diumenge, 30 de novembre de 2014

Cinc consells per viure el temps d'Advent

Desembre comporta preparatius per al sopar de Nadal, compres i moltes altres activitats que es superposen al que és realment important: Preparar el cor per rebre el Messies esperat, Jesucrist el Senyor.

Abans del Nadal, l'Església convida a viure l'Advent, temps que comença l'any Litúrgic i en què es convida a fer silenci interior i disposar el cor per entrar en el Misteri del naixement de Jesús.

Vet aquí cinc recomanacions:
 

dijous, 27 de novembre de 2014

Excursió a Montserrat

Sortida de Can Maçana i per agafar el GR 17.2 en forta pujada en direcció el Coll de Guirló. Al cap d’uns 20’ ens vam desviar a mà dreta per visitar les ruïnes de l'església de Sant Pau Vell (fotos, explicació i catxé). Un cop al Coll de Guirló vam trobar un camí a mà dreta que baixava, nosaltres però, vam continuar recte pel de l'esquerra fins trobar un indicador cap al Refugi Vicenç Barbé. Vam deixar el GR i agafarem el camí de la dreta amb marques grogues fins  la Canal de la Portella. Aquí vam fer una petita grimpada per superar-la, més d’un va fer qualcun esbufec. Un cop  dalt seguirem per la dreta fins al refugi Vicenç Barbé, on esmorzarem tot contemplant les vistes (mentrestant vaig cercar del 2n catxé). A partir d'aquí agafarem el Camí del Pas del Príncep fins al Coll de Porc. Trobarem alguns desviaments a l'esquerra, el primer ens hagués portat per la Canal Ample fins al Coll d'Agulles i el segon als Frares Encantats. Abans d'arribar a Coll de Porc, trobarem a mà esquerra una cova en la qual hi ha la Font de l'Esllavissada. Coll de Porc és el punt més alt de la ruta d’ahir (petita paradeta i catxé, era el 3r). Aquí hi ha un encreuaments de camins, nosaltres agafarem el que baixa fins a Can Maçana. Se’ns obrí un panorama excepcional, molts arbres havien canviat el color i entremig dels verds, s’hi veien unes esquitxades de tota mena de marrons vermellosos, espectacular. Tot baixant, pel camí trobàrem un desviament a mà esquerra que porta al Coll d'Agulles i més endavant retrobarem el GR 17.2 el qual no deixarem fins al nostre punt d'inici. Abans però, vam passar per sota de la Cadireta i la Roca Foradada, hi havia l’opció de pujar alguns vam aprofitar per pujar fins la Foradada (fotos i catxé). Un cop retornats al GR una plàcida passejada ens va portar fins l’aparcament.

Una matinal esplèndida de germanor amb un final de celebració pels aniversaris d’uns quants components de la colla.

Moltes gràcies i, FELICITATS!

Papa Francesc defensa dignitat humana davant el Parlament Europeu

 
"Construir junts l'Europa que no giri al voltant de l'economia, sinó a la sacralitat de la persona humana", va exhortar aquest dimarts el Papa Francesc en el seu discurs al Parlament Europeu a la seva seu d'Estrasburg, en el qual també va fer una crida a treballar perquè el continent recuperi la seva identitat i redescobreixi la seva ànima.
 
El Parlament Europeu és l'òrgan representatiu dels 28 Estats membres de la Unió Europea, que engloba més de cinc-cents milions de ciutadans. És, per tant, un dels organismes més importants del continent europeu i de tot el món.
El seu missatge es va centrar en la dignitat de la persona i en la missió que ha de desenvolupar Europa per al bé de l'home.
El Pontífex també va recordar que els Pares fundadors de la Unió Europea "desitjaven un futur basat en la capacitat de treballar junts per superar divisions, afavorint la pau i la comunió entre tots els pobles del continent".
Alhora, va assenyalar que "a vostès els correspon la tasca de custodiar i fer créixer la identitat europea, de manera que els ciutadans trobin de nou la confiança en les institucions de la Unió i en el projecte de pau i d'amistat en què es fonamenten ", va dir, per afegir després" els exhorto a treballar perquè Europa redescobreixi la seva ànima bona ".
El Sant Pare va apuntar que "la funció de l'ànima és la de sostenir el cos, ser la seva consciència i la memòria històrica" i "dos mil anys d'història uneixen Europa i al cristianisme".


