dilluns, 28 de setembre de 2015

El Papa estén la mà a la Xina i avança temes del sínode.


El Papa va acabar la seva gira a Filadèlfia després de presidir alguns actes de la VIII Trobada Mundial de les Famílies.

«Gràcies a tots pel seu treball, que ha estat tan fatigós!», Va ser l'agraïment del Papa Francesc als representants dels mitjans de comunicació, que l'han acompanyat en aquest intens Viatge Apostòlic.

El papa Francesc va arribar a l'aeroport romà de Ciampino de retorn del viatge que va començar el passat 19 de setembre i en el qual va visitar Cuba i els Estats Units.

L'avió de la companyia American Airlines en què viatjava el Sant Pare va arribar a l'aeroport romà a les 09.50 hora italiana (07.50 GMT)

Al Papa l'acompanya el seguici habitual vaticà compost per unes 20 persones i 70 periodistes acreditats, a les preguntes, com és habitual en els viatges papals, va respondre en una conferència de prensa.

El Papa va acabar la seva gira a Filadèlfia (EE. UU.) A les 19.46 hora local (23.46 GMT) després de presidir alguns actes de la VIII Trobada Mundial de les Famílies.

En aquest viatge, el més llarg realitzat fins ara pel pontífex, ha visitat tres ciutats de Cuba, Holguín, Santiago i l'Havana, mentre que als Estats Units també va estar a Nova York i Washington
.

El Sant Pare s'acomiada dels EUA


El Papa Francesc es va acomiadar aquest diumenge de Estats Units, després d'una històrica visita de sis dies, i va posar rumb a Roma. A les 19.46 hora local, el pontífex va abandonar EUA a bord d'un avió de la companyia American Airlines, després de ser acomiadat en l'Aeroport Internacional de Filadèlfia pel vicepresident nord-americà, Joe Biden.

A l'hangar U de les instal·lacions aeroportuàries, el Papa va assistir a una cerimònia de comiat en la qual es va dirigir en anglès a uns 500 membres de la VIII Trobada Mundial de les Famílies que va clausurar a Filadèlfia.

Durant la seva intervenció, el Sant Pare va demanar a Biden, amb qui va mantenir una reunió privada, que traslladés la seva «gratitud» al President dels EUA, Barack Obama, i va concloure amb un «God bless America» Déu beneeixi Amèrica »).Les millors imatges de l'històric viatge del Sant Pare als EUA


Des de l’emotiva abraçada a un pres, a la seva intervenció al Congrés

dissabte, 26 de setembre de 2015

El Papa a la Missa del Madison Square Garden: Evangelitzeu la ciutat sense dubtar i, no tingueu por


Milers de persones van participar de la cerimònia al mític estadi de Nova York. Va ser l'última activitat a la ciutat abans de viatjar a Filadèlfia. Abans, però, va fer un multitudinari recorregut pel Central Park.


 

Una jornada de misericòrdia en ple cor de Nova YorkEls aplaudiments no semblaven acabar al Madison Square Garden, ningú volia marxar ...

 

Del vestíbul principal fins  la part més alta del llegendari Madison Square Garden la imatge era la mateixa, sacerdots en acció, administrant el sagrament de la reconciliació a tot aquell que s'acostava.

El Papa del nou món ha fet impacte en la "gran manzana", i fins més enllà del riu Hudson es respira i s'exclama una lloança a Déu. Harry Conick Jr guia fins a l'estadi amb la bella lloança "La meva ànima canta! Que gran és el meu Salvador ".
El recinte més famós del món va rebre el Papa Francesc, una sorra majestuosa per rebre el Vicari de Crist amb el nom del pobre d'Assís.
El xoc de dos mons es produeix en una trobada de fe, esperança i misericòrdia

Davant la misericòrdia de Déu no hi ha ciutadà de segona classe, va dir el Papa en la seva homilia. En una ciutat com Nova York és fàcil oblidar els més necessitats.
No caiguem en l'anonimat d'una vida sense rostres, una vida buida, va animar el Papa.

Va portar el missatge que el proïsme viu i conviu amb ells: Nova York, no oblidis els més necessitats, semblava exhortar el Sant Pare.

És possible trobar Jesús enmig de l' "smog" de Nova York, assegura el Papa
"Com el profeta avui podem dir: el poble que camina, respira, viu entre l’ " smog ", ha vist una gran llum, ha experimentat un aire de vida".

