excursions marítimes: Amsterdam – Budapest

Me l’acaben d’enviar i penso us agradarà 

dimecres, 27 de novembre del 2013

Les claus de l’’Evangelii Gaudium’, l'alegria de l'evangeli, com a clausura de l'Any de la fe.


S'ha presentat aquest matí al Vaticà l'exhortació apostòlica "Evangelii Gaudium", un text ampli i sucós, escrit pel Papa Francesc sobre l'anunci de l'evangeli en el món actual.
Ell mateix diu que és el programa del seu pontificat. El Papa Francesc desafia als catòlics i els demana que proposin l'Evangeli amb la bondat de Jesús.
El Papa demana una conversió sense por i predica amb l'exemple perquè anticipa una "conversió del papat que el torni més fidel al sentit que Jesucrist va voler donar-li i a les necessitats actuals de l'evangelització".

 
 
 
 
 
 
 

dimarts, 26 de novembre del 2013

La fe ho va canviar tot sense canviar res

Jordi 24 anys, va néixer a Sollana (València) i estudia Enginyeria de Camins a la Universitat Politècnica de València. Els seus pares, no creients, no li van donar cap formació religiosa. Es va batejar el novembre de 2012, després d'acostar-se a la fe gràcies a la que avui és la seva xicota, i a l'exemple d'altres estudiants als que va conèixer al Col·legi Major Universitari Albalat ja que, resant, va trobar Déu.


dilluns, 25 de novembre del 2013

Congrés internacional "Sant Josepmaria i el pensament teològic"

Resum del Congrés internacional "Sant Josepmaria i el pensament teològic", organitzat a Roma del 14 al 16 de novembre per la Pontifícia Universitat de la Santa Creu.


diumenge, 24 de novembre del 2013

El Sant Pare resa amb les relíquies de Sant Pere a la Missa de cloenda de l'Any de la Fe

L'Any de la Fe ha finalitzat amb una Missa presidida pel Papa Francesc a la Plaça de Sant Pere. Milers de persones han acudit per participar en la celebració. El Papa ha destacat que els cristians han de posar sempre a Jesús en el centre de les seves vides.

dijous, 21 de novembre del 2013

Excursió

“Anem a fer un tomb... “ Dirigida per en Narcís Serrat.
Aparcament km 13,5 aprox (carretera Terrassa Talamanca), Canal del Cellerot, Coll d'Eres, Sepultures, les Fogueroses, Roca Encavalcada, Miradors, Carena del Pagès, Alzina dels Bonys, el Faig de St. Llorenç, Carena dels Clapers, el Tap, Baixada per la Canal, Avenc de les Teixoneres, el Roure Escurçoner.


dimarts, 19 de novembre del 2013

El papa Francesc: No sóc un farmacèutic, però per favor preneu 'misericordina'


Nova sorpresa del papa Francesc. Aquest diumenge , després del rés de l' Àngelus , el Papa va dir que anava a receptar una medicina
"Com ? - Pensareu - És que el Papa s'ha fet farmacèutic ? " , Va fer broma mentre la Plaça de Sant Pere , abarrotada com tots els diumenges, i reia . " No. Es tracta d'una medicina espiritual per mantenir els fruits de l'Any de la Fe que ara acaba" , va aclarir : "Són 59 pastilles que ofereixen l'amor, el perdó i la fraternitat "
Però la caixa era real , i la va mostrar tal com és : es tracta de la Miserikordyna , una idea que ve de Polònia en ocasió de la celebració de la Divina Misericordia i que inclou un rosari , amb el qual es pot resar la coroneta de la Divina Misericòrdia . En total , 59 pastilles , així és, 59 comptes que el Papa va convidar a consumir .

"No us oblideu de prendre ! " , Va demanar amb un somriure , anunciant que anava a repartir a la Plaça de Sant Pere , com efectivament es va fer amb 20.000 unitats . La caixa conté un rosari , una imatge de la Divina Misericòrdia i un fullet amb la posologia , que afegeix : "La seva eficàcia està provada per les paraules de Jesús " . " Preneu , fa bé al cor , a l'ànima i a tota la vida" , va fer broma el Sant Pare.
 

dissabte, 16 de novembre del 2013

Montserrat a vol d'ocell

Els vehicles aeris no tripulats, també coneguts popularment com a 'drones', tindran una alta penetració en les activitats dels propers anys a causa de la seva versatilitat i múltiples aplicacions i perquè poden executar alhora serveis d'una manera més eficient i també perquè són capaços d'oferir serveis que ara no es presten.
La Generalitat de Catalunya ha executat un projecte pilot per tal d'avaluar-ne l'ús i projectar les potencialitats que tenen en l'àmbit de l'Administració pública.
El projecte pilot ha consistit en fer vols amb 'drones' en l'interior i l'exterior de la Abadia de Montserrat i en el Parc Natural Muntanya de Montserrat gravant les imatges per posteriorment editar-les i publicar un vídeo amb vistes inèdites d'aquests indrets singulars de Catalunya. Els 'drones' utilitzats han estat dos enginys elèctrics multi-rotor no tripulats dirigits per control remot.
El promotor del projecte ha estat el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació del Departament d'Empresa i Ocupació en col·laboració amb joanlesan.com

divendres, 15 de novembre del 2013

Davant la tragèdia a Filipines


El tifó “Haiyan” ha estat el més fort que mai ha tocat terra, amb vents estimats de 306-314 km/h




