dimecres, 29 d’abril de 2015

Ferrada Cala Molí


Des de feia temps tenia aquesta il·lusió, dissabte passat el desig es va complir. Tres dels meus fills -que van poder venir- em van acompanyar, els altres ens seguien... pendents, fent costat a la meva dona. Va ésser una matinal molt completa  ja que vam donar una volta i mitja, i em va produir una gran satisfacció, en guardo un bon record.

diumenge, 26 d’abril de 2015

Els primers cristians no són cosa del passat...


Un web creada per joves mostra la vida i ensenyaments de l'Església primitiva

dijous, 9 d’abril de 2015

Excursió


Bonica i interessant sortida matinal de dimarts passat per uns indrets feréstecs però força atractius, poc freqüentats i amb molt bones vistes des dels roqueters.

Sot de la Bota (amb abundants rouredes), Coll Prunera, Carena dels Ginebres amb racons preciosos, Font Flàvia, Canal de la Revella, Avenc de la Revella, Font de la Merla, Volta per sota la Morella (Aquí cal vigilar altrament quedes ben embardissat i els arínjols fan que la progressió sigui molt lenta), la Morella és una agulla rocosa de 906 m d'alçada situada a llevant de la Carena del Pagès de Sant Llorenç del Munt. Si hi accedim des d'aquesta carena només sembla una gran roca arrodonida, però si ens la mirem des de la Vall d'Horta o des de sota mateix com va ésser el nostre cas, la visió és molt més impressionant i sembla quasi inaccessible, finalment vam pujar per la Canal de la Morella, seguint fins els Òbits per enllaçar amb el camí de l’anada  


dimecres, 8 d’abril de 2015

El Sant Pare es deixa imposar la beca de Xaloc


Durant la celebració de la UNIV 2015 un grup de nois decidits es van acostar  a primera fila just a tocar la tanca i van tenir l’audàcia de demanar al Sant Pare es posés la beca del col·legi Xaloc.

 

 

dijous, 2 d’abril de 2015

Papa celebra el Dijous Sant en una presó de Roma: Jesús es lliura per cada un, amb nom i cognom


El Papa ha arribat poc abans de les 17:30 a la presó romana de ‘Rebibbia’ on ha presidit la Missa de la Cena del Senyor. Abans de la cerimònia, ha saludat alguns dels 150 reclusos que l'esperaven a l'entrada del centre i que l’han rebut amb gran afecte.

Relíquies de la Passió de Crist que custodia una basílica de Roma


La grandesa de Roma fa que en ocasions alguns llocs passin desapercebuts a ulls del turista inexpert. No obstant això, passejant per entre alguns llocs menys transitats hom pot descobrir grans obres d'art o esglésies que amaguen valuosíssimes relíquies. Aquest és el cas de la basílica de 'Santa Croce in Gerusalemme'.

dimecres, 1 d’abril de 2015

Deu anys després, el record de Joan Pau II continua viu


Joan Pau II va morir el 2 d'abril de 2005. El Papa viatger va estar al servei de l'Església des de 1978, un dels pontificats més llargs fins ara. Deu anys després de la seva mort, així és com se’l recorda.

Joan Pau II va canviar el món i ho segueix fent. Molts dels seus gestos i els seus documents segueixen vius avui dia.

Les últimes hores de Joan Pau II


Demà es compliran 10 anys de la mort d'un Papa magne.