Discurs Complet:


dimarts, 25 de novembre de 2014

Trobada i festa de la Rosa a Pallerols de Rialb


 
Crònica de Mn. Jaume Mayoral,  rector de Ponts

Dissabte 22 de novembre va fer 77 anys del pas de sant Josepmaria Escrivà per Pallerols de Rialb, i un any més un bon grup de fidels i devots d'aquesta festa ens van aplegar per celebrar-la, una activitat que va començar a fer-se per primera vegada l'any 2003. Abans de la Santa Missa va tenir lloc la processó de la Mare de Déu del Roser, amb els cants dels goigs que diuen "Si pertot recança es posa una nit de fosca i dol, a Pallerols una rosa el neguit mudà en consol. La Verge en aquest afer veié sant Josepmaria: la Senyora li oferia una rosa del Roser".

La Missa va ser presidida pel Dr. Antoni Pujals, Vicari per a Catalunya de la Prelatura de l'Opus Dei, concelebrada per Mn. Bonifaci Fortuny, encarregat parroquial de la Baronia de Rialb, i altres preveres, també es va fer present l'Alcalde de la Baronia de Rialb, Il•lm Sr. Pere Prat. En la seva homilia Mn. Pujals va recordar els moments que va viure el sant en el seu camí cap a Andorra i la trobada de la rosa daurada que dona nom a la festa. Tot seguit Mn. Fortuny va dirigir la pregària de les absoltes davant del cementiri de Pallerols, amb una pregària participada pels fidels.

Després al pati de l'antiga escola de Pallerols l'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra van oferir un refrigeri. Tot seguit a la mateixa Rectoria, que aviat estarà restaurada i enllestida per la seva utilització pastoral i espiritual, es va compartir un dinar popular. A primera hora de la tarda i a l'església de Sant Esteve es va fer el res del rosari i la veneració de la relíquia de Sant Josepmaria.

Una festa viscuda intensament que ens confirmà en la certesa de que Déu i Santa Maria no ens deixen mai -ni en els moments més difícils de la nostra vida- com subratllà Mn. Antoni Pujals a l'homilia: "Demanem-li a la Mare de Déu que ens doni també a cada un de nosaltres una rosa, una rosa que ens ompli de consol i de pau, i que ens doni la força per complir sempre la voluntat de Déu".

Vídeo de Jordi Piferrer

diumenge, 23 de novembre de 2014

Nadal: un bonic cant a capella dedicat a la Mare de Déu que revoluciona Internet


El grup Pentatonix, conegut pel programa americà "The Sing-Off" (NBC), canta "Mary, did you know?", una cançó dirigida a la Mare de Déu

Abans que el frenesí nadalenc prengui els carrers, els aparadors dels grans magatzems i els espots publicitaris de la TV, aquí teniu un vídeo per ajudar-nos a aprofundir en el misteri del naixement del Salvador. Aquest enregistrament d'un clàssic americà ja 3 milions de visites en menys d'una setmana a Youtube.   
Pentatonix, conegut als EUA per haver guanyat el programa estrella de la NBC "The Sing-Off" el 2011, és un grup de cinc amics la seva particularitat és  cantar sense acompanyament d'instruments de música. Avi Kaplan, Kevin Olusola, Kirstie Maldonado, Mitch Grassi i Scott Hoying, en ocasió de la publicació del seu àlbum de Nadal That 's Christmas to Me, proposen una versió a capella de "Mary, did you know?".

Les paraules es dirigeixen a la jove mare de Crist: "Maria, sabies que el teu Nen caminarà un dia sobre les aigües? Que ens salvarà nosaltres? ¿Que ho renovarà tot? Sabies que quan besis la cara del teu Nen, besaràs el rostre de Déu? Sabies que el Nen que dorm en els teus braços és l'Altíssim? "

divendres, 21 de novembre de 2014

Ferrada


Fa aproximadament un mes vam fer la ferrada de Solius, ens va agradar molt però vam tenir un petit contratemps. El passat cap de setmana hi vam tornar per treure’ns el regust,  en vam passar molta via, de tal forma,  un cop acabat i després de prendre’ns uns entrepans, ens vam animar a fer la  ferrada de la Cala Molí. Aquesta és arran de mar, de dificultat més superior, però preciosa.  El dia era assolellat i  pagava la pena.

dimecres, 19 de novembre de 2014

Vuit consells del Papa Francesc per millorar la vida en família

El Papa Francesc no és només el Papa número 266 de l'Església catòlica. ‘Jorge Mario Bergoglio’ també és el més gran de cinc germans.

dimarts, 18 de novembre de 2014

Un Guàrdia suís publica un llibre de cuina amb les receptes preferides del Papa Francesc i Benet XVI ...


