dijous, 28 de juny del 2012

Benet XVI declara Venerable Álvaro del Portillo

El Sant Pare Benet XVI ha autoritzat aquest matí a la Congregació de les Causes dels Sants  promulgar decrets relatius a 16 causes de canonització. Entre ells hi ha el decret de virtuts heroiques del bisbe Álvaro del Portillo (1914-1994), prelat de l'Opus Dei.
Un sacerdot de pau i lleialtat      
En conèixer l'anunci fet per la Santa Seu, ​​el prelat de l'Opus Dei, Mons  Xavier Echevarría, ha manifestat "gratitud a Déu per aquest pastor exemplar que va estimar al Senyor i a la seva Església". I ha afegit: "Don Álvaro és recordat per tants homes i dones com un sacerdot de pau, lleial al seu compromís d'amor a Déu; molt unit a l'Església i al Romà Pontífex; va saber servir amb alegria i total generositat a sant Josepmaria Escrivà de Balaguer; als seus germans -després fills- a l'Opus Dei; als seus parents; als seus amics i als seus col·legues. Amb la seva predicació va ajudar a trobar la felicitat en la fidelitat a Jesucrist a centenars de milers de persones en els diferents països als que va realitzar viatges pastorals ".
Mons Echevarría, principal col·laborador del nou Venerable des de 1975 fins a 1994, es va referir a ell com una persona que "irradiava pau, alegria, senzillesa, esperit cristià i visió apostòlica".