I, on és aquest Crist que vol il·luminar la gran ciutat ?, preguntà el pontífex: "les grans ciutats amaguen la cara de tants que semblen no tenir ciutadania o ser ciutadans de segona categoria":

"Déu viu a les nostres ciutats, l'Església viu en les nostres ciutats i vol ser ferment en la massa, vol barrejar-se amb tots, acompanyant a tots, anunciant les meravelles d'Aquell que és Conseller meravellós, Déu, Pare per sempre, Príncep de la pau ".

Aquest Jesús "segueix caminant pels nostres carrers, barrejant-se vitalment amb el seu poble, implicant les persones en una única història de salvació, ens omple d'esperança, una esperança que ens allibera d'aquesta força que ens empeny a aïllar-nos, a desentendre'ns de la vida dels altres, de la vida de la nostra ciutat ".

divendres, 25 de setembre de 2015

Discurs complet del Sant Pare davant l'Assemblea General de l'ONU


 
Discurs complet: Clic aquí

El Papa Francesc visita a dos-cents sense sostre després de parlar davant el Congrés


Tot just acabat el seu discurs davant el Congrés de la primera potència mundial, el primer que va fer el Sant Pare va ser traslladar-se a la parròquia de Sant Patrici, a dos quilòmetres i mig de distància, on atenen persones sense llar. Allà l'han rebut 200 sense sostre.

"És un gust trobar-los, bon dia. Avui escoltaran dues predicacions, una en castellà i una altre en anglès".

I així va ser. El Papa Francesc va parlar en castellà mentre un traductor repetia les seves paraules en anglès. I el primer que va haver de traduir, per la seva sorpresa, va ser "gràcies".

Els 10 missatges més impactants del Papa Francesc al Congrés dels EUA


La primera intervenció en la història d'un Papa al Capitoli va estar molt centrada en els problemes actuals dels Estats Units i el món d'avui. Els presentem la selecció d'alguns de les frases més destacades.

1.- Himne nacional

"Els agraeixo la invitació que m'han fet a que els dirigeixi la paraula en aquesta sessió conjunta del Congrés en« la terra de la llibertat i en la pàtria dels valents »".

2.- Política

"Estan cridats a defensar i custodiar la dignitat dels seus conciutadans en la recerca constant i exigent del bé comú, ja que aquest és el principal desvetllament de la política. La societat política perdura si es planteja, com a vocació, satisfer les necessitats comunes afavorint el creixement de tots els seus membres, especialment dels que estan en situació de major vulnerabilitat o risc ".

3. Fonamentalisme
"El món és cada vegada més un lloc de conflictes violents, d'odi nociu, de sagnant atrocitat, comesa fins i tot en el nom de Déu i de la religió. Som conscients que cap religió és immune a diverses formes d'aberració individual o d'extremisme
ideològic. Això ens empeny a estar atents davant de qualsevol tipus de fonamentalisme de caràcter religiós o del tipus que sigui ".

4. Refugiats
"Cuidem-nos d'una temptació contemporània: descartant tot el que molesta. Recordem la regla d'or:« Facin vostès amb els altres com vulguin que els altres facin amb vostès »

5. Pena de mort
"Cada vida és sagrada, cada persona humana està dotada d'una dignitat inalienable i la societat només pot beneficiar-se en la rehabilitació d'aquells que han comès algun delicte. Recentment, els meus germans Bisbes aquí, als Estats Units, han renovat la crida per a la abolició de la pena capital. No només em un amb el meu suport, sinó que animo a quants estan convençuts que una pena justa i necessària mai ha d'excloure la dimensió de l'esperança i l'objectiu de la rehabilitació ".

6. Avortament

"Volem vida, donem vida; volem oportunitats, brindem oportunitats. El paràmetre que usem per als altres serà el paràmetre que el temps farà servir amb nosaltres. La regla d'or ens recorda la responsabilitat que tenim de custodiar i defensar la vida humana en totes les etapes del seu desenvolupament ".

7. Canvi climàtic
"Estic convençut que podem marcar la diferència i no tinc cap dubte que els Estats Units -i aquest Congrés- estan cridats a tenir un paper important. Ara és el temps d'accions valentes i d'estratègies per implementar una« cultura de tenir cura » i una «aproximació integral per combatre la pobresa, per tornar la dignitat als exclosos i simultàniament per tenir cura de la natura» ".

