divendres, 31 d’octubre de 2014

La vida cristiana és una batalla contínua contra el dimoni


En la seva homilia a Casa Santa Marta, el Papa Francesc ha emfatitzat que el dimoni existeix i que el cristià ha de lluitar constantment contra ell i altres temptacions.

"A aquesta generació - i tantes altres - ens han fet creure que el dimoni és un mite, una figura, una idea, la idea del mal. Però el dimoni existeix i hem de lluitar contra ell."
El Papa ha explicat que hi ha tres enemics de la vida cristiana: el dimoni, el món i la carn, encara que ha assegurat que Déu actua com una armadura i acompanya els cristians en la seva lluita.
 
Finalment ha afegit que el dimoni és el pare de la mentida i que, tot i tenir el suport de Déu, cada cristià ha de defensar la seva fe.

dijous, 30 d’octubre de 2014

"Gràcies, perdó, ajuda'm més"


El Cardenal Sistach presidí la missa d'acció de gràcies per la beatificació d'Álvaro del Portillo celebrada el passat divendres a Santa Maria del MarL'eucaristia en agraïment de la beatificació d'Álvaro del Portillo fou concelebrada per diversos sacerdots en una basílica de Santa Maria del Mar on hi havia unes 2.000 persones, i que va comptar amb els cants de la Coral de Canigó.

Durant l'homilia, Mons. Martínez Sistach va explicar que la beatificació és "per a la glòria de Déu i per la nostra santedat, perquè tinguem testimonis de vida cristiana i santa que puguem imitar". Va indicar que "tots els cristians hem rebut la vocació a la santedat, i hem de ser sants com ho és el nostre Pare del Cel". En aquest sentit, va dir que "ens cal prendre major consciència que la santedat és la primera i principal vocació de tots els batejats, no només dels religiosos, sinó també dels laics."

Sobre Àlvar del Portillo

Va recordar que a la carta que el Papa Francesc va enviar en motiu de la beatificació d'Àlvar del Portillo va glossar la seva jaculatòria "gràcies, perdó, ajuda'm més". Per al cardenal són "tres actituds que manifesten la seva relació amb Déu, el seu tracte constant amb Jesucrist i la consciència que tenia de la seva condició de pecador redimit i santificat per la mort i la resurrecció del Senyor". Va afegir que "aquestes tres paraules haurien de brollar constantment del nostre cor i els nostres llavis, nosaltres que com ell som també batejats."

Mons. Martínez Sistach va dir que el beat Àlvar "portava al seu cor el desig d'evangelitzar perquè estimava Jesucrist" i va recordar la importància de missionar llegint unes paraules de l'encíclica del Papa Francesc: "Somnio una acció missionera capaç de transformar-ho tot, per tal que els costums, els estils, els horaris, el llenguatge i tota estructura eclesial es converteixi en una via adequada per l'evangelització del món actual".

Al final de la celebració el vicari de l'Opus Dei a Catalunya, Dr. Antoni Pujals, va agrair al cardenal que presidís la celebració i va renovar el propòsit de la prelatura de servir l'Església cadascú des del seu lloc de treball i la seva llar complint els deures ordinaris en plena comunió amb els pastors. També va felicitar el rector de Santa Maria del Mar, Salvador Pié, que el dia següent celebraria els 50 anys de prevere, una felicitació a la que s'afegiren els presents amb un aplaudiment. El cant del Virolai va cloure l'acte.

dilluns, 27 d’octubre de 2014

Records d’un gran esdeveniment


Beatificació de D. Álvaro del Portillo

Després d’un llarg període sense poder publicar res al bloc degut a les seqüeles de les últimes intervencions que em van provocar problemes de visió, avui torno a reprendre les activitats, i ho faig amb un record d’un gran esdeveniment, avui fa un mes de la Beatificació de D. Álvaro del Portillo. Un acte en què hi van acudir més de 200.000 persones. Aquest resum de 36 minuts mostra els moments més importants.


Demà dimarts 28 d’octubre a la Catedral del Sant Esperit de Terrassa a les vuit del vespre es celebrarà una Eucaristia en acció de gràcies per aquesta beatificació presidida per l’Excm. i Rvdm. Mons. Josep Àngel Saiz Bisbe de Terrassa en la que hi esteu convidats