divendres, 24 d’agost del 2012

L’oposició a Eurovegas va creixent



L’abat de Montserrat avisa de ‘la degradació de la dignitat de les persones’ que pot implicar.
El P. Abat de Montserrat considera que cap hipotètic benefici econòmic no es pot superposar al preu humà que comportaria Eurovegas.
.
“Només trobarem una sortida sostenible [a la crisi] si aconseguim generar una nova cultura fonamentada en un humanisme que torni a donar a la societat els valors que han sostingut i han fet progressar la dignitat de les persones. I aquests valors no es troben reflectits en projectes com Eurovegas”, assegura en referència a la possible construcció d’aquest complex lúdic.
.
Fa mesos que una part de la societat es mobilitza per impedir que s’instal·li al Baix Llobregat Eurovegas. Formacions polítiques i entitats socials critiquen el model econòmic que hi ha al darrere del projecte de ‘Sheldon Adelson’ i cada dia s’hi afegeixen més veus de protesta.
.
L’última, la de l’abat de Montserrat  Josep Maria Soler, que creu que el ‘preu humà’ que pot costar el projecte, no es pot superposar a cap hipotètic benefici econòmic ( comunicat, pdf)
.
Per Josep Maria Soler, no s’han d’afavorir ‘pràctiques que portin a la degradació de la dignitat de les persones o les aboquin a agredir la seva salut corporal i psicològica’.
 
L’abat considera que la societat catalana ‘no pot veure exempcions tributàries i legals’ en favor de propostes de negoci que no dignifiquen les persones, i diu que no es pot perdre, a costa del diner fàcil, l’equilibri natural i ecològic de la zona on es proposa construir el complex lúdic.
Finalment, l’abat de Montserrat recorda que al llarg de l’any, hi ha hagut nombrosos pronunciaments crítics contra Eurovegas, entre ells els dels bisbes catalans i la Unió de Religiosos de Catalunya, que han recolzat al bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés en el cas que s’instal·li el complex a  Catalunya.
Llegir l’article complet: Clic Aquí