8. Trànsit d'armes

"I sobre això hem de posar-nos un interrogant: ¿per què les armes letals són venudes a aquells que pretenen infligir un greu sofriment sobre els individus i la societat? Tristament, la resposta, que tots coneixem, és simplement per diners; uns diners impregnats de sang, i moltes vegades de sang innocent. Davant del silenci vergonyós i còmplice, és el nostre deure afrontar el problema i acabar amb el tràfic d'armes ".

9. Família
"Quan fonamental ha estat la família en la construcció d'aquest País. I quan digna continua sent el nostre suport i ànim. No puc amagar la meva preocupació per la família, que està amenaçada, potser com mai, des de l'interior i des de l'exterior. Les relacions fonamentals són posades en dubte, com el mateix fonament del matrimoni i de la família. No puc més que confirmar no només la importància, sinó per sobretot, la riquesa i la bellesa de viure en família ".

10. Valors americans

"Una Nació és considerada gran quan defensa la llibertat, com va fer Abraham Lincoln; quan genera una cultura que permeti als seus homes« somiar »amb plenitud de drets per als seus germans i germanes, com va intentar fer Martin Luther King; quan lluità per la justícia i la causa dels oprimits, com va fer Dorothy Day en el seu incessant treball, sent fruit d'una fe que es fa diàleg i sembra pau, a l'estil contemplatiu de Merton ".
 
 
 
 

dijous, 24 de setembre de 2015

El Sant Pare demana a bisbes nord-americans que els "crims" de pedofília "no es repeteixin mai més"


 

El Papa Francesc es mou pels carrers de Washington ... en un Fiat 500L!


El Vaticà havia demanat als Estats Units un cotxe senzill per als desplaçaments del Sant Pare i la resposta va ser aquest Fiat 500L de color negre.

El Papa Francesc va mantenir el costum i va voler desplaçar-se pels carrers de Washington en un model menys voluminós que el que correspon a un cap d'Estat.

El cotxe porta matrícula vaticana i està blindat, encara que el Papa va baixar la finestreta per a saludar la gent que el va anar a rebre.

dimecres, 23 de setembre de 2015

Viatge del Sant Pare als Estats Units


Què respon el Papa als que diuen que és poc catòlic

"Estic segur de no haver dit res més enllà del què ensenya la Doctrina social de l'Església"

Comiat del viatge del Sant Pare a Cuba


El Papa a l’avió de Cuba als EUA: L'Església cubana treballa per aconseguir indults per als presos

Visita del Sant Pare al Santuari de la Mare de Déu de la Caritat del ‘Cobre’


El Papa Francesc a Cuba: "La nostra revolució passa per la tendresa"

Homilia completa.

dilluns, 21 de setembre de 2015

Viatge apostòlic del Sant Pare a Cuba


Papa a Missa a Holguín: Jesús ens ensenya a veure més enllà del que és políticament correcte

Llegir la homilía completa: Aquí (en castellà)

diumenge, 20 de setembre de 2015

El Papa demana que l'exemple de reconciliació de Cuba i EUA s'estengui a tot el món


El Papa demana que l'exemple de reconciliació de Cuba i EUA s'estengui a tot el món

Després de dotze hores de vol, l'avió del Papa Francesc va aterrar a Cuba. A l'escalinata de l'avió, el fort vent va tornar a fer de les seves i  va emportar-se el solideu del Sant Pare.

A peu de pista el va rebre el president de Cuba, Raúl Castro.
A continuació, un grup de nens li va lliurar uns regals i flors.

El primer a parlar va ser Castro. Va agrair al Papa la seva crida a tenir cura del medi ambient i també es va centrar l'històric restabliment de les relacions diplomàtiques entre els Estats Units i l'illa.
Va agrair a Francesc el  decisiu paper com a mediador i va aprofitar per referir-se a altres polèmics assumptes.

En el seu discurs, el Papa va celebrar la normalització de les relacions entre Cuba i els Estats Units i va convidar a altres líders a seguir l'exemple de diàleg i enteniment d'aquests dos països.

"Animo els responsables polítics a continuar avançant per aquest camí i  desenvolupar totes les seves potencialitats, com a prova de l'alt servei que estan cridats a prestar a favor de la pau i el benestar dels seus pobles, de tota Amèrica, i com a exemple de reconciliació per el món sencer ".

El Papa  es va confiar a la patrona de Cuba, la Mare de Déu de la Caritat del Coure, i li va demanar que puguin créixer a l'illa els llaços de pau, solidaritat i respecte mutu. 

