dimarts, 5 de juny del 2012

'La família és el veritable actiu de la humanitat'

«La fe en Jesucrist, mort i ressuscitat per nosaltres, que viu entre nosaltres, ha d'animar a tot el teixit de la vida personal i comunitària, privada i pública, per permetre un marc estable i d'autèntic" benestar "de la família, que es redescobreix com el principal actiu de la humanitat i signe i indicador d'una cultura vertadera i estable a favor de l'home »
Va ésser la primera cita de Benet XVI en la VII Trobada Mundial de les Famílies, en què van participar prop d'un milió de persones de 170 països, i del qual ofereixo vídeos d'algunes intervencions del Sant Pare.

Benet XVI arriba a Milà per la Trobada Mundial de les Famílies

A les cinc i deu de la tarda, Benet XVI va aterrar a l'aeroport ‘Linate’ de Milà per participar en la Trobada Mundial de les Famílies.
Li van donar la benvinguda dos nens amb un ram de flors. També hi havia el cardenal ‘Angelo Scola’, arquebisbe de Milà, i el cardenal ‘Ennio Antonelli’, president del Consell Pontifici per a la Família.
Des del papa-mòbil, Benet XVI va saludar les famílies i voluntaris que l'esperaven a l'aeroport i es va traslladar a la Plaça del Duomo de Milà per a la seva primera trobada amb el públic (Veure
deo).
Benet XVI a Milà: «La família és el veritable actiu de la humanitat»
Desenes de persones amb mocadors blancs de la Trobada Mundial de les Famílies van saludar Benet XVI a la Plaça del Duomo de Milà al costat del arquebisbe i l'alcalde. L'arquebisbe de la ciutat, el cardenal ‘Angelo Scola’, va donar les gràcies al Papa i va recordar els afectats pel recent terratrèmol al nord d'Itàlia. «Volem mostrar a través de diferents gestos de solidaritat que ja estan en marxa, en ocasió del dolor i la destrucció que ha provocat el recent terratrèmol. Aquesta benevolència no és l'últim dels factors que fan a Milà una ciutat atraient ».
És el primer viatge del Papa a Milà, capital financera d'Itàlia. Benet XVI va recordar la importància de ciutat en l'àmbit cultural i religiós. Els va demanar que conservin aquest patrimoni i ho transmetin a les pròximes generacions. «La fe en Jesucrist, mort i ressuscitat per nosaltres, que viu entre nosaltres, ha d'animar a tot el teixit de la vida personal i comunitària, privada i pública, permetre un marc estable i d'autèntic" benestar "de la família, que es redescobreix com el principal actiu de la humanitat,  signe i indicador d'una cultura vertadera i estable a favor de l'home ».
Era la primera cita del Papa en la setena Trobada Mundial de les Famílies. Segons els seus organitzadors en l'esdeveniment principal, la cerimònia de clausura, hi participarien prop d'un milió de persones de 170 països (Veure Vídeo).
Benet XVI als joves a Milà: «Tingueu ideals alts, sigueu sants»
Benet XVI es va reunir a l'estadi de San Siro amb joves acabats de confirmar, les seves famílies i catequistes.
Davant els 80.000 assistents, el Papa va demanar als joves que es comprometin, siguin generosos i alegres per portar Déu a la societat. Els va parlar de la importància dels sagraments i de la recerca de la vocació. «Us ho dic amb força: Tingueu ideals alts, sigueu sants!», Va dir el Papa (Veure
deo).
Homilia de la Missa de cloenda de la Trobada Mundial de les Famílies a Milà
Durant la Missa de clausura de la Trobada Mundial de les Famílies, Benet XVI va tenir unes paraules d'ànim per als separats i divorciats (Veure deo, que inclou el text íntegre de l'homilia).

