dimecres, 17 de setembre del 2008

El Sant Pare Benet XVIè visita Lourdes

Lourdes revela l'amor de Déu, diu el Papa

Al repassar els moments més importants de la seva visita a França, del 12 al 15 de setembre, Benet XVIè va reconèixer el missatge que va deixar la Mare de Déu, que revela l'amor de Déu per a cada persona.

El Papa va destacar davant el peregrins presents a l'Aula Pau VI, amb motiu de l'audiència general; vaig veure la transcendència que ha representat per a tota l'Església les aparicions de Maria, esdevingudes fa 150 anys, i va agrair la "feliç coincidència" que la visita coincidís amb la festa litúrgica de l'Exaltació de la Santa Cruz.

"Lourdes és veritablement un lloc de llum, d'oració, d'esperança i de conversió, fundades sobre la roca de l'amor de Déu, que ha tingut la seva revelació culminant en la Creu gloriosa de Crist", va explicar el Papa.

Contava santa ‘Bernadette Soubirous’, testimoni de les aparicions de la Verge, "el primer gest de Maria, va ésser precisament el Signe de la Creu, en silenci i sense paraules".

Amb aquest gest, "la Verge va donar entendre l'essència del cristianisme: el Signe de la Creu, que és la suma de la nostra fe, i si ho fem amb el cor atent, entrem de ple en el misteri de la nostra salvació", va explicar el Papa.

"Amb aquell gest, la Verge, havia inclòs tot el missatge de Lourdes!", va afegir.

Enllaçant amb la seva comunicació als joves congregats al voltant de la Verge, divendres passat a la nit, el Papa va insistir en el missatge de la Creu, "va recordar que no existeix veritable amor sense sofriment, no trobareu el do de la vida sense dolor. Molts aprenem aquesta veritat a Lourdes".

"Maria, apareixent-se a santa ‘Bernadette’, va obrir en el món, un espai privilegiat per a trobar l'amor diví que guareix. A Lourdes, la Verge Maria convida tots a considerar la terra com lloc de peregrinació cap a la pàtria definitiva, que és el Cel", va afegir el Papa.

Dels moments més intensos de la visita de Benet XVIè, cal destacar la processó Eucarística: "Era impressionant el silenci de milers de persones davant el Senyor; un silenci no pas buit, sinó ple d'oració i de consciència de la presència del Senyor, que ens ha estimat fins pujar a la creu per nosaltres".

Altres moments van ser la Missa, celebrada amb els malalts a la basílica del Rosari, dilluns passat, i la trobada amb els bisbes francesos, que va definir com "un moment d'intensa comunió espiritual".

Reportatge sobre la visita del Sant Pare a França

En el recent viatge de Benet XVI è a França, va presentar en el seu primer discurs ‘la laïcitat positiva’



Resum de l’últim discurs de Benet XVI è a Lourdes en què va parlar de la col•laboració entre l’Església i l’Estat.



Al finalitzar la processó de les torxes a Lourdes, el Sant Pare -en un escenari suggestiu-, va trencar el silenci de la nit amb la llum de l’esperança i de la fe.



Abans de resar l’’Angelus’, el Papa Benet XVI è, va animar a la munió de persones que compareixen als peus de la Mare de Déu per a confiar preguntes i dubtes, formular esperances i desitjos, a dir si com ho va fer la Verge Maria.



Finalitza el viatge del Sant Pare a França.



Primeres impressions del Sr. Bisbe de Lourdes, un cop acabada la visita papal.