 

 
S’han complert els pitjors pronòstics que avançàvem divendres del tifó Haiyan al seu pas per les Filipines. El nombre de víctimes mortals supera les 10.000, i en les pròximes hores encara podría augmentar

Més de 10 milions de persones, 4 de les quals nens, s’han vist afectades pel tifó Haiyan o Yolanda, com l’anomenen els filipins, un dels més potents mai registrats a la història del país, que ha devastat completament entre un 70 i un 80% de les localitats de la província de Leyte, començant per la seva capital, Tacloban, la més afectada per la catàstrofe. Les parts més afectades han estat l’illa de Leyte i la seva capital, Tacloban, que ha quedat arrasada per la crescuda del nivell del mar, que s’ho ha emportat tot com si fos un tsunami.
 
El prelat de l'Opus Dei ha enviat un missatge als fidels i cooperadors de l'Obra a Filipines, on el tifó Yolanda ha causat 10.000 morts i afectat més de 10 milions de persones. L'Obra està present al país asiàtic des de 1964.
 
Llegir el missatge complet: Aquí
 
 
El Prelat ha suggerit que cadascú ajudi de la manera que li sigui possible.

Informació sobre com ajudar els damnificats a través de Càritas: http://www.caritas.org.ph/Call-To-Action/about.html



dimecres, 13 de novembre del 2013

Saxum

La Prelatura de l'Opus Dei és una institució catòlica fundada per sant Josepmaria Escrivà de Balaguer el 1928. La seva missió és difondre el missatge que la feina i les circumstàncies de la vida quotidiana són ocasió de trobada amb Déu, de servei als altres, i per millorar la societat.

 

 "Com un personatge més ..."



Sant Josepmaria, fundador de l'Opus Dei, anhelava visitar Terra Santa durant la seva vida, per seguir les petjades de Jesucrist. D'acord amb el seu successor, el Ven. Álvaro del Portillo, " tenia un gran desig d'anar-hi i resar com un personatge més de l'Evangeli, per això, va prendre nota dels detalls, però ja que no hi havia estat, va crear el paisatge, el millor que va poder".
I el seu desig de visitar la Terra Santa també s'estén a tots els seus fills espirituals a l'Opus Dei, les seves famílies i amics, i els qui ho desitgin puguin tenir l'oportunitat de la seva vida "de resar, agenollar-se i besar la terra que va trepitjar Jesús."

" Saxum "


El 1994 , primer successor de sant Josepmaria , Mons Álvaro del Portillo , va realitzar un pelegrinatge especial a Terra Santa. Va dur a terme el pelegrinatge en acció de gràcies pel seu 80 aniversari i el 50è  de la seva ordenació sacerdotal . No obstant això , aquest es va traduir en un record agredolç . Mons del Portillo va celebrar la seva última missa a l'Església del Cenacle a Jerusalem , i va morir l'endemà a Roma .


Aquest mateix any , en memòria de Mons Álvaro del Portillo , la Prelatura de l' Opus Dei, juntament amb col·laboradors i amics , van iniciar el projecte per establir el ‘Saxum Conference Center’ i el ‘Centre de Recursos Multimèdia Saxum a Terra Santa’ .


El nom Saxum , que significa " roca" en llatí , és un homenatge al sobrenom donat a Mons Álvaro del Portillo per Sant Josepmaria per la seva gran fidelitat i fortalesa en el seu treball , la seva vocació i servei a l'Església, i donarà nom també a un ambiciós pla per crear a Jerusalem un gran centre d'espiritualitat i estudi.
El 1995 , l'’Associació d'Intercanvi Cultural Inc’ va emprendre la recerca d'un lloc per desenvolupar el projecte Saxum .



L’Opus Dei serà responsable de proporcionar l'assistència espiritual als assistents en les activitats a Saxum com en els recessos, tallers i conferències.

Per a moltes persones un viatge a Terra Santa és una oportunitat única a la vida. Creiem que per fer ús complet del potencial d'un pelegrinatge, cal combinar la visita als llocs sagrats, amb temps per a la reflexió, l'oració i l'estudi.

Saxum com objectiu oferir un lloc on la gent de tot el món es sentiran com a casa a Terra Santa i disposin dels mitjans espirituals, la instrucció essencial i els recursos per entrar més profundament en els Evangelis, i preparar una trobada molt personal i transformadora amb Jesucrist.


