dimarts, 9 de desembre del 2014

Una abarrotada Plaça d'Espanya esperava l'arribada del Papa Francesc per celebrar la Immaculada Concepció.


En una commovedora oració, el Papa Francesc va demanar a Maria Immaculada davant el monument de la Plaça d'Espanya: "ensenya'ns  anar contracorrent, renunciarhumiliar-nos, donar-nos als altres, escoltar i  crear silenci".

Al mateix temps  li demanà "la seva maternal protecció per a nosaltres, les nostres famílies, per aquesta ciutat i per al món sencer", el Papa va suplicar a la Mare de Déu en el dia de la seva festa que alliberi "la humanitat de tota esclavitud espiritual i material" .

En un to més íntim, el Papa va demanar a Maria "que en nosaltres, els teus fills, la gràcia prevalgui sobre l'orgull, i aconseguim ser misericordiosos com el nostre Pare celestial és misericordiós".

Va ser una oració poètica, intensa i breu. De fet, el Papa va dedicar més temps a saludar sense pressa a diversos  malalts en cadires de rodes, que assistien a l'acte en primera fila.
Cada 8 de desembre el Pontífex visita la cèntrica plaça d'Espanya de Roma per venerar l'estàtua de la Immaculada. Un dia en què l'Església Catòlica commemora l'aniversari de la proclamació d'aquest Dogma.

Aquesta festivitat marca el començament de la temporada nadalenca a Roma