dilluns, 14 d’octubre del 2013

El Papa a la Missa de la Jornada Mariana: "Sóc un cristià a estones o ho sóc sempre ?"

Durant la Missa que va presidir el Sant Pare ahir  a la plaça de Sant Pere davant més de cent mil pelegrins reflexionà sobre els ensenyaments que es poden prendre de la Mare de Déu . En parlar de la seva fidelitat el Papa Francesc  denuncià la cultura del provisional en àmbits com la fe o el matrimoni .
 
 
" Sóc un cristià a estones o ho sóc sempre ? La cultura del provisional , del relatiu entra també en la vida de fe . Pensem quantes vegades ens hem entusiasmat amb una cosa , amb un projecte , amb una feina , però després, davant les primeres dificultats , hem tirat la tovallola . I això malauradament succeeix també amb les nostres opcions fonamentals , com ara el matrimoni " .

Per ser fidel davant les decisions preses el Sant Pare va parlar que cal renovar el compromís cada dia . Va explicar una de les paraules clau per aconseguir-la: l'agraïment

 
" Quantes vegades ens diem gràcies a la família ? És una de les paraules clau de la convivència : " Permís " , "Perdona " , "Gràcies " . Si en una família es diuen aquestes tres paraules , la família tira endavant " .

Al final de la Missa , davant la imatge de la Mare de Déu de Fàtima el Papa Francesc  recità una oració per encomanar l'Església i demanar per a tots els cristians protecció , fe i més amor per les persones que pateixen .


" Ensenya'ns el teu mateix amor de predilecció cap als petits i els pobres , cap als marginats i els que pateixen , pels pecadors i pels que tenen el cor perdut" .


Amb aquesta Missa va clausurar la Jornada Mariana , un dels últims grans actes organitzats en l'Any de la Fe.