dijous, 26 de febrer de 2015

Centre Rural ILOMBA: la lluita contra la pobresa de la dona a Costa d’Ivori


Ilomba (Costa d'Ivori), va ser promogut pel Beat Álvaro del Portillo, prelat de l'Opus Dei qui el1989, va posar la primera pedra. Allà es realitza una constant tasca de promoció i igualtat de la dona.

Des de llavors s'han posat en marxa una escola de formació professional, amb alfabetització d'adults, algunes aules d'ensenyament secundari i un petit dispensari mèdic.


Més información: http://opusdei.es/es-es/article/centr...

dimecres, 25 de febrer de 2015

A Síria no només hi ha perversió, també hi han herois


Els White Helmets són ciutadans voluntaris que rescaten víctimes de bombardejos.

dimarts, 24 de febrer de 2015

El perruquer dels sense sostre del Vaticà: Em van ensenyar a no distingir entre rics i pobres


Ocults o mig amagats  de les mirades dels turistes, darrera  la Columnata de Bernini, aquestes persones fan fila en ordre per tallar-se els cabells: són els sense sostre dels voltants de Sant Pere i vénen als locals que el Vaticà ha condicionat per rentar-se.

dilluns, 23 de febrer de 2015

Harambee llança un concurs de vídeos per mostrar l'altra cara d'Àfrica


"Àfrica no són només les guerres, Boko Haram, terrorisme, pobresa i malaltia. És un continent complex ple de vitalitat".

Superar els estereotips i mostrar la cara menys coneguda d'Àfrica. És l'objectiu del concurs promogut per Harambee en què poden participar professionals i estudiants.El concurs s'ha llançat a Itàlia però està obert a participants de tot el món

dimecres, 11 de febrer de 2015

El Papa Francesc: Tenir molts fills no pot ser vist com una decisió irresponsable


El Sant Pare va recordar que els fills omplen d'alegria i esperança a la família i a la societat. Són el futur i quan se senten estimats es preparen per afrontar les dificultats de la vida. Sentir-se sostinguts els omple d'esperança i aquest amor de pare a fill li facilitarà entendre com Déu estima els homes.

dilluns, 9 de febrer de 2015

Visita sorpresa del Papa a uns immigrants que viuen en barraques


 


 

 

Agenda del Sant Pare


Aquesta setmana el Papa es reuneix amb el C9 i crea 20 nous cardenals. Rep a cardenals de tot el món per informar-los sobre la simplificació de la Cúria.

dissabte, 7 de febrer de 2015

Futbol Club Barcelona, primer equip que s'uneix a 'Scholas', el projecte educatiu del Papa Francesc


 
El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha encapçalat aquest dijous la visita institucional del club blaugrana i de la seva fundació al Vaticà, on han signat un acord amb l'entitat social 'Scholas Occurrentes' per dur a terme accions educatives conjuntes, i on ha regalat una samarreta de l'equip barcelonista al Papa Francesc. Encara que no és la del San Lorenzo d'Almagro, els colors de la samarreta són els mateixos.

Després de la part més protocol·lària, Josep Maria Bartomeu i la delegació del club han pogut saludar el Sant Pare i li han fet entrega d'una samarreta del FC Barcelona amb el seu nom en català 'Papa Francesc' i la signatura dels jugadors del primer equip .

divendres, 6 de febrer de 2015

Nova 'app'


Hola Jesús, la nova app que proposa resar amb els nens d'una manera diferent


El Sant Pare: A l'Església no hi ha lloc per a sacerdots que abusen de menors


En una carta als presidents de les conferències episcopals i als superiors d'ordes religiosos, el Papa Francesc diu que han d'estar "disponibles per reunir-se amb les víctimes i els seus familiars: són ocasions valuosíssimes per escoltar i demanar perdó als qui han patit tant".

dimecres, 4 de febrer de 2015

Excursió


Ahir dimarts vam fer una excursió per una  zona de ‘maquis’. Acompanyo una explicació dels fets  passats durant l’època, no us perdeu el relat ‘d’Abelardo Torrijo’, capità dels 'maquis'.

L’excursió transcorregué amb estones de sol (molt poc), plugim, i finalment la vam acabar amb neu.

Recorregut: Alzina del Salari, Graons de Mura, Coll de Boix, Carena de l’Era dels Enrics, Turó del Malpàs, Coll dels Alls, Masia de Puigdoure, Masia de Mata-rodona, Forn doble de Mata-rodona, Carena de la Tosca fins l’aparcament.

Pels qui ens agrada la muntanya i estem avesats a trescar per camins i corriols, la meteorologia no compte gaire,  a més, contemplar la natura en dies boirosos o de pluja i neu també tenen el seu encant.


Més informació : Aquí