divendres, 28 de febrer de 2014

Excursió


Dimarts passat vam fer una excursió mig ‘geocaching’ mig aventura. Es tractava de visitar per una banda l’Agulla del Cellerot i les Coves del Torrent del Cellerot que no coneixíem, i per altre la Miranda de les 4 Estacions  els miradors propers, així com la ‘foradada indiscreta’ etc, i al mateix temps recollir els catxés que trobéssim pels voltants.
Una excursió plena d’aventures, a la descoberta de diferents indrets força interessants.
Sortida a l’aparcament (ctra. BV 1221  Terrassa – Talamanca) a prop del Roure Escurçoner, antic camí paral·lel a la riera que puja fins el Coll d’Estenalles, Centre d’Informació del Parc, pujada direcció Coll d’Eres, desviació cap el Torrent del Cellerot per visitar la Cova de l’Agulla del Cellerot i l’Agulla del Cellerot. Continuar pel mig del bosc, sense camí fins a Coll d’Eres. Les Sepultures i Punta de les Sepultures. Canal sense nom que baixa fins el camí que va per sota de les Fogueroses -aquesta  canal  baixa molt dreta i cal anar en compte-, un cop al camí que ve de la canal del Llor vam continuar fins el Paller de les Fogueroses, pujada per la canal, Carena del Pagès, Carena del Roure del Palau, Miranda de les 4 estacions, Foradada indiscreta, Roure Escurçoner.
Una matinal molt completa en què vam assolir tots els objectius que ens havíem proposat, i encara ens van quedar ganes de tornar-hi un altre dia per explorar en detall el feréstec Torrent del Cellerot  que tantes coses sorprenents amaga.


dimecres, 26 de febrer de 2014

L'hi ho devíem a Joan Pau II


 Fran i Josep María’ són dos joves professionals, dedicats al món de la moda i de l'empresa. Amics des de fa anys, tenen moltes coses en comú, però una molt especial: el seu afecte a Joan Pau II. Aquesta devoció els va portar a promoure a Sevilla un monument al seu honor. Un projecte il·lusionant, que va durar des de 2005 fins a la inauguració d'una estàtua al centre de Sevilla, el 14 d'agost de 2012.

diumenge, 23 de febrer de 2014

El Sant Pare crea 19 nous cardenals: L'Església necessita el vostre valor per anunciar l'Evangeli


És la primera cerimònia pública en la qual participa Benet XVI com a Papa emèrit. Ha assistit en primera fila, al costat dels "cardenals bisbes". Portava un abric blanc per protegir-se del fred de la basílica.

El Papa Francesc ha arribat alguns minuts més tard, ha trencat el protocol i l’ha saludat afectuosament.

Benet XVI ha reaccionat amb timidesa igual quan  l’ha esmentatPietro Parolin’, el més veterà dels 19 nous cardenals.

CARD. PIETRO Parolin
"Saludem amb el mateix afecte i veneració al Papa emèrit, Sa Santedat Benet XVI, contents que estigui aquí entre nosaltres".

dijous, 20 de febrer de 2014

Passaport i DNI del Sant Pare


 
En comptes d'utilitzar només documentació vaticana el Papa Francesc renova el seu passaport i DNI argentí per usar-lo i viatjar com un « ciutadà qualsevol »

El Papa Francesc ha tramitat el seu nou document nacional d'identitat i el passaport de l'Argentina «per viatjar pel món» com «qualsevol ciutadà argentí», segons va explicar aquest dilluns el ministre de l'Interior del país, ‘Florencio Randazzo’.

Randazzo’ ha afegit que el Papa es va comunicar amb l'ambaixador argentí al Vaticà, ‘Joan Pau Cafiero’, i «va informar que volia seguir viatjant pel món amb el passaport argentí».
«El Papa Francesc va demanar expressament no gaudir de cap privilegi, de manera que tant el seu nou DNI i passaport han seguit les vies administratives normals», va indicar el ministre en un comunicat.
  Segons va explicar, «el Papa va realitzar un tràmit com el que fan tots els argentins, on se li va fer una foto digital, l’ empremta i la seva signatura en uns 15 minuts».

