dimarts, 1 de novembre del 2011

Tots Sants

L'Església ens convida a aixecar el pensament i a dirigir l'oració a aquesta immensa multitud d'homes i dones que van seguir a Crist aquí a la terra i es troben ja amb Ell al Cel. Aquesta és una festa que se celebra a tota l'Església des del segle VIII, ens recorda que la santedat és assequible a tots, en les diverses professions i estats, i per ajudar-nos a assolir aquesta fita hem de viure el dogma de la Comunió dels Sants.
El Papa Benet XVI ha dit: la santedat consisteix a deixar que Déu porti la nostra càrrega. Avui, en recordar en una sola festa la multitud de cristians que ens han precedit i que gaudeixen ja de la felicitat eterna, veiem, si ens fixem en qualsevol d'ells, que es compleixen les paraules del Sant Pare.
Tanmateix, quan mirem al voltant nostre i veiem la gran varietat d'éssers vius, animals, plantes, flors, colors i textures, què fàcil és pensar en la fantasia que Déu ha posat a la creació! La mateixa que ha bolcat en els homes, dones i nens que avui estan ja al Cel. "Una multitud que ningú no l’hauria poguda comptar" (Ap 7, 9).
Són persones concretes, amb noms i cognoms. Algunes les hem conegut i tractat. "¿Qui són i d'on vénen?" (Ap 7, 13). "Senyor meu, vós ho sabeu" (Ap 7, 14). La qüestió és que ja hi són, i poden veure el rostre del Pare. Sants d'altar al costat d'altres que mai seran canonitzats però que van passar per la nostra vida i amb la seva bondat i el seu exemple ens van mostrar el camí. Aquesta és la santedat de l'Església.
Feliç diada de Tots Sants!