dissabte, 12 de novembre del 2011

Compartim l’alegria.

Ja tornem a ser a casa. Han estat uns dies magnífics, gràcies, moltes gràcies per les vostres pregàries. La cerimònia del Diaconat va ser molt emotiva, es feia palès la comunió dels sants.
En l'homilia de la cerimònia en què van ser ordenats 35 diaques, el Prelat va aconsellar insistir en la pregària, "rumiar" la Paraula de Déu perquè ressoni a l'interior.
Mons. Javier Echevarría va animar els diaques a que visquin una vida d'intensa pregària: "L'oració no s'esgota en recitar oracions vocals, cosa molt oportuna sempre que es faci amb pausa i atenció".
"Lògicament, el cristià no s’hauria d’acontentar només amb aquesta manera de dirigir-se a Déu: cal mantenir un diàleg personal amb Ell, de tu a tu, un diàleg fet d’escoltar la seva veu i de les nostres paraules"...
Després les famílies vam tenir una estona de tertúlia amb el Prelat en una sala annexa a Sant Eugeni. Va parlar de tot, de l’expansió , va tenir paraules molt boniques per a l’administració, i després va dedicar una bona estona a parlar dels sagraments de la Confessió i l’Eucaristia...
L’endemà vam anar a la plaça de sant Pere per estar amb el Sant Pare a l’hora de l’Àngelus. Recordo que va remarcar que "a Déu només el troben els que el busquen". Va recordar que el dia següent faria un any que havia estat a Barcelona per dedicar la Basílica de la Sagrada Família, “admirable suma de tècnica, bellesa i fe, que va concebre el servent de Déu Antoni Gaudí, genial arquitecte”. Finalment es va acomiadar dient-nos en català. “Bon diumenge!”
El dia següent vam fer una romeria d’acció de gràcies a un Santuari de la Mare de Déu a prop de Roma.
Roma té un encant que fa que costi marxar, i per fer-ne un tast acompanyo aquesta tramesa:
Increïbles vistes de Roma des de Google Earth
Des d’uns anys ençà, la tecnologia ha avançat moltíssim, i he d'admetre que Roma la ciutat eterna es veu increïblement bé a Google Earth. Ara, la ciutat, amb milers de nous edificis en 3D, es pot explorar i relacionar tots els temps . Podem veure la construcció de diverses capes de Roma des de Google Earth. Aquest vídeo n’és un exemple:



Per veure els edificis, simplement fes la recerca de "Roma, Itàlia" a Google Earth i assegura't que tens la capa d'Edificis 3D activada. També pots utilitzar aquest tour KML que Google ha creat per mostrar algunes de les millors imatges. Finalment, no t'oblidis de l'excel•lent capa de Roma Antiga en 3D. Cerca en la secció "Galeria" de capa i seleccioneu "Roma antiga en 3D" per veure els models 3D dels edificis que van existir fa milers d'anys.
Roma és realment la ciutat eterna. Amb una història que abasta més de 2500 anys i els règims del regne a principis, a través de la república, l'imperi, i més tard com el cor de la fe catòlica a la ciutat del Vaticà, cadascun ha deixat la seva empremta al paisatge urbà d'arquitectura a Roma. Ara, amb el llançament de milers de nous edificis en 3D de la ciutat, per visitar la barreja de tots els temps en la construcció de capes de Roma dins de Google Earth.
Hi ha molt més per explorar a la capital de la Itàlia moderna, cal fer un volt per aquesta ciutat! I no us oblideu, de conèixer la Roma antiga en 3D que permet veure Roma com ho va ser l'any 320 AC. Per veure Roma de Google Earth per vosaltres mateixos, utilitzeu Google Maps amb vista de la Terra o convertir en "Edificis 3D" de Google Earth la capa i la recerca de "Roma, Itàlia". Alternativament, podeu descarregar aquest recorregut KML de la Galeria de Google Earth per fer un recorregut virtual dels monuments en 3D.

________________________________________

Però deixant de banda tant bells monuments i tanta història, el que més m’agrada i reflecteix un cant de lleialtat al Sant Pare és una inscripció que va fer posar sant Josepmaria l’any 1951, en un lloc de difícil accés (ho vaig llegir en el llibre "El Hombre de Villa Tevere" de Pilar Urbano), i diu així: “O quam luces Roma...”, Com brilles, Roma! Com resplendeixes des d'aquí, un panorama esplèndid, amb tants monuments meravellosos de l’antigor! Però la teva joia més preuada i més pura és el Vicari de Crist, del qual ets l'única ciutat que te’n glories.
Aquesta làpida oculta als ulls dels curiosos, ha estat, al cap dels anys, com l'acta notarial d'una fidelitat indestructible.
Aquestes paraules semblen fer-se ressò d'aquell altre elogi de romanitat que quinze segles abans, llançava sant Lleó el Gran, un gran Papa que va prestigiar l'autoritat de la seu de Pere com mai abans en la Història: Roma, t’has convertit en la nació Santa, el poble escollit, la ciutat sacerdotal i règia i, gràcies a la càtedra del benaurat Pere, en la capital del món. La supremacia, et ve de la religió divina, s'estén més enllà del que mai vas aconseguir amb la teva dominació terrenal.


Altres enllaços:
Visita virtual a la Basílica de Sant Joan del Laterà: http://www.vatican.va/various/basiliche/san_giovanni/vr_tour/index-it.html
Visita virtual a la Basílica de Sant Pere: http://www.vatican.va/various/basiliche/san_pietro/vr_tour/index-it.html
Visita virtual a la Basílica de Sant Pau Extramurs: http://www.vatican.va/various/basiliche/san_paolo/vr_tour/index-it.html
Visita virtual a la Basílica de Santa Maria Major: http://www.vatican.va/various/basiliche/sm_maggiore/vr_tour/index-en.html