El Papa demanà que les famílies amb recursos ajudin als afectats per la crisi
Davant unes 350.000 persones, Benet XVI va respondre a les preguntes de cinc famílies de diferents països.
Una família grega li va explicar la mala situació econòmica que estan patint i com havia afectat greument a la seva empresa i la seva família
.
«Per mantenir les nostres famílies, cada dia  en tenim menys. La nostra situació és una de tantes entre milions de persones. A la nostra ciutat la gent camina capbaix i ja ningú confia en ningú, falta l'esperança ».
Benet XVI: «A Europa tenim una xarxa de suport, però potser cal una fraternitat en un altre sentit: que realment una família d'Occident, d'Itàlia, d'Alemanya, de França ... assumeixi la responsabilitat d'ajudar a una altra família. Així les parròquies, les ciutats realment assumeixin la responsabilitat i ajudin de manera concreta ».
També va demanar als polítics ajudes concretes per a les famílies afectades per la crisi econòmica. El Papa va explicar la importància de la vocació al matrimoni,  les lluites que comporta i el significat d'amor. Benet XVI també va contar alguns records de la seva família. «A casa era important, per descomptat, el menjar junts. I després cantàvem molt: el meu germà és un gran músic, ha fet composicions des que era petit per a tots nosaltres, així tota la família cantava. El meu pare tocava la cítara i cantava, són moments inoblidables ».
Una família de Brasil va preguntar al Papa com poden ajudar els matrimonis divorciats. « Aquestes persones,-com vostè ha dit- l'Església els estima i han de veure i sentir aquest amor. És una gran tasca de la parròquia, la comunitat catòlica, cal fer un veritable esforç perquè se sentin estimats, acceptats, que no estan "fora", encara que no poden rebre l'absolució i l'Eucaristia: han de veure que tot i així poden viure plenament en l'Església ». Moltes de les famílies van passar la nit al Parc de Bresso de Milà per tenir els millors llocs per a la Missa de cloenda de la Trobada Mundial de les Famílies que tindria lloc el diumenge al matí (Veure Vídeo).

El Papa clausura la Trobada Mundial de les Famílies a Milà
El ‘Parco Nord de Milà’ es va omplir amb prop d'un milió de persones que van assistir a la Missa  de cloenda de la VII Trobada Mundial de les Famílies. Benet XVI va parlar de com trobar l'equilibri entre la família, el treball i la festa, tema sobre el qual es va desenvolupar en trobada. «Harmonitzar els temps de treball i les exigències de la família, la professió i la maternitat, el treball i la festa són importants per construir una societat més humana».
Benet XVI va tenir també unes paraules per a les persones separades i divorciades. Els va dir que el Papa i l'Església els sostenen en els seus sofriments.
«Voldria dedicar unes paraules als fidels que, tot compartint els ensenyaments de l'Església, passen per doloroses situacions de fracàs i de separació. Sapigueu que el Papa i l'Església us sostenen en la vostre fatiga ». Els va dir que no s'aïllin sinó que s'uneixin a les persones properes per superar aquests moments de dolor.
Als matrimonis presents el Papa els va animar a renovar el seu amor cada dia i els va dir que és precisament el seu amor, l'única manera de canviar el món. «Viviu-lo amb valentia, segurs que en la mesura en què, amb l'ajuda de la gràcia divina, visqueu l'amor recíproc i envers tothom, us convertireu en un Evangeli viu, en una veritable església domèstica». Va ser el punt i final a la Trobada Mundial de les Famílies, al qual van assistir famílies de més de 153 països (Veure Vídeo).

El Papa anuncia que la propera Trobada Mundial de les Famílies serà als Estats Units
Abans de concloure la Trobada Mundial de les Famílies, Benet XVI va resar l'Àngelus aquest cop, no des de la finestra del Palau Apostòlic del Vaticà, sinó al ‘Parc de Bresso de Milà ‘amb la presència de prop d'un milió de persones.
El Papa va agrair a les famílies la seva assistència i els va animar a que les seves cases siguin «temples de Déu». També va anunciar que la propera Trobada Mundial de les Famílies serà als Estats Units l'any 2015
Filadèlfia propera seu de la Trobada Mundial de les Famílies
Després de la Missa de cloenda de la Trobada Mundial de les Famílies a Milà, Benet XVI va anunciar que la pròxima trobada tindrà lloc el 2015 a la ciutat de Filadèlfia, als Estats Units.
«M'enorgulleix anunciar que la propera trobada Mundial de les Famílies tindrà lloc el 2015 a Filadèlfia, als Estats Units d'Amèrica. Salutació a l'arquebisbe monsenyor ‘Charles Chaput’ i li agraeixo des d'ara la disponibilitat » (Veure Vídeo).