dijous, 29 d’octubre de 2015

El regal més dolç? El de la presidenta de Lituània al Papa Francesc


Van parlar de l'acollida de refugiats a Europa, els conflictes d'Ucraïna i Orient Mitjà i la situació de l'Església al país  on els catòlics són el 77% de la població. No obstant això, el punt més dolç de la reunió  van ésser els regals....

dimecres, 28 d’octubre de 2015

Conclusions del Sínode de la Família en 7 punts


El resultat del Sínode de la Família és aquest document de 94 punts en què hi ha desenes de propostes. No hi ha condemnes sinó un missatge d'esperança per als que es decideixen a formar una família, i els que estan afrontant els obstacles d'aquest camí.

El document presenta les dificultats de les famílies. Ho fa sense por i les veu com una oportunitat.

Per això, els bisbes demanen als cristians que s’esforcin a conrear una mirada de comprensió i d'esperança davant realitats tan doloroses, com la soledat o el fracàs matrimonial.

Per al sínode, ajudar a aquestes persones no vol dir que tot està bé. Significa tenir el coratge d'escoltar el seu dolor, acollir-les amb tendresa i buscar maneres de curar les seves ferides.


diumenge, 25 d’octubre de 2015

"Un nadó plora igual a Hong Kong que a Barcelona"

Els Pioners de l'orientació familiar a Europa de l'Est
 
Moltes famílies del món segueixen amb interès el Sínode de la família que se celebra aquests dies a Roma a l'espera de respostes pastorals que els ajudin a viure la fe en un context sociocultural que ha canviat molt en les últimes dècades.


Més informació, Aquí

divendres, 16 d’octubre de 2015

El miracle que ha permès la canonització dels pares de Santa Teresa de Lisieux


“Els primers esposos no màrtirs que arriben junts la santedat, tot un estímul per a l'Església precisament quan s'està celebrant el Sínode de Bisbes sobre la Família ".

La canonització tindrà lloc en el marc de la celebració del Sínode dels Bisbes sobre la Família, que finalitzarà el proper 25 d'octubre. En la mateixa cerimònia seran canonitzats el sacerdot italià Vicente Grossi (1845-1917) i la religiosa espanyola María de la Immaculada Concepció (1926-1998).

A la cerimònia hi seran  presents la nena espanyola que va ser curada gràcies a la seva intercessió, així com el nen italià en què es va obrar el primer miracle

dimarts, 13 d’octubre de 2015

dimarts, 6 d’octubre de 2015

Records de la canonització de sant Josepmaria


Sant Josepmaria el sant de la vida ordinària

Avui 6 d’octubre, un bon dia per a recordar aquest gran esdeveniment, i donar gràcies per la canonització de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer fundador de l’Opus Dei


Més informació: AQUÍ

dilluns, 5 d’octubre de 2015

El Papa obre el Sínode: "Ens interrogarem sobre la fidelitat a la fe, que no és un museu només per mirar o custodiar"


El Papa Francesc ha obert la primera sessió del Sínode sobre la Família demanant als participants que no es tanquin en les seves conviccions i prejudicis, perquè no es tracta de buscar mediacions o acords.

dissabte, 3 d’octubre de 2015

Els cinc edificis que construeix cada família, segons el Papa Francesc


El proper dia 4 d'octubre, bisbes de tot el món es reuniran a Roma per debatre sobre els reptes de la família. Les últimes vegades que el Papa Francesc ha aprofundit sobre el tema, a l'Equador o Filadèlfia, ha relacionat aquesta institució social amb cinc edificis.

"La família és una escola on l'oració també ens recorda que hi ha un nosaltres, que hi ha un proïsme proper, patent, que viu sota el mateix sostre, que comparteix la vida i està necessitat".

Arrenca a Roma el decisiu Sínode de la família


El cardenal Lorenzo Baldisseri, Secretari General del Sínode dels Bisbes, ha informat sobre l'Assemblea General Ordinària del Sínode '' La vocació i la missió de la família en l'Església i en el món contemporani "que s'obre el diumenge 4 d'octubre.

Dissabte a la nit, a la plaça de Sant Pere, en presència del Sant Pare se celebrarà una vetlla de pregària, en preparació de l'Assemblea General, que comptarà amb la presència dels Pares sinodals, els participants en el Sínode i simbòlicament tots els fidels del món, seguint la iniciativa de la Conferència Episcopal italiana, que ha convidat a les famílies, als moviments i associacions eclesials. El diumenge al matí, amb la santa Missa presidida pel Papa Francesc, s'obrirà l'Assemblea General del Sínode que permetrà a tots els fidels unir-se al camí comú dels pastors ‘cum Petro et sub Petro’.

divendres, 2 d’octubre de 2015

2 d’octubre de 1928


Avui fa vuitanta sis anys de la fundació de l’Opus Dei
Recordem el relat de la fundació de l'Opus Dei amb el testimoniatge de sant Josepmaria Escrivà


Veure imatges i textos aquí