diumenge, 6 de febrer del 2011

Cal promoure la vocació de comunicador catòlic

.
Us convido a dedicar un aplaudiment ben sorollós a aquesta iniciativa de Jack Valero i al mateix temps secundar-la:

"En una setmana, coincidint amb la visita del Papa al Regne Unit al setembre de 2010, es van produir gairebé cent intervencions de membres de 'Catholic Voices' en els mitjans de comunicació britànics . Des de llavors hem entrat en l'agenda dels mitjans i cada vegada que es produeixen notícies importants vinculades a l'Església ens criden per intervenir i explicar de manera positiva, amb respecte però sense complexos, la postura catòlica "

Jack Valero
Catalunya Cristiana (Entrevista de Samuel Gutiérrez)

Jack Valero, impulsor al Regne Unit de «Catholic Voices», parla en aquesta entrevista de com va sorgir el moviment i de la relació entre els catòlics i els mitjans de comunicació.

Amb 17 anys, Jack Valero (Barcelona, 1959) va marxar a estudiar Enginyeria a Anglaterra, país en el qual acabaria establint la seva residència definitiva. Avui és una de les veus catòliques més representatives del país.

Des de l’any 2006 és el director de Comunicació de l’Opus Dei al Regne Unit. També ha estat recentment el responsable de premsa de la beatificació del cardenal Newman i un dels impulsors del projecte «Catholic Voices», un agosarat programa de formació de laics catòlics per a la seva intervenció sense complexos als mitjans de comunicació.

Com va sorgir la idea de «Catholic Voices» i quines eren les seves pretensions?
Poc abans de la visita de Benet XVI al Regne Unit, en una conversa informal entre amics, va sorgir el tema de la pobra imatge comunicativa que ofereix molts cops l’Església malgrat que compti amb el millor dels missatges possible. Aquesta constatació ens va dur a concebre la possibilitat de llançar «Catholic Voices». Es tractava d’una iniciativa l’objectiu principal de la qual era la formació de laics, gent del carrer, amb la seva feina i la seva família, que amb motiu de la visita papal poguessin fer-se presents en els mitjans i explicar la postura catòlica. Malgrat l’ambient enrarit que es vivia, a causa sobretot dels casos d’abusos sexuals arreu del món, estàvem convençuts que la presència històrica de Benet XVI al nostre país era una oportunitat única per posar l’Església al fòrum públic i poder oferir una imatge diferent de la que generalment es donava, vinculada bàsicament a qüestions negatives.

Llegir-ne més