dimecres, 13 de novembre del 2013

Saxum

La Prelatura de l'Opus Dei és una institució catòlica fundada per sant Josepmaria Escrivà de Balaguer el 1928. La seva missió és difondre el missatge que la feina i les circumstàncies de la vida quotidiana són ocasió de trobada amb Déu, de servei als altres, i per millorar la societat.

 

 "Com un personatge més ..."



Sant Josepmaria, fundador de l'Opus Dei, anhelava visitar Terra Santa durant la seva vida, per seguir les petjades de Jesucrist. D'acord amb el seu successor, el Ven. Álvaro del Portillo, " tenia un gran desig d'anar-hi i resar com un personatge més de l'Evangeli, per això, va prendre nota dels detalls, però ja que no hi havia estat, va crear el paisatge, el millor que va poder".
I el seu desig de visitar la Terra Santa també s'estén a tots els seus fills espirituals a l'Opus Dei, les seves famílies i amics, i els qui ho desitgin puguin tenir l'oportunitat de la seva vida "de resar, agenollar-se i besar la terra que va trepitjar Jesús."

" Saxum "


El 1994 , primer successor de sant Josepmaria , Mons Álvaro del Portillo , va realitzar un pelegrinatge especial a Terra Santa. Va dur a terme el pelegrinatge en acció de gràcies pel seu 80 aniversari i el 50è  de la seva ordenació sacerdotal . No obstant això , aquest es va traduir en un record agredolç . Mons del Portillo va celebrar la seva última missa a l'Església del Cenacle a Jerusalem , i va morir l'endemà a Roma .


Aquest mateix any , en memòria de Mons Álvaro del Portillo , la Prelatura de l' Opus Dei, juntament amb col·laboradors i amics , van iniciar el projecte per establir el ‘Saxum Conference Center’ i el ‘Centre de Recursos Multimèdia Saxum a Terra Santa’ .


El nom Saxum , que significa " roca" en llatí , és un homenatge al sobrenom donat a Mons Álvaro del Portillo per Sant Josepmaria per la seva gran fidelitat i fortalesa en el seu treball , la seva vocació i servei a l'Església, i donarà nom també a un ambiciós pla per crear a Jerusalem un gran centre d'espiritualitat i estudi.
El 1995 , l'’Associació d'Intercanvi Cultural Inc’ va emprendre la recerca d'un lloc per desenvolupar el projecte Saxum .



L’Opus Dei serà responsable de proporcionar l'assistència espiritual als assistents en les activitats a Saxum com en els recessos, tallers i conferències.

Per a moltes persones un viatge a Terra Santa és una oportunitat única a la vida. Creiem que per fer ús complet del potencial d'un pelegrinatge, cal combinar la visita als llocs sagrats, amb temps per a la reflexió, l'oració i l'estudi.

Saxum com objectiu oferir un lloc on la gent de tot el món es sentiran com a casa a Terra Santa i disposin dels mitjans espirituals, la instrucció essencial i els recursos per entrar més profundament en els Evangelis, i preparar una trobada molt personal i transformadora amb Jesucrist.


L’objectiu  hauria de ser que l’estada o visita a Saxum tingui el mateix efecte que les hores que els deixebles van experimentar en el camí d’Emaús: un temps per estar amb Crist, i una oportunitat per renovar la nostra vida.

 
La inspiració


Complint un desig de sant Josepmaria i en memòria de Mons. Álvaro del Portillo, Saxum ajudarà a aprofundir en la vida de Jesús perquè "tancant els ulls, puguem contemplar-la com en una pel·lícula".
El Projecte
Situat a 15 Km de Jerusalem, en el camí d'Emaús, disposarà d'un Centre Multimèdia, una Casa de Recés amb 50 places i la zona de serveis corresponent.


 Més información: Aquí