dimarts, 27 de maig del 2014

El Sant Pare torna a Roma


El Papa Francesc ha recorregut amb esperit de profunda oració i recolliment els llocs significatius per al poble jueu, ha donat una lliçó d'humanitat en aquest viatge a Terra Santa i ha demostrat que el cristianisme va més enllà de les ideologies i de les qüestions polítiques, ha recordat al món que som una sola família humana.
Seguint l'estela de Joan Pau II i Benet XVI a Terra Santa , el Papa Francesc  ha recorregut durant aquests dies un tros molt significatiu del desitjat  camí de la pau . En una peregrinació organitzada amb tanta delicadesa com  intenció , el Papa va començar l'itinerari a Jordània , ha visitat els cristians que pateixen una delicadíssima situació a Terra Santa , s'ha trobat amb els líders polítics de Palestina i Israel i, sobretot, ha celebrat l'Eucaristia i ha convidat a resar a altres germans en la fe .
Tal com el mateix Papa li va demanar a Simon Peres , Jerusalem ha de ser veritablement la ciutat de la pau ; que s'evitin per part de tots els actes violents. Jerusalem significa precisament això: "ciutat de la pau ". És hora que resplendeixi plenament la seva identitat i el seu caràcter sagrat , el seu valor universal religiós i cultural , com a tresor per a tota la humanitat . És això el que cal salvaguardar de manera primordial .

Enmig de situacions convulses,  moltes vegades la llibertat religiosa de les minories resta atropellada. El cas dels cristians a Terra Santa és molt evident . Ells, com ho ha estat el Papa en aquest viatge, són ponts entre ribes, part integrant d'una societat amb ferides profundes, que des de la pròpia identitat aporten al bé comú i a la construcció de la pau com a ciutadans de ple dret , rebutjant tot extremisme i esforçant-se per ser artífexs de reconciliació i de concòrdia