dimecres, 9 de desembre del 2015

El Papa Francesc en l'obertura del Jubileu: "Déu ens busca i surt al nostre encontre"


Descobrir la misericòrdia de Déu. Aquest ha estat el missatge que el Sant Pare ha enviat des d'una plaça de Sant Pere blindada per les fortes mesures de seguretat.

Com va venir reiterant des dels seus primers dies com a pontífex, Francesc va recordar que s'equivoquen els que pensen que Déu és un jutge que castiga en lloc d'un pare que espera amb fervor ardent que els seus fills tornin a Ell.

"Entrar per la porta significa descobrir la profunditat de la misericòrdia del Pare que acull tots i surt personalment a l'encontre de cadascú. És ell qui ens busca, és Ell qui surt al nostre encontre. Quanta ofensa se li fa a Déu i a la seva gràcia quan s'afirma sobretot que els pecats són castigats pel seu judici, en comptes d'anteposar que són perdonats per la seva misericòrdia ".

El Papa també va voler recordar que fa 50 anys es va clausurar el Concili Vaticà II, un esdeveniment, va dir, que ha de ser recordat com el moment en què l'Església va deixar de recloure's en si mateixa i reprendre el seu camí missioner.
 
Com en les altres ocasions especials, Benet XVI va acceptar la invitació del Papa Francesc i va presenciar el moment culminant de la cerimònia: l'obertura de la Porta Santa.