dimecres, 29 de gener del 2014

Un ‘graffiti’ causa un enrenou mundial


Un graffiti del "superpapa" va ser pintat aquest dimarts en un dels murs que recorren els límits de Vaticà, i el Consell Pontifici de la Comunicació Social ha aprofitat per compartir amb almenys 83.000 seguidors a ‘Twitter’.
Ja és oficial: el Papa Francesc és un superheroi. Les seves armes són un rosari que li penja del coll i un maletí carregat de valors pel qual treu el cap la bufanda del seu equip de futbol.

Aquest retrat 'pop' del Papa va aparèixer en elBorgo’, al carrer Plauto, el barri del Vaticà al costat del mur que recorre els límits de l'Estat Vaticà, i ja ha revolucionat Roma. "Maupal", l'artista que l'ha dissenyat, clar per què representar el Papa Francesc com un superheroi.
L’autor està molt satisfet amb l'obra i diu que no  l’importa si al final l'Ajuntament de Roma el retira de la façana on es troba.

Els veïns en canvi no estan d'acord: volen que el retrat del Papa Francesc  es quedi. De fet, ja han sortit en la seva defensa.



 
La publicació de la pintura delsuperpapa’ justament va coincidir amb l'anunci de la revista nord-americana Rolling Stone que el mes de febrer dedica seva portada al Sant Pare, i  un mes i mig que compleixi el primer any de la seva elecció en conclave com a successor de Benet XVI . I després que al desembre, la revista Time el va triar com a Persona de l'Any.