L’objectiu  hauria de ser que l’estada o visita a Saxum tingui el mateix efecte que les hores que els deixebles van experimentar en el camí d’Emaús: un temps per estar amb Crist, i una oportunitat per renovar la nostra vida.

 
La inspiració


Complint un desig de sant Josepmaria i en memòria de Mons. Álvaro del Portillo, Saxum ajudarà a aprofundir en la vida de Jesús perquè "tancant els ulls, puguem contemplar-la com en una pel·lícula".
El Projecte
Situat a 15 Km de Jerusalem, en el camí d'Emaús, disposarà d'un Centre Multimèdia, una Casa de Recés amb 50 places i la zona de serveis corresponent.


 Més información: Aquí

 

dilluns, 11 de novembre del 2013

Menorca

Menorca és l'illa més septentrional de les Balears. Presenta una peculiar geografia i història natural i humana. El seu nom prové de les expressions llatines ‘Balearis Minor’ i ‘Minorica’, que és com la coneixien els romans pel fet que l'illa és la més petita entre les dues Illes Balears (el mot llatí minor va donar el català menor). Lingüísticament, a Menorca es parla (o ralla) el menorquí, un dialecte del bloc oriental de la llengua catalana.
Si ja de per sí mateixa és una illa molt bonica, preciosa, declarada per la UNESCO reserva de la biosfera, el fet d’haver-hi amagat una sèrie de catxés en els llocs més emblemàtics, ens va animar anar-hi i d’aquesta manera vam descobrir racons que sense les coordenades i el GPS, no haguéssim mai visitat.

diumenge, 10 de novembre del 2013

El Papa demana a uns 50.000 pelegrins pregar per una nena malalta


Els assistents a l'audiència general no esperaven que el Papa Francesc els demanés un favor al final del seu discurs.
"I ara em permetreu demanar-vos un acte de caritat. Estigueu tranquils, que no es farà cap col·lecta ".
El Papa va explicar que abans de l'audiència va visitar  Noemí, una nena d'un any i mig  que pateix una malaltia greu.
També va referir que l'amor entre cristians es diu "comunió dels sants" i per això va demanar a tota la plaça resar per ella durant uns instants.
Finalment el Sant Pare va animar a acudir amb freqüència al sagrament de la reconciliació.

El Papa Francesc va resar a les grutes vaticanes pels Papes difunts

El Papa Francesc va acudir a peu des de la seva residènciaCasa Santa Marta’ a les grutes vaticanes per resar pels Papes difunts.


Abans de començar la visita es va aturar a pregar davant les restes de l'apòstol Sant Pere en privat i a continuació resar un respons a la capella central de les grutes, situades sota la nau de la basílica.

El Sant Pare es va aturar davant els sepulcres de Benet XV, Pius XI, Pius XII, Pau VI i Joan Pau I. És tradicional que els Papes acudeixin el 2 de novembre a resar davant la tomba dels seus predecessors perquè aquest és el dia en què l'Església commemora a tots els fidels difunts.

 


Durant el mes de novembre és tradicional pregar pels fidels difunts.

D'aquesta manera podem recordar
aquelles persones que ja han mort i que segueixen unides a nosaltres per forts vincles.

No oblidem que es tracta d'una gran obra de misericòrdia molt agradable  al Senyor.

dissabte, 9 de novembre del 2013

"Jo vaig viure amb un sant": El secretari personal de Joan Pau II publica alguns records del Papa Joan Pau II

Molts el coneixen com Joan Pau "el gran". Va aconseguir portar el seu missatge als cinc continents i va ser un dels grans evangelitzadors de la història. El van veure centenars de milers de persones, però només un grupet de col·laboradors van treballar amb ell dia i nit. Encara custodien detalls fins ara desconeguts de la seva vida.
"Cada matí mirava un atles i triava un país. Durant aquell dia resava per aquesta nació i pel seu poble. L’anomenava ''geografia de l'oració' "....

dissabte, 2 de novembre del 2013

Excursió de la setmana

Sortida i arribada al Puig de la Balma. Vam agafar una pista en direcció ‘El Farell’, arribats al ‘Còdol Llarg’, Cruïlla, agafem un viarany a la dreta que puja en direcció a ‘Can Casa-saies’, visita detinguda a la casa, i posteriorment ens arribem a la ‘Font’. Llavors agafem altre cop un senderó que primer es fa molt evident, i després es perd del tot en direcció ‘Les Greuetes’, pista, un tros abans trobem una cruïlla, agafem direcció ‘El Puig de la Balma’. A la sortida no les teníem totes, es presentava un dia núvol, però a mesura que avançava el matí, la boira s’ha anat esvaint i finalment hem pogut gaudir d’una matinal esplèndida, amb unes bones vistes i sobretot un colorit de tardor d’allò més.