divendres, 1 de març del 2013

Es tanquen les portes de Castel Gandolfo, comença la Seu Vacant




Reconec que ahir, en escoltar les paraules de comiat, després de tornar a donar les gràcies, afirmava que mai s’havia sentit sol, em vaig emocionar. Perquè encara que és veritat que Benet XVI s'ha guanyat l'afecte de la gent, se l'ha hagut de guanyar a pols.

Ha hagut de superar molts estereotips, que si era un "professor" allunyat de la gent, que si estaria tancat al Vaticà (24 viatges internacionals), que si no tenia carisma per a la joventut (tresJMJ’ amb rècord d'assistències), que si era poc dialogant amb altres religions (ha portat a nous nivells les relacions amb hebreus i musulmans), que si no era obert intel·lectualment (cap Papa abans havia merescut tanta atenció per part d'intel·lectuals no cristians).


Benet XVI ha estat al final un Papa molt estimat, però també -no ho podem oblidar- molt injuriat. Amb la categoria que el caracteritza, no ha tingut mai ni una paraula de retret ni tan sols de suau recriminació, tot i que motius no li’n faltaven.
 
També va ser víctima d'algunes ficades de pota i insuficiències per part d’algun dels seus col·laboradors, a les quals va haver de fer front personalment.

Finalment acabo aquest seguit informatiu sobre aquest esdeveniment únic i prou important, amb un vídeo d'agraïment a Benet XVI pel seu Pontificat. Elaborat per joves universitaris del portal de recursos per a la catequesi Arguments.es


2 comentaris:

Marc Q. ha dit...

Hola avi
He estat mirant els vídeos amb la mami i m''han agradat molt.
Gràcies avi!

Salvador Taló Trias ha dit...

Moltes gràcies Marc, estic molt content que et miris el bloc i pels teus comentaris. Ara, a més de donar gràcies a Nostre Senyor per haver-nos donat aquest Sant Pare, Benet XVI, hem de resar molt pel que vindrà.