diumenge, 26 de gener del 2014

Festa Major d’Hivern a Matadepera


Al voltant de la festivitat de Sant Sebastià, es celebra la festa major d’hivern, en commemoració d’un dels co-patrons de la vila. Les activitats estan organitzades per la Germandat de Sant Sebastià. Entre moltes activitats la més destacada són totes aquelles que giren a l’entorn del pi que es planta al bell mig de la plaça de cal Baldiró per a la famosa “grimpada”. L’arbre es va a tallar el cap de setmana anterior a la seva pujada. Es fa de vespre i el pi es baixa des del llindar del parc fins al mig de la plaça, a les espatlles dels nombrosos voluntaris i a la llum de les torxes. L’endemà, el tronc es “pela” (es deixa ben llis) i es “planta” (es posa dret al mig de la plaça). El cap de setmana següent, es dansa el “ball de l’arbre” i es fa la grimpada, consistent a pujar al tronc del pi fins a tocar el pernil que hi penja al capdamunt, emportant-se’l aquell qui ho fa amb menys temps. Altres actes arrelats a aquestes festes locals són: el repartiment del tortell, els “tastets” o el “show de Sant Sebastià”.
 
Plantada del Pi


Grimpaires

Eric Riba i Sílvia Gibert han guanyat el Concurs de Grimpaires que s'ha celebrat aquest dissabte a la plaça de Cal Baldiró. Tot i que el tronc del Pi d'aquest any era força gruixut, pràcticament tots els valents que han posat a prova les seves habilitats han aconseguit tocar el pernil amb els dits de la mà.
A la categoria absoluta masculina, el guanyador ha estat Eric Riba, que ha arribat al capdamunt del Pi de Sant Sebastià en tan sols 49". En segona posició, Ramon Cortadellas ha fet un temps de 57"; seguit de David Velasco, tercer amb 59". En categoria femenina, la guanyadora ha estat Sílvia Gibert (2'37"), seguida de Núria Nieto (3'15") i Montse Mollet (3'33").