dilluns, 16 de març del 2015

El rector de la Universitat Catòlica de Xile i el seu valor per defensar la vida


 
En el context de discussió de la despenalització de l'avortament, a Xile, presentat per la Presidenta ‘Michelle Bachelet’ al gener d'aquest any, Ignacio Sánchez, metge i rector de la Universitat Catòlica, va informar a principis de febrer d'aquest any que la seva institució no realitzaria mai avortaments en la seva xarxa de salut.

Aquest metge de professió es va posar el dit a la llaga, rebent per una banda àmplies mostres de suport i milers de missatges d’ànims, i d’altra, banda durs atacs que van incloure fins i tot amenaces d'expropiar aquesta casa d'estudis si no se sumava a aquesta llei, en cas de ser aprobada. "Per a nosaltres com  Universitat Catòlica, el valor de la vida és un tema central en la nostra missió, en la nostra identitat", va assenyalar.

"Ens sembla que l'Estat està sent molt pobre en oferir aquesta alternativa i el que li correspon a les polítiques públiques del nostre país és acompanyar aquesta mare que està amb un embaràs vulnerable (...), assessorar des del punt de vista mèdic,
psicològic i legal ".

Va afegir que "si en algun moment a Xile es parlés de l'eutanàsia estarem en la mateixa situació. Els nostres metges estan per protegir la vida. Per tant, en aquesta institució hem dit: no es realitzaran avortaments ni tampoc eutanàsia ".