dijous, 20 de febrer del 2014

Passaport i DNI del Sant Pare


 
En comptes d'utilitzar només documentació vaticana el Papa Francesc renova el seu passaport i DNI argentí per usar-lo i viatjar com un « ciutadà qualsevol »

El Papa Francesc ha tramitat el seu nou document nacional d'identitat i el passaport de l'Argentina «per viatjar pel món» com «qualsevol ciutadà argentí», segons va explicar aquest dilluns el ministre de l'Interior del país, ‘Florencio Randazzo’.

Randazzo’ ha afegit que el Papa es va comunicar amb l'ambaixador argentí al Vaticà, ‘Joan Pau Cafiero’, i «va informar que volia seguir viatjant pel món amb el passaport argentí».
«El Papa Francesc va demanar expressament no gaudir de cap privilegi, de manera que tant el seu nou DNI i passaport han seguit les vies administratives normals», va indicar el ministre en un comunicat.
  Segons va explicar, «el Papa va realitzar un tràmit com el que fan tots els argentins, on se li va fer una foto digital, l’ empremta i la seva signatura en uns 15 minuts».

 
Els tràmits es van dur a terme el divendres  passat a través del centre digital del Ministeri a Roma, i en el propers dies el Sant Pare rebrà la seva documentació a Casa Santa Marta al Vaticà, on te establert la seva residencia.

«Aquest és un nou gest del Papa envers el nostre país que ens omple d'orgull», va concloure Randazzo’ després d'aclarir queJorge Bergoglio’ hagués pogut optar a un passaport expedit pel Vaticà.
  La decisió del Papa de renovar la seva documentació argentina es produeix a poc més d'un mes del primer aniversari d'inici del seu Pontificat.