dijous, 31 d’octubre de 2013

Mons. Xavier Echevarría amb les famílies a Roma


El passat dissabte 26 d’octubre, el prelat de l’Opus Dei va mantenir una trobada amb famílies a Roma per a parlar de la família, l’educació i la transmissió de la fe.

 


Llegir l’article complet: Aquí

dimarts, 29 d’octubre de 2013

El Papa, commogut a l'escoltar els testimonis de famílies de tot el món

“Si us plau, gràcies, perdó”

El papa Francesc s’ha trobat aquest cap de setmana amb milers de famílies a Roma. El Sant Pare ha donat un consell pràctic en forma de tres claus per tirar endavant la família: si us plau, gràcies, perdó.


Articles relacionats:

divendres, 25 d’octubre de 2013

Dóna gust rebre el sagrament de la Confessió


Germán López és colombià i va emigrar a Espanya fa trenta-nou anys. Al santuari de Torreciutat experimentà una conversió que el va portar a confessar i a conèixer més tard l'Opus Dei. Pel seu afecte a la Verge, amb la seva dona, Margarida, i altres Delegats de Torreciutat organitza des de fa dotze anys la Trobada de Pobles d'Amèrica, una jornada dedicada als immigrants llatinoamericans que viuen a Espanya.

dimecres, 23 d’octubre de 2013

Amb la família la remuntada és possible


Dedicat a totes les mares i pares a l'atur, avis, fills ... que estan lluitant per tirar la seva família endavant. Vídeo realitzat per l'associacióHirukide’, en el qual es mostra per què la nostra societat no s'ha enfonsat del tot en aquesta crisi. Les famílies són les protagonistes i gràcies a elles i a la generositat de milions de persones, la remuntada és possible.

dimarts, 22 d’octubre de 2013

Com es viu la fe als 20?


En aquest documental, que els joves van regalar al papa Francesc, es recullen 12 testimonis de joves explicant com procuren viure la seva fe en la societat actual i com el missatge de sant Josepmaria els ajuda en el seu camí de cristians.


La fe als 20. Introducció: Sèrie de vídeos en què joves de diversos països narren com viuen la fe en la seva vida quotidiana.

dilluns, 21 d’octubre de 2013

Audiència del papa Francesc amb monsenyor Xavier Echevarría


El passat divendres 18 d'octubre, a les 11.30 h, el Sant Pare Francesc va rebre en audiència al prelat de l'Opus Dei, Mons. Xavier Echevarría.


"El Sant Pare -va comentar el Prelat en concloure l'audiència- ha expressat la seva alegria per la tasca apostòlica de la Prelatura i ha donat la seva benedicció apostòlica per a tots els fidels -preveres i laics- de l'Opus Dei".

dijous, 17 d’octubre de 2013

Anem a fer un tomb per la natura


Dimecres passat vam encetar les excursions mensuals pel Parc de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac organitzades per en Narcís Serrat

Sortida: Aparcament Alzina del Salari, Graons de Mura, Coll de Boix, Alzina del Vent, Pla de Serra Llonga, Turó dels Ducs, Font de l’Estel, Torrent o Sot de les Esglésies, Els Codolosos, Avenc, tornada pel Camí de Mura, arribats a la Carena de la Castanyera, desviament sense camí pel mig del bosc per veure Coma d’en Vila de lluny, Camí de Coma d’en Vila, Avenc del Llest, Font de Traginers fins el cotxe.

Una excursió molt completa, aprofitant un dia radiant de sol, i gaudint d’unes vistes espectaculars

dimecres, 16 d’octubre de 2013

Que són les indulgències?


Ja tens el teu passi VIP per entrar al cel? No, en aquest vídeo et diem com aconseguir-ho

dilluns, 14 d’octubre de 2013

El Papa a la Missa de la Jornada Mariana: "Sóc un cristià a estones o ho sóc sempre ?"

Durant la Missa que va presidir el Sant Pare ahir  a la plaça de Sant Pere davant més de cent mil pelegrins reflexionà sobre els ensenyaments que es poden prendre de la Mare de Déu . En parlar de la seva fidelitat el Papa Francesc  denuncià la cultura del provisional en àmbits com la fe o el matrimoni .
 
 
" Sóc un cristià a estones o ho sóc sempre ? La cultura del provisional , del relatiu entra també en la vida de fe . Pensem quantes vegades ens hem entusiasmat amb una cosa , amb un projecte , amb una feina , però després, davant les primeres dificultats , hem tirat la tovallola . I això malauradament succeeix també amb les nostres opcions fonamentals , com ara el matrimoni " .

Per ser fidel davant les decisions preses el Sant Pare va parlar que cal renovar el compromís cada dia . Va explicar una de les paraules clau per aconseguir-la: l'agraïment

 
" Quantes vegades ens diem gràcies a la família ? És una de les paraules clau de la convivència : " Permís " , "Perdona " , "Gràcies " . Si en una família es diuen aquestes tres paraules , la família tira endavant " .

Al final de la Missa , davant la imatge de la Mare de Déu de Fàtima el Papa Francesc  recità una oració per encomanar l'Església i demanar per a tots els cristians protecció , fe i més amor per les persones que pateixen .


" Ensenya'ns el teu mateix amor de predilecció cap als petits i els pobres , cap als marginats i els que pateixen , pels pecadors i pels que tenen el cor perdut" .


