dijous, 13 de febrer del 2014

El dia de Sant Valentí, 20 mil nuvis celebraran el festeig amb el Sant Pare


 
 
Expressarà 'l'alegria del sí  per sempre', en una audiència especial a la plaça de Sant Pere
 
"Serà la primera vegada que es fa una trobada entre el Papa i els nuvis. Amb aquells que es preparen al sagrament del matrimoni".

La trobada que porta per lema "L'alegria del sí és per sempre" tindrà lloc el 14 de febrer a la Plaça de Sant Pere del Vaticà. La trobada vol deixar de banda la part comercial del dia de Sant Valentí per centrar-se en l'amor i el perdó.
Al principi estava previst que el Papa beneís només  uns 3.000 joves, però la massiva inscripció ha desbordat els pronòstics del Vaticà i l'acte ja no tindrà lloc a l'aula Pau VI, tal com estava previst en un principi. Per això l'acte es traslladarà a la plaça de Sant Pere per decisió expressa del Papa.


L'esdeveniment conclourà amb una oració escrita especialment per aquest moment i amb la benedicció del Sant Pare. Els joves rebran un obsequi per a la celebració de les seves noces.
 
Explica la llegenda que sant Valentí va ser el primer que va celebrar la unió prohibida per l'emperador, entre un legionari pagà i una jove cristiana. Durant les persecucions cristianes, el bisbe de la ciutat de Terni va ser empresonat, assotat i martiritzat a la via Flaminia, lluny de la ciutat per evitar tumults i tement represàlies de part dels fidels.