Viatge del Sant Pare a Cuba i els Estats Units


No es tracta d'un vol normal. Aquests 76 periodistes, una dotzena de policies i diversos cardenals i bisbes acompanyen un passatger molt especial: El Papa Francesc. Amb aquesta trobada amb periodistes va començar el seu viatge número 10. Visita Cuba i els Estats Units.


El Papa sap que els seus gestos i paraules influiran directament sobre les relacions entre aquests dos països.

"Us agraeixo tot allò que feu en el vostre treball, per fer ponts, petits ponts, petits. Però amb un petit pont, un altre, un altre i amb un altre es fa el gran pont de la pau. Bon viatge, bona feina i pregueu per mi. Gràcies ".


divendres, 18 de setembre de 2015

Excursió Ordesa 2015


Diumenge 2 d’agost vam fer una excursió molt interessant amb un dels meus fills. De primer, l’objectiu era el Parc d’Ordesa i pujar per les ‘Clavijas de Cotatuero’ passant després per la ‘Faja de las Flores’...però deixant sempre la porta oberta per altres opcions que aniríem analitzant sobre el terreny.  Aquesta zona gairebé no la coneixia gens i em feia molta il·lusió. Me’n vaig endur dues caixetes per posar-hi catxés, una mica com a record ja que possiblement no hi tornaria mai més.

Ens vam llevar ben d’hora, amb una il·lusió tremenda i moltes ganes. El trasllat de ‘Torla’ a la ‘Pradera’ la vam fer en bus, el primer que sortia a les 6 del matí. La pujada va ésser per les ‘Clavijas de Cotatuero’, un dels llocs llegendaris del Pirineu, 33 grapes que ‘Edward Buxton’ un caçador anglès va encarregar a finals del segle XIX a un ferrer de ‘Torla’ (Bartolomé Lafuente)  aquest, junt amb un pescador de truites (Miguel Bringola) les van posar l’any 1881 per un interès cinegètic, i d’aquesta manera tenir un pas per a poder caçar els últims cérvols que quedaven en aquest recondit indret, a més, servien també per accedir a França per la Bretxa de Roland. El recorregut són uns 30 m, primer de pujada vertical i la resta horitzontal que salven una ‘timba’ impressionant del cercle de Cotatuero. Un cop posades, immediatament va començar la discussió i controvèrsia, un dels més crítics va ser en ‘Henry Rusell’ (comte Rusell), potser per això no es van inaugurar fins el14 de juliol de 1892. Em va agradar moltíssim passar-hi, ara bé, no pots pas badar, l’estimball que tens sota els teus peus és impressionant i l’exposició al vuit és total.

Un cop resolt aquest pas, ens vam animar, i vam fixar la següent meta a la Cova o Gruta de Casteret, allà vam deixar el segon catxé. Aquesta cavitat de gel està situada a 2650 m, te diverses boques de ventilació cosa que afavoreix la conservació de la gruixa de gel. La va descobrir el 1926 ‘Norbert Casteret’ i al cap de 30 anys hi va tornar i encara localitzà noves cavitats gelades a la zona del ‘Casco’ i al Coll dels ‘Sarrios’.

Teníem a una hora de camí en forta pujada la Bretxa de Roland feia un dia esplèndid, el cel ras, ben blau i net de núvols, així doncs, en aquestes condicions, qui s’hi podia resistir?

Vam pujar pel Pas dels ‘Sarrios’ equipat amb cadenes i en un tres i no res ens vam plantar a la Bretxa. Allò semblava la Plaça de Catalunya de la gentada que hi havia -els francesos ho tenen a només 2 hores pujant per Gavarnie i el Coll de Tentes-. Un cop arribats l’espectacle és d’una gran bellesa que fins i tot se’m fa difícil descriure’l, vam treure el nas per fer unes fotos del Cercle de Gavarnie amb el salt d’aigua al fons, preciós!

Aquí vam poder recordar l’epopeia de Roland

Roland era fill de la princesa Berta, germana de Carlemany i del duc d'Angers.

Va viure la seva infància en paratges d'Itàlia i França, en contacte amb la natura. Passats els anys, es va convertir en un dels més famosos cavallers de l'època, per la seva destresa, el seu posat arrogant i la seva extraordinària bravura.