 
Els tràmits es van dur a terme el divendres  passat a través del centre digital del Ministeri a Roma, i en el propers dies el Sant Pare rebrà la seva documentació a Casa Santa Marta al Vaticà, on te establert la seva residencia.

«Aquest és un nou gest del Papa envers el nostre país que ens omple d'orgull», va concloure Randazzo’ després d'aclarir queJorge Bergoglio’ hagués pogut optar a un passaport expedit pel Vaticà.
  La decisió del Papa de renovar la seva documentació argentina es produeix a poc més d'un mes del primer aniversari d'inici del seu Pontificat.

dilluns, 17 de febrer de 2014

La música social d'Harambee


La directora d'orquestraImma Shara’ ha protagonitzat el seu segon concert solidari a favor d'Harambee a l'Auditori Nacional de Música. En aquesta ocasió, els beneficis aniran destinats a tres projectes socials africans impulsats per D. ‘Álvaro del Portillo’.

dissabte, 15 de febrer de 2014

Àustria súper

Acabo de rebre aquest vídeo publicitari per fer turisme d'hivern a Àustria amb una gran varietat de facetes: Esquí, senderisme amb raquetes de neu en un singular panorama de  muntanya, sopars en acollidors o elegants cabanes d'esquí, esquí de fons, trineu, trineus tirats per cavalls, patinatge, jugar a golf a la neu. Un país amb una gran riqueza de costums i tradicions d'hivern que els sap conrear diligentment.

dijous, 13 de febrer de 2014

El dia de Sant Valentí, 20 mil nuvis celebraran el festeig amb el Sant Pare


 
 
Expressarà 'l'alegria del sí  per sempre', en una audiència especial a la plaça de Sant Pere
 
"Serà la primera vegada que es fa una trobada entre el Papa i els nuvis. Amb aquells que es preparen al sagrament del matrimoni".

La trobada que porta per lema "L'alegria del sí és per sempre" tindrà lloc el 14 de febrer a la Plaça de Sant Pere del Vaticà. La trobada vol deixar de banda la part comercial del dia de Sant Valentí per centrar-se en l'amor i el perdó.
Al principi estava previst que el Papa beneís només  uns 3.000 joves, però la massiva inscripció ha desbordat els pronòstics del Vaticà i l'acte ja no tindrà lloc a l'aula Pau VI, tal com estava previst en un principi. Per això l'acte es traslladarà a la plaça de Sant Pere per decisió expressa del Papa.


L'esdeveniment conclourà amb una oració escrita especialment per aquest moment i amb la benedicció del Sant Pare. Els joves rebran un obsequi per a la celebració de les seves noces.
 
Explica la llegenda que sant Valentí va ser el primer que va celebrar la unió prohibida per l'emperador, entre un legionari pagà i una jove cristiana. Durant les persecucions cristianes, el bisbe de la ciutat de Terni va ser empresonat, assotat i martiritzat a la via Flaminia, lluny de la ciutat per evitar tumults i tement represàlies de part dels fidels.

 

dijous, 6 de febrer de 2014

Documental. Saxum: Records de Mons. Álvaro del Portillo


Segueixo posant notícies sobre la beatificació del D. Álvaro del Portillo, que se celebrarà el proper 27 de setembre a Madrid. Aquest documental de 30 min. narra la vida de Mons. Álvaro del Portillo. La seva infància a Madrid, la trobada amb sant Josepmaria i la seva vida perseverant en la fe. Diversos testimonis descriuen amb els seus records la personalitat de qui va ser anomenat per la seva fidelitat "Saxum", Pedra.

dimarts, 4 de febrer de 2014

El Papa adverteix en el seu missatge per a la Quaresma contra "l'almoina que no costa gaire”

En el seu primer missatge per a la Quaresma el Papa Francesc se centra en la pobresa i ofereix algunes pautes per arribar a construir una "Església pobra per als pobres".