Vesteix el seu colorit uniforme com qualsevol altre Guàrdia suís. No obstant això, quan la seva jornada de treball acaba, es posa el davantal i comença l'espectacle. Ara, ha plasmat la seva passió per la cuina en un llibre titulat "Buon Appetito".

diumenge, 16 de novembre de 2014

Valorant la vida, sense importar lo curta que sigui


Every Life Counts ajuda valorar la vida dels nens
 
Per a la majoria dels pares, un embaràs és un període d'alegria. No obstant això, per a alguns pot ser un temps difícil quan descobreixen que el seu fill té una malaltia terminal.
 

dimarts, 11 de novembre de 2014

Ressò internacional del 9-N


Data de publicació: 12/09/2012
La marea independentista, notícia de portada arreu del món amb mitjans com la BBC, "Le Monde" o Al-Jazeera 12/09/2012
Notícies 3/24
10/11/2014
 
Ampli seguiment de la premsa internacional del 9-N. La cadena de televisió en anglès Al-Jazeera va dedicar un reportatge especial de 25 minuts que es va emetre dissabte. El 9-N també va ser tema de portada a la cadena nord-americana CNN i a les principals televisions franceses, tant a les generalistes com al canal d'informació France 24. La britànica BBC World va emetre una entrevista amb l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias
 
 

 

 

dilluns, 10 de novembre de 2014

Viatge del prelat de l’Opus Dei a Moscou

Una Missa a la catedral de Moscou, una tertúlia  a la capital russa i una visita al Santuari de la Mare de Déu de Kazan són alguns dels moments de la visita pastoral del prelat de l’Opus Dei  a Rússia  


Fidels que participen dels mitjans de formació de la Prelatura de l’Opus Dei a Rússia van assistir a la missa d’acció de gràcies a la catedral de Moscou amb motiu de la recent beatificació d’Álvaro del Portillo.
La cerimònia va estar presidida per Mons. Paolo Pezzi, arquebisbe de Moscou i Mons. Xavier Echevarría, prelat de l’Opus Dei.
En finalitzar la missa, els assistents van poder venerar la relíquia del successor de sant Josepmaria.
Al començament de la Missa però, l'Arquebisbe va agrair la presència de Mons. Xavier Echevarría a Rússia i també la presència dels membres de la Prelatura a la diòcesi.

"La tasca que les persones de l'Opus Dei realitzen a Moscou i Sant Petersburg -va dir el bisbe-, és una cosa bella i constructiva per a la diòcesi

diumenge, 9 de novembre de 2014

Les Gorges de Salenys


Via ferrada situada a la comarca del Baix Empordà, molt a prop del poble de Romanyà de la Selva. Es tracta d'una via curta i fàcil, amb una mica de tot, ideal per persones que es volen iniciar en aquesta modalitat. Situada en un lloc ombrívol i atapeït de vegetació.
Les Gorges de Salenys és el lloc idoni per iniciar-se en aquesta activitat, així com per realitzar-la en família. En un entorn de conte de fades, envoltada de molta natura, és una via molt agradable de fer.
La ferrada de les Gorges de Salenys és el lloc idoni per practicar el pas pels ponts penjants.
La via s'inicia just amb un curt pont nepalès que ens apropa al Pou de Gorges un pou flanquejat de parets i un salt d'aigua encaixonat. Sembla que estem lluny de tot, en un paratge que podria ser pirinenc quan estem a pocs minuts de la platja
Aquesta ferrada fou construïda a l'any 2002, per Albert Gironès, creador de varies ferrades, (Agulles Rodones, Cala del Molí)