Amb aquesta Missa va clausurar la Jornada Mariana , un dels últims grans actes organitzats en l'Any de la Fe.
 

diumenge, 13 d’octubre de 2013

"La persecució religiosa a Espanya va ser de les majors des de l'Imperi Romà"


 
 
Avui diumenge 13 d'octubre es celebra una de les beatificacions més nombroses de la història de l'Església. Tindrà lloc a Tarragona, i seran elevats als altars 522 màrtirs de la persecució religiosa a Espanya dels anys 30 del segle passat.
Salutació del Sant Pare Francesc als assistents a la Beatificació de l'Any de la Fe
 
 
 

dissabte, 12 d’octubre de 2013

El PILAR, la primera aparició de la Verge Maria

Avui per diversos motius he hagut d’anar a una de les ciutats veïnes. He aparcat al centre i m’ha sorprès veure una munió de gent, alguns vestits típics regionals,  que portaven  un ram de flors a les mans. Mogut per la curiositat he preguntat el motiu, són ‘maños’ i van honorar la Verge del Pilar...


 

divendres, 11 d’octubre de 2013

El Papa i com participar a la Santa Missa


El director del Grup ACI, Alejandro Bermúdez, ens ofereix unes reflexions en vídeo sobre temes d'actualitat en què els catòlics necessitem tenir una posició clara i informada.

dijous, 10 d’octubre de 2013

Excursions pel Parc de Sant Llorenç del Munt

El passat 1 d’octubre vam deixar el cotxe a l’aparcament que hi ha a la carretera a prop del Roure Escorçoner, vam baixar a la riera i tot seguit vam enfilar el camí que puja a Coll d’Eres per la Canal del Cellerot. De Coll d’Eres vam baixar per la Canal del Llor passant per la Font del Llor i ens vam atura per fer un mos en una soleia prop del Marquet de les Roques. Vam aprofitar per visitar el Forn de Pega i sense deixar el camí tot pujada fins Coll Gavaitx. Una paradeta per mirar i fotografiar de prop la ‘Màquina de Tren’. A continuació vam seguir camí per pujar per la Canal de la Ravella, passant per l’Avenc, les Casetes del Bofí i la Canal de Tanca. Un cop arribats a la Carena del Pagès, vam baixar per l’Alzina anomenada col·loquialment dels Bonys, i baixar per la Canal de les Teixoneres, l’Avenc i finalment el Roure Escorçoner

dimarts, 8 d’octubre de 2013

Els nostres màrtirs del segle XX

Glossa setmanal de l'Arquebisbe metropolità de Tarragona Mons. Jaume Pujol Balcells, corresponent al dia 06-10-13 «Als Quatre Vents».


CI Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola

«Per la fe, els màrtirs van entregar la seva vida com a testimoniatge de la veritat de l’evangeli, que els havia transformat i fet capaços d’arribar fins al do més gran de l’amor amb el perdó dels seus perseguidors.»

Benet XVI, Carta apostòlica Porta fidei, 13

diumenge, 6 d’octubre de 2013

Records del 6 d'octubre : Canonització de sant Josepmaria Escrivà


Han passat onze anys des que el Papa Joan Pau II va anunciar a sant Josepmaria com "el sant de l'ordinari"

M’ha semblat adient recordar aquesta diada amb un vídeo de la cerimònia de canonització, celebrada a la plaça de Sant Pere el 6 d'octubre de 2002 i l'homilia pronunciada pel Sant Pare amb aquest motiu.

divendres, 4 d’octubre de 2013

El Pecat i la Gràcia


Si amb el pecat entra el mal al món i avança la mort, amb la conversió triomfa la gràcia, es regenera el món, la vida resplendeix.
 
Vivim com si l'important fos la situació de la borsa, el preu de les hipoteques, el món del futbol, la política, o avui qui la dit més grossa...
 
Per això oblidem que estem enmig d'una lluita tremenda, dura, entre el pecat i la gràcia. Deixem de banda el decisiu, el que val més enllà de les mesures humanes, el que condueix a la felicitat temporal i al cel etern: la vida de gràcia.

Perquè la vida de gràcia, per la qual ens unim a Crist i a l'Església, es perd quan cedim al pecat, quan deixem créixer el nostre egoisme, quan seguim la mentalitat del món, quan acollim les temptacions del maligne.

Però aquesta vida de gràcia pot recuperar-se. Des d'un penediment profund, des d'una confessió sincera, des de la vida de penitencia i d'oració, des de la confiança en la bondat divina, el pecat queda esborrat per la misericòrdia divina. És llavors quan avança la felicitat profunda de qui torna a viure en unió íntima amb el Pare, el Fill i l'Esperit Sant.
 

dimecres, 2 d’octubre de 2013

“Tots estem cridats a la santedat“

Aquestes han estat les paraules del Papa Francesc a l'audiència general d'aquest 2 d'octubre: aniversari de la fundació de l'Opus Dei, i el missatge central és, casualment, la santificació enmig del món.


Resum de la Catequesi del Sant Pare:

No tinguem por a ser sants. Tots estem cridats a la santedat, que no consisteix a fer coses extraordinàries, sinó en deixar que Déu obri en les nostres vides amb seu Esperit, en confiar en la seva acció que ens porta a viure en la caritat, a realitzar tot amb alegria i humilitat, per a major glòria de Déu i bé del proïsme.

dimarts, 1 d’octubre de 2013

Nova entrevista al Papa: "La cort és la lepra del papat"

Per conèixer al Papa Francesc, el millor és llegir les tres grans entrevistes que ha donat en el seu Pontificat: la roda de premsa a l'avió cap a Brasil, el diàleg amb el director de La Civiltà Cattolica, i la publicada avui per La Repubblica. En aquesta última explica les seves prioritats, la seva reforma de la Cúria i revela un episodi del conclave.