dilluns, 24 de setembre del 2012

Missa Nova d’en Jordi Taló


Aquesta darrera setmana ha estat intensa i plena d’emocions i hem anat una mica atrafegats ajudant a preparar  alguns detalls de la Missa Nova  d’en Jordi.
 
La cerimònia va tenir lloc dissabte passat dia 22 a l’oratori del col·legi Viaró.
L’altar era ple de flors i tot preparat de manera exquisida amb detalls que convidaven al recolliment per a la celebració de la Santa Missa.
Van concelebrar amb en Jordi, Mn. Alex Taló, Mn. Albert Ribot, Mn. Ignasi Durany, Mn. Pere Domingo, Mn. Joan Camí, Mn. Enric Ramírez, Mn. Josep Maria Torras, Mn. Pere Calmell i Mn. Carlos Palos. Va actuar de mestre de cerimònia Mn. Ignasi Fabregat
L’homilia que va fer el seu germà bessó Mn. Àlex, va ser molt natural, però al mateix temps profunda, glosant la figura del sacerdot per una part  i acabant amb anècdotes gracioses de la seva infantesa i edat juvenil.  
Els cants van ser interpretats per la Coral de Matadepera dirigida per Rosa Mª Ribera , i acompanyada per l’organista del col·legi Tomàs Melendo
El repertori escollit va ser: Canticorum com a cant d’entrada i després Kíries del Llibre Vermell de Montserrat, Glòria de A. Vivaldi, Credo de Mn. L. Romeu, Cant de Fidelitat i Nascosca Rosa a l’ofertori, Sanctus de la Missa Alemanya de Schubert, Agnus Dei de T. Morley i durant la Comunió Ave Verum de Mozart, Vós sou Senyor de Bach i Jesus Bleibet de Bach. Al finalitzar vam cantar el Virolai.
En Jordi al acabar la Missa ens va dirigir unes paraules entranyables d’agraïment a tots i de contrapunt a tot el que li havia dit el seu germà  que van fer molt simpàtic aquest acabament.
Durant el besamans van alternar peces l’orgue i la coral, com ara: Fieles vale la pena, Tan buen ganadico,  Cantate Domino, Laudate....
A la sortida, no van faltar les salutacions, l’alegria, les felicitacions...i, ho vam finalitzar amb un piscolabis.