divendres, 6 d’agost del 2010

Carta del Prelat de l’Opus Dei (Agost de 2010)



Escriu Mons. Javier Echevarría un cop realitzat el viatge a Equador, Perú i Brasil, on a més de tenir l'alegria de reunir-me amb un bon nombre de germanes i germans vostres, i amb moltes altres persones, he resat davant les diverses advocacions de la Verge. Recolzant-me en cada una i en cada un, he tractat de reviure la pietat amb què Sant Josepmaria resava davant les imatges de la Mare de Déu, i he agraït a la nostra Mare la seva constant oració per l'Església i per l'Obra, demanant-li que ens continuï beneint abundantment.

Demana a tots, intensificar les nostres mostres d'amor a la Mare de Déu, en els mesos que encara resten per a la conclusió d'aquest any marià i recorda que el pròxim dia 15, solemnitat de l’Assumpció de la Mare de Déu, començarem a recórrer la segona part. Procurem fer-ho amb un esperit filial renovat, al compàs de la vida mariana de Sant Josepmaria, i afirma que el fet d'arribar a la meitat del temps que, amb motiu del 80è aniversari del començament de la labor de l'Obra entre les dones, hem posat a les mans de la Verge, ens ofereix l'oportunitat de fer un balanç de les setmanes transcorregudes, per impulsar-nos a prosseguir l'etapa a bon ritme.

Recordant unes paraules de Sant Josepmaria a ‘Amics de Déu’, anima què de manera especial en les festes de la Mare de Déu no escatimem les mostres d'afecte; aixequem amb més freqüència el cor demanant-li el que necessitem, agraint-li la seva sol•licitud maternal i constant, encomanant les persones que estimem. Però, si pretenem comportar-nos com a fills, tots els dies seran ocasió propícia d'amor a María, com ho són tots els dies per als qui s’estimen de veritat, i suggereix meditar diferents passatges de la vida de la Verge, des del "fiat" que va pronunciar en l'Anunciació fins a aquest altre "fiat", manifestat sense paraules, al peu de la Creu.

Acaba la seva carta demanant que sigui molt intensa la nostra oració pel Sant Pare, per la seva Augusta Persona -també pel seu descans durant aquests mesos -, per les seves intencions, per tots els projectes que, pel bé de les ànimes, porta al cor, concloent: i, al compàs de tot això, ajudeu-me en les meves intencions.


Text complet de la carta del Prelat : en castellà
Text complet de la carta del Prelat : en català