dijous, 17 de novembre del 2011

S'estrena un documental en 3D sobre la tradició dels Castells

Avui 17 de novembre, s'estrena en 3D el documental "Enxaneta", que tracta sobre la tradició de les torres humanes, "Castells" com anomenen a Catalunya. Està produïda pel canal de televisió TV3.
És un dels primers documentals espanyols produïts en 3D i va dirigit sobretot a aquells que no coneixen aquesta tradició única.
Aquesta va sorgir al segle XVIII com una exhibició folklòrica que es representava en festes religioses. Però la seva popularitat ha anat creixent convertint els "Castells" en un espectacle en si mateix.
El director del documental, Paulí Subirà, ha triat el 17 de novembre per a l'estrena de "Enxaneta". És una data simbòlica, perquè aquest dia els "Castells" van ser declarats Patrimoni Immaterial de la UNESCO l'any 2010.
La pel•lícula narra els valors que aquesta arriscada i emocionant tradició fomenta entre els 61 "colles castelleres" com l'esperit de superació, el treball en equip i la cohesió social.
De moment, "Enxaneta" es portarà a la gran pantalla únicament a Catalunya. Encara que els seus productors estan treballant per distribuir-la per la resta d'Espanya i també a nivell internacional.





A Terrassa en tenim entre d’altres una de les capdavanteres