dissabte, 16 de novembre del 2013

Montserrat a vol d'ocell

Els vehicles aeris no tripulats, també coneguts popularment com a 'drones', tindran una alta penetració en les activitats dels propers anys a causa de la seva versatilitat i múltiples aplicacions i perquè poden executar alhora serveis d'una manera més eficient i també perquè són capaços d'oferir serveis que ara no es presten.
La Generalitat de Catalunya ha executat un projecte pilot per tal d'avaluar-ne l'ús i projectar les potencialitats que tenen en l'àmbit de l'Administració pública.
El projecte pilot ha consistit en fer vols amb 'drones' en l'interior i l'exterior de la Abadia de Montserrat i en el Parc Natural Muntanya de Montserrat gravant les imatges per posteriorment editar-les i publicar un vídeo amb vistes inèdites d'aquests indrets singulars de Catalunya. Els 'drones' utilitzats han estat dos enginys elèctrics multi-rotor no tripulats dirigits per control remot.
El promotor del projecte ha estat el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació del Departament d'Empresa i Ocupació en col·laboració amb joanlesan.com