divendres, 4 d’abril del 2014

Excursió pels Cingles de Malanyeu


Malanyeu, és un poble del municipi de la Nou de Berguedà, comarca del Berguedà esta situat a l'esquerra de la riera de Malanyeu, aquesta riera és un afluent del riu Llobregat pel seu marge esquerra. Al vessant meridional hi als cingles de Malanyeu, que són un contrafort occidental de la serra del Catllaràs. Es troba a 999 metres sobre el nivell del mar, i al límit nord del municipi de La Nou de Berguedà.
 
El municipi de La Nou compta amb diverses rutes de muntanya captivadores. Per aquesta excursió vam sortir des de Malanyeu al costat de les antigues escoles. L’itinerari uneix diversos punts enlairats, fet que ens va permetre gaudir d’unes espectaculars vistes i alhora passar per indrets sorprenents.
 
És un itinerari circular pels cingles que circumdem la vall de Malanyeu. Paisatgísticament molt atractiu i variat: pinedes, fagedes, torrents, salts d’aigua, graus, cingleres i carenes. No vam assolir cap cim notable, però això sí, vam gaudir d’excel·lents perspectives i paisatges amb molts contrastos.