dimecres, 4 d’abril del 2012

El Sant Pare recorda el seu viatge a Mèxic i Cuba: "Ha estat inoblidable"

Unes 11.000 persones han omplert la plaça de Sant Pere per assistir a la primera audiència general del Papa després del seu viatge a Mèxic i Cuba. El Papa va descriure aquest viatge com una experiència inoblidable. ha explicat que li va impressionar l'entusiasme, la devoció i la fe de Mèxic. I ha animat a utilitzar aquests factors per lluitar contra la violència i la corrupció.
El Papa ha subratllat l'alegria dels nens tant a Mèxic com a Cuba i ha animat a augmentar la fe per deixar a les generacions futures una societat millor, en què es respectin els drets humans.
Quan ha recordat els seus dies a Cuba, ha dit que el país necessita canvis que només tindran lloc quan els seus ciutadans puguin lliurement buscar la veritat, la fraternitat i la reconciliació.
El Papa ha assegurat a més, que l'Església no demana privilegis sinó el dret de practicar la seva fe de manera oberta. Benet XVI també ha animat a reflexionar sobre el significat de la Setmana Santa.
"Convido a tots a participar amb devoció en les celebracions litúrgiques de la Passió, Mort i Resurrecció de Crist, per deixar-nos abastar i transformar pel seu amor".
Entre els milers de pelegrins que omplien la plaça hi havia milers d'universitaris que vénen any rere any a Roma per passar els dies de Setmana Santa. Són participants del FÒRUM UNIV que organitza l'Institut per a la Cooperació Universitària i al qual aquest any assisteix unes 4.000 persones.