Amb la seu oncle Carlemany, un dia marxà a l'històric combat que havia de donar lloc a la derrota de ‘Roncesvalles’, en la qual l'emperador, veient pròxima la derrota i el seu exèrcit mig desfet i desmoralitzat, va fugir a les muntanyes. Roland, com un cadàver més, va quedar abandonat i malferit, sepultat pel cos inert del seu cavall.

Quan va tornar a sí, i va comprendre la seva precària situació, es va aixecar amb un sobrehumà esforç apartant la seva muntura amb ajuda de la seva poderosa espasa ‘Durandarte’ recolzant-se en una roca. Diuen que encara es poden veure les petges dels seus dits sobre la pedra, com a testimoni de la seva descomunal fortalesa.

Roland va contemplar per uns moments el terrible panorama i va tractar d'orientar-se per buscar el camí cap a França; però va haver de fer-ho amb cautela, perquè l'enemic estava a l'aguait.

Després de dos dies i dues nits, de grans penúries, grimpant i amagant-se entre els cingles, Roland va aconseguir arribar fins a la vall d'Ordesa.

Un cop allà, només tenia que enfilar-se per les empinades muntanyes que tancaven la vall. Però l'enemic era a prop; gairebé podia escoltar la remor de les tropes que el perseguien, i notar  de ben a prop l'alè dels gossos que seguien el seu rastre. No obstant això, en veure que la nit s'apropava, va fer un cor esforç i va aconseguir arribar davant l'últim repetjó de la muntanya.

Quan ja estava a punt d'aconseguir-ho va aparèixer la jauria de gossos que  l’havien estat rastrejant. Amb la seva espasaDurandarte’ va aconseguir matar-los sense problemes, però les seves forces es van afeblir encara més. Va mirar cap avall i va veure les tropes que amb pas lleuger –dins el que cap, doncs la pujada és forta-, ja l’havien localitzat i es dirigien vers ell. Va comprendre que no podria fer front a la tropa que el perseguia y realitzant una última ostentació, va llançar    l’espasaDurandarte’ a l'altre costat de la muntanya, per fer arribar una darrera salutació de comiat a la seva pàtria; però no ho va aconseguir i l'espasa va relliscar pel vessant de nou a les seves mans.

Fins a tres vegades ho va intentar, però amb el mateix resultat. Sabent que rondava la mort, amb un esforç sobrehumà, Roland va llançar la seva espasa per última vegada, amb tal violència que l'espasa va colpejar la muntanya i la va partir, deixant una escletxa oberta. Així Roland va poder veure per última vegada el seu país.

Els seus perseguidors el van trobar mort en aquest històric lloc avui dins del Parc Nacional d'Ordesa, conegut des de llavors com la Bretxa de Roland.

Desprès de recordar aquests fets, i trobant-nos en el mateix indret, no es d’estranyar que portats per l’eufòria del moment el meu fill titulés el vídeo com ‘la Conquesta de la Bretxa de Roland’.

Vam continuar l’excursió fins el ‘Dedo’, però el temps se’ns tirava a sobre i vam decidir començar a baixar, encara ens quedava fer la bonica i espectacular ‘Faja de las Flores’ i finalment la baixada per les ‘Clavijas de Salarons’ per retornar a la ‘Pradera’ i agafar el bus que ens portés altre cop a Torla.

dissabte, 5 de setembre de 2015

El papa Francesc visita una òptica del centre de Roma per canviar-se les ulleres


El papa Francesc ha visitat una òptica del centre de Roma, a la via del Babuino, per canviar-se les ulleres, segons informen diversos mitjans italians, que acompanyen la informació amb un vídeo en què s'observa el Pontífex provant-se un dels models.

A l'interior de l'òptica, el Sant Pare s'ha sotmès a una revisió ocular i s'ha provat diverses muntures. Així que han detectat la seva presència, nombrosos turistes s'han congregat a les portes de l'establiment, on han estat saludats pel Papa tan bon punt ha sortit de l'òptica.

El Papa, que ha escollit aquesta òptica seguint el consell tant del seu oculista com de monsenyor Karcher, s'ha fet una revisió de la vista i ha provat diverses muntures, tot i que ha acabat canviant-se només els vidres. “No vull gastar gaire”, ha aclarit.

Segons publiquen mitjans italians, la visita del Papa a l'òptica ha durat uns 40 minuts i segons sembla ha confessat que no volia gastar-se gaires diners. Abans de marxar, mentre obria la porta de l'establiment, el Papa s'ha girat i ha advertit que li havien d'enviar la factura, ja que en cas contrari no hi tornaria.