dissabte, 8 de novembre de 2014

25è aniversari


La caiguda del mur de Berlín va agafar desprevinguts els alemanys i també el mateix govern de l'RDA. El 9 de novembre al vespre, en una accidentada roda de premsa, el portaveu de politburó anunciava que els alemanys de l'est tenien permís per creuar la frontera. La norma entrava en vigor immediatament. Milers d'alemanys estaven en aquell moment mirant la televisió i escoltaven aquell missatge, incrèduls. Molts es van dirigir als passos fronterers, agafant els policies per sorpresa. Els guàrdies, desconcertats, van aixecar finalment les barreres. L'alegria es va desfermar, especialment a Berlín. La nit va ser llarga. Ciutadans de l'est i l'oest van començar a enderrocar aquella paret que tant patiment els havia provocat.
D'això ja fa 25 anys. La desaparició del mur de Berlín és un dels capítols més rellevants de la història del segle XX.
El cardenal Jean Louis Tauran, actual president del Pontifici Consell del Diàleg Interreligiós, era número dos del 'ministeri d'Exteriors de la Santa Seu' quan el Mur de Berlín va caure el 9 de novembre de 1989.
Aquell any era subsecretari per a les Relacions amb els Estats, i ho va ser de 1988 al 1990, i secretari del 1990 fins al 2013 . Recordo el que deia el papa Joan Pau II: tots sabien que el sistema comunista no funcionava i que anava a caure, però ningú havia pensat o previst que seria així de ràpid i sense vessament de sang. Quan el papa Joan Pau II va ser escollit jo vaig dir: "el comunisme ha mort" .
Benet XVI també va parlar en dos discursos sobre la caiguda del Mur de Berlín

dimecres, 5 de novembre de 2014

Un testimoniatge fantàstic


No deixeu de veure el magnífic testimoni de ‘Sophie’, un vídeo que acabo de trobar en una web
Un testimoni senzill i clar sobre el matrimoni i la família. ‘Sophie’ es va casar amb 25 anys. Pocs mesos després, el seu marit va patir un accident que li va deixar greus seqüeles. "Vostè és jove. Si vol abandonar-lo, faci-ho ara", li va dir una assistent social. Però ella es va quedar...

Si no apareixen els subtítols, només cal fer clic sobre la rodeta que hi ha a la part de baix a la dreta i trobareu un munt d'idiomes a la vostra disposició.
 
 
 

diumenge, 2 de novembre de 2014

Missa d’acció de gràcies per la Beatificació d’Álvaro del Portillo


El dimarts dia 28 d’octubre va tenir lloc a la Catedral de Terrassa la Missa d’acció de gràcies per la recent beatificació de D. Álvaro del Portillo. La Missa va estar presidida per Mons. Saiz Meneses, Bisbe de Terrassa, i concelebrada per Mons. Salvador Cristau, Bisbe auxiliar, Mons. Jaume Tresserra, bisbe emèrit de Solsona, el Dr. Antoni Pujals, Vicari Territorial de l’Opus Dei, Mn. Fidel Catalán, Secretari General i Canceller, i una vintena  de preveres davant un miler de persones assistents a l’acte. El temple es va omplir de feligresos de Terrassa, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Granollers i altres poblacions del territori diocesà.

En la seva homilia el Sr. Bisbe va destacar la trajectòria humana i espiritual del nou beat, subratllant la perspectiva de la santedat i la primacia de la gràcia en la vida de tot cristià, la consistència personal i el camí de la humilitat per arribar a aquesta santedat i la confiança en la voluntat en Déu.

Acabà la reflexió sobre el text de l’Evangeli demanant que la pregària, l’eucaristia i la devoció a la Mare de Déu fossin els “tres pilars en el nostre caminar”.

Al final de la celebració el vicari de l’Opus Dei a Catalunya Dr. Antoni Pujals, va agrair que el bisbe presidís l’eucaristia i la participació dels bisbes Salvador Cristau, Jaume Tresserra. El Dr. Pujals va renovar el propòsit de servir a l’Església cadascú des del seu lloc de treball, acomplint els deures ordinaris, amb plena comunió amb els pastors, el Papa Francesc, i el bisbe Josep Àngel, a qui va felicitar per els seus deu anys de servei a la Diòcesi de Terrassa, una felicitació a la que els assistents es van sumar amb un aplaudiment.