diumenge, 3 de març del 2013

Excursió 26 de febrer de 2013 combinada amb ‘Geocaching’


Sortida de l’aparcament d’interpretació del Parc Natural de la Mata.
La Falconera, Collet de la Roureda, Balma de la Sesta de la Foréstega, Foradada de la Sesta de la Foréstega, Cova del Bosc Màgic, Sesta de la Foréstega, Pujol de la Mata, Roure del Parrat, Foradada de la Figuerota. Tornada per la Cova del Muronell i la Mata.
Pel que fa a la Foradada de la Figuerota:
Es tracta d’una espectacular foradada, probablement la més voluminosa de tot el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac, que recentment ha estat descoberta per la gent de la SIS del CET (Jordi Guillemot i Quim Solbas).





En paraules del propi Jordi Guillemot és una "interessant cavitat originada per una fractura paral·lela al cingle que, amb el progressiu retrocés del cingle, ha anat eixamplant la grandària fins a perdre el sostre i originant el xaragall o torrent secundari que desguassa al torrent de la Fontfreda. Destaca el magnífic pont de roca, de gairebé 5 metres d'alçada, que és la boca d'accés a la foradada, amb el seu llindar format per un potent nivell de gresos que hom no havia advertit al llarg del cingle, així com les graves inserides dins el nivell de gresos que hom pot veure com, conformant un bell mural, fineixen en profunditat. La boca superior, amb una llargària superior a la vintena de metres, s'obre en forma de gran avenc i amb una profunditat superior als quinze metres del llavi superior".

A continuació detallo les fonts d'informació de les que m'he nodrit:


http://www.caudelguille.net

Guia Interactiva del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac - Ramon Suades i Jordi Senyal